Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, X tema (jubiliejinė!)

QUOTE(vi_ @ 2015 06 10, 10:04)
<...>
Pačiame tolimiausiame pusiasalyje su juodu šeivamedžiu gyvena česnakai šviesiose šluotsmilgėse, bet kaip seniau jau minėjau, šis lopas yra aptepliotas SCHOTTLAND‘ėmis, 5 krūmelius galima įžiūrėti 2-oje foto, ir tomis salotinėmis heucheromis.<...>

katžolės Walker‘s Low čia yra per griozdiškos ir aš jau susidomėjau jūsų minėtomis, berods, iš „g“ raidės prasidedančiomis,<...>

Na, ir pabaigai apie likusius 2 pusiasalius. Juos jūs turėtumėte geriausiai žinoti, nes seniau jie buvo vadinami ausimis. Pamenat? Vienoje ausytėje saulainės/rykštenės ir Ko, o kitoje – rūgtis TAURUS (beje, šis augaliukas po drastiško atnaujinimo atsigavo ir... jo jau gausis aiškiai per daug... sad.gif O kaip jūsiškis laikosi? Lyg ir nekaip jautėsi...), 2 nedicki + juodulis astrai ir Ko? Šie pusiasaliai yra tarpusavyje sujungti ir be to yra sujungti su likusia aukščiau apkalbėta augalyno dalimi.

Oudolfo knygoje buvo rašyta apie melvenes, viename projekte naudotas dvi skirtingas veisles, kurios iš pažiūros nelabai skiriasi, o jų skirtumas tampa pastebimas jas sodinant didžiuliais blokais. o kodėl pas jus šluotsmilgės viename pusiasalyje gyvena? Man atrodo, kad pusiasaly apsiribočiau arba vienomis arba kitomis, visgi jos skiriasi, o nedideliame plote ar nesusidaro įspūdis, kad vienos kažko neužaugę, kitos peraugę, ypač kai nebesimato spalvinio skirtumo?

katžolė nepeta racemosa 'Grog', tikrai smulkesnė už 'WL', bet didžioji nesisėja, o mažikė palieka po savim daug vaikų, trūkumas?

jau net pasiilgau tų dviejų ausų smile.gif mano rūgties peržiemojimas mažesnis nei 50 proc, iš atsigavo 2, kitas iškasiau, įsišaknyję buvo kaip reikiant, galingai, bet pagrindinis šakniastiebis sudžiūvęs...kitos dvi auga, bet kadangi gėlyną susiplanavau be jų, tai reikia jas iš ten kraustyt, kol kas dar tupi, bet rausiu ir reiks kažkur kitur rast joms vietą.

gludai jau pasmerkti, iš kvadratų bus iškeldinti, nes kvadratai dabar pačiame vešlume, su 'Matrona' atrodo tobulai, o gludo vietoje skylės. iš savo turimų augalų atsirinkau vieną, ir kai vyras nežinodamas mano sprendimo pasiūlė tą patį augalą, kaip ir nebeliko dėl ko dvejot. kraujalakė obtusa bandys savo laimę.
Atsakyti
taburete, mieli deriniai wub.gif
duni, kokios rausvos ir melsvos gėlės paskutinėse dviejose nuotraukose?
QUOTE(Vobla @ 2015 06 10, 08:59)
vi, gerai, kad paraset apie amarus ant juodulio seivamedzio. apziurejau saviski is arciau ir zado netekau: violetinai amarai 5 aukstais susigrude

Pas mus iš dekoratyviųjų medelių ir krūmelių reikia kasmet nupurkšti nuo amarų du: putiną 'Roseum' ir šeivamedį 'Black Lace'. Pamiršus pirmasis stovi visas susuktais lapais, iš antrojo lapų telieka vytuliai. Mano akimis tai didelis trūkumas. Nemėgstu papildomų šokinėjimų apie augalus, bet šiais dviem tenka pasirūpinti.

