Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, X tema (jubiliejinė!)

QUOTE(amba41 @ 2015 02 12, 23:15)
Šiemet antrametės ir tokie dideli kupstai buvo, kad teko kas antrą prarauti.

opapa- speju busiu per tankiai susodinus. jau pirmametes i kopustgalvius isvirto- jei toliau dar plesis - prades sonais stumdytis. o dar ir sejasi unsure.gif lyg tycia rudeni neapkirpau perzydejusiu- man buvo grazu ir sausi ju ziedai.
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2015 02 13, 10:26)
opapa- speju busiu per tankiai susodinus. jau pirmametes i kopustgalvius  isvirto- jei toliau dar plesis - prades sonais stumdytis. o dar ir  sejasi unsure.gif  lyg tycia rudeni neapkirpau perzydejusiu- man buvo grazu ir sausi ju ziedai.

Sėjasi ne agresyviai. Gal purendama žemę dalį sunaikinau. Vasarą pastebėjau kokį desėtką naujai augančių . Ir pražydo po stiebelį išleisdamos. Pravertė dalis jų, nes plečiu gėlynų plotus. Ant pakiuko parašyta atstumai tarp augalų 45 cm, o aš buvau susodinusi gal kas 15 cm.
Gal kas auginate kaukazinę žvaigždūnę(Scabiosa caucasica). Pernai ji buvo pirmametė ir turėjo po vieną aukštai išmestą žiedyną. Fantastiška mano akimis. Įdomu kaip ji bus vėliau. Norėtusi didelio kupsto su daug žiedynų. Atstumą rašo 35 cm. Tai gal tada. Vienas trūkumas, kad ji nukreipia savo žvaigždę į saulę. Teks persodinti į kitą tako pusę, kad matyti ne žiedo užpakaliuką.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2015 02 13, 11:23)

Gal kas auginate kaukazinę žvaigždūnę(Scabiosa caucasica). Pernai  ji buvo pirmametė ir turėjo po vieną aukštai išmestą žiedyną. Fantastiška mano akimis. Įdomu kaip ji bus vėliau. Norėtusi didelio kupsto su daug žiedynų. Atstumą rašo 35 cm. Tai gal tada. Vienas trūkumas, kad ji nukreipia savo žvaigždę į saulę. Teks persodinti į kitą tako pusę, kad matyti ne  žiedo užpakaliuką.

Auginu, pas mane jau keli metai, gal kokie 3? Bet pas mane jos auga ne grupėmis, o pavieniui, tarp kitų augalų, nes jos tobulai iškiša galvas pro gerokai tankesnius kaimynus. Konkurencija joms sudaryta tikrai nemaža, tai manau, kad ir jos apimtys yra šiek tiek kitokios, nei turėtų būt, t.y. manoji ko gero yra šiek tiek smulkesnė. Taip manau todėl, kad kol gėlynas buvo nelabai tankiai sužėlęs, manoji žvaigždūnė buvo galinga, o pernykštės jau buvo kuklesnės, nes kaimynai gana smarkiai užpavėsino ir išsiplėtė.
Atsakyti
Filmukas apie drėgnus pavėsingus sodus (pirmasis pusvalandis):
https://www.youtube....h?v=QTEy9DQvfww
Gal todėl, kad daugiausiai tokios žemės turiu, gal todėl, kad oda sausa, o nuo saulės galvą skauda, šitos daugiametės gražiausios ir mieliausios. Žiūrint jaučiasi, kaip lengva kvėpuoti.
Brazilinės guneros pas mus aišku nebus gigantiškos, reiks pavargti tampant arba rizikuoti paliekant. Juokingai atrodo tas žmogutis tarp jų.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2015 02 14, 16:03)
Filmukas apie drėgnus pavėsingus sodus (pirmasis pusvalandis):
https://www.youtube....h?v=QTEy9DQvfww
Gal todėl, kad daugiausiai tokios žemės turiu, gal todėl, kad oda sausa, o nuo saulės galvą skauda, šitos daugiametės gražiausios ir mieliausios. Žiūrint jaučiasi, kaip lengva kvėpuoti.
Brazilinės guneros pas mus aišku nebus gigantiškos, reiks pavargti tampant arba rizikuoti paliekant. Juokingai atrodo tas žmogutis tarp jų.

