Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, X tema (jubiliejinė!)

QUOTE(jot.ka @ 2015 06 08, 09:16)

biggrin.gif man atrodo, kad su pentiniais viskas tvarkoje, tokie jie ir turi būti, o dar minėjot, kad šiemet jiems drėgmės netrūksta, tai ir rodo jie pilną savo grožį, kaip ir rasakila, čia greičiausiai alchemilla mollis tokia gigantė? Mano 6, o gal 7 metų krūmas irgi galingas,kai suputos žiedais, bus didžiulė masė.

aha, ta pati... kazkaip noretusi ir smulkesniu rasakilu g.gif maniskes tik antrus metus skaiciuoja, o viena( motinine) trecius.
taip, dregmes perteklius padare savo- viskas iskopustejo...
tiesa, dabar jau tuoj turbut teks pradet laistyti- sausa darosi...darzus jau laistau...
Atsakyti
Grįžau iš sodybos nusikalusi nuo tarnystės augalynui ir baisiai nuliūdusi dėl to, kad per tas 11,83333 būsimų nebuvimo jame dienų pražiopsosiu pernelyg daug įdomybių... Labiausiai gaila likti nemačiusiai česnakų šluotsmilgėse perturbacijų. Šluotsmilgių GOLDSCHLEIER pievelė šiuo metu švyti kaip ufonautų laivas. O jos dar nepasiekė savo maksimumo – dar pilnai neišskleidė žiedynų, tik šilkines vėliavytes. Tiesa, vėliavyčių šilkas ir turi to žvilgėjimo, o vėliau šviesumas pavirs matiniu. Česnakai Allium atropurpureum dar nekiša iš švytinčio laivo savo kol kas labai jau mažų galvyčių. Kai galiausiai iškiš, paaiškės, kad jos irgi ufonautiškos – ne apvalios, o kūginės. Tikiuosi pas save pamatyti bent tokį vaizdelį . Kaip ten bebūtų, bet jei česnakų šluotsmilgėse sezoną laikyti 100 serijų serialu, 70 liksiu pražiopsojusi... sad.gif

Dar sykį nustebino cefaliarijos – tik prieš savaitę palikau gražaus fasono maksi sijonus, o vietoj jų radau 5 stambias kojas su palei pėdas tabaluojančiais skarmalais. Kojytės jau kone mano ausis siekia, o žiedeliams dar kilti ir kilti... Juokingiausia, kad šitokis griozdas išstenės tik 5 cm žiedelius ir pakabys juos veik 3 m aukštyje, kad tik jų neįžiūrėtum ir nepauostytum. Toks įtarimas, kad šis projektas skirtas ne žeme vaikščiojantiems. Bala nematė, lai bent paukštukai pasidžiaugia. Sudėtingas tas jų gyvenimas... Čivylis prisiveseliojęs uždarė savo giesmeles ir dingo, o čivylienė visokius pūkelius ir šapelius rankioja. Žinia kam. Labai tikiuosi, kad būsimasis tėvas kaip nors prisidės prie vaikų, kurių būna 4-5, auginimo... Kielienė gi šiuo metu laksto nuo, sakyčiau, studentiško dydžio vaikelio, katras nenustojamai rėkdamas ir besistengdamas mamkai įkirsti į uodegą, anei per žingsnį neatsilieka. Norėjosi paimti šepetį, kad nors trumpam atstatyti teisybę... sad.gif
Aišku, tai dar ne visos įdomybės, bet apie jas vėliau ir su pailiustravimais.

Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2015 06 08, 08:55)
Vakar konstatavau fakta, kaip skiriasi darzu ir gelynu ravejimas: darzas- vargas ir siaubas, o gelynai- meditacija.

drinks_cheers.gif manasis vos pusės aro daržiukas atsidūręs podukros vaidmenyje. Visad paskutiniuoju pasirūpinu. Pirmenybė kelis kart didesniems augalynų-gėlynų plotams.
Atsakyti
vi_, kažkaip negirdėt jokių atsiliepimų apie gumbenę, ar tik ne vienu metu įsigijom, kaip jūsiškė laikosi? ir minėjot viename plote baltas ežiuoles turit, vardą jų paminėsit?

