Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, X tema (jubiliejinė!)

QUOTE(Vobla @ 2015 06 14, 21:18)
Cargo, man rodos nei eraicinas nei poavizes nepagyvins vaizdelio.
Ereicina reikia kas keli metai israuti, isskaidyt ir pasodinti is naujo, kitaip jis greit tampa nebedekoratyvus.
poavizes auginu tik treti metai tai ne daug ka galiu pasakyt. dabar ju ziedynai mosikuojasi kazkur bambos austyje- ar neigilins dar labiau g.gif
neparaset ar ten pavesis ar saulekaita.
  jei saulekaita tai greiciasiai daryciau geliu mixa- tos pacios poavizes, katzole ir rasakila. Sitos abi padribtu per tuos akmemis zemyn.
O jei seselis, tai gal melsves, notrele, heuchera kokia g.gif

Ačiū, Vobla už komentarą 4u.gif
Ten yra pietvakarių pusė, tik kad medžių daug aplinkui, fotografuota nuo ežero pusės.
Man norisi, kad dekoratyviau būtų, nes ten vieta prie pirties, kur žemė tuoj bus išklota plytelėmis ir bus vieta grilinimui. Norėtųsi, kad ir labai nesiskirtų nuo gamtinės aplinkos, bet šiek tiek būtų puošniau. Ir dar, aš nenoriu, kad žemyn kristų, noriu, kad būtų nelabai aukštos, bet stačios daugiametės gėlės. Pažiūrėjau, kas yra heuchera, tai man jos lapai labai gražūs! Einu dar apie ją paskaityt smile.gif
Va ta vieta šiek tiek iš toliau
user posted image[/URL]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cargo: 14 birželio 2015 - 20:33
Cargo, man Jusu trobesiai ryskiai su etnografiniais elementais, tai as ir geles plus minus tokias imciau, daugiametes, is bobutes darzelio, kad tas pacias rutas pamiksuoti su kokiu zemesniu augaliuku, kuris Jums grazus ir zydi gana ilgai 4u.gif

vi, galvojau apie Jusu gelynus, bet sunku ka patarti, nezinau, man fantazija tiek nenesa, nes pilno vaizdo nera...O jei kalbant apie eziuoles, maniskes siemet tos no name rausvos tokios prastos, lapai sukasi, susiriete,......liga??? Turiu keliais is Dariaus, vis dar indeliuose, nebera vietos "kopustu lauke".....Man turbut iki gyvenimo galo nepraeis noras tureti daug viskokiu augalu.... doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2015 06 12, 11:51)
Bet ji jaučia potraukį aukštesniems kaimynams, jei šalia koks yra, tai linkus kabinėtis. Taip lyg netyčia priglunda liemeniu ir apsiveja. Arba remiasi ,,alkūnėmis" į žemę.

ačiū, saviškes sodinsiu eksperimentiniam kampe, bus matyt kaip ji elgiasi, jei ji labai mėgtų remtis alkūnėmis, man patiktų.

QUOTE(leliumai @ 2015 06 12, 12:57)
<...>Negražu, bet užtat gėlynas šalia gražus ax.gif
<...>
Žiūriu ramiai - viskam savas laikas, o tuo tarpu yra ko išmokti ir atrasti augalynų fronte.

ačiū už paguodą, kad ir tobuluose gėlynuose yra netobulų kampų lotuliukas.gif , ir už lendrūnus wub.gif , man jų šiemet toks trūkumas, na bet kitąmet jau ir aš džiaugsiuosi vertikaliais bokštais. Tobula žolė, ankstyva, graži, nereikli, visą sezoną akių džiaugsmas.

QUOTE(Vobla @ 2015 06 12, 13:30)
ka veikia mano du vienetai soros- taip ir nesuprantu g.gif  vis dar sienas su ''varpucio'' inkliuzais. tai kada jos prades kazka veikti? kad dainuotu, zinau- dar ne laikas, bet tai nors augti pradetu g.gif

gal šiemet metai dar tokie nelabai dėkingi, manosios grožiu dar nespindi, net iš pradžių pagalvojau, kas nutiko mano melvenei, kai dvi tokios riebios o ta tokia nususus, ir palengvėjo, kai atsitokėjau, kad čia sora smile.gif lauksiu jos rudeninio pasirodymo, ir tada spręsis klausimas, ar jos liks ar keliaus kitur.

