Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, X tema (jubiliejinė!)

QUOTE(taburete @ 2015 05 26, 18:44)
na, aš kai pamačiau kaip gražu yra sibiriniai vilkdalgiai, tai pernai jų tiek prisipirkau, kad šiemet su nekantrumu laukiu paskaičiavimui:)
Įtariu kai visi sužydės, tai bus nerealus vaizdas.

Gaila, kad didesnės foto neduoda (nebent pasigoglinus su Iris sibirica HARPSWELL HAPPINESS, vaizduose ši foto kiek didesnė), bet šis vaizdelis man labai primena žydinčią pievą. O tai labai gerai... smile.gif Baltuką HARPSWELL HAPPINESS būtinai imsiu. Kaip sparčiai sibiriniai vilkdalgiai plečiasi?

Atsakyti
Priklauso nuo veislės ir įsigyto kero dydžio bei sveikatos. Na, dar nuo sąlygų.
Nerandu pavyzdžių, bet šita ,,žolė" priekyje tokia užaugo nuo mažo kerelio maždaug per 5 metus. Čia ,,paprastasis mėlynasis", man per greitai augo, tai buvo išvežtas savarankiškam išgyvenimui toliau nuo akių. Žydėdavo menkai, labiau tiko laukiniam stiliui.
https://plus.google....925487643554471
Naujos veislės gausiau žydi.
'Moon Silk' jau anksčiau rodžiau, tas labai lėtas, per kokius 7 metus tik keli daigeliai. Gal todėl, kad pirkau tik vieną ,,siūlą", bet tik taip pardavinėjo.
Jei norisi ,,lenktos žolės", nereiklus spartuolis ilgalapis vilkdalgis. Visu ūgiu neturiu, bandžiau pasiekti žiedus, jie atvirkščiai sibiriniams, auga žemai:
Atsakyti
Kai siemet tiek lietaus mano smelynej augalai jau pradejo sonais stumdytis. Aisku , kompleksiniu trasu gavo, ir tai prisidejo. Makedoniniu buozainiu sazalynas prarijo nemenka kadagi unsure.gif ir tikrai atrodo, kad po jomis pilna sejinuku. kol kas dar pilnai neindentifikavau, bet atrodo buozaines. Ruzavu salaviju sejinukai rozyne grasina vel viska uzsalavijinti. Pries tris metus seti sinavadai galu gale pradeda zydeti. paaiskejo, kad as tuomet i viena vieta sodinau ne po viena, o po pluosteli daigu, todel tas pats ''vienas'' sinavado krumas zydi baltai, ruzavai, violetinai ir beveik juodai blush2.gif ...gerai dar, kad pakelyje buvo tokia spalvine gama, nes jei butu visokie geltoni-melyni raudoni doh.gif dabar dar kulturingas derinys- is tos pacios spalvines gamos...
gaila, kazkaip nebeiseina ideti nuotrauku is FB. imesciau vaizdu. kazin ka ne taip darau, nes man raso, kad ''dinaminiai paveiksliukai neleidziami''. nu ne dinamini keliu g.gif
Papildyta:
O sibiriniams vilkdagiams pas mane akivaizdziai per sausa. buvau gavus kelis diiidelius krumus, tai nezydejo gal tris metus. kasmet amarai siaubingai uzpuldavo. tiesiog kose amaru...ir kaip gavau kadais, tai lyg siol jie pas mane nei biski neissiplete- tokie ir liko kokius sodinau. viena, zemaugi isvis baigia uzgozti zieme...
-----------
pirma karta pavasari kazkiek prapleciau savo gelynus. paprastai visa mano laika pavasari pasiglemzia darzai ir siltnamiai. o kur dar esamu gelynu ravejimas- iki Joniniu piktzoles ohoho kaip dygsta. o si pavasari isikure pulkiukas neplanuotu augalu, bei pulkas rudbekiju ir 9 lendunai. zodziu... cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vobla: 27 gegužės 2015 - 07:55
QUOTE(Vobla @ 2015 05 27, 07:48)
... Makedoniniu buozainiu sazalynas prarijo nemenka kadagi unsure.gif  ir tikrai atrodo, kad  po jomis pilna sejinuku. kol kas dar pilnai neindentifikavau, bet atrodo buozaines. Ruzavu salaviju sejinukai rozyne grasina vel viska uzsalavijinti.  Pries tris metus seti sinavadai galu gale pradeda zydeti.....

