Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, X tema (jubiliejinė!)

QUOTE(jot.ka @ 2015 05 13, 19:59)
o aš kažkaip galvoju, kad jas gal reikėtų pamaišyti tarp kitų augalų, nes jos po žydėjimo sunyksta, tai gautųsi didoka skylė, jei plotais sodint g.gif

Taip, tarp kitų augalų, bet grupelėmis po 5 ar 3 arti viena kitos. Kur 3, tai bala jų nematė, bet kur po 5 tai glausis perdaug meiliai. Jau šiemet 2-metės ir tai stumdosi.
Astersita, fantastika. Ir pilnavidurės ir kotai bais įdomūs. Mano turėtų būti paprastos, bet spalvų keletas. Tegul pažydi, pažiūrėsim kurios turi atlaisvinti vietą kol dar ekskavatoriaus nereikia.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2015 05 13, 21:53)
Astersita, fantastika. Ir pilnavidurės ir kotai  bais įdomūs. Mano turėtų būti paprastos, bet spalvų keletas. Tegul pažydi, pažiūrėsim kurios turi atlaisvinti vietą kol dar ekskavatoriaus nereikia.

aciuks.gif Iš vieno mielo žmogučio gavau dovanų ir tuščiavidurių aguonų, nors sodinau vidurvasarį per karščius prigijo puikiai, auga, plečiasi, bet pernai nežydėjo, matomai vieta nepatiko, matysim kaip bus šiemet rolleyes.gif
Atsakyti
Turiu patirties su dvejomis aguonomis Royal Wedding ir kita pavadinimo nepamenu, koralines spalvos, abi setos is seklu. Nesunaikinami augalai, teko ir persodinti ir tiesiog israuti, tai pavasari atzelia toje pacioje vietoje nauji kerai, net pikta smile.gif
Grazu, bet trumpokai zydi smile.gif
Daisoja butumet Vilniuje atiduociau kelis kerus.
Atsakyti
QUOTE(Zilute26 @ 2015 05 13, 21:33)
Turiu patirties su dvejomis aguonomis Royal Wedding ir kita pavadinimo nepamenu, koralines spalvos, abi setos is seklu. Nesunaikinami augalai, teko ir persodinti ir tiesiog israuti, tai pavasari atzelia toje pacioje vietoje nauji kerai, net pikta smile.gif

kokia graži wub.gif , o sėjot į dirvą ar daiginot namie?
Atsakyti
QUOTE(Zilute26 @ 2015 05 13, 21:33)

Dėkui už rūpestį, labai miela, bet stengsiuosi nekankinti augalų netinkamoje vietoje. Be to, jų vietą jau užėmė kiti augalai.
Tą žiemą net žemaūgiai vilkdalgiai visi iššalo. Draugų pagalba pavyko kai ką atstatyti, nes tokiu laiku norisi vieno kito žiedelio, kad nenutrūktų jų žydėjimas. Vakar jau išsiskleidė G.Klimaičio ,,Gatvinukas":
https://plus.google....925487643554471
Antrą dieną tas pats žiedas dairosi į praeivius. Pradedant nuo svogūninių vilkdalgių, baigiant japoniniais, žydėjimas tęsiasi apie 4 mėnesius. Dar kartais ,,Gatvinukas" rudenį parodo žiedų.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2015 05 14, 10:06)
Dėkui už rūpestį, labai miela, bet stengsiuosi nekankinti augalų netinkamoje vietoje. Be to, jų vietą jau užėmė kiti augalai.
Tą žiemą net žemaūgiai vilkdalgiai visi iššalo. Draugų pagalba pavyko kai ką atstatyti, nes tokiu laiku norisi vieno kito žiedelio, kad nenutrūktų jų žydėjimas. Vakar jau išsiskleidė G.Klimaičio ,,Gatvinukas":
https://plus.google....925487643554471
Antrą dieną tas pats žiedas dairosi į praeivius. Pradedant nuo svogūninių vilkdalgių, baigiant japoniniais, žydėjimas tęsiasi apie 4 mėnesius. Dar kartais ,,Gatvinukas" rudenį parodo žiedų.

Gražus tas "Gatvinukas" smile.gif Paprastas, bet ne prastas.Pas mane irgi žydi smile.gif
Atsakyti
kad jau apie vildalgius kalba užėjo, paklausiu, nes anoji tema apmirusi...
Davė kaimynė saują miniatiūrinių vildalgių, sakė, kad tikrai vildalgiai. Atrodo kaip žolytėpiršto aukščio, risomų nėra, tokie kuokštukai su šaknelėm, bet lapukai kaip vildalgių. Ieškojau vakar, kas jie tokie ir neradau. Ar tikrai būna tokie mažučiai, nes žemaūgiai prieš tuos dvigubai didesni.
o čia mano bijūnėlis. (kada galima jį dalinti? iškart po žydėjimo, ar palaukti, kol apmiršta)
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija zemaite: 14 gegužės 2015 - 09:56
QUOTE(jot.ka @ 2015 05 13, 20:29)

tikrai gražuolės, man labai tie susiraitę stiebai gražu.

va, va- butent del tu kotu as ju ir noriu. sudziovinus buna tobula medziaga i sausas puokstes. aisku, ir ankstyva lapija buna gana grazi.
pas mane turetu jos augti- esu macius vienam netolimam veik apleistam ir sulaukejusiam sklype ohoho kokia plantacija. butinai reikia susikaupt ir iki ten nupedint su kastuveliu...beda, kad ten gyvena laaabai plepi bobulyte... galiu uztrukti ilgai, tai vis atidelioju...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vobla: 14 gegužės 2015 - 11:57
QUOTE(jot.ka @ 2015 05 13, 22:49)
kokia graži  wub.gif , o sėjot į dirvą ar daiginot namie?

daiginau namie
Atsakyti
Gal yra auginančių saulakį? Nerandu, ar jis plinta atžalomis. ačiū
Atsakyti
[quote=vija zemaite,2015 05 14, 09:53]
Davė kaimynė saują miniatiūrinių vildalgių, sakė, kad tikrai vildalgiai. Atrodo kaip žolytėpiršto aukščio, risomų nėra, tokie kuokštukai su šaknelėm, bet lapukai kaip vildalgių. Ieškojau vakar, kas jie tokie ir neradau. Ar tikrai būna tokie mažučiai, nes žemaūgiai prieš tuos dvigubai didesni.

Būna standartiniai žemaūgiai ir miniatiūriniai žemaūgiai vilkdalgiai, gal gavote ,,jaunos kartos" be rizomų. O gal ten sibiriniai vilkdalgiai? Jie dabar dar trumpi, tikra žolė atrodo.

Krapiniai bijūnai nepatinka, tai nieko nepasakysiu. Žolinius geriausia persodinti ir skirstyti rugpjūčio gale/rugsėjo pradžioje.
Atsakyti
QUOTE(vija zemaite @ 2015 05 14, 10:53)

Turbūt kaimynė davė vikšruolę
Atsakyti