Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, X tema (jubiliejinė!)

Taip, mylimukas ant pagaliuko skiepytas, toks truputį pasigarbiniavęs. Labai lėtas, pats tas mažam kiemui.
Turiu ir paprastą skubantį, tai kasmet genėti tenka. Sodinau laikinai, kol išvešiu į didelį sklypą, dabar jau turbūt nepajėgsiu.
Atsakyti
Voblai dar minciu pamastymui - metu beveik 10 kuiciames, sis bei tas matyti, bet iki pabaigos toli, o manau, jos neikada nebus, jei gyveni name ir turi nors 4-5 arus zemes, nes tai padazyti ka reikia, tai augalas isbujoja, tai dar kas nors, tai dar kas nors.....
leliumai vaizdai nerealus, o vat mes nezinome, ka su takeliu daryti, kaip ir reikia jo, bet kaip ir nezinome, ar pirma seti veja ir ziureti, kur tas takas issivaikscios ar daryti taka ir nesukti galvos????

virbles man visai negirdetas augalas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2015 06 12, 17:49)
Taip, mylimukas ant pagaliuko skiepytas, toks truputį pasigarbiniavęs. Labai lėtas, pats tas mažam kiemui.
Turiu ir paprastą skubantį, tai kasmet genėti tenka. Sodinau laikinai, kol išvešiu į didelį sklypą, dabar jau turbūt nepajėgsiu.

aisku. klausiu, nes man siandien maximos prekybos aikstelej kazko ginkmedis labai uzkliuvo, ciupinejau, ziurinejau- nuspendziau kada nors isigyti- visgi lapuku faktura zavi.
---------------
dar siandien zalioj stotelej prigirebiau seklu svyranciosios krunetes. simtas metu matau as tas seklas ir niekad akis neuzkliuvo, bet va pries pora dienu labai uzkliuvo- buvom su dukra Kairenu botanikos sode, tai ten tos krunetes buvo paciam grazume. vis ieskau ka po kojom rozyne patiesti, pasirode toks minkstaskuris, reikalaujantis atramu augalas- kazkaip turetu issirangyti rozyne. plius tinkamas mano smeletai saulekaitai.
gal kas esat augine? kokie butu atsiliepimai?
Atsakyti
Ginkmedį tikrai verta pasisodinti. Labiausiai dėl grožio, bet praktiškiems žmonėms galima pasiteisinti, kad arbatai. Kultivarai brangoki. Mugėse galima rasti pigių sėjinukų, kažkada pirkau už 10 Lt ir už 8 Lt. Arba važinėjant po Europą pasirinkti parkuose sėklų.
Negaliu parodyti lapų nuotraukų G+ galerijoje, ten daugiau turiu. Šitoje daugiau vandens nei lapų matosi:
https://picasaweb.go...545180260873810
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2015 06 12, 18:14)
Paskutinioji turbūt didžioji striepsnė 'Atropurpurea'?

Taip taip taip! Būtent ji smile.gif
QUOTE(kuzdaite @ 2015 06 12, 19:46)
virbles man visai negirdetas augalas blush2.gif

Achnatherum calamagrostis arba Stipa calamagrostis (sinonimai).
Trumpa info lietuviškai:
www.maziejisodai.lt augalų kataloge;
www.kitokieaugalai.lt augalų kataloge.
Atsakyti
Pakračiau archyvą – barzdūnai normaliai pakyla antroje liepos pusėje. Apie veiksmą trečiuosna metuosna kalbu.

Čia apie augalyno integraciją į kraštovaizdį:

user posted image

Bet grįžkime į „pievas“:

