Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, X tema (jubiliejinė!)

QUOTE(vi_ @ 2015 05 27, 10:20)

Vobla, tai gal kokiu kitokiu būdu tas foto būtų galima čia pademonstruoti?

neturiu... schmoll.gif pries kokius 5 metus dedavau i kazkoki fotki ar pan. bet jau per tiek laiko ir keleli i ten uzmirsau- o naujo nenoriu kurti...vis tiek uzmesiu/uzmirsiu kai tik del augalu- ne taip daznai rodausi...
----------------
manau amarai puola silnus vilkdagius, kuriems nelabai tinkamos augimo salygos.
butinai bandysiu nufotkint- pas mus kaime yra sibiriniu vilkdagiu gyvatvore. dar nezydi, bet kai zydi- vaizdas beprotiskas wub.gif pirma karta kai pamaciau tai net sustojau vaziuodama pro sali. paskui ejau is babytes kaulint, sake rudeni jei pati issikasiu, bet taip ir nenuejau...kazkaip pasikuklinau. be to permasciau, kad pas mane jie tokie nesigaus. ten vilkdagiu jura ir visi austesni nei metras. buna melyna melyna gyvatvore...
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 05 27, 13:00)
vi_, argi ne pievinis augaliukas??? http://www.pariscote.../iris-graminea/
<...>
dabar jau man jo užsireikė daug, o turiu tik vieną kerą, ir to paties dabar gal geriau neskaidyt..

QUOTE(Daisoja @ 2015 05 27, 13:16)
<...>
Sibirinių aukščiai stipriai nesiskiria ir nusvirusių nemačiau, gal vėjuotoje vietoje taip būna. Todėl jie labai tinka vertikaliems akcentams. Nusvirę Iris gramineus, kur nuotrauką įdėjau. Gal vietoj jų tiktų viendienės, bet ilgalapių vilkdalgių neišlaužo vėjas ir praeinančios katės.

Oi ir apšvietėte mane su tais vilkdalgiais! Ačiū. Tai dabar be sibirinių dar ir ilgalapius teks medžioti... Pas Darių ilgalapiai (Iris graminea) ypatingai skaniai parodyti. Su tokiu lapų išsvyrimu galėtų konkuruoti nebent garsusis Adagio (miskantas toks kininis). Tik va debesėlio vilkdalgiuks tai nemoka daryti... O gaila. Čia dar reikės drūčiai pagalvoti, kur tokią "žolę" pritaikyti.

Atsakyti
Sinavadai. Kaip ir pas jot.ka šiemet liko tik "griaučiai" ir žiedų pumpurai. Kaži ar beįstengs žydėti. Prieš dvi dienas buvo nuėsti tik du kereliai. Dabar visi iki vieno. Pas mane auga drauge vienoje vietoje. Pilnaviduriai ir mandresni nepilnaviduriai.

Sibiriniai vilkdalgiai. Rūšiniai dauginasi greitai. Jei norisi jūros, tai geriausia medžiaga jai gauti. Pažiūrėjau savo augalų sąrašą - pirmąjį mažiuką kelių lapų kerelį pirkau 2009 metais. Baltažiedę formą 'Alba' dovanų taip pat gavau 2009. Rūšiniai mėlyni kelis kart dalinti siekiant gauti didesnį sodmenų kiekį per tuos šešis metus spėjo pavirsti į "jūrą", baltieji plečiasi lėčiau - yra gal pora-ketvertas didesnių kerų. Šioje foto matyti daugmaž ketvirtadalis viso jų kiekio (viena iš gėlyne esančių sibiriakų "salų"):
user posted image
O čia kitos dvi grupelės (taigi apie pusę visų):
user posted image
Veisliniai bent jau pas mane pupsi. Jūrą iš jų gaut be šansų. Norėtų matyt riebiau ir drėgniau.
Iris graminea parsisiunčiau šiemet iš Dariaus. Patupdžiau į eksperimentinį laukelį.
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2015 05 28, 17:45)
Sinavadai. Kaip ir pas jot.ka šiemet liko tik "griaučiai" ir žiedų pumpurai. Kaži ar beįstengs žydėti. Prieš dvi dienas buvo nuėsti tik du kereliai. Dabar visi iki vieno. Pas mane auga drauge vienoje vietoje. Pilnaviduriai ir mandresni nepilnaviduriai.

