Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, X tema (jubiliejinė!)

QUOTE(kuzdaite @ 2015 04 23, 11:58)

Apkasai ir pas mane, darau nauja gelyna, bus ale olandiskosios bangos ir anglisko stiliaus gelyno miksas...Bijau nesamoniu pridaryti, bet bandysiu, mano didziausia klada buna - per tankiai prikisu......

pas mane ne apkasai- bet laukiu pernai metu rezultatu pilnai atsiskleidziant- man jau pernai grazu buvo- nors ir pirmi metai, bet siemet jau tikrai tikiu kad uzpildys tarpus taip , kad nesinores dar tankint- nes megstu irgi tankiai sodint. bet as to neskaitau klaida g.gif man lengviau perkast ir persodint, nei pastoviai raveti tuscius plotus doh.gif nors ir mulciuoju, bet zoles viskam neuztenka. tai labai tikiuos kad siemet jau augaliukai virus ims, ir neleis piktzolem zelt. mano gelynuose uztai vien aukstos ir stambios geles- neturiu laiko preciziskai raveti ir priziureti zemutes smulkutes gelytes, nes jas pirmiausia piktzoles ir atakuoja, o po kokiais delfinais jeigu ir iskisa kokia galva, tai nesunku nuraut biggrin.gif o dazniausiai kiek ten visko prizele pamatau tik rudeni arba pavasari nupjovus negyvus stagarus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 04 23, 11:37)
net pavydu, kad pas jus gludas taip bujoja, čia tas augalas, kuris man be galo patinka, nelabai alpstu dėl geltonų augalų, nu bet šitas toks subtilus atspalvis, vakare švyti, toks lengvas.. nu gal dar ir pas mane ne viskas prarasta? <...>

Man kai pavydu dėl Matronų, tai matot, kas darosi... smile.gif Jei žadate Moonbeam‘ą kvadratuose auginti, kiek suprantu su šluotsmilgėmis, tai gal verta nors kvadratuosna kokio jiems tinkamo grunto iš maišo pilstelti? Suprantu, kad užgaunu vos ne religinius jausmus, bet jei principų nelaužyti, koks iš jų malonumas? smile.gif Augalingas gruntas patinka tokio tipo augaliukams – šaknelės lėkte lekia sultingais minkštimėliais. Tiesa, kartais tai nėra grynas gėris. Pvz., pernai pasodinto astro Vastervival šaknys nuo mamkos jau nukeliavo čiut ne per metrą. Tolokai... sad.gif

QUOTE(jot.ka @ 2015 04 23, 11:37)
vazonikų trūksta smile.gif, bet prisipirksiu, nes tikrai nenoriu iškasus augalą jį kažkur kišt ale laikinai bile kur, nes taip to švaraus lapo ir nesigauna. Šiandien nuo ryto vaikštau po kiemą su kuoliukais ir ruletėm, pitagoro teorema, įstrižainės ir kiti geometrijos dalykėliai dabar lenda iš užmaršties ir esu pasiryžusi planą pasidaryt, nes be jo viskas taip kaip ir aprašėt, kūrybinės kančios, vaizduotėje viskas netelpa, kažką pražiūriu, kažką pamirštu. Nežinau kaip seksis, bet noriu plano. Tai vazonikuose augalai dar pasikankins, o po savo plotą teks ilgai vaikščiot juos rikiuojant, bet man tai patinka smile.gif
<...>

Su vazonikais tai suintrigavote... Tikrai sveika mintis laikinai sodinti į juos, o ne į dirvą, kurios dar ir nėra. Tik tiek, kad maniškiams sporobolusams, kurių nežadu skaidyti, reikės didokų indų. Čiut ne viedrų, manyčiau... Jūsiškiams išskaidytiems flianciukams ir nedickas vazonikas pasirodys jūra, kurioje jie galės bent porą mėnesių maskatuoti kojytėmis, kol jos užaugs. Taigi laiko daržų geometrijai bei menui turėsite į valias. smile.gif

QUOTE(Daisoja @ 2015 04 23, 12:15)
Sveikalapė raganė net labai ilgaamžė ir priežiūros visai neprašo. Visą sezoną graži, net nežydėdama. Pagal mano įsivaizdavimą, turėtų tikti daugeliui stilių, priklausytų nuo aplinkinių augalų.

