Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, X tema (jubiliejinė!)

QUOTE(vi_ @ 2015 05 25, 09:10)
jot.ka, priminkite prašau, katras pas jus iš dičkių vingirių – ANNE, ELIN ar dar kitoks? Dar mane domina, kaip šiame etape atrodo jų lapija – jos daug, ji aukšta ir ar dailiai atrodo? Gal netyčia turite foto? Žadu jamti porą dičkių, tad įpuoliau į svarstymus. Tik nepagalvokite, kad rodžersijoms pavėsiui daryti... smile.gif Su dičkiais tenka atsakingiau elgtis, nes jų perkėlimas gali ir kyla baigtis... smile.gif

Pas mane 'Splendide' , tik jis man į dičkį neneša, o gal toks ir neturi būti, o tikras dičkis rochebruneanum, bet jis labai vandenį mėgsta, pas mane jis ant to kanto reikliausias iš visų, nors va toks pavasaris kaip šiemet, tai papildomai nelaistau. Lapija jie nėra turtingi, nežinau kaip atrodo labai pagyvenę kerai, bet maniškis vienoje vietoje auga jau nepamenu tiksliai, bet kogero 5 metai, tai kasmet gausėja tik stiebų, ir tai iš lėto, o lapai išsidėsto gana dideliais tarpais ant stiebo. Man jis vertikalus augalas dėl savo debesėlio aukštai virš kitų galvų, žemesniame lygyje man jis prapuola tarp kitų žalumos. Čia buvo apie rochebruneanum. 'Splendide' antri metai, bet toks mažas, toks gležnas, kad neįsivaizduoju, koks jis turi būti, lyginant su kaimynės sinavadais, šis atrodo ir už jį gležnesnis. Nuotrauką parūpinsiu, kai saulė truputį pasisuks.

QUOTE(taburete @ 2015 05 25, 10:37)
Turiu 2 katžoles - WL ir dar kažkokią iš Rasos, tai WL stovi tiesi graži ir dar nežydi, o ta kita išvirtus į šonus bet jau žydi. Po jomis abiejomis - minios sėjinukų.

Pas mane 4 katžolės, rūšinė faassenii, Walker's Low, racemosa 'Grog' ir grandiflora' Pool Bank', dabar žydi rūšinė ir Grogas, pastaroji tokia miela, negaliu atsigrožėt, na atrodo katžolė kaip katžolė, bet kai turi kelias, matosi skirtumai, tai Grogo lapija neturi melsvumo, kaip kitos, ir mėlynumas toks šiek tiek į violetinį atspalvį, gražiai išsvirusi į šonus. lyginant su WL gerokai mažesnė. Pool Bank didžiulė, stati. Visos sėjasi, ir sakyčiau gan įkyriai, tik po WL neradau sėjinukų, ji lyg ir turėtų sterili būt?
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 05 24, 13:54)
Rodžersija gražus augalas, pas mane auga tokioje vietoje kur pavėsio būna, bet ne itin daug, papildomai nelaistau, be to kaimynystėje gyvatvorė savo pasiima, tai ką galiu pasakyt- nemiršta, bet ir nieko gražaus. Daviau mamai, pas ją visai kitas reikalas, ir drėgmės gauna, ir pavėsio, klesti, žydi, kvepia. Pas mane nei žydi, nei klesti, nei kvepia. Man ji neatrodo visiškai sąlygom nereiklus augalas.

