Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, X tema (jubiliejinė!)

QUOTE(kuzdaite @ 2015 05 18, 22:58)
<...>
Ka visos veikiate?? As jau i pabaiga su savo "kopustu darzu", nes dabar taip atrodo, kadangi  kiek veloka augalus ir vienos vietos i kt. tampyti doh.gif

Čia kokiems augalams vėloka?

Ataskaita smile.gif

1. Per savaitgalį gerokai papildžiau lelijų parką balta, rožine ir čiut ne juoda spalvomis. Dar atradau, kad prieš porą metų persodintos ir šito neišgyvenusios prabangios lelijos persigalvojo ir bent 2 išdygo. Mergaičiukės dar visiškos, bet... lelijos. Jei šalnos su babalais viso gėrio nenugriauš, grožybių nebus per mažai. smile.gif
2. Perovskija (rusų šalavijas) visgi nepamirė ir ėmė atželdinėti. Jau treti metai jis pas mane, bet iki didesnio nei 30 cm krūmelio užaugti nepersistengia. Gal reikia laiko ar kitokios vietos? Mažu kas žinote, kiek giliai ji mėgsta knistis? Dabar turi 20-30 cm lengvo grunto, po kuriuo molinė asla.
3. Nepamirė ir baltoji verbena hastata – normaliai taip sužėlė, o štai rožinė vos gyva – tik pora drabnų atžalėlių išspaudė. Vaizdelis gausis kaip su pernai po žiemos leisgyviais palikusiais juoduliu astru ir rūgtimis – akis ir sąžinę badančios augalyno skylės... sad.gif
4. Gaila, bet jokių gyvybės ženklų nerodo Gotemba. Labai man šis japoninis miskants buvo prie dūšios... Dar tikiuosi, kad gudrutis laukia tikro atšilimo, ir tada jau pasirodys...
5. Daugiau nieko gero nenuveikiau, tik ilgai žiūrėjau, kaip gražiai ir drūtai kyla mano žolynai, ir vis dūsavau, dėl sekančių augalyno aplankynų, kurios pareikalaus 10 m2 velėnos lupimo, mat atvažiuoja barzdūnų/šluotsmilgių pulkas...

Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 05 19, 06:18)
aš eksperimentą darau, pas mane prisisėjo patys, tai dabar laukiu, žiūrėsiu po kelių metų pražys, bet manau, kad dar poros metų kaip minimum reiks laukt, pernai buvo pirmamečiai siūleliai, šiemet jau didesni svogūnėliai ir lapukai stambesni, bet net iki maistinio svogūno sodinuko dydžio dar toli.

Ir ko aš taip skubu ravėti pavasarį mastau.gif Skaičiau kažkur, kad jie neilgaamžiai, tai paliksiu tada, kad patys pasisėtų.

QUOTE(vi_ @ 2015 05 19, 08:37)
2. Perovskija (rusų šalavijas) visgi nepamirė ir ėmė atželdinėti. Jau treti metai jis pas mane, bet iki didesnio nei 30 cm krūmelio užaugti nepersistengia. Gal reikia laiko ar kitokios vietos? Mažu kas žinote, kiek giliai ji mėgsta knistis? Dabar turi 20-30 cm lengvo grunto, po kuriuo molinė asla.

Padalinau perovskija neseniai, tai nedaug šaknų. Molis jai irgi netrukdė.
Praeitą pavasarį lėtai augo ir, kad paskubinti augimą, nusprendžiau patręšti skystomis trąšomis - kreivos, girtos šakos išaugo biggrin.gif Tik po to perskaičiau, kad nuo trąšų taip būna.
Atsakyti
QUOTE(sssmmm2002 @ 2015 05 19, 10:03)
Ir ko aš taip skubu ravėti pavasarį mastau.gif  Skaičiau kažkur, kad jie neilgaamžiai, tai paliksiu tada, kad patys pasisėtų.

aš neskubu ravėt, mane žavi atradimo džiaugsmas biggrin.gif , dabar labiausiai džiugina pasisėję sibiriniai veronikūnai.
o šesnakų pilnas gėlynas, per žiemą vėjas paliktas galvas rideno kur netingėjo, tai bus visur, tik kantrybės reikia..
Atsakyti
ziurekit, jeigu jau nesulaukiau rugties "balckfield" atzeliant, tai nebeverta turbot ir laukt g.gif galvoju gal reik nepraleist pavasario I jo vieta kazka kita pasodint- nu negali jis taip ilgai miegot g.gif

