Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, X tema (jubiliejinė!)

jotka, tau į kvadračiukus daugiau nieko nereik. Šilokai ir šluotsmilgės. Tobulas kontrastas. Mažiau yra daugiau.smile.gif

Soroms pasakysiu palaikomąjį žodį. Užpanikavau šiemet be reikalo - išlindo visos. Ir turiu jau seniai- patikimai auga, tik persodinimo nemėgsta. Rudenį man jos neapsakomo grožio..

Buožainę parsivežiau iš Belgijos- fantastinis reikalas:) Aukšta, lapų nedaug, o dar stiebai nestatūs, išsikrivuliuoja, tai kaip tikroj pievoj išsibarsto. Kur dabar man DAR tokios gaut.. Sėjasi kukliai. Metų jau kokie 4 gal.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smth1: 17 birželio 2015 - 18:58
QUOTE(Vobla @ 2015 06 17, 14:48)
patikekit  biggrin.gif  tuoj idesiu vaizdine medziaga :

pati turiu ir matau, daug gi ten vienetų sukišta. Vienok, man tai gražus augalas ir ažūris viršus net labai į temą.

maniškės ( berods 10 vnt) dar darže auga ir fotografavimo metu nuo medžio šešėlis krito:

user posted image user posted image

Atsakyti
Leliumai ,o kur įsigijot miškinių lelijų...man jos tokios wub.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2015 06 18, 08:01)
Leliumai ,o kur įsigijot miškinių lelijų...man jos tokios wub.gif

vieną iš gėlininko G.Rumės, vieną iš gėlininkų Vyšniauskų, vieną gavau iš kitos sodininkės mėgėjos, kitas siunčiausi iš Latvijos ir Didžiosios Britanijos:
http://www.lilijas.i...gonlilijas.html
http://www.hwhyde.co...tumn/martagons/
Šiaip dar yra keletas vietų Kanadoje, bet prisideda nemažos siuntimo išlaidos, tad apsiriboju Europa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 18 birželio 2015 - 10:04
4u.gif Ačiū 4u.gif Supratau , kad visur jos gan brangios yra...Nu bet ką padarysi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2015 06 18, 11:04)
4u.gif Ačiū  4u.gif Supratau , kad visur jos gan brangios yra...Nu bet ką padarysi biggrin.gif

Lėtai dauginasi (bet ilgai gali augti vienoje vietoje nejudinamos, kas yra didelis pliusas nenorint vergauti sodui). Didesnės kainos augalų rinkoje būdingos arba lėtai dauginamiems augalams, arba naujienoms, arba madingiems augalams, arba retenybėms. Tokie dėsniai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 18 birželio 2015 - 10:09
o kaip jos elgiasi po žydėjimo, lieka stiebai dekoratyvūs ar nunyksta?
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2015 06 18, 11:07)
Lėtai dauginasi (bet ilgai gali augti vienoje vietoje nejudinamos, kas yra didelis pliusas nenorint vergauti sodui). Didesnės kainos augalų rinkoje būdingos arba lėtai dauginamiems augalams, arba naujienoms, arba madingiems augalams, arba retenybėms. Tokie dėsniai smile.gif

4u.gif Taip, sutinku.
O ar žiemoja be problemų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 06 18, 11:09)
o kaip jos elgiasi po žydėjimo, lieka stiebai dekoratyvūs ar nunyksta?

Kuo anksčiau žydi lelijos, tuo anksčiau ir stiebai ruduoti/nunykinėti pradeda. Miškinės ankstyvos, žydi apie Rasas (Jonines), tad ir stiebai pradeda ruduoti dar nesulaukus sezono pabaigos. Tad jei derint gėlyne, turėtų jas kažkas paslėpti, ar jų būti nedideliais taškeliais šen bei ten, kad nekristų į akis. Jei norisi ilgai žalių išliekančių lelijų stiebų, reiktų rinktis vadinamuosius OT hibridus (sukryžmintos rytinės(Oriental) ir vamzdelinės(Trumpet)). Jos aukštos (vyrauja apie 1,5m aukštis), labai tvirti stiebai, žydi liepos pabaigoje-rugpjūčio pradžioje, kvepia, stiebai ruduoti pradeda tada, kai tai jau atrodo natūraliai (įsibėgėjęs ruduo). Tik jų žiedai dažniausiai stambūs, tad derinant gėlynuose reiktų ieškoti veislės mažesniais žiedais arba lengvų pereinančių akių nerėžiančių spalvų.
QUOTE(diuni @ 2015 06 18, 11:13)
O ar žiemoja be problemų ax.gif

Taip, miškinės lelijos žiemoja be jokių problemų. Juk rūšinė miškinė lelija natūraliai auga ir mūsų miškuose (esu ir pati mačiusi). Tik jos dar turi tokią ypatybę - reikia metų poros kol susidoroja su persodinimo stresu. Būna taip, kad pasodinus rudenį pirmą pavasarį išvis nepasirodo ar išlenda varganas daigelis kuris greit nuruduoja ir nunyksta. Nežinant galima pagalvoti, kad viskas, neperžiemojo (ir man taip buvo, vėliau literatūroje perskaičiau, kas ir kaip). Tačiau praėjus persodinimo stresui dar po metų išauga normalus stiebas, o dar po metų - jau tvirtas ir žymiai aukštesnis. Jos nemėgsta būti trukdomos ir persodinamos, tad jei po pirmos žiemos neišdygo ar išdygo leisgyvis daigelis ir greit nunyko, reikia kantriai palaukti kitų metų ir neknaisioti tos vietos.
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti