Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, X tema (jubiliejinė!)

Vobla, jūs vis iš sėklų augalus auginatės, koks šiemet asortimentas? Jau užsisakėt ką nors?
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2015 02 07, 13:00)
nu jooo... vaizdelis nekoks... net ir apzeldinus  vis tiek  bus svetimkunis. kad labiau su aplinka susilietu- as ten  salia berzu prisodinciau. berzai auga greit, o stulpas pasisleptu tam jaunam miskely....

Gal tikrai nebloga idėja...... 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 02 07, 13:13)
Vobla, jūs vis iš sėklų augalus auginatės, koks šiemet asortimentas? Jau užsisakėt ką nors?

siemet daiginsiu tik kelis skirtingus pentinius ir keliu spalvu rudbekijas. gaila, ne visas gavau kokiu norejau. daugiau kaip ir nieko nebuvau suplanavus. pernai tiek daug sejau, o paskui vargau ieskodama kur issodint doh.gif
visus savo pirkinius jau atsisiunciau is http://www.mydobro.com. kol as atrodo viskas, bet nesu tikra ar akis neuzklius uz ko parduotuveje.
siemet dar svajoju siek tiek leliju ir vendieniu ikurdint. praktiskai neturiu tik viena kita.
Atsakyti
O pas mane šiemet bus ežiuolių metai, ir seniai norėjau išbandyt drilapę draiką, dar katilėlį, rusmenes, tūbę ir jau nepamenu kas dar, bet tikrai ne viskas, nežinau kaip susitvarkysiu smile.gif bet per šiuos metus noriu pasiruošt sodinukų sekančiam sezonui, plotams užsodint daug reikia. Užsisakiau iš
http://jelitto.com/i...param=echinacea
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 02 07, 14:40)
O pas mane šiemet bus ežiuolių metai, ir seniai norėjau išbandyt drilapę draiką, dar katilėlį, rusmenes, tūbę ir jau nepamenu kas dar, bet tikrai ne viskas, nežinau kaip susitvarkysiu smile.gif bet per šiuos metus noriu pasiruošt sodinukų sekančiam sezonui, plotams užsodint daug reikia. Užsisakiau iš    
http://jelitto.com/i...param=echinacea

is ezuoliu esu sejus tik paprasta, blyskiaja ir paradoxa. tik paradoksa sudygo prastai- viso labo 5 daigiukai.
o kokia rusmene sesit?
dar pakilnojau seklas ir radau violetine zunda, kuri pernai man kazko nesudygo- bandysiu pakartot. gal kas netiko. ir dar prisiminiau, kad norejau raudonziedzio viduvio. zodz, ir vel visa nemaza kompanija gausis unsure.gif .
patinka man zaist su seklom/daigiukais, beda ta kad pavasari darzas pasiima didesniaja palangiu dali. paprikas, pomidorus, svogunus, bazilikus, porus, dar bala zino ka- viska pati uzsiauginu is seklu. gelems labai kukliai lieka vietos. pernai buvau isskyrus sitnamyje koki metra, siemet i laisvus plotus siltnamyje pretenduoja ybiskes ir pupuoles. et, truksta man dar vieno siltnamio unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vobla: 07 vasario 2015 - 15:42
QUOTE(Vobla @ 2015 02 07, 15:41)
is ezuoliu esu sejus tik paprasta, blyskiaja ir paradoxa. tik paradoksa sudygo prastai- viso labo 5 daigiukai.
o kokia rusmene sesit?
dar pakilnojau seklas ir radau violetine zunda, kuri pernai man kazko nesudygo- bandysiu pakartot. gal kas netiko. ir dar prisiminiau, kad norejau raudonziedzio viduvio. zodz, ir vel  visa nemaza  kompanija gausis unsure.gif .
patinka man zaist su seklom/daigiukais, beda ta kad pavasari darzas pasiima didesniaja palangiu dali. paprikas, pomidorus, svogunus, bazilikus, porus, dar bala zino ka- viska pati uzsiauginu is seklu. gelems labai kukliai lieka vietos. pernai buvau isskyrus sitnamyje koki metra, siemet i laisvus plotus siltnamyje pretenduoja ybiskes ir pupuoles. et, truksta man dar vieno siltnamio unsure.gif

Dabar užsisakiau ežiuoles veislines, kurias galima daugint ir sėklomis, todėl tas puslapis mane ir suviliojo, kad be rūšinių augalų galima rast ir veislinių. Paradoxa ir pas mane dygo netolygiai, bet paskui labai sėkmingai sėjosi natūraliai.
Rusmenes sėsiu dviejų rūšių, daugiametė digitalis parviflora 'Milk Chocolate' ir dvimetė 'Apricot Delight'. Pastaroji man labai gražios persikinės spalvos, įdomu kaip šioji dygs, nes pernai pasėjau 'Elsie Kelsey'(šiandien radau kad tai 'Pam's Choice' sinonimas) ir nesudygo anei viena. Paprastai rusmenės gerai sėjasi, tai pasėjau tiesiai į dirvą, bet iki pat rudens taip ir neaptikau nei vieno daigelio. Na nebent ims ir sudygs šiemet?
Man labai įdomu, kaip yra su dvimetėmis rusmenėmis, jei jos yra veislinės, tai ar jų sėjinukai būna identiški motininiam augalui? Juk dažniausiai veislinius augalus reikia daugint vegetatyviškai, o kaip su rusmene, juk po žydėjimo augalas sunyksta. Gal kas turit patirties? Nes dabar galvoju, jei pasisėju persikines, baltas, dar kokias nors gražias veislines rusmenes, tai kaip man jas išlaikyt, ar jos nesikryžmins?
Papildyta:
a nu va ir pati radau, konkrečiai apie 'Elsie Kelsey', dauginama sėklomis, bet norint išsaugoti veislę, reikia vengti kryžminimosi.