is pradziu dziaugiausi, kad kazkodel neliete pilnaviduriu sinavadu, bet siandien ryte pamaciau, kad ir situos suede... per nakti! vakar dar fotografavau, o siandien tik lapu gyslos likusios. nu kas per skeriniai kirminai- tie sinavadai buvo kone serbento krumo didumo! ir ju visa plantacija buvo pas mane. nespejau nei nusipirkt jokio purskalo
Atsakyti
Gal kas parduodate Vilniuje Rododendrus,Azalijas?
Brukstelkite i AZ 4u.gif
Atsakyti
Ačiū visoms už vilkdalgių pakomentavimus ir pailiustravimus. Daugmaž viskas paaiškėjo, tad beliko vykti į medžioklę. Noriu baltų, melsvų ir melsvų su baltu. Ir kadangi noriu kultivarų, tai jūros išgavimas bus archisunkus arba archibrangus uždavinys. Ir dar, kiek supratau, tuos mandresnius labai mėgsta parazitai. Mazochizmas, bet ką padarysi... sad.gif
Prisikabinau prie sibiriečių... ir besisukinėdama užlipau ant kitos minos – sibirinio veronikūno SPRING DEW. Jau taip gražiai baltas, ir žiedai kitokie – be ragų, kas nėr nei gerai, nei blogai, tiesiog, kitokie. Išdžiuvę įdomiai atrodo, aišku, šviesaus fono ir tam tikro konteksto prašosi. Tik kaži, ar yra tokie purūs, kaip kad foto atrodo. Fotkės juk pasukčiauti mėgėjos... Kažkoks įtartinas sidabrinis šydas (filtras) joje užleistas...

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2015 05 29, 08:31)
Prisikabinau prie sibiriečių... ir besisukinėdama užlipau ant kitos minos – sibirinio veronikūno  SPRING DEW. Tik kaži, ar yra tokie purūs, kaip kad foto atrodo. Fotkės juk pasukčiauti mėgėjos... Kažkoks įtartinas sidabrinis šydas (filtras) joje užleistas...

veronikūnai sibiriniai ir gėris ir grožis, pas mane melsvi, vieni mylimiausių augalų, jau žiedynus kelia, ir kas man labai patinka, tai įspūdingas jų ilgis. nuotrauka truputį paplaukus nuo vėjo smile.gif, bet žiedynai jų tikrai riebesni, bent jau lyginant su maniške 'Diane' ir 'Erica'. http://public.fotki....img-0036-1.html
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 05 29, 09:40)
veronikūnai sibiriniai ir gėris ir grožis, pas mane melsvi, vieni mylimiausių augalų, jau žiedynus kelia, ir kas man labai patinka, tai įspūdingas jų ilgis. nuotrauka truputį paplaukus nuo vėjo smile.gif, bet žiedynai jų tikrai riebesni, bent jau lyginant su maniške 'Diane' ir 'Erica'. http://public.fotki....img-0036-1.html

Ačiū ačiū už info. smile.gif Išties rieboki žiedeliai... Ir tokie navatni, gerąja šio žodžio prasme. Net nežinau, kur anksčiau buvo mano akys, kad tik dabar įžiūrėjo tokį grožį! Užsisakiau, ir ant dūšios lengviau patapo... smile.gif

Dar noriu jus kiek pakamantinėti dėl vingirių. Susiruošiau pirkti 2, bet skirtingus. Rankaliojuosi ta proga pliusus/minusus. Prieš kelias dienas čia rašėte – „Pas mane 'Splendide' , tik jis man į dičkį neneša, o gal toks ir neturi būti, o tikras dičkis rochebruneanum <...>. 'Splendide', jis ko gero, iš Delavayi šeimos bus (internete radau šitaip apvadintą Splendide, nors Rasa jį paliko be šeimos. Gal esate pasinagrinėjusi skirtumus tarp Delavayi ir Splendide?), aukščiu siekia iki 1.8-2 m, o Thalictrum rochebruneanum – 1.5-1.8 m. Tai kas čia per dičkiai, kai Thalictrum ELIN ir ANNA netoli 3 m ima? Kažkurį iš jų esu mačiusi gyvą ir pagyvenusį – tai jau medis... Aišku, jų žiedynai už širdies negriebia, šio augalo grožis didingume. Visada galvojau, kad jūs 1 iš tokių turite. Bet ne. Tačiau labai gerai, kad turite Delavayi (jūsiškis Splendide) ir Rochebruneanum šeimų atstovus, tad galite pasakyti, kuom skiriasi jų žiedynai? Apie kitus jų parametrus kaip jau ir rašėte. Ar dar ką užmiršote pridurti?