Mane domina 2 dalykai: 1) ar su laiku neišplinka iš vidaus? 2) ar neįsileidžia vidun svetimų? Ieškau kiliminių augalų. kurie būtų gražūs ir įdomūs, nereikalautų nuolatinio atšviežinimo ir neleistų pienėms bei panašiems augaliokams imti viršų jų teritorijoje, o jei koks visgi įlindo, kad nebūtų sunku išrauti. Mieste mačiau, kaip penkialapį vynvytį paleido žeme šliaužioti. Tai jis pusės metro storio kilimą pasiklojo, pro kurį jokia pienė jau nebeišlenda. Tiesa, išlindo kažkokia aukštuolė piktžolė, bet tokia graži, kad gavosi meniškas derinys, iki kurio man toloka. Ir dar mane nustebino, kad vynvytis nelipo į jaunas pušis. Gal jam tiesiog neleido žmonės?

QUOTE(kuzdaite @ 2015 04 23, 12:58)
Apkasai ir pas mane, darau nauja gelyna, bus ale olandiskosios bangos ir anglisko stiliaus gelyno miksas...Bijau nesamoniu pridaryti, bet bandysiu, mano didziausia klada buna - per tankiai prikisu......

Džiugu, kad „olandų“ vis daugėja. O apie naują gėlyną prašome papasakokite plačiau. Koks plotas? Kame miksas? Kur viskas vyksta? Gal sodyboje?

Na ir kokia gi čia klaida – per tankiai susodinti? Čia toks stilius. smile.gif Dievinu jį... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 23 balandžio 2015 - 16:40
QUOTE(vi_ @ 2015 04 23, 16:37)
Jei žadate Moonbeam‘ą kvadratuose auginti, kiek suprantu su šluotsmilgėmis, tai gal verta nors kvadratuosna kokio jiems tinkamo grunto iš maišo pilstelti? Suprantu, kad užgaunu vos ne religinius jausmus, bet jei principų nelaužyti, koks iš jų malonumas? smile.gif

Pamulčiuot teks, nes žemė ten susėdo, bet iš esmės, tai kogero keisiu ne gruntą, o augalą, juk dar tiek daug nepažįstu, tai plėšytis dėl vieno lepūno...religija neleidžia smile.gif

Tik tiek, kad maniškiams sporobolusams, kurių nežadu skaidyti, reikės didokų indų. Čiut ne viedrų, manyčiau... Jūsiškiams išskaidytiems flianciukams ir nedickas vazonikas pasirodys jūra, kurioje jie galės bent porą mėnesių maskatuoti kojytėmis, kol jos užaugs. Taigi laiko daržų geometrijai bei menui turėsite į valias. smile.gif

neapsigaukit su vazonų dydžiais, net mano išskaidyti rioglinosi į visai nemažus vazonus, ir ne todėl, kad aš ten jiems labai daug vietos šaknims palikčiau, kai kurie augalai iš tikro užima daug vietos, o jei iškasi tir neskaidysit, tai sukišt į vazoną gali būti iššūkis, nes paprastai šaknys pasiplečia gana nemažai į šonus, plačiau, nei vazonėlis gali pasiųlyt.

Ieškau kiliminių augalų. kurie būtų gražūs ir įdomūs, nereikalautų nuolatinio atšviežinimo ir neleistų pienėms bei panašiems augaliokams imti viršų jų teritorijoje, o jei koks visgi įlindo, kad nebūtų sunku išrauti. Mieste mačiau, kaip penkialapį vynvytį paleido žeme šliaužioti. Tai jis pusės metro storio kilimą pasiklojo, pro kurį jokia pienė jau nebeišlenda.

Tikriausiai pati ir atsakėt, kad neaugtų piktžolės, turi būti pakankamai storas sluoksnis, o pienė įlysti į augalo vidų, ko gero visada ras būdų. Kad ir kaip pernai stengiausi jaunus augaliukus ravėti, neapleisti piktžolėmis, šiemet visi pačiam centre turi po pienę ar dvi. Iškrapštymas sudėtingas, tai galvoju, ar neteks imtis teptuko ir patapyt roundup'u.
Atsakyti
Ir vėl, kol prisiruošiau parašyti, jau kelios temos pasikeitė.