taip pat su atzelimu labai nusivylusi esu soromis "northwind" ir "heavymetal"- taip man jos graziai pernai atrode- galvojau plesiu plotus- bet is pavasario matau kad neverta unsure.gif paliksiu pavienius krumus- nes jeigu bus plotas tai ir ziojes skyle kai jau viskas zydi... kas cia dar...gludas moonbeam atzele- bet tempai ir vaizdas dabar irgi netenkina- irgi kogero "neplestinas" bus. patenkinta esu labai katzolem, daugeliu astru, lendrunu "karl forester". is proto eina delfinai- labai paauge stipriai krumai- pernai tik sodinti, o jau netelpa jiems skirtoj vietoj- galbut plesiu.
Atsakyti
O kaip tie cesnaku siulai atrodo??Jie pas mane auga kaip tik tam plote, kur dar siemet nosies ikisusi nebuvau, sakau, gal yra vaiku? blush2.gif Bet nezinau, kaip turi atrodyti, kaip svogunai seti is seklu? g.gif
Cesnakus, pasirodo, reikia kasti, kai nunyksta, nes pernai palikau zemeje ir siemet sulaukiau tik 2 ziedu.... Itariu, apsivaikavo gausiai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vasare02 @ 2015 05 19, 10:22)
ziurekit, jeigu jau nesulaukiau rugties "balckfield" atzeliant, tai nebeverta turbot ir laukt g.gif  <...>

taip pat su atzelimu labai nusivylusi esu soromis <...>paliksiu pavienius krumus- nes jeigu bus plotas tai ir ziojes skyle kai jau viskas zydi<...>

gludas moonbeam atzele- bet tempai ir vaizdas dabar irgi netenkina- irgi kogero "neplestinas" bus. patenkinta esu labai katzolem, daugeliu astru, lendrunu "karl forester". is proto eina delfinai- labai paauge stipriai krumai- pernai tik sodinti, o jau netelpa jiems skirtoj vietoj- galbut plesiu.

Panašu, kad jau nieko ir nebus, pas mane iš 5 rūgčių atžėlė tik 2, neįtikėtina, jos pernai iki pat šalnų visos buvo tokios gražios. Matyt žiemos mūsų netinka, neatžėlusių nebelaikysiu, rausiu lauk.

Su soromis tokia pat situacija, pernai užsisodinau plotus nemažus, šiemet išroviau, palikdama tik kelis kerus, tiksliau tuos kurie išgyveno, masei man jos nepatikimos.

Ir mano gludas atžėlė, bet taip skurdžiai, kad nervas ima žiūrint, iš reprezentacinės vietos varys lauk su vėjeliu.

O dėl pentinių, tai man jie irgi patinka, bet aš dar galvoju, kur juos kurdint, kad po to gėlyne neliktų skylė nuo vidurvasario. Gal kur tarp aukštų daugiamečių jie galėtų augti, bet ne plotais, kad jiems nusikirpus, kažkas kito jo vietą užimtų, iš dabar želiančių, tai jiems į kompaniją gal tiktų kemerai arba tos pačios soros, kol jie pežeme, pentiniai savo atvaidina, ir užleidžia vietą vėlesniems kolegoms, o rudenį bent jau pas mane tai atželia liauni, skysti, tai būtų tik splavinis priedas prie rudens choro. o jūs su kuo derinat?

QUOTE(kuzdaite @ 2015 05 19, 10:30)
O kaip tie cesnaku siulai atrodo??<...> kaip svogunai seti is seklu? g.gif

būtent taip ir atrodo smile.gif
Atsakyti
Mano mėlynas pentinius augo prie stambios viendienės, ji vasarą suvešėdavo. Dabar apkeičiau, pasodinau gelsvą šluotelinę hortenziją. Fone suželdavo lelijos, bet šiemet iš jų liko tik viena, tai keisiu vaizdą.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 05 19, 11:21)
O dėl pentinių, tai man jie irgi patinka, bet aš dar galvoju, kur juos kurdint, kad po to gėlyne neliktų skylė nuo vidurvasario. Gal kur tarp aukštų daugiamečių jie galėtų augti, bet ne plotais, kad jiems nusikirpus, kažkas kito jo vietą užimtų, iš dabar želiančių, tai jiems į kompaniją gal tiktų kemerai arba tos pačios soros, kol jie pežeme, pentiniai savo atvaidina, ir užleidžia vietą vėlesniems kolegoms, o rudenį bent jau pas mane tai atželia liauni, skysti, tai būtų tik splavinis priedas prie rudens choro. o jūs su kuo derinat?
būtent taip ir atrodo smile.gif

