Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 6

QUOTE(saaba @ 2015 02 05, 14:51)
Dairausi į rotacinius kažką kaip REGO 500 http://www.komfovent...REGO_500_lt.pdf ir REGO 700 http://www.komfovent...REGO_700_lt.pdf. Bus horizontalus. Kodėl horizontalaus ir vertikalaus matmenys vienodi, o svoris 90/140? Ir tas svoris vienodas 500 ir 700. Na ant galingesnio galingesni ir ventiliatoriai. Gal dar kas žinote kokį laidą paruošti nuo įrenginio iki pultelio (C5) vietos, internetinį 8x0,22?

Kabelis internetinis tinka (bus naudojamos 4 gyslos). Antgaliai ne RJ45, bet tinkami taip pat parsiduoda. Vertikalus sunkesnis nes jame daugiau metalo (dėl sudėtingesnės konstrukcijos). Šilumokaitis sveria, kokius 30-40kg. Jis išsiima. 700-tinis, nuo 500-tinio skiriasi tik ventiliatoriais ir horizontaliam variante išvadų diametrais. Aš rinkausi 700-nį, nes mano atveju (galioja tik EC variantui), prie to paties oro srauto (pvz 400m3/h) jis sunaudoja mažiau elektros. Ten pas jį ventiliatoriai sukuria didesnį slėgį, todėl jie dirba mažesniais apsisukimais. O EC ventiliatoriui mažinant apsukimus galia krenta kūbų (P~n³). Žodžiu, rinkis pagal savo situaciją. Ir tas ir tas geras.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupcis: 05 vasario 2015 - 15:36
Tai kad cia tik tau vienam aktualu.. Per discovery rode tyrima kiek toli nunesamos bacilos kai zmogus nusiciaudeja, kiek pamenu rado uz daugiau kaip 10metru.. Kaip tu zadi iseiti steriliai is wc, o gal virtuve tavo su durim ir istraukimu tiesiai per siena i kiema ?

Net visiskai maksimaliu rezimu dirbdamas rekupas tik per valanda pakeis vis namu ora, tai ka gali itakot tavo 3m2 wc patalpa?

Manau ieskai problemu kur ju nera..

QUOTE(cibulis @ 2015 02 05, 14:58)
O jei tai į pasyvų namą ir nori išvengti kvapų pamaišymo, tai prasideda nesąmonės. Vieni rekūpai per anksti užšalinėja, kitų NVK prastokas, treti kaip ir puikūs, bet labai brangūs. O kur dar visokie ŽŠ ar GŽŠ.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 05 vasario 2015 - 16:09
QUOTE(cibulis @ 2015 02 05, 15:58)
Beje čia duomenys yra tik už tris 2013 metų sausio mėnesio dienas: nuo sausio 12 d. 16 val. iki sausio 15 d. 16 val. Per tą laiką rodo, kad tenas 90 sekundžių dirbo 36 proc. galingumu, t.y. 360 W turimi Vilniaus duomenys.

Tai turi duomenis 3 parų. Matavimų intervalas 30s, reiškia 8640 matavimai. Per tą laiką tenas 36% dirbo tik 30sek? O kiek laiko dirbo 35, 34, 36 ir t.t ? Ir kaip sąnaudos pasikeis kai srautą iš 80 padidinsi iki 140m3/h, o iki 200m3/h ?
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 02 05, 14:08)
O seip manau 500 butu iki 200m2, 700 iki 250m2 vedinamo ploto..

Plotas 208m2, o ir žmonių nedaug. Vasaros karščio priepolių dienomis intensyvaus vėdinimo nereikės (kai labai padidinamas našumas) smile.gif . Tai taip išeina, kad žiūrėt į REGO 700 ir ne mažesnį.
Pupcis, tai gerai, kad reikia horizontalaus, nes vertikalų su tokiu svoriu į palėpę tempt tai nefaina biggrin.gif
Tai laidą nuvesiu 6x0,22 ir bus du lyčni biggrin.gif
Atsakyti
Mano vedinamas plotas 203m2. Rekupas, medziagos, darbas ir taip susidaro apvali suma. Snekejau su garantinio meistru, sake pats naudoja 700tini irgi apie 200m2 namui, bet sako tada buvo tik arba 400 arba 700, tai siandien pirktu lyg ir 500. Dar kitas meistras sake kad kazkuris darbo grafikas jam labiau 500 patinka nei 700.

Teko girdet vienam zmogui vedinima suprojektavo 250m2 namui su 1200 modeliu smile.gif... Bet kai reikejo pati irengini pirkt jis berods 700 ar 900 paeme..