Kas auginate astrancijas: kokie atstumai tarp jų būtų optimalūs - ir kad nesusigrūstų, ir kad suaugus tarpų nebeliktų?
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2015 06 11, 07:26)

Pas mus iš dekoratyviųjų medelių ir krūmelių reikia kasmet nupurkšti nuo amarų du: putiną 'Roseum' ir šeivamedį 'Black Lace'. Pamiršus pirmasis stovi visas susuktais lapais, iš antrojo lapų telieka vytuliai. Mano akimis tai didelis trūkumas. Nemėgstu papildomų šokinėjimų apie augalus, bet šiais dviem tenka pasirūpinti.

man tai papildomu problemu nesudarytu- siaip ar taip as kas pavasari purskiu visa kompanija roziu- papildomai purkselt ant keliu krumeliu- nieko sudetingo- turiu nusipirkus nebloga smagu purkstuva. Idomu tai, pad mano Roseum putinas auga uz keliu metru nuo juodulio seivamedzio- ir atrodo nepaliestas. gal dar nespejo susinesti savo kaimeniu g.gif pernai vat lelijas surijo iki nulio( ne amarai, o kazkokiu raudonu vabalu lervos) likau net nesuzinojus kokioms spalvom jos turejo zydeti. siemet prisiminiau, kad reikia purkstelti- nepaliestos lelijos jau ziedus krauna. siemet zali kirmiai nurijo sinavadu sijonus. vadinasi lelijas, sinavadus taip pat reiks kasmet purksti.
reik tiesiog skaniausiu augalu sarasa susidaryti, kad viska apeit vienu purskimu, kad paskui nedejuociau.
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2015 06 11, 08:26)
duni, kokios rausvos ir melsvos gėlės paskutinėse dviejose nuotraukose?

Ryškiai ružavos -tai smaliukinė gaisrena , o žydros -palemonas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 11 birželio 2015 - 07:50
QUOTE(sssmmm2002 @ 2015 06 10, 16:19)
Tiesiog nuostabu  wub.gif
Neįžiūriu, kokios gėlės priekyje? lens.gif

katžolė WL
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2015 06 10, 12:04)
vi_, man atrodo, kad azalijų saloje nelabai derės lendrūnai, šalavijai ar kitokie prerijų/pievų augalai. Gal labiau tiktų kokios minkštesnės nesudžiūstančios žolės, pvz. hakonės ar siauralapiai iš pakalnutinių šeimos. Prie azalijų geriau sodinti rytietiškus augalus arba bent heucheras, nors jos ir amerikonės.

Azalijose nematau problemų – jos tuoj tuoj nužydės ir pavirs vos įžiūrimais, nedickais, bevelyjančiais po belenkuom slėpti krūmeliais pačiame žolyno priekyje. Neklesti jos pas mus kaiptais... Man jos žydinčios per daug rėksmingos, bet visiems kitiems sodybos gyventojams ir lankytojams labai patinka. Ir lai. Reikia gyventi draugiškai. Be to, jos ne mano... ax.gif
Hakonės mūsų parapijoje neišbūna žiemos. Jau patikrinau. Be to, hakonių pieva, mano galva, būtų per riebu. smile.gif

QUOTE(kuzdaite @ 2015 06 10, 13:23)
vi gelynu galu ir as nesuvedu, per aukstas pilotazas, vos ne matematinis uzdavinys smile.gif)