Apie sveikalapę raganę. Toje pačioje vietoje auga mažiau nei 20 metų. Pernai šiek tiek atkirtau draugėms ir į tą vietą pridėjau kompostinės žemės, gal kartais gaudavo kokių trąšų, bet retai. Kai ir taip gerai auga, tai ne visada jai likdavo. Kadangi mano psichiką neigiamai veikia tuščia žemė, tai net nežinau, kiek ji norėtų griuvinėti - iš vieno šono vidutinio aukščio lanksva, iš kito aukšta melsvė, dar bijūnas, vienas šonas lieka vasarą laisvas, nes vėlyviai ilsisi, tai ten gal ir atsigula.

Zundinė patirtis tokia, kad keletą metų visai gerai auga alpinė 'Bethlehem Star'. Tik vietos nerandu, tai su pusiau įkastu vazonu netinkamoje kompanijoje laukia geresnių laikų. Kadaise pirkau didžiosios daigą, žydėjo antrais metais, bet pasodinau netoli lietvamzdžio, pasitaikė šilta permaininga žiema, tai tapo zunda dvimete.

Kad trąšas naudoti pagal paskirtį, visi žino. Kad aukštį jomis galima reguliuoti, patikrinau su jurginais - tręšiau tik skirtomis žydėjimui nuo pat pradžių, užaugo kresni, tvirti, nors aukštaūgiai iš prigimties, bet nereikėjo ramstyti. Jau kažkur rašiau, kaip palaisčiau veją žydėjimui skirtomis, nes tokios po ranka buvo, tai žoliapjovė neįkando žydinčių stiebų.
Mėšlo nenaudoju nes neturiu, blogas kvapas ir NPK santykis neparašytas. Iš organinių trąšų turiu nuo seniau prisitaupius jūržolių 'Seasol' ir žuvų antrinių produktų 'PowerFeed' ekstraktų (čia nebus reklama, nes atrodo nebeprekiauja). Naudoju valgomiems augalams, o jų ne tiek daug turiu. 'Seasol' naudoju daigams, gumbų mirkymui, persodintiems ar šiaip pavasarį, kad ramiau būtų. Žuvų ,,atliekas", kai pradeda megzti vaisius ar prieskoniniams augalams. Tik šiemet gavau organinių žydintiems augalams, kol kas rezultatai geri, toliau bandau. Mačiau šiame forume kažkas reklamavosi. Nežinau prekeivių etikos, trąšos ne iš jų, tai pavadinimo negaliu rašyti.
Atsakyti
Na mes turime skkypa, jame stovi musu namukas bei uosvienes namas, is pradziu buvom viska atsidaline, pas mus buvo maziau zemes, tai turejau visokiu gelyneliu, siemet erdevs sujungem, moteriske metuose, jau sunku jai.....Tai mano tie, kaip as sakau, vis po truputi prikakokti gelyneliai jau nei sis, nei tas.....Tai galvoju visa dideli patvori prie uosvienes namo isdraskyti, o net visa savo daugiameciu geri pasodinti.......bet tai bijau, taip nesinori nusikalbeti tam gelyne, bet bus matyti. Visas sklypa juosia Smaragdo tujos, vienur jau dideles, prie kitos toros mazos...na taip jau gavosi.....
Gelyna kuriu su siokiu tokiu vizdiniu savo galvoje.....Vat ir visa esme - galvoj grazu, o kaip ta padaryti realybeje - nezinau, itariu, dar kelis metus teks su lopeta (taip mano mociute kastuva vadina) palakstyti lotuliukas.gif

Dar kuriam nauja rozyna (buvusiam uosvienes darze), kadangi baigiasi mano katino dienos, po 1 m i darba teks soliuoti, tai ten galvoju skalda uzvaryti ir noriu smilgu, bet vis nesudumoju, kokiu. Gal melitai buvo nieko g.gif