QUOTE(kuzdaite @ 2015 06 12, 18:46)
<...> o vat mes nezinome, ka su takeliu daryti, kaip ir reikia jo, bet kaip ir nezinome, ar pirma seti veja ir ziureti, kur tas takas issivaikscios ar daryti taka ir nesukti galvos????

aš bijau monumentalių sprendimų, tai pas mane viskas darosi palaipsniui, pasitikrinu praktiškai. koks tas jūsų takas, kažkur kieme, ar vedantis į namą. jei sode, ir jo vieta neaiški, tai turbūt žiūrėčiau kur takas prasimina.

QUOTE(vi_ @ 2015 06 13, 22:20)
<...>o užu kitą savaitę darysiu pievą. Padėkite prašau sudėlioti ežiuoles žoliukuose. Pievoje gėlės būna belenkaip, bet mes gi žmonės... smile.gif

o kaip mes galėtume padėti? kaip suprantu belenkaip ežiuolių nemėtysit, tai grupuosit? sodinsit šuorais? man įdomu, kaip pasirinkot kiekius, iš esmės 12 ir 10, tai man nepanašu, kad kažkas dominuotų, beveik 50 ant 50, bet kita vertus, jei žiūrėt užimamą plotą vieno augalo, tai tuomet kaip ir žolių daugiau? bet kadangi šioje vietoje aš pati labai vargau, nes kol nematau gyvo vaizdo, tol man sunku įvertint augalo svorį, ir nuspręsti, reikia jo daugiau ar mažiau, kad išlaikyt pusiausvyrą. tai va, man įdomu, kaip jūs pasirinkot būtent tokius kiekius augalų?
Atsakyti
neatsigrožiu savo šluotsmilgėmis, jos kasdien vis gražesnės ir gražesnės, ir labiausiai laukiu periodo kai žiedynai išilgės išretės, pasieks savo maksimalų aukštį ir banguos vėjyje. Bet kad jas bent mažumėlę pavyktų sutalpint į kadrą...suprantu, kad žoles įamžint profu reikia būt...
kvadratai, dar nepasiekę savo aukščio, visos šluotelės dar tik kyla virš lapų, čia 'Schottland', kur skylės, ten gaivaliojasi gludas.
[attachmentid=234594]

[attachmentid=234595]

terasinio gėlyno rūšinės šluotsmilgės, kiek ankstėlesnės už 'Schottland'
[attachmentid=234596]

katžolės 'Walker's Low' jūroje rūgtis polymorpha
[attachmentid=234597]

neseniai apkalbėta gumbenė 'Amazon'
[attachmentid=234598]

irgi neseniai apkalbėtas vilkdalgis iris gramineus
[attachmentid=234599]
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 06 15, 14:34)

ši išgryninta kvadratų idėja manė žavi thumbup.gif Šiuolaikiška, ramu, ir griežta, ir taip natūralu vienu metu. Vaizdas jau dabar nuostabus wub.gif
Papildyta:
jot.ka, o per kiek laiko Iris graminea suaugo į tokį kerą?
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2015 06 15, 17:55)
ši išgryninta kvadratų idėja manė žavi  thumbup.gif Šiuolaikiška, ramu, ir griežta, ir taip natūralu vienu metu. Vaizdas jau dabar nuostabus  wub.gif
Papildyta:
jot.ka, o per kiek laiko Iris graminea suaugo į tokį kerą?

ačiū, kvadratai ir man pačiai patinka blush2.gif

kaip čia dabar tiksliau pasakius apie tą vilkdalgį..žodžiu, pirmus metus, iškastas keras pas mane prasivoliojo kibire, taip peržiemojo, ir tik pavasarį(pernai) buvo iš gailesčio įsodintas į dirvą, o šiemet va atrodo kaip niekur nieko. gavau nemažą gabalą, tikrai ne tokio dydžio, kaip būna parduodami vazonėliuose, tai apie plėtimąsi dar nelabai galiu pasakyt, greitas jis ar ne.
Atsakyti
jot.ka kvadratai kazku labai traukia, kuo net nezinau, tiesiog ziuri, ziuri i juos ir toks ramumas ima blush2.gif

del takelio, tai jis ves nuo namo link suns voljero ir varteliu, pro kuriuos zygiuojam i darza, tai tikrai nera fundamentalus takas, tai, itariu, jis bus ten, kur pramindysim:)))