Matematika, be to, aukštoji yra amba41 parodyta pieva, o pas mane elementari aritmetika, t.y. 1-2 žoliukuose 1-2 gėliukai stumdosi, šitaip bandydami vaidinti pievą... smile.gif
Atsakyti
o kaip atrodo hakonės ax.gif
Atsakyti
leliumai,
astrancijos smarkiai nesiplečia, kereliai tankėja , nuo kero toli neina. 4-5 metus auginau 'Florence' ji iš augesnių, sodinau 30-40 cm atstumu, smulkesnėms, tokioms kaip 'Claret' tikriausiai sodinčiau 25-30 atstumu.
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2015 06 11, 08:40)
man tai papildomu problemu nesudarytu- siaip ar taip as kas pavasari purskiu visa kompanija roziu- papildomai purkselt ant keliu krumeliu- nieko sudetingo- turiu nusipirkus nebloga smagu purkstuva.  Idomu tai, pad mano Roseum putinas auga uz keliu metru nuo juodulio seivamedzio- ir  atrodo nepaliestas. gal dar nespejo susinesti savo kaimeniu g.gif pernai vat lelijas surijo iki nulio( ne amarai, o kazkokiu raudonu vabalu lervos) likau net nesuzinojus kokioms spalvom jos turejo zydeti. siemet prisiminiau, kad reikia purkstelti- nepaliestos lelijos jau ziedus krauna. siemet zali kirmiai nurijo sinavadu sijonus. vadinasi lelijas, sinavadus taip pat reiks kasmet purksti.
reik tiesiog skaniausiu augalu sarasa susidaryti, kad viska apeit vienu purskimu, kad paskui nedejuociau.

4u.gif o kuo purkei , ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2015 06 11, 09:35)
Matematika, be to, aukštoji yra amba41 parodyta pieva, o pas mane elementari aritmetika

Dėkui, malonus pagyrimas, bet net 2x2 čia nėra. Sėju ką turiu intarpais ir paderindama mažumėlę . Ne kasmet taip gražu, o gal kasmet gražu vis kitaip. Kas išgyvena, kas ne. Dėl sausrros ar dėl vietą grobiančių kaimynų. Rodau diktoną šioje pievoje. Sekmadienį žydės, bus karšta. Beje tai labai kantrus augalėlis. Auga sau prie kuolo smėlyne. Dėmėsio sulaukia tik iškėlęs žiedyną.
user posted image
Atsakyti
Duni, ačiū už augalų pavadinimus, jog.ką - už patarimą dėl astrancijų 4u.gif

Vobla, lelijas graužia lelijiniai lapgraužiai, o paskui jų lervos. Aš pasirodžius vabalams kasdien prabėgu ir surinkusi sunaikinu. Gana greit jų beveik nebelieka ir lervų nedaug pasirodo. Be to, pagauti ir tarp pirštų laikomi šie raudoni ėdrūnai cypia - vaikams labai įdomu.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 06 10, 23:00)

gludai jau pasmerkti, iš kvadratų bus iškeldinti, nes kvadratai dabar pačiame vešlume, su 'Matrona' atrodo tobulai, o gludo vietoje skylės. iš savo turimų augalų atsirinkau vieną, ir kai vyras nežinodamas mano sprendimo pasiūlė tą patį augalą, kaip ir nebeliko dėl ko dvejot. kraujalakė obtusa bandys savo laimę.

o man tas jusu derinys kvadratuose su gludu kazkaip istrigo. o jeigu gludus pakeitus vienmetem, kokiom kosmejom?pacios uzsiseja tai gautusi kaip ir daugiametes g.gif

QUOTE(leliumai @ 2015 06 11, 10:53)
Duni, ačiū už augalų pavadinimus, jog.ką - už patarimą dėl astrancijų  4u.gif

Vobla, lelijas graužia lelijiniai lapgraužiai, o paskui jų lervos. Aš pasirodžius vabalams kasdien prabėgu ir surinkusi sunaikinu. Gana greit jų beveik nebelieka ir lervų nedaug pasirodo. Be to, pagauti ir tarp pirštų laikomi šie raudoni ėdrūnai cypia - vaikams labai įdomu.

rinkau kasdien, bet patyriau visiska fiasko. kiek benurinkdavau- tiek vel tu raudonu vabalu atskrisdavo ir vel kiausiniu pridedavo. matyt pernai pas mane buvo ju antpludis g.gif nors galbut ju butu ir siemet- maciau jas svogunus, pakalnutes doroja... pakalnuciu tai negaila, o svogunu gi nepurskiu g.gif
Atsakyti