QUOTE(saaba @ 2015 02 05, 16:11)
Plotas 208m2, o ir žmonių nedaug. Vasaros karščio priepolių dienomis intensyvaus vėdinimo nereikės (kai labai padidinamas našumas) smile.gif . Tai taip išeina, kad žiūrėt į REGO 700 ir ne mažesnį.
Pupcis, tai gerai, kad reikia horizontalaus, nes vertikalų su tokiu svoriu į palėpę tempt tai nefaina  biggrin.gif
Tai laidą nuvesiu 6x0,22 ir bus du lyčni  biggrin.gif

Papildyta:
C5 raso yra serveris valdymui per lan'a. Kaip idomu pasijungiama per 4 gyslas?

QUOTE(Pupcis @ 2015 02 05, 15:35)
Kabelis internetinis tinka (bus naudojamos 4 gyslos). Antgaliai ne RJ45, bet tinkami taip pat parsiduoda. Vertikalus sunkesnis nes jame daugiau metalo (dėl sudėtingesnės konstrukcijos). Šilumokaitis sveria, kokius 30-40kg. Jis išsiima. 700-tinis, nuo 500-tinio skiriasi tik ventiliatoriais ir horizontaliam variante išvadų diametrais. Aš rinkausi 700-nį, nes mano atveju (galioja tik EC variantui), prie to paties oro srauto (pvz 400m3/h) jis sunaudoja mažiau elektros. Ten pas jį ventiliatoriai sukuria didesnį slėgį, todėl jie dirba mažesniais apsisukimais. O EC ventiliatoriui mažinant apsukimus galia krenta kūbų (P~n³). Žodžiu, rinkis pagal savo situaciją. Ir tas ir tas geras.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 02 05, 17:30)
C5 raso yra serveris valdymui per lan'a. Kaip idomu pasijungiama per 4 gyslas?

Mano žiniomis 100Mbs LAN tinklui tik ir reikalingos 4 gyslos smile.gif Bet nenukrypkim nuo temos. 15psl.:
http://www.komfovent...C5_LT_EN_RU.pdf

Pultelis prisijungia per vieną jungtį (1), o į maršrutizatorių (ar switch'ą) yra kita RJ45 jungtis (2).
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 02 05, 10:11)
Nežinau kaip rekuperatorius pasimatuoja tuos srautus taip tiksliai,  bet logikos yra.
Šalto oro įraukiama mažiau kubų, o šiltesnio išpučiama daugiau, nes šiltesnis oras yra lengvesnis ir taip išlaikomas vienodas kiekis oro padavime ir ištraukime.
Oro srautai turi būti išbalansuojami ne kubais, bet kg, t.y. vienodas kg oro turi būti paduodama ir ištraukiama. Jeigu srautų temperatūros skiriasi, tai tūriai irgi bus skirtingi.

pas rego su c5 yra, ka paprastam zmogui jie reiskia ir nauda kokia nelabai pagavau.

• CAV – pastovaus oro srauto valdymo režimas. Įrenginys tieks ir šalins pastovų oro kiekį, kuris nustatytas
vartotojo, nepriklausomai nuo vėdinimo sistemoje vykstančių pokyčių;
• VAV – kintamo oro srauto valdymo režimas. Įrenginys tieks ir šalins oro kiekį atsižvelgiant į vėdinimo poreikius
skirtingose patalpose. Esant dažnai besikeičiančiam vėdinimo poreikiui, toks oro kiekių palaikymo būdas ženkliai sumažina įrenginio eksploatavimo sąnaudas.
DCV – tiesioginio oro kiekių valdymo režimas (ang. DCV – Direct Controlled Volume). Vėdinimo įrenginys
veiks analogiškai kaip ir CAV režime, tačiau oro kiekiai bus palaikomi tiesiogiai pagal valdikliu
analoginių įėjimų signalo vertes.
Papildyta:
QUOTE(saaba @ 2015 02 05, 14:51)
Dairausi į rotacinius kažką kaip REGO 500 http://www.komfovent...REGO_500_lt.pdf ir REGO 700 http://www.komfovent...REGO_700_lt.pdf. Bus horizontalus. Kodėl horizontalaus ir vertikalaus matmenys vienodi, o svoris 90/140? Ir tas svoris vienodas 500 ir 700. Na ant galingesnio galingesni ir ventiliatoriai. Gal dar kas žinote kokį laidą paruošti nuo įrenginio iki pultelio (C5) vietos, internetinį 8x0,22?

as prasitempes cat 5 , standarte 4 gyslu tepeponinis
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 02 05, 16:08)
Manau ieskai problemu kur ju nera..

Problemų aš neieškau, o renkuosi rekūpą. Noriu apie rekūpus sužinoti tokius dalykus:

1. Kokios temperatūros orą pučia į namą? Tai padaro tik didelio NVK dėka ar reikalingas tenas?
2. Ar užtikriną komfortišką drėgnumą?
3. Kiek per metus prisuka elektros?
4. Ar nemaišo kvapų? Jei maišo, tai kiek?

