Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, X tema (jubiliejinė!)

QUOTE(Nuk @ 2015 05 14, 13:45)
Gal yra auginančių saulakį? Nerandu, ar jis plinta atžalomis. ačiū

auginu, neplinta. saikingai aplink save buriasi. šaknys nėra galingos. gali pasisėti, sudygsta pakeliui link kompostinės, kai pasibarsto benešant lotuliukas.gif
Atsakyti
atsimenu vis kažkurios skundėtės, kad česnakai nenori augt:)
Gaila, nuotraukoje nesimato, bet ūgis jų - koks 1.2 m:)
user posted image
Atsakyti
[quote=Daisoja,2015 05 14, 15:05]
[quote=vija zemaite,2015 05 14, 09:53]
kad jau apie vildalgius kalba užėjo, paklausiu, nes anoji tema apmirusi...
Davė kaimynė saują miniatiūrinių vildalgių, sakė, kad tikrai vildalgiai. Atrodo kaip žolytėpiršto aukščio, risomų nėra, tokie kuokštukai su šaknelėm, bet lapukai kaip vildalgių. Ieškojau vakar, kas jie tokie ir neradau. Ar tikrai būna tokie mažučiai, nes žemaūgiai prieš tuos dvigubai didesni.

Būna standartiniai žemaūgiai ir miniatiūriniai žemaūgiai vilkdalgiai, gal gavote ,,jaunos kartos" be rizomų. O gal ten sibiriniai vilkdalgiai? Jie dabar dar trumpi, tikra žolė atrodo.

Gal viksruole (sisyrinchium) is vilkdalginiu seimos smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varlins: 14 gegužės 2015 - 18:48
Reiks laukti Vijos žemaitės žiedų nuotraukos. Šeima ta pati, bet ar kaimynė pagal ją vadintų?
Turiu tik tokią vikšruolės nuotrauką, nelabai palyginimui lapai matosi.
https://plus.google....925487643554471
Atsakyti
QUOTE(taburete @ 2015 05 14, 19:08)

superinis vaizdas. mano pernai išskaidyti žiedus kelia tik vieni, kurių lapai melsvesni, o kitus gal per smulkiai išdalinau.

QUOTE(varlins @ 2015 05 14, 19:47)

Būna standartiniai žemaūgiai ir miniatiūriniai žemaūgiai vilkdalgiai, gal gavote ,,jaunos kartos" be rizomų. O gal ten sibiriniai vilkdalgiai? Jie dabar dar trumpi, tikra žolė atrodo.
Gal viksruole (sisyrinchium) is vilkdalginiu seimos  smile.gif

risomų nėra net užuominų, keriukus išskaidžiau, kiekvienas biro lengvai su savom šaknikėm. Gali būti ir vikšruolė, nes mačiau per tvorą jos alpinariume pernai, man atnešė iš sodo gilumos, nežinau ar tas pats augalas. Kad ne sibiriniai, tai tikrai, nes turiu kerą, jų lapai jau gana ilgi. Būtinai nupaveiksluosiu sode, ir vėliau su žiedais.
Atsakyti
Daisoja, Jūsų ne vikšruolė, o kininis iešmenis (Belamcanda chinensis ). Kitaip jis leopardine lelija vadinamas. Jų esama tigro margumo, bet yra ir geltonų (tokių, kokią nuotraukoje parodėte). Prie lotyniško prirašykit yellow ir parodys lygiai tokias pat.
Aš auginu margas ("leopardines) http://www.loretosso...is_kininis.html
Vikšruolių žiedų kitokia sandara http://www.loretosso.../Viksruole.html
Būtent iešmeniai, panašesni kol nežydi, į vilkdalgius, nei į lelijas. Neradau lapijos nuotraukos, gal net nefotografavusi be žiedų..
Atsakyti
Mano nuotraukoje vikšruolė. Jų taip pat būna geltonų. Būtent tokia žiedo sandara, lapai ir žiedlapiai.
Atsakyti
QUOTE(taburete @ 2015 05 14, 17:08)
user posted image

O kaip su dauginimusi? Galvoju, ar verta sėklas rinkti, ar greitai vaikų prisiaugina?
Atsakyti
Sakykite gal kas noretu pasidalinti kardeliais,nrcizais, chiacintais, tulpytemis tik ne raudonomis Vilnius 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo avilinka: 18 gegužės 2015 - 12:43
avilinka, parasykite i tema perku/parduodu, ten tikrai kas nors pasiulys 4u.gif 4u.gif

Ka visos veikiate?? As jau i pabaiga su savo "kopustu darzu", nes dabar taip atrodo, kadangi kiek veloka augalus ir vienos vietos i kt. tampyti doh.gif
Atsakyti
Nebelieka laiko sodinti, nes raviu. Dar lietus trukdo arba stogdengiai. Lietus gerai, nereikia laistyti, bet jis ir garšvoms bei pienėms patinka.
Esu labai patenkinta pernai pirktu tangutiniu rabarbaru, tokie raudoni tarsi aksominiai pavasariniai lapai. Bet negaliu nufotografuoti, nes iki foninių garšvų dar rankos nepriėjo.
Čia toks daugiamečių šabakštynėlis, kurio dar nereikėjo ravėti, viduryje mukdenija 'Crimson Fans':
https://picasaweb.go...210691610612002
Atsakyti
QUOTE(sssmmm2002 @ 2015 05 18, 10:17)
O kaip su dauginimusi? Galvoju, ar verta sėklas rinkti, ar greitai vaikų prisiaugina?

aš eksperimentą darau, pas mane prisisėjo patys, tai dabar laukiu, žiūrėsiu po kelių metų pražys, bet manau, kad dar poros metų kaip minimum reiks laukt, pernai buvo pirmamečiai siūleliai, šiemet jau didesni svogūnėliai ir lapukai stambesni, bet net iki maistinio svogūno sodinuko dydžio dar toli.

QUOTE(kuzdaite @ 2015 05 18, 21:58)
Ka visos veikiate?? As jau i pabaiga su savo "kopustu darzu", nes dabar taip atrodo, kadangi  kiek veloka augalus ir vienos vietos i kt. tampyti doh.gif

pas mane dar apkasai nebaigti lygint, nu taip ilgai einasi, gerai kad augalai vazonuose, tai niekonenutiks, nu bet baisiai ilgai ant plikos žemės gyvenu, tik tiek paguoda kad ravėt nereikia, kai viską iš eilės su šakėm vartau smile.gif
Atsakyti