Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, X tema (jubiliejinė!)

QUOTE(jot.ka @ 2015 02 21, 21:04)
Ačiū už pasiūlymą, turėsiu galvoj smile.gif. O pati nesusidūrėt, pasisėja? Po kurio laiko pražysta?

Kad nelaukdavau kol seklas subrandins,nupjaudavau
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2015 02 21, 19:28)
Svarbu, nors viena išdygtų. Paskui procesas plėtojasi nevaldomai. Pas mane jų pridygsta antroje vasaros pusėje iš išbyrėjusių sėklų, reiškia, nepageidauja jokios stratifikacijos. Ne tas žodis sudygsta : žemė tiesiog virsta kailiuku iš daigų doh.gif
Beje, nevaldomai sėjasi dedešvos, pentiniai, goštautinės gaisrenos, ežiuolės ir dar daug kas.

ačiū, bandysiu kiek vėliau sėti. Gaisrenos ir rusmenės mano sode visur sudygsta, ir dar su kompostu žydrūnai arba saulakis sklinda. O pentini pati net barstau, bet nedygsta. Ežiuolių irgi nesimato.
Atsakyti
QUOTE(vija zemaite @ 2015 02 22, 00:19)
ačiū, bandysiu kiek vėliau sėti. Gaisrenos ir rusmenės mano sode visur sudygsta, ir dar su kompostu žydrūnai arba saulakis sklinda. O pentini  pati net barstau, bet nedygsta. Ežiuolių irgi nesimato.

Gal dar ir žemė turi reikšmės? Mano ganėtinai sunki, priemolis, tai randu ir ežiuolės ir pentinių sėjinukų, bet negausiai. Pentinių būna daugiau, ir žolyne viens kitas išlenda, bet ežiuolės kiek lengvesnę dirvą mėgsta, tai gal ir nesisėja taip smarkiai. O jūs paliekat ežiuoles per žiemą nepjautas? Nes jei pjaunat, tai ir sėjinukų nėra.
Atsakyti

labas rytas 4u.gif , noriu paklausti gal kas auginate "Buddleja" ? krumas aisku uzauga ne mazas, bet ar daug ateity reiks saules siam augalui, tokia turiu nelabai kokia vieta , tarp medzio kazkokio , kurio dar pavadinimo nezinau ir tvoros, toks tarpas, kuris labai prasosi kazkokio ne menko krumo, lyg butu kazkoks sujungimas. Po medziu gali sakau ir neaugti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Virgale @ 2015 02 22, 11:08)
labas rytas 4u.gif , noriu paklausti gal kas auginate "Buddleja" ? krumas aisku uzauga ne mazas, bet ar daug ateity reiks saules siam augalui, tokia turiu nelabai kokia vieta , tarp medzio kazkokio , kurio dar pavadinimo nezinau ir tvoros, toks tarpas, kuris labai prasosi kazkokio ne menko krumo, lyg butu kazkoks sujungimas. Po medziu gali sakau ir neaugti g.gif

Budlėja mėgsta saulę, o jei nuo tvoros ir medžio šešėlis, tai labai gražaus krūmo nebus.
Atsakyti
Ir dar, jos neatsparios šalčiams schmoll.gif Gražūs krūmai, gausiai lankomi drugelių, bet jau du krūmus esu praradusi. Kelis metus dengiau kartu su rožėmis, bet pernai nėl nušalo. Daugiau ir nebesodinu.
Atsakyti

Aciu uz atsakymus, vadinasi reik ieskoti kazko , kam nebutinai daug saules, ale kaaaa ? Neissals mano atveju buddleja, nes gyvename UK, cia labai grazus sie krumai, aisku jei priziurimi. Bet va beda jau nusipirkau augaleli si, ir nezinau dabar kur sodinti. O vazone aisku per didelis augalas auginti ?
Atsakyti
Pas mane nušaldavo iki žemės lygio, bet pavasarį atželdavo, po kelių metų atžėlė tik dalis krūmo, išroviau visai, žiedai man labai gražūs, ir kvapas malonus, bet pats krūmas man nepatiko, atsisakiau ir aš jo.

man atrodo, kad esu mačiusi budlėją ir vazone auginamą, aišku, gal ne visos veislės tam tinka, bet pasidomėkit, gal jūsiškę galima ir vazone augint.
Papildyta:
gal rasit ką naudingo, labai nesigilinau, tiesiog viena iš pasitaikiusių nuorodų ta tema http://www.growsonyo...ddleia-in-a-pot

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jot.ka: 22 vasario 2015 - 12:00

Savo atveju bandysiu i vazona didesni pasodinti ir tiesiog ziuresiu kas gausis, manoji tokios sodrios ciklameno spalvos , kazkur maciau vazone lauke , grazu, bet neaisku kas darysis kai dar paaugs. Gal galite patarti kruma , vienai erdvei uzdaryti , kur nebus per daug saules ? jei but zydintis , tai is viso lux. pvz alyvai tikriausiai irgi reikia daug saules ?

Atsakyti
Auginu budlėją vazone, bet vasarą įkasu į gruntą, nes nespėju laistyti. Žiemai stipriai apgeniu ir įnešu į vėsią patalpą.
Pavėsyje vazone galima auginti hortenzijas. Tik jos irgi ne gėlės, gal geriau teiraukitės namų aplinkos temoje. Tinkamų vazonams daugiamečių gėlių yra labai daug, bet priklauso nuo sąlygų žiemą, ar turėsite kur padėti.
Atsakyti
Virgale, jei jau gyveni UK, tai gali drąsiai budlėją sodinti. Jos UK išauga didelės, kaip pas mus Lietuvoje alyvos smile.gif Bet jei vieta labai pavėsinga, tuomet geriau sodinti hortenzijas.
Atsakyti
Klausykit, o ar teke kada su vazonais ziemai augalus prikasinet? kazkaip pernai issodinau silageles, ziemai ikasiau su vazonais i grunta ir ka gi as matau- visur aplink sausa, o vazonuose vanduo stovi. mano silagales povandenines verysad.gif nesuprantu kodel- vazonai tai tie plasmasiniai, kur skyliu dugne daugiau nei paties dugno...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vobla: 22 vasario 2015 - 16:33