Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, X tema (jubiliejinė!)

QUOTE(vi_ @ 2015 04 29, 09:47)
<...>
Na ir pabaigai – apie kūrybą. Sumąsčiau rykštenės/saulainių pusiasalyje daryti tokį pyragą (rykštenes ištiko etatų mažinimas...): saulainės, joms ant priekio korėjiniai lendrūnai, o šiems prieš nosį, pirmoje eilėje, kol kas dar nepasirinkau kas. Gal ir niekas. Už saulainių gyvena veronikūnai ir jie dar nebus liečiami. Saulainės su žolynais gražiai susikalba. 3-mečiai korėjiečiai, kokius pažįstu, nes tokius turiu, irgi tiktų. Bet gal aš nematau kokių minusų, kuriuos įžiūrite jūs?

Pamėginsiu pati atsakyti į pačios ne sau užduotą klausimą... smile.gif Kol sėdėjau sodyboje ir prie saulainių akimis sodinau korėjinius lendrūnus, žinoma, jau su lapių uodegomis, viskas atrodė idealu ir nemačiau jokių problemų. Dabar jau matau. Bent 2:
1. Lapių uodegos pasirodo tik rugpjūčio antroje pusėje, o iki to priešais saulaines žels žolė o žolė. Kupsto forma graži, lapai grakščiai išlinkę, bet spalva gryn žolės, tad nebus kontrasto su saulainių žalumu.
2. Nors pas mane dar nėra pasitaikę, bet neretai būna, kad lapių uodegos ima ir išvirsta. Čia kaip sykis puikus pavyzdėlis, kaip tokie išvirtimai atrodo, kai lendrūnas sėdi parterio antroje eilėje. Nekas... Nors ir toliau tikiu, kad maniškiai niekada taip nesielgs, bet vis vien neramu kaiptais...
Bet jei ne korėjiečius, tai kokius kitokius žoliukus sodinti priešais gal metrą aukščio siekiančias saulaines? Galva neišneša...

Atsakyti
vi, pamasciau apie melitus, bet jie turbut ne kokie partneriai saulainem, aukstos jos moteriskes, o melitai ispudingu ugiu nepasizymi, bet uz tai uodegas jau nuo pavasario turi 4u.gif

Kuri draugaujate su diktonu?? Grazus augaliokas ar siaip sau????

Ir nuotaikai pakelti, sian turbut vaziuosiu pas mama, pas ja balose yra neblogu smilgu, ketinu pasisodinti ir i savo baseinuka deti. Ir siaip pievose yra tokio grozio (kalbu apie visas tas nuostabiasias uodegaites), sakau, gal ir pas mane rutu darzeli augs smile.gif)) Labanoro girioj ziemos saltos buna, taigi atsparumas salciui garantuotas lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Tu balos geriu, tai rasiu, bet ievines dar turbut nezelia. Ir dar galvoju apie ziognages.
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2015 04 30, 08:25)
<...> Dabar jau matau. Bent 2:
1. Lapių uodegos pasirodo tik rugpjūčio antroje pusėje, o iki to priešais saulaines žels žolė o žolė. Kupsto forma graži, lapai grakščiai išlinkę, bet spalva gryn žolės, tad nebus kontrasto su saulainių žalumu.
<...>
Bet jei ne korėjiečius, tai kokius kitokius žoliukus sodinti priešais gal metrą aukščio siekiančias saulaines? Galva neišneša...

Jei tą plotelį kuriate vasaros pabaigos/rudens laikotarpiui, tai gal derinys visai tam tinkamas, juk kontrastas nebūtinai turi būti spalvinis, kontrastuos faktūros. Nes jei tas plotas nedidelis, ir norisi neprimaišyt kitų rūšių, tai taip ir gaunasi, kad kažkuriuo metu būna subtiliai žalia. Gal taip ir gali būt, o tuo metu kitas plotas gros pirmu smuiku?

na o jei reikia kitokio augalo, ar būtinai pageidaujate žolės? šluotsmilgės? kiškio ašarėlės? melvenės?
Atsakyti
QUOTE(reg @ 2015 04 29, 15:33)
aš irgi netoli gyvenu, tai žinau (jeigu apie tą pačią eina kalba):
Kontaktai:
Ligita
tel.: 8 618 18351, ligita@maziejisodai.lt
Uosių sodų 12-toji g.2/Kalno g. (šalia galinio 67 autobuso sustojimo)
arba: Pylimo g. 35, Vilnius

aciu, kaip tik sito kontakto ieskojau 4u.gif

o dar gal kas zinot, kas prekiauja vandens augalais? na lelijom visokiom ir pan. norim kudra apsodinti
Atsakyti
[quote=kuzdaite,2015 04 30, 11:40]
vi, pamasciau apie melitus, bet jie turbut ne kokie partneriai saulainem, aukstos jos moteriskes, o melitai ispudingu ugiu nepasizymi, bet uz tai uodegas jau nuo pavasario turi 4u.gif

Kuri draugaujate su diktonu?? Grazus augaliokas ar siaip sau????