Mane šiemet jau erzina buožainių vados. Prieš kažkiek laiko išravėjau imdama sauja, vakar vėl radau mažų pridygusių. Vobla, jų pirmieji, 2-ieji ir gal net 3-ieji lapeliai yra paprasti pailgoku galu. Karpyti atsiranda vėliau.
Aha, dėl sinavadų aprimti galiu. Pernai sėjos man tik gal kas 4-as ruošiasi žydėti. Galvojau gal pašerti juos kuo reikia, gal skurdokas jų gyvenimas. Nusiteiksiu laukti grožio tik kitamet.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 27 gegužės 2015 - 09:34
Keista, kad sibirinius vilkdalgius amarai mėgsta, niekada nei vieno nepastebėjau ir šiaip jokio vabaliuko, tik laumžirgiai nutupia pailsėti.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2015 05 27, 09:33)
Mane  šiemet jau erzina buožainių vados. Prieš kažkiek laiko išravėjau imdama sauja, vakar vėl radau mažų pridygusių. Vobla, jų pirmieji, 2-ieji ir gal net 3-ieji  lapeliai yra paprasti pailgoku galu. Karpyti atsiranda vėliau.

vadinasi bus tos pacios smile.gif taip ir itariau. valio- galesiu kaimynkas apdalint situ geriu.
QUOTE(Daisoja @ 2015 05 27, 09:45)
Keista, kad sibirinius vilkdalgius amarai mėgsta, niekada nei vieno nepastebėjau ir šiaip jokio vabaliuko, tik laumžirgiai nutupia pailsėti.

ziauriai priziauriai. visa ta apitine dalis , lapu apacios- budavo istisa amaru jura...siemet nemaciau, nes... neziurejau... gali but, kad po pernai matu purskimo actara siemet ju nebebus g.gif galll...
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2015 05 27, 00:08)
<...>
Čia ,,paprastasis mėlynasis", man per greitai augo, tai buvo išvežtas savarankiškam išgyvenimui toliau nuo akių. Žydėdavo menkai, labiau tiko laukiniam stiliui.
<...>

Bet gi čia visiška mieloč, kaip per 5 metus! sad.gif Ženšenis, turbūt, ir tas daugiau nudirba per tiek laiko... Tai, kad gauti mano prieš tai įdėtoje foto parodytą vilkdalgių plantaciją, matyt, reikėjo dar mokykliniais laikais tuom užsiimti, kad link pensijos gautųsi įžiūrimas rezultatas. smile.gif Aišku, galima sodinti jau gatavus krūmus, jei tik kas geruoju parduotų... O gal geriau sodinti kelis nedickus augaliukus, kurie su laiku susibėgtų į krūvą?
Kiek suprantu, sibiriniai vilkdalgiai yra skirtingų aukščių, o tie aukštesni, laikydamiesi fizikos dėsnių, kiek nusvyra?
Kažkada buvau radusi ir pamiršusi info apie daugiamečių gėlių tupėjimo vienoje vietoje optimalų laiką, t.y. kas kiek laiko tam tikrus augaliukus būtų geriau persodinti. Radau šią info per naują. Manau, kad čia atsiras jos vartotojų. Straipsnelis iš žurnalo „Sodo spalvos“ - Metas persodinti daugiametes gėles (deja, su tiesiogine nuoroda reikalauja autorizacijos, tad teko įdėti nei šiokią, nei tokią...). Jei kas randate panašaus naudingumo informaciją, siūlau ir prašau ją dėti čia. Šiaip jau tokia info turėtų kabėti mūsų kiekvienos temos pirmoje žinutėje.
Šį pranešimą redagavo vi_: 27 gegužės 2015 - 10:26
vi_, pas Daisoja mano manymu nemenkas keras, nes sibiriniai vilkdalgiai daugiau mažiau, bet siluetą išlaiko statų, o visas jo macnumas atsiskleidžia pasirodžius žiedams. Čia mano sibiriakas, neįvardintas, tikriausiai irgi koks 5 metų, lapų neatrodo itin daug, bet žiedų buvo http://public.fotki....img-0023-2.html

ir pas Oudolfą sibiriniai vilkdalgiai įvardinami, kaip stačiakeriai augalai, o jei jum labiau svyrančių reikia, tai vėlgi Daisojos užrodytas siauralapis ar ilgalapis, koks jo teisingas pavadinimas lietuviškai nežinau, iris graminea tam labai tinkamas, pas mane dar nežydėjo, bet lapija jo man be galo patinka.

pas mane sibirinius vilkdalgius irgi labai mėgo amarai, nors esu nusiteikusi nepurkšti gėlynų, bet kad jau turėjau nuo sodo likusio purškalo, tai tiek sibiriakus, tiek vienus šilokus nupurškiau. Sibiriniai po amarų puotos išaugindavo žiedstiebius, kurie 90 laipsnių kampu būdavo užlenkti. Mano mama net išmetė visus sibirinius vilkdalgius vien dėl amarų antpuolio, iš draugės parsivežiau balažiedį, irgi visas aplipęs.