Paantrinsiu. Buvau nusipirkusi korėjinę. Pasodinau ten, kur nemažą dalį dienos (įskaitant vidurdienį) pavėsis. Vargo. Vis tik reikia labiau drėgmę sulaikančios žemės nei priesmėlis. Vien tik pavėsis negelbėjo. Atidaviau mamai. Ten priemolis. Jaučiasi gerai, net nėra ką lyginti.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 05 25, 14:02)
Grogo lapija neturi melsvumo, kaip kitos, ir mėlynumas toks šiek tiek į violetinį atspalvį, gražiai išsvirusi į šonus.

taip, pas mane ta antroji irgi Grog
štai ji:)
Man labai patiko balti pienių bumbulai gėlyne:)

user posted image

o čia vingiris Elin šiandien:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taburete: 25 gegužės 2015 - 22:23
QUOTE(taburete @ 2015 05 25, 10:37)

Buvau išsigandus dėl kemero, kuris tik dabar pradeda lįst iš žemės, todėl jo buvimo vieta atrodo tuštokai.
------------------

Vėl klausimas dėl soruolės - vėl jos dar kol kas nesimato. T.y. yra kažkokių žolių jos vietoj, bet sakiau nelįsiu, kad neišravėčiau kaip pernai, pagalvojus, kad ten varputis.
----------------
nuostabiai sidabriškai suvešėję notros laukai (prisipažįstat iš kurios iš jūsų pirkau kibirą notros).

mano kemero vis dar nera verysad.gif unsure.gif
-----------
soruoles lygiai tas pats- sausi siaudai, plius siek tiek varpucio. bet as jas sodinau si pavasari, tad turetu buti viskas gerai. matyt tokiu metu laiku jos taip ir turi atrodyt g.gif
------------
gal is manes g.gif pernai kazkam is SM tikrai pardaviau gabala nortros. patiesnas augalas, uzsodinus didesni plota iskart gaunasi efektas. tik po sios nakties mano notru plantacijos nunarinusios galvas- matyt i jas smarkiai prilijo...bet nusipurtys kailiuka ir atsities... smile.gif
-------------
kazkokios gyvates isisuko i mano sinavadus. per pora dienu nuede iki nulio. tuntai zaliu mazu kirmeliu. net nespejau suregauot- is dideliu kupstu teliko tik lapu gyslos.
keisciausia tai, kad kirminai sudorojo tik senovinius sinavadus, kurie ismetyti skirtingose sklypo vietose ir gana toli vien nuo kito. o ''naujesnio modelio'' pilnaviduriai, auge salimais, nepaliesti- paragavo tik tiek kiek nuo augalai tarpusavyje lapais lietesi- gal naujoviski sinavadai neskanus? g.gif
Atsakyti
Taburete, jei tie pienių bumbulai laikytųsi ilgiau, palikčiau juos gėlyne, man jie irgi be galo gražūs smile.gif

mano vingiriai be jokios jos puošiančios aplinkos šiemet

rochebruneanum, dabar apie 80 cm, akivaizdus įrodymas, kad jis mėgsta daug vandens, pas mane papildomai nelepinamas, apačios lapai geltonuoja

[attachmentid=234488]

'Splendide', smulkmė, kokių 25 cm

[attachmentid=234489]

sos, kas tai? liga? maisto medžagų trūkumas? kenkėjų nesimato, o lapai ir ūgliai susukti, spalvoti, kokie neturi būti. niekada sibiriniai veronikūnai taip neatrodė..

[attachmentid=234490]
Atsakyti
QUOTE(taburete @ 2015 05 25, 23:20)
<...>
o čia vingiris Elin šiandien:
<...>

Pagal stiebelių skaičių, reik manyti, kad jis čia kokių 3 metų bus? O kas per žole prisimetęs kaimynas vingirio dešinėje?

Prie šios foto pridūrus dar ir jot.ka vaizdelį, ačiū, abejoms fotografėms už iliustracijas, gaunasi, kad tirštesnio šešėlio iš vingirio nesusilauksi. Pvz., rodžersijos vingiriu niekaip neužstosi. Net pavasarį. Vasarą, kiek suprantu, lapija kils aukštyn, išsidėsčiusi ant stiebų dideliais tarpais. Dar reikės gausiai pamąstyti apie stataus akcento poreikį savajam augaline...

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2015 05 26, 10:48)
Pagal stiebelių skaičių, reik manyti, kad jis čia kokių 3 metų bus? O kas per žole prisimetęs kaimynas vingirio dešinėje?

