QUOTE(Vobla @ 2015 02 23, 13:50)
man tai nuostaba kelia, kodel aplinkui jau zeme minskta, o vazonuose vis dar isalas? nesugalvoju paaiskinimo
siandien pas mane diena be elektros( planinis atjungimas), tai nei dirbt ka galiu, nei vaika darzelin isleidau( ten irgi ner elektros) tai abi po kiema sukiojomes...
Zodz, as jau suleidau rankas i zeme
viena gelyna visai sutvarkiau- jau visai atsiles, viskas tik bunda tik lenda. padariau sukuosenes pernykciams zolynams, palengvinau roziu uzklotus- tik nuo saules dar pridengiau. netgi piktzoles siuo metu visai lengvai raunasi- matyt nesitikejo tokio mano ankstyvumo.
o jau eziuoles, sinavadai, astrai, nakvisos- visi nosis iskise....
Pas mane šiemet eksperimentas, kaip vazonuose, neįkastuose žemėn, o sustatytuose palei namo sieną, peržiemojo krūva augalų. Kadangi taip be vargo žiemojo melsvės ir rasakilos, tai palikau ir kitus augalus, kraujalakes, vingirius, raudokles. Dar kažkas žiemoja tik jau nepamenu.
Nuoširdžiai pavydžiu to gero jausmo susitikus su žeme, savo valdas apeinu kone kasdien, bet kol kas dar mano augalai miega. Šįryt atsikėliau, visa žemė į ragą sušalusi. Per žiemą kaip ir pernai žaliavo saulainės, astrai, šilokai, rykštenė, kai kurie snapučiai. Iš žolių šluotsmilgės ir lendrūnai jau kogero prašosi žirklių, tik nežinau, ar bandyt kažkaip''iššukuot'' ar kirpt viską žemėn.