O kuo skiriasi ir tiksliau ar skiriasi dekoratyvines sluotsmilges nuo laukiniu (pieviniu) blush2.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kuzdaite: 15 birželio 2015 - 18:08
QUOTE(kuzdaite @ 2015 06 15, 18:07)
jot.ka kvadratai kazku labai traukia, kuo net nezinau, tiesiog ziuri, ziuri i juos ir toks ramumas ima blush2.gif

del takelio, tai jis ves nuo namo link suns voljero ir varteliu, pro kuriuos zygiuojam i darza, tai tikrai nera fundamentalus takas, tai, itariu, jis bus ten, kur pramindysim:)))

O kuo skiriasi ir tiksliau ar skiriasi dekoratyvines sluotsmilges nuo laukiniu (pieviniu) blush2.gif ?

ačiū smile.gif

pas mane takai vidiniame kieme visur žolės, prasitrina šiek tiek daugiau labiausiai mindoma brydė, bet akim nekliudo, o pas šunį teks vaikščiot kasdien ir po kelis kart, ar bjauriuoju pliurzės sezonu nesinorės kažko kietesnio po kojom? aš čia iš savo patirties rašau, nes dabar kad neklampoti, tai tiesiog lentas esam pasimetę, o jau kai voljeras stos į savo vietą (šalia įvažiavimo), tai vaikščiosim trinkelėmis.

kol kas skirtumo nematau biggrin.gif , bet veislinės skiriasi savo dydžiu, šluotelių spalva. Manosios 'Schottland' bus tamsiomis šluotomis, na jos tokios į violetinumą, ir tikriausiai vienos aukštesnių, nes pernai pas mane žiedynai siūravo 1-1,2m aukštyje. Vi_ turi šviesiais žalsvais žiedynais, ir kuklesnio ūgio pavadinimo tikslaus nepamenu 'Golden...? Na o rūšinė, pas mane kol kas pirmi metai, tai atrodo kuklesnio dydžio, nei 'Schotland' ir bus blankesnių žiedynų, turbūt, dar kol kas negaliu atsakyt, nes tik pradžia žydėjimo. Šiaip, tai skirtumas manau daugiau svarbus kolekcionieriui, o bendrai paėmus, tai jos panašios, ypač, kai žiedynai sudžiūva.
Papildyta:
na palyginimui atspalvis šluotsmilgių, mano 'Schottland' pernai

[attachmentid=234601]

ir internete rasta 'Goldtau'

http://www.groei.nl/...spitosa-Goldtau

https://www.pinteres...73420867230655/
Atsakyti
Sveikos, noriu įsiterpti su keliais klausimais, jei galima..
QUOTE(Daisoja @ 2015 06 12, 19:49)
Taip, mylimukas ant pagaliuko skiepytas, toks truputį pasigarbiniavęs. Labai lėtas, pats tas mažam kiemui.
Turiu ir paprastą skubantį, tai kasmet genėti tenka. Sodinau laikinai, kol išvešiu į didelį sklypą, dabar jau turbūt nepajėgsiu.

bigsmile.gif Kaip įdomu. O kaip tą skubantį karpote? Formuojate? blush2.gif Pagalvojau, kad visai norėčiau ginkmedžio, bet nesinori, kad jis būtų kaip pusė girios biggrin.gif

Jot.ka, labai gražiai žiūrisi tie jūsų kvadratai. Idėja puiku, o išsipildymas dar puikesnis atrodo 4u.gif Apie kosmėjos užsisėjimą tuose kvadratuose norėjau pasidalinti abejonėmis. Pirma turiu pripažint, kad man kosmėja super graži gėlelė, bet... dabar jos daigiukai tokie 7-15 cm ežiukai ir dar belen kur išsilakstę, pasisėję. O ūgtelėjusi žydinti kvietka pernai buvo tikrai virš metro bigsmile.gif Ir dar, jei gerai pamenu, kraičiojo nuo aukštumo. Bet žiedai ir lapeliukai įspūdingi. Tik ar tiktų tokia į kvadratus?

Lygu sudygo eraičinai melsvieji bigsmile.gif . Sakykit, kas turit su kais patirties.. Ar patinka jiems žiemą būti pridengtiems? Galvoju ūgtelėjusius palei rožes kaip bortelius sukaišioti, bet tada jie žiemą patektų po apklotais.. gal netinka jiems toks žiemojimas?
Ačiū
Atsakyti
Siemet pas suni ir mes per lentas vaiksciojom, purvyniu purvyne, dar prisimenant kokia "salta" buvo siumete ziema, tai balos ir testovejo visa laika.....Veju seklos isbarstytos, dabar takelis bus ten, kur numindziosim, o tada gal kokia skalda pilsim, nes kiemas is skaldos padarytas, ploto daug, trinkeles mums per brangu, nes nemazai reikia, tu pilku nenoriu, o visokio ale retro ar sendintos nemazai kainuoja.....Gal kada nors smile.gif))

