Gavau nuo gerb. mero A. Zuoko el. laišką
Mieli tėveliai,
Aš esu ne tik Vilniaus meras, bet ir trijų vaikų tėvas. Todėl puikiai žinau, kaip svarbu, kad mūsų vaikai turėtų galimybę lankyti darželius, kad mieste, kuriame gyvename, būtų pakankamai vietų mažiesiems.
Mano kaip mero prioritetas visuomet buvo ir yra vietų darželiuose kūrimas: per ketverių metų kadenciją Vilniuje jų įkurta daugiau nei 3600 (palyginimui, 2009-2010 metais sukurta tik 460 naujų vietų). Šiemet Santariškėse atidarėme naują vaikų lopšelį-darželį, kurį lankys apie 240 vaikučių. Dar šiemet, po patalpų rekonstrukcijos, Vilniuje duris atvers 4 vaikų darželiai: Viršuliškėse, Žirmūnuose, Antakalnyje ir Justiniškėse šalia Šeškinės. Šiuose darželiuose bus apie 1000 naujų vietų. Rengiame dokumentus dar dviems naujiems darželiams Pilaitėje ir Balsiuose, skelbiame konkursą statyti naują darželį Visoriuose. Skatiname kurtis ir privačius vaikų darželius - šiemet planuojami statyti du privatūs darželiai Antakalnyje ir Burbiškėse.
Apgailestauju, kad dėl sutrikusios registracijos į darželius sistemos ir galimo įsilaužimo šiuo metu Jūsų vaikučių negalime registruoti į pageidaujamus darželius nei elektroninėje erdvėje, nei savivaldybėje. Buvo ir mūsų darbuotojų klaidų, už kurias jie bus atitinkamai nubausti. Nepriklausomi ekspertai, turintys tarptautinės patirties, jau atliko sistemos konfigūracijos pakeitimus saugumui užtikrinti ir šiuo metu daro paskutinius būtinus testus. Registracija į darželius bus atnaujinta iki kovo pabaigos, kai bus įsitikinta kad sistema visiškai saugi.
Apie atnaujinamą registraciją į darželius Jus informuosime iš anksto ne vėliau kaip prieš 7 dienas išsiųsime Jums elektroninius pranešimus, taip pat paskelbsime savivaldybės svetainėje www.vilnius.lt ir žiniasklaidoje.
Visi nepatogumus dėl sustabdytos registracijos patyrę tėveliai, kurių vaikai pradės lankyti darželius ir lopšelius nuo šio rugsėjo, savivaldybės iniciatyva pirmą mėnesį bus atleisti nuo vaiko ugdymui skirto mokesčio (14,48 eurų).
Tikiuosi, kad ši informacija Jums aktuali ir naudinga, jeigu ne - labai atsiprašau už sutrukdymą. Visada esu pasiruošęs atsakyti į Jums rūpimus klausimus.
Dėkodamas už Jūsų kantrybę ir supratingumą,
Jūsų
Artūras Zuokas
Vilniaus meras