vajej koks kontrastas mano sklypui- pusdykumei. uksmingi sodai ir mane veza, bet kazkodel Lietuvoj dregna zeme man is karto asocijuojasi su sunkiai idirbamu molzemiu, gausybe sraigiu ir uodu debesimis. pas mane nei uodai, nei sraiges neuzsibuna- kad ir kiek sraigiu vaikai atsinesa- tai vos igyvena viena sezona. pavasari ieskom pakelem ir nauju atsinesam.
--------------
o guneras LT galima sosnovsio barciais pakeisti- vaizdelis bus labai panasus ir popint nereiks lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vobla: 14 vasario 2015 - 17:57
Sveiki. Noriu nusipirkti poros augalų sėklų iš šio puslapio. Brangokas atsiuntimas (ir sėklos nepigios). Jei atsirastų kas nors dar norintis atsisiųsti iš šio puslapio sėklų -- galėtume pasidalinti proporcingai siuntimo išlaidas. Vilniuje.

https://www.chilternseeds.co.uk

Pirkimą darysiu pirmadienį. Apsispręsti reiktų iki to laiko.
Atsakyti
Neprisidėsiu, bet labai smalsu, kokias siųsitės? Man šone rodo neseniai peržiūrėtas laipiojančių auskarėlių sėklas, bet turbūt pati žiūrėjau. Ar tikrai britai siųs į Lietuvą? Kažkada nebendraudavo.
Atsakyti
Noriu išbandyti nicotiana mutabilis ir niekur Vilniuje nerandu baltų aukštų kosmėjų (bandysiu cosmos Purity). Ir šiaip pirkti Lietuvoje kosmėjas prisibijau -- porą kartų teko auginti -- tai vis būdavo kitos spalvos nei pirkau augalų.
iš šio sėklų pardavėjo pirkus nesu, bet šiaip sėklas esu pirkus ir iš anglijos ir iš kanados -- problemų niekada nebūdavo. Turėtų siųsti -- jų toks verslas -- prekiauja į visą pasaulį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vija zemaite @ 2015 02 12, 22:31)
esu tyli skaitytoja, patarkit, kaip sėti makedoninę buožainę? sėklas užberti ar ne, stratifikuoti šaldytuve? Kiek laiko, jei taip?

Svarbu, nors viena išdygtų. Paskui procesas plėtojasi nevaldomai. Pas mane jų pridygsta antroje vasaros pusėje iš išbyrėjusių sėklų, reiškia, nepageidauja jokios stratifikacijos. Ne tas žodis sudygsta : žemė tiesiog virsta kailiuku iš daigų doh.gif
Beje, nevaldomai sėjasi dedešvos, pentiniai, goštautinės gaisrenos, ežiuolės ir dar daug kas.
Atsakyti
vartau ir aš tą sėklų puslapį, radau kad parduoda sėklas česnakų pvz http://www.chilterns...urple_sensation , kaži, kelintais metais po sėjos jie jau žydi? Gal visai apsimoka tokius augintis iš sėklų, nes svogūnai kainavo laaabai nepigiai.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 02 21, 19:52)
vartau ir aš tą sėklų puslapį, radau kad parduoda sėklas česnakų pvz http://www.chilterns...urple_sensation , kaži, kelintais metais po sėjos jie jau žydi? Gal visai apsimoka tokius augintis iš sėklų, nes  svogūnai kainavo laaabai nepigiai.

Purple sensation auginu,galiu seklu parinkti jei subrandins
Atsakyti
QUOTE(329 @ 2015 02 21, 19:15)
Purple sensation auginu,galiu seklu parinkti jei subrandins

Ačiū už pasiūlymą, turėsiu galvoj smile.gif. O pati nesusidūrėt, pasisėja? Po kurio laiko pražysta?
Pas mane augo Kristofo česnakai, pernai buvo labai daug sėjinukų, bet aš jų nejudinau, neperkėliau į kitą vietą, ir tikriausiai stambūs augalai juos nustelbė, šviesos tokioje tankmėje tikrai nedaug, tai net nežinau, ar bent dalis iš jų išgyveno. Na jei šiemet atrasiu pavasarį dygstančius, tai bus matyt kaip jie atrodo antrais augimo metais, bet daug vilčių nededu.
Atsakyti