Įkraunama...
Įkraunama...

Nauja priėmimo į darželius tvarka, 16 tema

Rinkimai arteja... reikia priminti gerus pazadus biggrin.gif
Atsakyti
kas as jau ta teksta mintinai prisimenu biggrin.gif tik man vistiek lieka nervas - ar gaus mano vaikas darza ar ne, jei bent galeciau uzregistruot - zinociau plius minus realia padeti, o dabar... pamenu, kai nauju nakti pavyko priregint - eilej i maziuku grupe buvo virs 200 vaiku, tai kiek bus po siumetines registrasijos.... nors aisku tie pernyksciai turetu iskeliaut i vyresnes grupes, bet...
Atsakyti
http://www.vilnius.l....php?3387935835

Atsakyti
Ir vėl "Per ketverių metų kadenciją Vilniuje jų įkurta daugiau nei..." doh.gif biggrin.gif

Jei bus išrinktas kitas meras, sakys va, ką išsirinkot - pas tą ir eikit klausti cool.gif

Įjungs gegužės mėnesį dviem savaitėm, susiregistruos iki birželio 1-os dienos ir vualia, laukiam cool.gif
Atsakyti
smile.gif sveiki. Man kilo mintis. Jie sako, kad tikrai turi patekti pernai nepatekę. Bet tiems vaikams jau 3 - 4 metai. Tai ką, darželiai, vietoj lopšio grupių formuos naujas 3 - 4 metų grupes? Nes jeigu neformuos, tai tuomet tikrai toks srautas nepateks.
Atsakyti
QUOTE(Edukologe @ 2015 02 23, 21:07)
Tai ką, darželiai, vietoj lopšio grupių formuos naujas 3 - 4 metų grupes? Nes jeigu neformuos, tai tuomet tikrai toks srautas nepateks.

Aš irgi taip pagalvojau.
Šiaip susimąsčiau: girdėjau gandų, kad vaikai, kuriems šiais metais (2015) nesukaks 3 metukai, bus palikti lopšelinėse grupėse, į vyresnes grupes bus perkelti tie mažiai, kuriems šiais metais sukako/sukas 3 metukai. Gal kas ką girdėjo? Dar nebuvau mūsų darželyje klausti, dukrytė jau 2 mėn. serga, negaliu nei su ja nei be jos nueiti.
Šiaip aš norėčiau, kad ją perkeltų pas vyresniuos vaikus, nes jai jau sukako 3 metai, ji - pati vyriausia savo grupėje. Jai taip ten neįdomu schmoll.gif Aišku, ji ir taip bus perkelta, bet nenoriu, kad su dabartiniais grupiokais, nes ten visai mažiukai - 1,5-2 metukų.
Atsakyti
QUOTE(Strazdas @ 2015 02 24, 15:01)
Aš irgi taip pagalvojau.
Šiaip susimąsčiau: girdėjau gandų, kad vaikai, kuriems šiais metais (2015) nesukaks 3 metukai, bus palikti lopšelinėse grupėse, į vyresnes grupes bus perkelti tie mažiai, kuriems šiais metais sukako/sukas 3 metukai. Gal kas ką girdėjo? Dar nebuvau mūsų darželyje klausti, dukrytė jau 2 mėn. serga, negaliu nei su ja nei be jos nueiti.
Šiaip aš norėčiau, kad ją perkeltų pas vyresniuos vaikus, nes jai jau sukako 3 metai, ji - pati vyriausia savo grupėje. Jai taip ten neįdomu  schmoll.gif Aišku, ji ir taip bus perkelta, bet nenoriu, kad su dabartiniais grupiokais, nes ten visai mažiukai - 1,5-2 metukų.

Gal Jūsų gandas ir teisingas. Sausio pradžioje, kai dar rodė eiles ir preiš registraciją įvyko šiokie tokie pokyčiai, na, kai turbūt tuos pernykščius lopšelinukus kėlė į 3-4 metų vaikučių eiles, tai mano dukra kuriai 2015 m. vasarį sukako 2 metukai, tai taip ir pasiliko lopšelio (1,5-3 m.) eilėje. Nors jei pateks į darželį, tai rugsėjį jai bus 2,7 m ir eis į lopšelio grupę. Gal prasidėjus naujai registracijai dar bus kokių pokyčių-naujienų.
Atsakyti
QUOTE(Edukologe @ 2015 02 23, 20:07)
smile.gif sveiki. Man kilo mintis. Jie sako, kad tikrai turi patekti pernai nepatekę. Bet tiems vaikams jau 3 - 4 metai. Tai ką, darželiai, vietoj lopšio grupių formuos naujas 3 - 4 metų grupes? Nes jeigu neformuos, tai tuomet tikrai toks srautas nepateks.

Pretenduojamam darželyje jokių naujų (vyresnių) grupių neformuos schmoll.gif nežinau, kurion vietoj Meras kiš tuos 35 vaikus prieš mus, mus ir dar nežinia kiek po mūsų doh.gif dvi lopšelio grupės naujos, o senos keliauja į vyresnius metus, lopšelyje liks nebent keli tie, kuriems einamaisiais metais dar nesueis 3 metai. O darželis gi ne vienas, Vilniuje tokių kaip mes šimtai doh.gif
Net neįsivaizduoju, ką reikės daryti schmoll.gif
Atsakyti
Tai as ir sakau, kad siumetiniams lopselinukams yra daugiau sansu nei nuo pernai laukiantiems 3-4 metu vaikams. nors sneka priesingai. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Edukologe @ 2015 02 25, 00:03)
Tai as ir sakau, kad siumetiniams  lopselinukams yra daugiau sansu nei nuo pernai laukiantiems 3-4 metu vaikams. nors sneka priesingai. g.gif

na kazkiek pateks, bet mazas procentas, gal tie, kur metu pradzioj gime ar gale, susipainiojau kazkaip smile.gif na zodziu tie, kuriems nebus dar 3... manoji pvz. neturejo 3 metu, bet pateko, kadangi buvo grupe 3-4 metu vaiku formuojama is 2011 gimusiu, o ji paciam gale, bet vistiek jau ne i lopseli, o mergyte uz ja vos 3 savaitem jaunesne, bet sekanciu metu pradzioj gimus - pateko jau i lopseli, irgi gaila labai buvo, nes vaikas gerai issivystes, bet nieko negalejo padaryt - taip ir keliaus toliau su savo siais grupiokais - as taip isivaizduoju, kad dabar irgi taip darys, t.y. kels i lopselinukus tik tuos, kuriems sueis 3 metai 2016-tais, o tie, kam 2015-tais sueis 3 - stoves eilej i tas 3-4 metu grupes
Atsakyti
QUOTE(barric @ 2015 02 25, 17:44)
na kazkiek pateks, bet mazas procentas, gal tie, kur metu pradzioj gime ar gale, susipainiojau kazkaip smile.gif na zodziu tie, kuriems nebus dar 3... manoji pvz. neturejo 3 metu, bet pateko, kadangi buvo grupe 3-4 metu vaiku formuojama is 2011 gimusiu, o ji paciam gale, bet vistiek jau ne i lopseli, o mergyte uz ja vos 3 savaitem jaunesne, bet sekanciu metu pradzioj gimus - pateko jau i lopseli, irgi gaila labai buvo, nes vaikas gerai issivystes, bet nieko negalejo padaryt - taip ir keliaus toliau su savo siais grupiokais - as taip isivaizduoju, kad dabar irgi taip darys, t.y. kels i lopselinukus tik tuos, kuriems sueis 3 metai 2016-tais, o tie, kam 2015-tais sueis 3 - stoves eilej i tas 3-4 metu grupes

Šnd lankiausi savivaldybėje, to pačiu užklausiau dėl kėlimo iš lopšelinukų į 3-4 m. grupes. Atsakymas: iš lopšelinukų bus iškelti tik 2012 m. gimę vaikučiai, 2013 m. gimę liks lopšelyje. Tai pagal tokį atsakymą, mūsų darželyje, suprantu, bus priimta nemažai laukiančių eilėje 3-4 m. vaikučių. Nes iš dabartinių lopšelinukų per abi grupes labai nedaug vaikų, gimusių 2012 m., dauguma 2013 m. gimimo.
Atsakyti
man rodos niekas dabar nieko tiksiai nezino - paaiskes po registracijos
Atsakyti