Esu daug kartu auginusi kosmejas, ir turiu siokiu tokiu pastabu, zodziu, tos seklos, kurias esu gavusi is bobuciu, tai man patiko, augaliukai nera auksti 70-90 cm ugio, daug zydi, patys augalai nuo aukscio ir pan neluzta, ramstyti nereikia, anksti pavasari pacios isdygsta.
Ir esu auginusi pirktines, Vilmorin lyg ir seklos buvo tai uzaugo drambliai, ziedu nedaug, vien lapai ir stori kotai, ir pasiseja prasciau, nei tos bobutines. Kitas dalykas - kosmejas geriau auginti prastoje zemeje, joms labau patinka, trasioje, humusingoje irgi isdrambleja. jei akys neapgauna, pas jot.ka kvadratuose nera super gera zeme, vat, man regis, ten tos bobuciu kosmejos labai graziai atrodytu wub.gif
Siemet kosmeju neturiu......Neuzsisejo....

Jus mane nors uzmuskit, bet pas mama pievose tokiu geru sluotsmilgiu maciau, tik kad jau neturiu, kur kisti....kopustu laukas uzpildytas. Tiesa, nepasikuklinsiu ir pasakysiu, jog kopustu laukas jau po truputi darosi panasus i bobutes darzeli blush2.gif Man grazu blush2.gif

vis ziuriu i jot.kos katzoles ir galvoju, kad labai fainos jos, pas mane gerokai kuklesnes, daug lengvesnes, retesnes.....

Vaziuojant pas mus auga javai, tuose javuose dabar zydi aguonos ir rugiageles, vaizdas nerealus wub.gif Nebijociau erkiu, eiciau fotkint, kad ir Jums visoms parodyt ax.gif

eraicinai po egliu sakom gal ir nenukentetu, bet po kokiais skudurais tai nezinau.......
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kuzdaite: 16 birželio 2015 - 12:30
ačiū už pasidalijimus apie kosmėjas, pasiskaitinėjau, abejoju ar tas variantas man tiks, jei jos pačios sėjasi, tai ko gero kad susiimtų į normalų augalą turi praeiti kažkiek laiko, o man reiktų, kad jau dabar būtų neskystas plotas. kitas dalykas, žemė pas mane sunki, kiek ji skurdi ar riebi sunku pasakyt, bet kadangi šluotsmilgės mėgsta vandenį, tai jo ten nepagailiu, kaži ar kosmėjos jo gausa džiaugsis,be to išvirsti turi visas sąlygas, nes ten vieta atvira, ir joms skirtas plotas yra kvadrato kampuose, t.y. ne tarp šluotsmilgių, tai atrama tokia tik iš vieno šono, o vieta košiama visų krypčių vėjų. ir pasikliauti vien užsisėjimu...nelabai gal patikimas reikalas, nes augintis kasmet ant palangės tai nenoriu. nu žodžiu, struktūra to augalo man graži, bet ko gero vienas sezonas man per didelis minusas.

nagi tai rodykit savo kopūsų lauką, laukiam bigsmile.gif . pas mane tai net nufotografuot neina, atrodo juoda žemė, nes ežiuolių dar visai nesimato, tik matau, kad jau pagavo augimą, tai rudeniop tikiuosi bent jau nebus to žemės ploto tiek daug, kiek dabar atrodo.

didžiajame gėlyne astrancijas pasirinkau kaip dominuojantį kartu su šluotsmilgėmis augalą, tai vaje vaje, kaip joms nepatinka saulė...nors ir augo tame pačiame plote, bet augo hortenzijų pavėsyje ir klestėjo, dabar kaimynai tokie pat kūdi, pavėsiuko jokio, o saulė kepina, pilu vandenį, bet nelabai reaguoja, pavytę pageibę. Guodžiuosi, kad čia ką tik pasodinto augalo bėda, ir paskui augs ir vargo nematys, bet va abejonių vistiek yra.
Papildyta:
o kokios pas jus katžolės? pas mane 'Walker's Low', tai šios iš ties monstriškai didelis augalas, kitos daug kuklesnės.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 06 15, 14:34)
neatsigrožiu savo šluotsmilgėmis

Tikrai, tiek augalas gražus, tiek kompozicijos - čia jau atskiras pagiriamasis žodis kiemo šeimininkei wub.gif 4u.gif
Atsakyti