šalia vingirio - diemedis blush2.gif
tiesiog sodinau vingirį į pernai vasaros pabaigą (tiek jam ir laiko) o vieta jam nebuvo paruošta, tai kišau belekur, kur buvo vietos. Kai prieis rankos iki to kampo, tai kažkuris keliaus kitur. Gal diemedis greičiausiai
Atsakyti
diemedis man rods tas karpytais lapais, o ''žolė'' man panaši į sibirinį vilkdalgį.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 05 26, 11:40)
diemedis man rods tas karpytais lapais, o ''žolė'' man panaši į sibirinį vilkdalgį.

nu jojo, žolė tai vilkdalgis.
su kairės/dešinės suradimu man bėdos:)
Atsakyti
QUOTE(taburete @ 2015 05 26, 13:29)
nu jojo, žolė tai vilkdalgis.
su kairės/dešinės suradimu man bėdos:)

smile.gif
Na, jei tai sibirinis vilkdalgis, tai jūsiškis patapo paskutine vinimi, kuri mane atpalaidavo nuo susitūrėjimo apturėti šį augaliuką. smile.gif Ir prie vingirio gražiai žiūrisi... Ką dar turite parodyti? smile.gif
Šiandien per pietų pertrauką nušlepsėjau į Kalvarijų turgų. Braškės po 3-4, cibuliai po 20-30... oi, ne pro tą kalbu... smile.gif Jei pro gėles, tai... Toks vaizdas, kad turgus mūsų forumą paskaito. Dievaži. Kam čia reikėjo Mozės krūmo (diktono)? Prašom, yra! Vingiriai domina? Jokių problemų! Ežiuolė White Swan rūpi? Jamkite su cielu pavadinimu! Rodžersija irgi yra, bet ne kokios formos. Užtat nužiūrėjau labai geros formos margalapes melvenes (Variegata). Nors jau kokį desietką turiu, bet priglausčiau dar kelias, tikrai nebūtų per daug... Yra net oranžinių aguonų! Tiesa, ne pilnavidurių, o ir ūgiu žemavotos gavosi... Deja, atkakliai ir toliau nebėra rūdėtųjų rusmenių ir laukinių morkų. Gal per mažai apie jas rašom? smile.gif

Internete Googlinas intensyviai siūlo vitaflora.lt augaliukų užsakymo paslaugas (anksčiau to nebuvo). Augaliukus pristatytų per 5 dienas. Iš Lenkijos. Rūdėtąją rusmenę irgi. Gal kas žinote, kas per paukštis toji vitaflora? Ir ar verta su ja susidėti?

Atsakyti

Internete Googlinas intensyviai siūlo vitaflora.lt augaliukų užsakymo paslaugas (anksčiau to nebuvo). Augaliukus pristatytų per 5 dienas. Iš Lenkijos. Rūdėtąją rusmenę irgi. Gal kas žinote, kas per paukštis toji vitaflora? Ir ar verta su ja susidėti?
[/quote]

Nelabai žinau, bet reklamuojasi jau seniai, taip pat įkyriai ir per forumus. Perpardavinėtojai ir tiek, aš labiau gerbiu augintojus. Suprantu, kad auginti ir prekiauti yra sunku, kiekvienas savo darbą geriau išmano. Kad didelės pas juos kainos, jau ir kiti pastebėjo. Gal kas parašys gerų atsiliepimų, tokių dar neskaičiau.
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2015 05 26, 15:54)
smile.gif
Na, jei tai sibirinis vilkdalgis, tai jūsiškis patapo paskutine vinimi, kuri mane atpalaidavo nuo susitūrėjimo apturėti šį augaliuką. smile.gif Ir prie vingirio gražiai žiūrisi... Ką dar turite parodyti? smile.gif

na, aš kai pamačiau kaip gražu yra sibiriniai vilkdalgiai, tai pernai jų tiek prisipirkau, kad šiemet su nekantrumu laukiu paskaičiavimui:)
Įtariu kai visi sužydės, tai bus nerealus vaizdas.

Atsakyti