pas mane baltos dvejos, 'Alba' o kitos 'Happy star', tik kol kas apie jas nieko nepaskysiu, nes pasodinau tik su dviem tikrais lapukais laukt ir laukt, o kol skirtumus įžiūrėsiu, tai dar kelių metų turbūt prireiks.

o foto parsivežėt iš sodybos, ufonautų laivo neparodysit? man dabar labai praverstų jūsų fotoreportažai apie šios veislės šluotsmilges. pas mane skleidžiasi rūšinės, dabar kaip tik ta atlasinė stadija, kai visos šluotelės turi blizgesio, bet jos visgi ne šviesios, ir ne tamsios, na iš esmės žolė, ir tiek, aišku graži, bet visgi veislės kai kur savo subtilumu lenkia. bent jau tuo trumpuoju periodu, kol jos dar ne matinės.
Atsakyti
nors ne manes apie gumbene klausiama, bet vistiek pasipasakosiu: pernai pavasari sejau geltonas( dievazi eisiu knisti tusciu pakuociu archyvo, bet manau, kad tikrai geltonos buvo ant ipakavimo) iki rudens ohoho i kokius kopustus pavirto. tokias ir issodinau...tikejausi siemet bus stambus sijonai is lapu ir sutve ziedynu. ale jos i kazkokius krepsininkus pavirto- ne sijonai, o tik viso labo 5 lapu sortai, visos turi po viena ziedyna kuris debesis remia ir negana to skleidziasi...ruzavai blink.gif
na taip! radau pakuote- ten geltonos. 5 krepsininkai siubuoja ir visi ruzavi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2015 06 08, 14:31)
nors ne manes apie gumbene klausiama, bet vistiek pasipasakosiu: pernai pavasari sejau geltonas( dievazi eisiu knisti tusciu pakuociu archyvo, bet manau, kad tikrai geltonos buvo ant ipakavimo) iki rudens ohoho i kokius kopustus pavirto. tokias ir issodinau...tikejausi siemet bus stambus sijonai is lapu ir sutve ziedynu. ale jos i kazkokius krepsininkus pavirto- ne sijonai, o tik viso labo 5 lapu sortai, visos turi po viena ziedyna kuris debesis remia ir negana to skleidziasi...ruzavai blink.gif
na taip! radau pakuote- ten geltonos. 5 krepsininkai siubuoja ir visi ruzavi doh.gif

o čia geras smile.gif, pas mane tai rūžava, bet dar tik bumbolikai, spalvos žiedų dar nesimato.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 06 08, 14:52)
vi_, kažkaip negirdėt jokių atsiliepimų apie gumbenę, ar tik ne vienu metu įsigijom, kaip jūsiškė laikosi? ir minėjot viename plote baltas ežiuoles turit, vardą jų paminėsit?

pas mane baltos dvejos, 'Alba' o kitos 'Happy star', tik kol kas apie jas nieko nepaskysiu, nes pasodinau tik su dviem tikrais lapukais laukt ir laukt, o kol skirtumus įžiūrėsiu, tai dar kelių metų turbūt prireiks.

o foto parsivežėt iš sodybos, ufonautų laivo neparodysit? man dabar labai praverstų jūsų fotoreportažai apie šios veislės šluotsmilges. pas mane skleidžiasi rūšinės, dabar kaip tik ta atlasinė stadija, kai visos šluotelės turi blizgesio, bet jos visgi ne šviesios, ir ne tamsios, na iš esmės žolė, ir tiek, aišku graži, bet visgi veislės kai kur savo subtilumu lenkia. bent jau tuo trumpuoju periodu, kol jos dar ne matinės.

Turiu 2 – Raselo ir Amazonę, abi pernai sodintos. Amazonė pernai turėjo vieną žiedstiebį, Raselo anei 1. Šiemet reikalai kitokie: Raselo – 2, Amazonė – daugiau nei 3. Bet Amazonei nutiko nekoks dalykas – ji išstypo iki 1.5 m (norma – 1.2 m) ir pametė mano akims mielas proporcijas. Tiesiog, norisi jos paklausti, - kurių galų tau reikėjo varyti į dausas? Juk niekas neužstoja, saulės pakanka... Matyt, kaip ir daugeliui šį sezoną, dažni lietaus palaistymai galvą susuko. Nado menše pytj... smile.gif

Dėl ežiuolių, tai tų anksčiau minėtų 10 baltų, HAPPY STAR, dar neturiu. Jos tik užsakytos ir bus paimtos drauge su visu kitu gausiu kolektyvu. Šį savaitgalį persodinau porą ežiuolių, norėjau ir trečią perkelti (FATAL ATTRACTION, beje), su padalijimu į 2 dalis, bet suabejojau dėl to dalijimo... Lyg ir esu skaičiusi, kad ežiuolės šaknimis nedalijamos, o tik sėklomis. Gal esate pasikausčiusi šia tema?