šiemet savo sibirinius išsiskaidžiau iki visiškai mažų kerelių, kai kurie po vieną skrotelę teturi, bet nesibaidau, mano neveisliniai, tai manau apimtis spės užsiaugint kartu su kitais gėlyno gyventojais.
Atsakyti
vi_, argi ne pievinis augaliukas??? http://www.pariscote.../iris-graminea/

arba čia http://calphotos.ber... 0000 0606 1621,

dabar jau man jo užsireikė daug, o turiu tik vieną kerą, ir to paties dabar gal geriau neskaidyt..
Atsakyti
[quote=vi_,2015 05 27, 10:20]
Bet gi čia visiška mieloč, kaip per 5 metus! sad.gif Ženšenis, turbūt, ir tas daugiau nudirba per tiek laiko... Tai, kad gauti mano prieš tai įdėtoje foto parodytą vilkdalgių plantaciją, matyt, reikėjo dar mokykliniais laikais tuom užsiimti, kad link pensijos gautųsi įžiūrimas rezultatas. smile.gif Aišku, galima sodinti jau gatavus krūmus, jei tik kas geruoju parduotų... O gal geriau sodinti kelis nedickus augaliukus, kurie su laiku susibėgtų į krūvą?
Kiek suprantu, sibiriniai vilkdalgiai yra skirtingų aukščių, o tie aukštesni, laikydamiesi fizikos dėsnių, kiek nusvyra?

Ženšenis nenudirbs tiek. Gal ir greičiau plečiasi, ten sena nuotrauka, nelabai pamenu kiek kam atskėliau vilkdalgio. Pirkti didelį kerą aišku, kad daug geriau, bet daug kainuos. Senovinių galima ir dykai gauti, o ,,pagerinti" nepigūs. Gal neužskaitys kaip reklamos, jei forumietis - Gintaras Klimaitis parduoda ir didelius kupstus. Nebežinau, kokia reklama čia draudžiama, bet apie Darių daug kas rašo, tik aš iš jo pirkau kitokius augalus, tai nežinau parduodamų vilkdalgių dydžio. Gal kas pirkęs parašys.
Sibirinių aukščiai stipriai nesiskiria ir nusvirusių nemačiau, gal vėjuotoje vietoje taip būna. Todėl jie labai tinka vertikaliems akcentams. Nusvirę Iris gramineus, kur nuotrauką įdėjau. Gal vietoj jų tiktų viendienės, bet ilgalapių vilkdalgių neišlaužo vėjas ir praeinančios katės.
Atsakyti
pas mane sibiriniai vilkdalgiai per metus maziausiai padvigubejo... parsiveziau is mamos nezinau kokios veisles, bet zydi graziai melynai, ne stambus ziedai, zole ju labai grazi, gan nemazo aukscio, dabar dar tik ruosias zydet. bet pas mus zeme sunkesnis juodzemis, tai gal jiems tai patinka, bet plecias tikrai stipriai... kolkas patinka, bet jei kiekvienais metais toks prieaugis, tai manau po 5 metu jura netilptu I kadra biggrin.gif tiesa, amaru per metus as ant ju nepastebejau g.gif
Atsakyti
QUOTE(vasare02 @ 2015 05 27, 12:37)
pas mane sibiriniai vilkdalgiai per metus maziausiai padvigubejo... parsiveziau is mamos nezinau kokios veisles, bet zydi graziai melynai, ne stambus ziedai, zole ju labai grazi, gan nemazo aukscio, dabar dar tik ruosias zydet. bet pas mus zeme sunkesnis juodzemis, tai gal jiems tai patinka, bet plecias tikrai stipriai... kolkas patinka, bet jei kiekvienais metais toks prieaugis, tai manau po  5 metu jura  netilptu I kadra biggrin.gif tiesa, amaru per metus as ant ju nepastebejau g.gif

Manau, kad kasmetinio prieaugio tokio nebus, aš taip baiminausi kai pamačiau lendrūno sekančių metų prieaugį, bet vėlesniais metais jis plėtėsi jau saikingai. Galvoju, kad be saiko plečiasi tie, kurie šakniastiebias keliauja, o kurie aplink save trepsi, tai agresyviai neplinta. Galiu klysti, čia tik mano pastebėjimai smile.gif
Atsakyti