pas mane jie labai graziai atzele ir zydejo rugseji pilnai- net nepasakyciau kad daug silpniau uz vasarini zydejima g.gif ziuresiu- jeigu ir siemet taip bus, tai gal net paliksiu ten kur dabar yra- antram plane- prie tvoros gan nemazas plotas- kokie 5 galingi krumai - as kazkaip labai zemai ju nepjaunu- tai man ju zaluma likusi nesudaro skyles ispudzio- visai nieko smile.gif priekyje auga eziuoles, astrai, ramunes, katzoles, gvaizdunes, raudokles- kazkaip vasaros vidury ir rudeniop ziedu ir taip netruksta, tai ne taip ir ziuriu kas ten uz nugaros smile.gif tik dabar suku galva kaip visame tame su zolem susitvarkyt- is miskantu siemet kogero isliko tik jaku jima, kazkoks bevardis is mamos parsiveztas dviejose vietose vos paipaliojas- nzn ar dar bus is jo kas... galbut lendrunu ploteli plesiu...dar zoles vaidmeny man visai patinka melyni irisiukai tie smulkiaziedziai- man ju ir ziedai ir zole labai patinka smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vasare02: 19 gegužės 2015 - 11:42
Penktasis seonas katžolėms "Walker's Low" prasidėjo liūdna žinia - atsirado katinas, kuris mėgsta katžolėse pasivolioti doh.gif Pas mus katinų ir anksčiau netrūko - vaikščiodavo ir kur tarp gėlių murksodavo kas netingi. Kokie 3-5 mėgėjai svečiuotis - mums standartas. Tačiau elgdavosi tinkamai. O šis... Fotografavau, kai buvo nukentėjusi pirmoji:
user posted image
Iš 6 kuplių kerų tik vienas liko neišvoliotas. Kiti 23 kerai atnaujinti šiemet, tad nediduckai. Ten kol kas neina.
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2015 05 20, 08:14)
Penktasis seonas katžolėms "Walker's Low" prasidėjo liūdna žinia - atsirado katinas, kuris mėgsta katžolėse pasivolioti  doh.gif  Pas mus katinų ir anksčiau netrūko - vaikščiodavo ir kur tarp gėlių murksodavo kas netingi. Kokie 3-5 mėgėjai svečiuotis - mums standartas. Tačiau elgdavosi tinkamai. O šis... Fotografavau, kai buvo nukentėjusi pirmoji:
user posted image
Iš 6 kuplių kerų tik vienas liko neišvoliotas. Kiti 23 kerai atnaujinti šiemet, tad nediduckai. Ten kol kas neina.

prismaigstyk mediniu iesmeliu biggrin.gif
-----------
o pernai mano pentiniai zydejo nuo geguzes galo iki velyvo rudens be jokiu pertrauku. tiesa, perzydejusius ziedynus is karto kirpau. ziuresim kaip cia bus siemtet. kupstai siuo metu- dievisko grozio, bet dar nezydi...
------------
is siemet setu triju pakeliu pentiniu- visiskas fiasko doh.gif vienas pakelis ruzavu nesudygo suvisam, is balto pakiuko- vienas slabnas daigas, o vienmetis pentinius- kokie 5 daigai bus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2015 05 20, 10:38)
prismaigstyk mediniu iesmeliu biggrin.gif

Savų vaikių (7m. ir 1m.) saugumas man svarbiau, nei nedorėlio katino vaikymas smile.gif Stebėsiu šiais ir kitais metais. Jei katinas nepersiauklės arba neiškeliaus iš kur atėjęs, teks ieškoti katžolėms pamainos. O tai būtų nelengva užduotis. Vis tik dedu viltis į katino nesusipratėlio savanorišką emigraciją, mat katinų užklydėlių "asortimentas" keičiasi intensyviau, nei būtų galima tikėtis smile.gif
Atsakyti
Leliumai, kaip liūdna...ko gero pirmas realus pavyzdys, kad katinai visgi katžoles mėgsta..įdomu, ar jaunesnės nepakankamai stipriai kvapą skleidžia, ar yra kažkokia kita priežastis, kodėl būtent didžiasias suniokojo? Pas mus irgi retsykiais katinas praeina, varau visad lauk, bet visąlaik nesužiūrėsi, ir kol kas tfu tfu, katžolės neliečiamos. Bet jas taip pat niokoja...varnėnai. Nesuprantu kodėl, bet pilnas kiemas nuskabytų besiskleidžiančių žiedynų, kodėl būtent jas skabo? nesvarbu fassenni, racemosa ar grandiflora, visos apgenėtos.
Atsakyti