Draugaujam su diktono baltažiede forma jau keletą metų.
https://plus.google....925487643554471
Man jie gražūs, ypač sėklų dėžutės. Pradžioj nesupratau, už ką tokie pinigai, bet dabar jau aiškiau, tai dar ir rausvažiedį nusipirkau. Man patinka, kad lėtai plečiasi. Tik dar neradau tinkamų kaimynų, kad paryškintų juos. Šalia melsvė visai nedera, laikinai su vazonu įkišta, nors forma tiktų, bet tėvynė jos kita.
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2015 04 30, 09:25)
Pamėginsiu pati atsakyti į pačios ne sau užduotą klausimą... smile.gif Kol sėdėjau sodyboje ir prie saulainių akimis sodinau korėjinius lendrūnus, žinoma, jau su lapių uodegomis, viskas atrodė idealu ir nemačiau jokių problemų. Dabar jau matau. Bent 2:
2. Nors pas mane dar nėra pasitaikę, bet neretai būna, kad lapių uodegos ima ir išvirsta. Čia kaip sykis puikus pavyzdėlis, kaip tokie išvirtimai atrodo, kai lendrūnas sėdi parterio antroje eilėje. Nekas... Nors ir toliau tikiu, kad maniškiai niekada taip nesielgs, bet vis vien neramu kaiptais...

Viskas gerai. Sodink tuos lendrūnus, gale vasaros jie švelniai retušuos saulaines, o iki to bus ramus fonas. Aš labiau galvočiau apie tai kokio jie aukščio, kiek jų kokio dydžio plote. Stambiems augalams reikia gan daug vietos, kad atsiskleistų..
Atsakyti
mokausi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ifigenija: 02 gegužės 2015 - 11:37
Pasipraktikavimui savaitgalį smile.gif Vakar pasigrožėjau lapų tekstūromis. Ar atpažintumėte iš lapų?

1.
user posted image

2.
user posted image

3.
user posted image

4.
user posted image

5.
user posted image

6.
user posted image

7.
user posted image

8.
user posted image

9.
user posted image

10.
user posted image

Papildyta:
11.
user posted image

12.
user posted image

13.
user posted image

14.
user posted image

Na ir vieni žiedai:
user posted image

4u.gif
Atsakyti
[quote=ifigenija,2015 05 02, 14:19]
Pasipraktikavimui savaitgalį smile.gif Vakar pasigrožėjau lapų tekstūromis. Ar atpažintumėte iš lapų?

biggrin.gif Bandysiu paspeliot. Idomu. Be veisliu pavadinimu bigsmile.gif mirksiukas.gif .
1. Palemonas
2. Kietis
3. g.gif
4. Gumbene
5. Notra
6. Snaputis
7. Kraujalake
8. Krune? g.gif
9. Plaute
10. Astrancija
11. g.gif - kiskiagrikis?smilacina?baltasakne?,tricyrtis? etc.
12. Sinavadas
13. Katzole
14. Nakvisa
15. Skydine rodzersija
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varlins: 02 gegužės 2015 - 13:57
QUOTE(ifigenija @ 2015 05 02, 13:19)

1. palemonas
2.kietis
3.bitkrėslė?
4.gumbenė
5.notra
6.snaputis
7.kraujalakė
8.?
9.plautė
10.astrancija
11.?
12. sinavadas
13.katžolė
14.tūbė?
15.?
Atsakyti
1. palemonas
2. kietis
3. bitkresle
4.raselo gimbene
5.vilnotoji notra
6. snaputis
7.kraujalake
8. g.gif
9.plaute
10. g.gif
11. viendiene
12. sinavadas
13.katzole
14. dvimete nakvisa
zydincio irgi nezinau...
Atsakyti
Paskutines diskusijos maciau buo apie zolinius augalus

as tik pradedancioji sipje srityje, tai man klausimu oij kiek daug.

Galvoju spygliuociu kompozicijoje sodinti kazkokius zolinius augalus. cia patvory bus ta kompozicija, kad ir uzdanga nuo kimyno butu. Kas tiktu ir kas butu nesudetinga auginti, nes kaip sakiau esu pradedancioji, tai dar mandiu augalu nenoriu, nes nesugebesiu priziuret ax.gif
va galv0ju salia sios pusies dar koki pora kalniniu puseliu, gal dar koki spygliuoti, koki rododendra ir kazkaip ipaisyti zolinius, kas tiktu? kai skaiotineju internete, tai randu tam paciam augalui skirtingu auksciu. o kiek realiai uzauga pas mus?

user posted image

Atsakyti