Čia Renovent Excellent 400 modelis ir greičiausiai be entalpinio šilumokaičio. Duomenų trūksta, nes nėra kokią temperatūrą pučia į namus, kokia temperatūra lauke. Ten, kur parašyta "
Temperature Outside", tai reiškia, kad tai temperatūra po teno, kuri tenkina rekūpą, kad jis neužšalinėtų. Pasak atstovų, tuo metu lauke buvo nuo -10 iki -15 laipsnių šalčio.
Daug skaičių, bet realiai įdomūs yra tik du: "Temperature Outside" ir "Preheater Power". Pirma eilutė, kaip minėjau, rodo, kokia minimalią temperatūrą galima paduoti į rekūpą, kad jis veiktų neužšalinėdamas. Bent jau aš taip suprantu. Antroji grafa rodo, kokia galia procentais, veikė tenas pašildydamas tiekiamą orą. Duomenys atnaujinami kas 30 sekundžių ir jeigu rodo, kad 10, tai reiškia kad 30 sekundžių 1000 W tenas veikė 100 W galingumu.
Beje čia duomenys yra tik už tris 2013 metų sausio mėnesio dienas: nuo sausio 12 d. 16 val. iki sausio 15 d. 16 val. Per tą laiką rodo, kad tenas 90 sekundžių dirbo 36 proc. galingumu, t.y. 360 W galingumu.
Štai čia tas didžiausias galingumas. Mano turimi duomenys rodo, kad tuo metu lauke buvo apie -9 laipsniai. Bet aišku, kad skiriasi Vilniaus vietos, kur stebėtas Renovent rekuperatorius ir kur stebimi mano turimi Vilniaus duomenys.
Didžiausias minusas, kurį praleidžia tenas ir kurį aš radau per tas tris stebėjimo dienas buvo
-2,6 laipsniai. Įdomu tai, kad tenas tuo metu dirbo visai ne maksimaliais galingumais.
O
čia gerai matyti, kokia turi būti į teną pučia temperatūra, kad jis nenaudotų teno. Atrodytų, kad -1 ir šilčiau, bet kartais jam patinka ir -1,3. Bet realiai kažkur nuo -1.
Čia kažkodėl nieko nerašoma apie tai.O čia šiaip
dar viena lentelė. Beje excelis rodo, kad tenas per tas tris paras vidutinišaki dirbo 7,84 proc. galingumu. Mano turimi orų duomenys rodo, kad per tas tris paras Vilniuje buvo nuo -6,2 iki -16,1. Pliusinės oro temperatūros kaip ir nebuvo, o vidutinė oro temperatūra buvo -11 laipsnių. Panašu, kad Renoventas ne tik pasišildo orą, bet ir šiek tiek išbalansuoja srautus, kad minusinėje temperatūroje ne visą laiką reikalingas tenas. O ir šiaip 7,8 proc. veikiantis tenas (apie 78,4 W galingumu) prie -11 laipsnių visai neblogai pasirodė. Jei gerai suprantu, tai turėtų būti apie 1,88 kWh per parą arba apie 1 Lt elektros per parą. Per mėnesį išeitų tik apie 30 Lt vertinant visas paklaidas apie 50 Lt už teno elektrą.
Beje gavau csv failiuką, konvertau į excelį ir nusimušė temperatūros po kablelio. Rašo lapkritis, tai vadinasi 11, jei kovas - 3 ir t.t. Nemokėjau kaip pakeisti formulę, nes duomenys buvo konvertuojamio į krūvą skirtingų formatų kol galėjau įdėti jpg nuorodai.
Papildyta:QUOTE(remiga @ 2015 02 05, 09:48)
Jeigu namas nėra artimas pasyviam, tai manau geriausia imti rotacinį lietuvių gamybos. Tada ir aptarnavimą geresnį turėsit.
Šiaip tai auksiniai žodžiai. Kitais žodžiais tariant, jei nesivaikote po kablelio sutaupytų centų, tai rotacinis tikrai neblogas dalykas. Vienintelis jo trūkumas - galimas, vienų juntamas kitų nejuntamas kvapų pamaišymas.
O jei tai į pasyvų namą ir nori išvengti kvapų pamaišymo, tai prasideda nesąmonės. Vieni rekūpai per anksti užšalinėja, kitų NVK prastokas, treti kaip ir puikūs, bet labai brangūs. O kur dar visokie ŽŠ ar GŽŠ.