Na tai kas turi patirties kaip išsaugot veislę jei greta auga ir kitos veislės?
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 02 07, 16:16)
Rusmenes sėsiu dviejų rūšių, daugiametė digitalis parviflora 'Milk Chocolate' ir dvimetė 'Apricot Delight'. Pastaroji man labai gražios persikinės spalvos, įdomu kaip šioji dygs, nes pernai pasėjau 'Elsie Kelsey'(šiandien radau kad tai 'Pam's Choice' sinonimas) ir nesudygo anei viena.

''Apricot Delight' ( is e-seklos)as sejau pernai- sudygo labai gerai. turbut visu 100 procentu doh.gif lotuliukas.gif . issodinau vasaros pradzioj i nuolatine vieta, o rudeniop teko ieskot ir nauju namu- tie daigeliai kone iki kopusto dydzio issipute doh.gif ne tik, kad eme stumdytis sonais, bet apskritai nebetilpt. dali netgi cia per SM pardaviau, dali kaimynems isdalinau. siemet siti daigai jau turetu zydeti.
kitu rusmeniu neturiu tai mastau savo seklas rinkti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vobla: 07 vasario 2015 - 18:00
QUOTE(Adeliutė @ 2015 02 06, 22:38)
Merginos,  ar melsvės pakęstų saulėkaitą? Labai norėčiau kažko apvaliais, pilkai melsvais lapais, bet pietryčiai  g.gif

Radau Lietuvoje randamų melsvių sąrašą saulėtai vietai:
Elegans, Francee, Halcyon, Honeybells, Royal Standart, Albomarginata, Twilight.
Pas mane pietryčiuose ir gana sausai, nes laistymo žarna nepasiekia, auga 'Patriot', bet ji marga:
https://plus.google....925487643554471
Dideliais mėlynais apvaliais lapais yra 'Big Daddy', tik ji labai lėtai plečiasi:
Dar saulėje visai gerai atrodo miniatiūrinė 'Blue Mouse Ears'.
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2015 02 07, 17:58)
kitu rusmeniu neturiu tai mastau savo seklas rinkti g.gif

Rusmenės, kaip ir sinavadai kryžminasi tarpusavyje labai lengvai -- aš vis stengiuosi išlaikyti baltas, bet nors artimiausios kaimynų rusmenės (jos rausvos) yra gal 100 metrų nuo mano sklypo -- vis viena sekančiais metais sėjinukai jau turi bent 10 procentš rausvų rusmenių. sad.gif Sėklų ūkiai kažkaip turbūt apsaugo nuo vabzdžių... bet kaip tada apdulkina? neįsivaizduoju...
Atsakyti
Aciu,mergaites uz atsakyma.

Daisoja,norejau prasyti paieskoti sarasiuko,o jau ir paraset. Dekui 4u.gif
Atsakyti
Dar turiu sąrašą melsvių, kurios pakenčia 4 val. saulės, bet labai ilgas, tai iš melsvų vienspalvių: 'Canadian Blue' ir 'Blue Cadet'. Susirašiau prieš daug metų, dabar jau daug daugiau veislių išvesta, tai reiktų naujų duomenų. Kituose forumuose buvau įdėjusi lenteles iš interneto, bet dabar jau nerodo.
Mano 'Blue Cadet' gaudavo labai mažai saulės, tai spalva nelabai intensyvi, bet būdavo ir melsvesnis:
Iš asmeninių bandymų - labai ištverminga mėlyna nuo seno auginama gana aukšta melsvė be pavadinimo. Nėra ji kokia ,,patvorinė, nors vežimu vežk", bet ir vardo niekas nežino. Panaši į 'Blue Angel', bet kas ten žino. Tai ji gerai auga ir visiškoje saulėje ir pavėsyje. Pas mane pavėsyje būdavo aukštesnė. Saulėje ir žiedynai žemesni.
Jei nereiktų tik mėlynų, tai jau patikrintos daug saulės gaunančios: 'June', 'Sun Power', 'Striptease', 'Lakeside Cha Cha', 'Wolverine'. O 'Dream Weaver' praeitą vasarą šiek tiek apsvilo.
Atsakyti
Aciu, Daisoja,darkart sirdingai uz pasidalinima informacija.
Dar man labai rupetu eziuoliu daiginimas. Ar ilgai jos dygsta? Kiek laiko pries tai saldote?
Atsakyti