Del gludu gal ir vienmeciai buvo, nors pard. sake, jog daugiameciai, bet jei net pavadinimo nezinojo, jog tai gludas, tai toks, matyt, ir supratimas apie vienmetystes/daugiametystes.
Na atsipuciau, eisiu zirniu sodinti, salpusniai zydi, vadinasi, metas...Man tas fenologinis (ar kaip ji ten vadinana) kalendorius patinka smile.gif)))))
Pas mus kaime (Ukmr rajonas) neblogos smelio audros siandien lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
radau namuose caro maro laiku kroku svoguneliu.. ar galeciau dabar pasodint? g.gif
Atsakyti
Kad krokai seniai peržydėjo ir auginasi naujus gumbelius. Gal kas ir būtų, jei sudėtumėte į žemę, geriau, nei į kompostyną.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 04 24, 12:41)
Pamulčiuot teks, nes žemė ten susėdo, bet iš esmės, tai kogero keisiu ne gruntą, o augalą, juk dar tiek daug nepažįstu, tai plėšytis dėl vieno lepūno...religija neleidžia smile.gif

Kaip sykis apžiūrėjau savaitgalį Moonbeam‘us, tai baisu – abu būtinai reikėtų dalinti, nes kitaip nuo jų lempų bus per šviesu ant mūsų palivarko... Betgi pertekliaus nėra kur dėti. Net didelių vazonikų neliko. Jūsų suintriguota į didelius vazonikus ir kiaurus bliūdus jau sukišau prie gero gyvenimo pripratusius kitus 7 augaliokus. Visi drūtai įsiganę, jau 3-4 sezoną pradėję, ir štai tau prašom – etatų mažinimas... Bijau, kad gyvenimas bliūde nekuriems iš jų bus ne baisiausias dalykas, atsitikęs gyvenime... Bet šiaip jau ta vazoninė tarpstotė taip palengvino kūrybines kančias, kad per 2 dienas pasitinginiaujant pavyko perkreipti augalyno veidą į dar neregėtą išraišką. Augaliukų migravimas iš 1 vietos į kitą jų dabartinėje, galima sakyti, gemalinėje fazėje, kol kas yra sunkiai įžiūrimas dalykas, bet 2-3 m2 pastorėjęs augalyno liemuo žiūrėtojui leidžia suprasti, kad šis darinys aplamai turi liemenį, sujungiantį 4 fragmentus. Sporobolus‘ams liemenyje išskyriau atskirą plotą, juose žydės ežiuolės Fatal Attraction. Gal. Dar galiu ir persigalvoti. Plotas nebus įspūdingas – kokie 3 m2, gal kiek daugiau.
Persodindama Sporobolus‘us pastebėjau, kad dabartinėje stadijoje, kai iš standaus šieno tik ima rodytis žalios adatėlės, jie tiesiog patys lukštenasi į atskirus fliansus. Ir reikia net pastangų, kad iškasus kupstą, nepasilikti prie fliansų krūvos. Aišku, čia dar manasis purusis dirvožemis nelipdo visko į bendrą kolektyvą. Porą atsilukštenusių įkišau žemėn, žiūrėsim, kaip joms ir man pasiseks...
Oi, vis užmirštu pasigirti nauju žoliuku - gegutės/kiškio ašarėlėmis (Briza media). Duoklė vaikystės sentimentams...
Aišku, knieti ir pačiai kiek atsiraportuoti... Gal pavyks su kuom pasilyginti... smile.gif Per 2 savaites nesimatymo, pradėjo busti nekurie miegaliai: melvenės, išskyrus, melsvąsias, ežiuolės, net ir egzotinės oranažavos, melsvės. Toliau miega miskantai, barzdūnai, verbenos (hastata), saulakiai. Labiausiai nerimavau dėl ežiuolių, nes tarp jų neretai pasitaiko ir neilgaamžių, o joms gi numatytas sodybos pagrindinės gėlės vaidmuo. Nubusti tai jos visos nubudo, bet atžalėlių gausa ne visos gali pasigirti. Net stipruolė ketvirtus metus skaičiuojanti Fatal Attraction skystokai atžalėlių išspaudė. Tikiuosi, kad dar kiek šaltoka buvo, tai gėliukai ir atsargaujasi. Beje, neveltui – pas mus šeštadienio rytą buvo apie 2 šalčio, visa žolė nuklota šarma...
Gal kas turite Pševalskio gaurę ir žinote, kaip su ja dabotis? 3-4 metai ji pas mus. Pradėjo veržtis į šonus, o lapukų prisigamino, kaip juodai dienai... Na, siaubingai daug. Čia normalu? Ar nenusismulkins augaliukas tiek lapų dydžiu, tiek žiedų skaičiumi? Gal ją reikia karts nuo karto kiek pamažinti?

