QUOTE(*** @ 2015 02 05, 16:08)
Manau ieskai problemu kur ju nera..
Problemų aš neieškau, o renkuosi rekūpą. Noriu apie rekūpus sužinoti tokius dalykus:
1. Kokios temperatūros orą pučia į namą? Tai padaro tik didelio NVK dėka ar reikalingas tenas?
2. Ar užtikriną komfortišką drėgnumą?
3. Kiek per metus prisuka elektros?
4. Ar nemaišo kvapų? Jei maišo, tai kiek?
Kaip supranti pusę šių sąlygų geriau tenkina rotaciniai, kitą pusę plokšteliniai, vieni vieną dalyką daro geriau, kiti geriau daro kitą dalyką.
Esminis dalykas - kaina. Čia jau jokia paslaptis. Amalvos rotacinis apie 5000 Lt, Renoventas apie 6000 Lt, Renoventas su entalpiniu šilumokaičiu apie 10 500 Lt, Paul Novus F 300 apie 12 000 Lt.
Žinau, kokia sistema yra ideali ir man puikiai tinka: Paul Novus 300/F 300 + GŠŽ. Aukščiausias NVK, atstato drėgmę, nemaišo kvapų, pučią aukščiausią orą į vidų. Sistemos kaina 15 000 Lt ar net 20 000 Lt be ortakyno. Brangu, bet tikrai super.
Mano supratimu laipteliu žemiau būtų Renoventas ir panašaus NVK plokšteliai su entalpiniu + GŠŽ. Kaina apie 13 000 - 17 000 Lt be ortakyno. Irgi brangu.
Pigiausias variantas - eilinis rotacinis. Pigus, bet maišo kvapus, pučia ne itin aukštos temperatūros orą ir t.t. Man tinka tik iš bėdos.
Tarpinis variantas: Paul Novus F 300 be jokio GŠŽ. Kaina apie 12 000 Lt ir iki 200 Lt per metus papildomos elektros sąnaudos užšalimui panaikinti.
Pirmi du variantai dar ir puikiai vėsintų patalpas vasarą, rotacinis ir vien plokštelinis to padaryti negali.
Jau sistema man kaip ir aiški tik noriu iki galo susidėlioti visus privalumus ir trūkumus. O čia nieko nėra geriau kaip žmonių atsiliepimai, patirtis. Tai ir bandau traukti tą patirtį iš Lietuvos, Vokietijos, Amerikos ir visur, kur tik galiu.
Tiesa, dar yra hibridinis variantas: Air Pohoda. Šitas su visais ortakiais man kainuotų apie 16 000 Lt. Už 3500 Lt galėčiau pasidaryti Air Pohodos siūlo kažkokį specialų aušintuvą vasarai. Bet kol kas matau gana nevykusį pirmos kartos modelį. Gal antras modelis ir neturės šitų bėdų, bet kas ten žino.
Papildyta:
QUOTE(Pupcis @ 2015 02 05, 16:10)
Tai turi duomenis 3 parų. Matavimų intervalas 30s, reiškia 8640 matavimai. Per tą laiką tenas 36% dirbo tik 30sek? O kiek laiko dirbo 35, 34, 36 ir t.t ? Ir kaip sąnaudos pasikeis kai srautą iš 80 padidinsi iki 140m3/h, o iki 200m3/h ?
Aš ir taip pusdienį sėdėjau kol apdorojau, susisteminau ir bent kažkiek viešai pateikiau duomenis. Jei nori, atsiųsiu failiuką ir gali žaisti ir visiems paskelbsi, tikslius duomenis.
O kaip pasikeis srautui, keisis elektros sąnaudos žino tik sistemos administratoriai, savininkas? Aš irgi jiems tokį klausimą uždaviau, jie man tik tokią ištrauką padarė. Gal žmonių tas 3 dienas name nebuvo ir todėl pūtė tik tiek, bet daugiau duomenų neturiu.
O dar geriau būtų, kad pats turėdamas rotacinį (kiti irgi galėtų prisijungti) nuo šiandienos visą savaitę galėtum pastebėti savo rotoriukas ir viešai paskelbti rezultatus. Tarkime matuojame kiekvieną diena 21 val.: temperatūra lauke, name, pučiama į namą, NVK pagal įpučiamą orą. O jei dar bus ir elektros sąnaudos, bus super. Ir jei bus viena kita fotkė, kuri pagrįs skaičiavimus, parodys rotacinio pučiamo oro temperatūras, tai bus Nobelio premijos vertas darbelis.