Ufonautų ir Ko foto įkelsiu vakare.

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2015 06 08, 15:26)
Turiu 2 – Raselo ir Amazonę, abi pernai sodintos. Amazonė pernai turėjo vieną žiedstiebį, Raselo anei 1. Šiemet reikalai kitokie: Raselo – 2, Amazonė – daugiau nei 3. Bet Amazonei nutiko nekoks dalykas – ji išstypo iki 1.5 m (norma – 1.2 m) ir pametė mano akims mielas proporcijas. Tiesiog, norisi jos paklausti, - kurių galų tau reikėjo varyti į dausas? Juk niekas neužstoja, saulės pakanka... Matyt, kaip ir daugeliui šį sezoną, dažni lietaus palaistymai galvą susuko. Nado menše pytj... smile.gif

Dėl ežiuolių, tai tų anksčiau minėtų 10 baltų, HAPPY STAR, dar neturiu. Jos tik užsakytos ir bus paimtos drauge su visu kitu gausiu kolektyvu. Šį savaitgalį persodinau porą ežiuolių, norėjau ir trečią perkelti (FATAL ATTRACTION, beje), su padalijimu į 2 dalis, bet suabejojau dėl to dalijimo... Lyg ir esu skaičiusi, kad ežiuolės šaknimis nedalijamos, o tik sėklomis. Gal esate pasikausčiusi šia tema?

Ufonautų ir Ko foto įkelsiu vakare.

oho, aš jau maniau, kad manoji didelė 'Amazon', bet dabar suprantu, kad maniškei tai slėptis po lapais, eisiu net pamatuot, bet manau kad ne tik 1 m nesieks, bet ir 90 cm vargu ar bus. nors gal nuvertinu?.., bet šiaip ar taip 1,5 tai jau niekaip.

ežiuolės dalijamos, sėklomis dauginant ne visos paveldės veislines savybes.
Papildyta:
nu va patikslinu, mano gumbenė turi 11 stiebų, bet tik vienas žiedynstiebis yra 102cm, o likę 87 cm, tai skirtumas didžiulis, drėgmės pas mus irgi gal nelabai trūksta, bet dirva sunki, matyt nelabai skatina į dangų rautis.
Atsakyti
Turiu atliekamas šias gėles, visos po 1eu.

user posted image

user posted image

user posted image

http://images53.fotk...P1030290-vi.jpg

Atsakyti
pasirodom.
kuri kątik minėjot meditaciją prie gėlynų.
tikrai, jausmas neapsakomas.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Vobla, atpažįstat? Atkeliavo pas mane kartu su kibiru notros smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taburete: 08 birželio 2015 - 19:35
Pradėsiu nuo dieną apkalbėtų Amazonių (gumbenių tokių). jot.ka, man regis, kad geriau daugiau žemesnių stiebų, kaip kad pas jus, nei tokie vat dangoraižiai... Kaži, kaip jie atlaikys vėją?

user posted image

user posted image

O baigsiu česnakais šluotsmilgėse:

user posted image

user posted image

Čia tokia darbinė foto iš "remontuojamos" pusės. Ta prasme, ši pusė yra plečiama augaliukais paimtais iš vidaus. Rudeniop 3-4 žoliukai keliaus į pakraštį. Jie juk tamtyč buvo per tankiai susodinti.

user posted image

Atsakyti
Jau su tais augalais iš sėklų, tai siutas ima, kai išdygsta "nieko panašaus į sėtą..
Šiemet sėjau raudonžiedžių pentinių, daugiamečių. Dabar panašu, kad tai burnočiai.
user posted image
user posted image
Sėjau raktažoles, panašu, kad lapiniai ridikai, nes net gumbų neformuoja.
Dar čia kokių yra, bet per piktumą net neatsimenu.
Atsakyti