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2015 04 28, 08:22)
...Persodindama Sporobolus‘us pastebėjau, kad dabartinėje stadijoje, kai iš standaus šieno tik ima rodytis žalios adatėlės, jie tiesiog patys lukštenasi į atskirus fliansus. Ir reikia net pastangų, kad iškasus kupstą, nepasilikti prie fliansų krūvos. Aišku, čia dar manasis purusis dirvožemis nelipdo visko į bendrą kolektyvą. Porą atsilukštenusių įkišau žemėn, žiūrėsim, kaip joms ir man pasiseks...

Įdomi mintis. Tikėtina, kad ir kiti žoliniai turį norą pavasarį laisvai skirstytis. Vakar ritininei imperatai (Imperata cylindrica) tikrinau gyvybę, mat žiemai nebuvau apdengusi, o ji jautruolė. Prakasiojau žemę pašonėje pirštu, matau kad žalsva, dar patempiau ir oplia - rankoje daigelis su šaknele. Tikrai nenutrūko, o atsilukšteno. Eisu paeksperimentuoti su dar kuo nors.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 28 balandžio 2015 - 09:24
Prževalskio gaures pasodinau tolokai nuo namų, tai daug papasakoti negaliu. Ten, kur toliausiai, auga pati sau, beveik nelaistoma, gal todėl nelabai plečiasi. Privalumas, kad jos nevagia. Kita arčiau, bet irgi retokai lankoma, įkasta ,,laikinai" su vazonu gal prieš 8 metus, bet visai gražiai atrodo kai žydi. Gerai, kad jos tokios savarankiškos ir neinvazinės. Sunkiau su dantytosiomis - tai joms per karšta, tai šliužai suėda.
Atsakyti
Kaip sykis apžiūrėjau savaitgalį Moonbeam‘us<...>

ir aš apžiūrėjau, gal pora kerų želia, visi kiti ne..

Bet šiaip jau ta vazoninė tarpstotė taip palengvino kūrybines kančias, kad per 2 dienas pasitinginiaujant pavyko perkreipti augalyno veidą į dar neregėtą išraišką. Augaliukų migravimas iš 1 vietos į kitą jų dabartinėje, galima sakyti, gemalinėje fazėje, kol kas yra sunkiai įžiūrimas dalykas, bet 2-3 m2 pastorėjęs augalyno liemuo žiūrėtojui leidžia suprasti, kad šis darinys aplamai turi liemenį, sujungiantį 4 fragmentus. Sporobolus‘ams liemenyje išskyriau atskirą plotą, juose žydės ežiuolės Fatal Attraction. Gal. Dar galiu ir persigalvoti. Plotas nebus įspūdingas – kokie 3 m2, gal kiek daugiau.

džiugu, kažkas vyksta įdomaus smile.gif, ar teisingai supratau, kad buvusios salos dabar apjungtos? O drėbūnai su ežiuolėmis kartais netaiko tapti matrica?

<...> Ir reikia net pastangų, kad iškasus kupstą, nepasilikti prie fliansų krūvos. Aišku, čia dar manasis purusis dirvožemis nelipdo visko į bendrą kolektyvą. <...>

Aš dalindama savo augalus, kaip tik mąsčiau, kiek pastangų kainuoja jum tas darbas, tai pavydžiu, nes mano augalų dalijimas reikalauja labai daug fizinės jėgos, kas atima nemažai malonumo, išlupt išlupi, bet šaknynas visas kietai susiėmęs ir žemė tarpuose tiesiog sulipusi į vieną gabalą, tenka naudoti ir peilį ir kirvį..

Oi, vis užmirštu pasigirti nauju žoliuku - gegutės/kiškio ašarėlėmis (Briza media). Duoklė vaikystės sentimentams...

man šitas augalas irgi ramybės neduoda, ir dar vienas yra, kuris vis neišnyksta iš atminties tai luzula nivea..