user posted image

Parsivežiau pievinius augaliukus... į balkoną (laistau ir trypiu kojomis, kad visi iškentėtume tą lyšną savaitėlę...), o užu kitą savaitę darysiu pievą. Padėkite prašau sudėlioti ežiuoles žoliukuose. Pievoje gėlės būna belenkaip, bet mes gi žmonės... smile.gif
Baltos ežiuolės bus barzdūnuose už lėkštinės tujos kiek kairėn, o po to į dešinę iki tamsėlesnių žoliukų kupstelių (šluotsmilgių), daugmaž stačiakampio su išsipūtusiomis/išsikraipiusiomis kraštinėmis plote. Barzdūnų 12, ežiuolių 10. Plotas gausis pagal teisingus augalų sodinimo atstumus. Neskaičiavau koks.
Šluotsmilgės SCHOTLAND eis artimiausiu akim puslankiu aplink kiparisą. Jei užtektų medžiagos, mielai apglėbčiau jį visą... Bet medžiaga tokia – 10-12 šluostsmilgių ir 10 riūžavų ežiuolių.
Papildoma info: artimiausiame žiūrėjimui puslankyje aplink lėkštinę tują tupi 3 melvenės (kotais jų dar nesimato, nors gerai įsižiūrėjus, galima įmatyti įkastas rudas plastikines juostas).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 13 birželio 2015 - 22:42
QUOTE(Vobla @ 2015 06 12, 21:03)
aisku.  klausiu, nes man siandien maximos prekybos aikstelej kazko ginkmedis labai uzkliuvo, ciupinejau, ziurinejau- nuspendziau kada nors isigyti- visgi lapuku faktura zavi.
---------------
dar  siandien zalioj stotelej prigirebiau seklu svyranciosios krunetes. simtas metu matau as tas seklas ir niekad akis neuzkliuvo, bet va pries pora dienu labai uzkliuvo- buvom su dukra Kairenu botanikos sode,  tai ten tos krunetes buvo paciam grazume.  vis ieskau ka po kojom rozyne patiesti, pasirode toks minkstaskuris, reikalaujantis atramu augalas- kazkaip turetu issirangyti rozyne. plius tinkamas mano smeletai saulekaitai.
gal kas esat augine? kokie butu atsiliepimai?

user posted image
aš gal turiu , man atrodo tai jos... g.gif
user posted image
auga už putokšlio kairiau , bet netilpo į šį kadrą...
taip man toks nieko fainas augalėlis , pilnai užkloja žemę ir gausiai žydi...gal gerai būtų ir tarp rožių , bet gal priderinti reik...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 14 birželio 2015 - 15:05
taip, diuni- virsutinej nuotraukoj krunete. man idomu ar ji nera labai echidna, neuzsiseja, nesiplecia kaip piktzole? nes labai primena viena pievu augaleli , tokia pat kibi natura. sakau prisesiu- paskui neissinaikinsiu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vobla: 14 birželio 2015 - 17:21
QUOTE(Vobla @ 2015 06 14, 18:20)
taip, diuni- virsutinej nuotraukoj krunete. man idomu ar ji nera labai echidna, neuzsiseja, nesiplecia kaip piktzole? nes labai primena viena pievu augaleli , tokia pat kibi natura. sakau prisesiu- paskui neissinaikinsiu g.gif

g.gif antri metai jai tik...nežinau , tai jei trukdys kam nors , išrausiu perteklių ir tiek...iš visų gėlių daugiamečių pas mane labiausiai plečiasi čiaudulinė kraujažolė , ...jau tą rudenį gal reiks ribot... rolleyes.gif
Atsakyti
krunelė greitai plečiasi, šakelės šliauždamos šaknijasi
Atsakyti
Sveikos, darbščiosios gėlių mylėtojos 4u.gif Aš toli gražu ne tokia, todėl kreipiuosi pagalbos. Man reikia pagražinti vieną šlaitą (kaip tvorele) daugiametėmis gėlėmis.
user posted image[/URL]
Galvoju, kad tiktų kokios nors viksvos. Šiaip jau ten gana vėjuota. Paieškojau internete, ir man visai patiko eraičinas
user posted image
bet aš visai nežinau, koks jo reiklumas užuovėjai. Ką jūs manot, ar tiktų ten eraičinas, o gal galite parekomenduoti, ką nors įdomesnio? Tiesa, o gal žinote, kur įsigyti galima viksvų? g.gif

Va šitos dar man labai gražios (Mėlynlapė poavižė)...
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cargo: 14 birželio 2015 - 19:47
Cargo, man rodos nei eraicinas nei poavizes nepagyvins vaizdelio.
Ereicina reikia kas keli metai israuti, isskaidyt ir pasodinti is naujo, kitaip jis greit tampa nebedekoratyvus.
poavizes auginu tik treti metai tai ne daug ka galiu pasakyt. dabar ju ziedynai mosikuojasi kazkur bambos austyje- ar neigilins dar labiau g.gif
neparaset ar ten pavesis ar saulekaita.
jei saulekaita tai greiciasiai daryciau geliu mixa- tos pacios poavizes, katzole ir rasakila. Sitos abi padribtu per tuos akmemis zemyn.
O jei seselis, tai gal melsves, notrele, heuchera kokia g.gif
Atsakyti