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2015 05 29, 13:12)

Dar noriu jus kiek pakamantinėti dėl vingirių. Susiruošiau pirkti 2, bet skirtingus. Rankaliojuosi ta proga pliusus/minusus. Prieš kelias dienas čia rašėte – „Pas mane 'Splendide' , tik jis man į dičkį neneša, o gal toks ir neturi būti, o tikras dičkis rochebruneanum <...>. 'Splendide', jis ko gero, iš Delavayi šeimos bus (internete radau šitaip apvadintą Splendide, nors Rasa jį paliko be šeimos. Gal esate pasinagrinėjusi skirtumus tarp Delavayi ir Splendide?), aukščiu siekia iki 1.8-2 m, o Thalictrum rochebruneanum – 1.5-1.8 m. Tai kas čia per dičkiai, kai Thalictrum ELIN ir ANNA netoli 3 m ima? Kažkurį iš jų esu mačiusi gyvą ir pagyvenusį – tai jau medis... Aišku, jų žiedynai už širdies negriebia, šio augalo grožis didingume. Visada galvojau, kad jūs 1 iš tokių turite. Bet ne. Tačiau labai gerai, kad turite Delavayi (jūsiškis Splendide) ir Rochebruneanum šeimų atstovus, tad galite pasakyti, kuom skiriasi jų žiedynai? Apie kitus jų parametrus kaip jau ir rašėte. Ar dar ką užmiršote pridurti?

na kad jau taip užklausėt, tai pasėdėjau ir paskaitinėjau daugiau, tai ką aš žinau, tiek prieštaringos info, ir dėl aukščio ir dėl žydėjimo laiko. Bet apibendrinant, tai Splendide visgi turi būti aukštas, bet liaunas, jam reikia atramos, tą minėjo ir Rasa. Rochebruneanum iš savo patirties rašau siekia 2m. Tiesa taip buvo prieš du metus, gal oro sąlygos labiau tiko. Nežinau kiek galima pasikliauti interneto nuotraukomis, bet Splendide žiedelių kuokeliai atrodo trumpesni, kai tuo tarpu rochebruneanum jie gana ilgi. Skiriasi žydėjimo laikas, rochebruneanum jei gerai pamenu jau birželį žydi, o Splendide rugpjūtį turėtų. Na ir esminis dalykas dėl ko visi alpsta dėl Splendide, tai žiedų gausa, tas liaunas stiebas neatlaiko kepurės, net išsvyra. Rochebruneanum neišlinksta, tvirtas kaip medis. Manau kad abu lėtapėdžiai, nelepina stiebų gausa, o žiedų kiekis nuo jų priklauso, taip kad pas save dar nežinia kada to debesies sulauksiu, tiesa, rochebruneanum sėjasi, tai sėjinukus palieku, tebūnie bus daugiau stiebų smile.gif , o Splendide radau vienoje vietoje, kad sterilus, kitur rašo, kad subrandina vos kelias pilnavertes sėklas, ir reikia jas susirinkt ir pačiam sėt, nes savaiminukų paprastai nebūna.
Na va, prisiskaičiau, dabar kyla klausimas, ko maniškis Splendide ožiuojasi ir neauga, reiks eit priliet negailint, ir trąšomis palepint.
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2015 05 29, 09:31)
kadangi noriu kultivarų, tai jūros išgavimas bus archisunkus arba archibrangus uždavinys. <...> Mazochizmas, bet ką padarysi... sad.gif

vi, kas Jums prioritetas: vilkdalgių jūra ar susipažinimas su kultivarais? Jei vis tik jūra, tada nelabai suprantu...
Atsakyti
Įmanoma kultivarų jūra - ne sunkus, bet labai brangus uždavinys. Tik gal geriau sodinti mažesnėmis ,,mariomis", nes po žydėjimo bus žalia, nors ir graži jūra.
Mes negavom vakar žadėto lietaus, tai dalį ravėjimo laiko tenka skirti laistymui. Sausokas ir šiemet pavasaris, jau ne kartą teko daug pilti. Aišku, yra tame ir pliusų - ne taip greitai šliužai sugadina melsves.
Gavau snaputį 'Confetti':
https://photos.googl...3elMvwmx4FN3emU
Gal kas auginate? Išgąsdino, kad 6a zona. Bus baisoka lauke žiemą palikti.
Atsakyti
leliumai, kokioje stadijoje dabar gillenia? jau ruošiasi žydėt, žydi, koks maždaug ūgis? gal foto turite?
Atsakyti