Aišku, knieti ir pačiai kiek atsiraportuoti... Gal pavyks su kuom pasilyginti... smile.gif Per 2 savaites nesimatymo, pradėjo busti nekurie miegaliai: melvenės, išskyrus, melsvąsias, ežiuolės, net ir egzotinės oranažavos, melsvės. Toliau miega miskantai, barzdūnai, verbenos (hastata), saulakiai.

pas mane pasirodė persicaria polymorpha, melvenės pasirodė tos didžiosios, nei 'Moorxex', nei 'Edith Dudszus' dar nesimato, kaip ir variegata. miskantas taip pat jau želia, tas patvorinis, verbena hastata jau senokai pasirodžiusi, dabar ima augti, nesirodo soros, ir pernai rudenį su tokiu džiaugsmu nupirktos plukės, kai paprastos rudeninės plukės jau su lapais, ir rūgtis 'Taurus' vis dar nebunda.

QUOTE(amba41 @ 2015 04 28, 09:24)
Įdomi mintis. Tikėtina, kad ir kiti žoliniai turį norą pavasarį laisvai skirstytis. Vakar ritininei imperatai (Imperata cylindrica) tikrinau gyvybę, mat žiemai nebuvau apdengusi, o ji jautruolė. Prakasiojau žemę pašonėje pirštu, matau kad žalsva, dar patempiau ir oplia - rankoje daigelis su šaknele. Tikrai nenutrūko, o atsilukšteno. Eisu paeksperimentuoti su dar kuo nors.

ne visos žolės vienodai auga, Oudolf ir Kingsbury knygoje jos skirstomos pagal savo augimą į tris grupes :1) turf grasses, tokios, kurios plinta šoninėmis atžalomis, ir greitai suželia tankiu kilimu, sudarytu iš atskirų individų. pvz vejoms naudojamos žolės. 2) mat grasses, tokios žolės plečiasi tvarkingai bet dažniausiai lėtai, per ilgą laiką gali sudaryti tankų kilimą. kaip pavyzdžiai paminėti viksvos, sesleria, iš stambių augalų tokiu būdu plečiasi miskantai, lendrūnai. 3) cespitose grasses ,jos sudaro kuokštus, kurie pasiekę sau būdingą dydį, daugiau nesiplečia, o nauji ūgliai iškyla į viršų. Jiems būdingas siluetas, siauri apačioje, su dailiai svyrančiais lapais, pvz molinia, sporobolus.

tai va skirstyt kuokštines žoles man atrodo lengviau, jos kaip vi_ rašė gali lengvai išsidalinti, o va su miskantais, soromis, man teko pavargt, smagumo nejaučiau smile.gif. imperatos neauginu, bet ji pagal savo augimo pobūdį tikriausiai priklausytų pirmai grupei, ji berods šakniastiebiais keliauja?

Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2015 04 28, 10:24)

Nors jot.ka moksliškai paaiškino apie žoliukų dauginimosi ypatybes, bet pridursiu ir aš porą savo empirinių pastebėjimų. Su visų žolynų padalinimu, matyt, nėra problemų. Tik vieni patys rodo iniciatyvą, o kitus reikia iš jėgos padraskyti. smile.gif Dar persodinau Achnatherum calamagrostis, artimą korėjinio lendrūno giminaitį, tai šio lapai jau per 10 cm nutįsę, bet jis irgi pasirodė, kaip sambūris individų, tik iš bėdos gyvenančių vienoje krūvoje. Vienas iš gražiausių žoliukų, o gal net ir pats gražiausias, bet pas mane jam kotais nelinksma. Kad bent taip atrodytų, džiaugčiaus, tačiau kol kas toli gražu iki tokių vaizdelių... sad.gif Gal 5 zonos sindromas veikia?
Bet linksmiausia yra dalinti rūgtis amplexicaulis – be kirvio ar rimto kastuvo flianso neamputuosi niekaip... smile.gif
Dar noriu sugrįžti prie kupstinių raganių, mane labiau sudomino trilapė (heracleifolia), tai jot.ka rodytoje foto ji atrodo žemulė, vos uždengianti žolynų (šluotsmilgės?) lapinę dalį, o kai pasižiūri, ką apie ją rašo web-literatūra, tai ten ji vadinama 1-1,5 m aukščio puskrūmiu. Puikus kiliminis augalėlis, po kuriuo galmėtų prigulti... smile.gif Gal yra skirtingos rūšys?

Atsakyti