Kaip supranti pusę šių sąlygų geriau tenkina rotaciniai, kitą pusę plokšteliniai, vieni vieną dalyką daro geriau, kiti geriau daro kitą dalyką.

Esminis dalykas - kaina. Čia jau jokia paslaptis. Amalvos rotacinis apie 5000 Lt, Renoventas apie 6000 Lt, Renoventas su entalpiniu šilumokaičiu apie 10 500 Lt, Paul Novus F 300 apie 12 000 Lt.

Žinau, kokia sistema yra ideali ir man puikiai tinka: Paul Novus 300/F 300 + GŠŽ. Aukščiausias NVK, atstato drėgmę, nemaišo kvapų, pučią aukščiausią orą į vidų. Sistemos kaina 15 000 Lt ar net 20 000 Lt be ortakyno. Brangu, bet tikrai super.

Mano supratimu laipteliu žemiau būtų Renoventas ir panašaus NVK plokšteliai su entalpiniu + GŠŽ. Kaina apie 13 000 - 17 000 Lt be ortakyno. Irgi brangu.

Pigiausias variantas - eilinis rotacinis. Pigus, bet maišo kvapus, pučia ne itin aukštos temperatūros orą ir t.t. Man tinka tik iš bėdos.

Tarpinis variantas: Paul Novus F 300 be jokio GŠŽ. Kaina apie 12 000 Lt ir iki 200 Lt per metus papildomos elektros sąnaudos užšalimui panaikinti.

Pirmi du variantai dar ir puikiai vėsintų patalpas vasarą, rotacinis ir vien plokštelinis to padaryti negali.

Jau sistema man kaip ir aiški tik noriu iki galo susidėlioti visus privalumus ir trūkumus. O čia nieko nėra geriau kaip žmonių atsiliepimai, patirtis. Tai ir bandau traukti tą patirtį iš Lietuvos, Vokietijos, Amerikos ir visur, kur tik galiu.

Tiesa, dar yra hibridinis variantas: Air Pohoda. Šitas su visais ortakiais man kainuotų apie 16 000 Lt. Už 3500 Lt galėčiau pasidaryti Air Pohodos siūlo kažkokį specialų aušintuvą vasarai. Bet kol kas matau gana nevykusį pirmos kartos modelį. Gal antras modelis ir neturės šitų bėdų, bet kas ten žino.

Papildyta:
QUOTE(Pupcis @ 2015 02 05, 16:10)
Tai turi duomenis 3 parų. Matavimų intervalas 30s, reiškia 8640 matavimai. Per tą laiką tenas 36% dirbo tik 30sek? O kiek laiko dirbo 35, 34, 36 ir t.t ? Ir kaip sąnaudos pasikeis kai srautą iš 80 padidinsi iki 140m3/h, o iki 200m3/h ?

Aš ir taip pusdienį sėdėjau kol apdorojau, susisteminau ir bent kažkiek viešai pateikiau duomenis. Jei nori, atsiųsiu failiuką ir gali žaisti ir visiems paskelbsi, tikslius duomenis.

O kaip pasikeis srautui, keisis elektros sąnaudos žino tik sistemos administratoriai, savininkas? Aš irgi jiems tokį klausimą uždaviau, jie man tik tokią ištrauką padarė. Gal žmonių tas 3 dienas name nebuvo ir todėl pūtė tik tiek, bet daugiau duomenų neturiu.

O dar geriau būtų, kad pats turėdamas rotacinį (kiti irgi galėtų prisijungti) nuo šiandienos visą savaitę galėtum pastebėti savo rotoriukas ir viešai paskelbti rezultatus. Tarkime matuojame kiekvieną diena 21 val.: temperatūra lauke, name, pučiama į namą, NVK pagal įpučiamą orą. O jei dar bus ir elektros sąnaudos, bus super. Ir jei bus viena kita fotkė, kuri pagrįs skaičiavimus, parodys rotacinio pučiamo oro temperatūras, tai bus Nobelio premijos vertas darbelis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 05 vasario 2015 - 17:47
Bent jau 2014 kataloge, tave dominantys domekt 6000lt be pvm.

QUOTE(cibulis @ 2015 02 05, 17:45)
Amalvos rotacinis apie 5000 Lt

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 02 05, 18:37)
Bent jau 2014 kataloge, tave dominantys domekt 6000lt be pvm.

Aš galvoju apie šitą. Jo kaina litais - 5183 Lt.

Kažkokį kitą siūlai? Kodėl?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 02 05, 18:44)
Aš galvoju apie šitą. Jo kaina litais - 5183 Lt.

Kažkokį kitą siūlai? Kodėl?

Pasidomek ar su pvm. Pultelis atskirai.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 02 05, 18:48)
Pasidomek ar su pvm. Pultelis atskirai.

Manyčiau, kad su PVM. O kiek kainuoja pultelis? Su šituo tą naują C5 deda?
Atsakyti