Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, X tema (jubiliejinė!)

QUOTE(vi_ @ 2015 04 14, 11:44)
<...>
Žadate tarp stambių augalų į tarpus kaišioti mažesnius? Pievą su joje styrančiomis, tarkim, tūbėmis, rūdėtomis rusmenėmis ar melvenėmis, įsivaizduoju, o nepievą... Tai kas ten pas jus bus? Gal turite omenyje terasos gėlyno šiaurinį pakraščio pirmąjį aukštą? Tada jo, bent jau įsivaizduoju ir pritariu, kad ten reikia nebrokyjančių prieblandos, ir mėlitas yra 1 iš tokių.

Dėl korėjinio lendrūno nereiklumo. Pas mane jie visi tupi saulėtoje vietoje, puveningoje dirvoje ir gan sausai. Primenu, kad pas jus užtat Matronos tiesiog klesti, o pas mane šiaip sau. Gal pasimainom dirvos bent keliais viedriokais? smile.gif

Na taip, žadu, nes toks sprendimas kaip ir natūraliai atsirado. Stambūs augalai savo dydį pasiekia įvasarojus, o iki to būna dideli laisvos žemės plotai, kas man visai nei gražu, nei priimtina. Vasarą įlindus į tas džiungles ten galima rasti tik gausiai besiplečiančią samaną. Vasarą ji man netrukdo, bet pavasarį visas džiungles nupjovus, norisi vešlesnio kilimo augalų. Todėl ir galvoju, kad reikia arba tokių augalų, kurie žydi pavasarį, o paskui sukynksta, pvz svogūniniai augalai, arba daugiamečiai, kurie po žydėjimo nunyksta, berods yra tokių,pvz. ar tik ne senoviniai auskarėliai taip elgiasi? Ir dar variantas, augalai, kurie mėgsta pavėsį, ir vasarą galėtų užimti plotą po milžinų kojom. Tik įdomu, kaip tiem pavėsiniams augalams patiktų pavasario saulė, kol suželtų pavėsis.
Na pieva matyt pas mane gal nelabai gausis, o kas pas mane bus? O kaip pavadintumėt tai kas buvo? smile.gif

Na kad pas jus Matrona neauga tai man keista, juk šiaip šilokai kaip tik mėgsta skurdesnę lengvesnę dirvą, ar šis šilokas išimtis?

Atsakyti
Merginos, gal pagelbėsit 4u.gif
Kas per augalai tie "šieno" kupetos?
Parekomenduokit kažką panašaus, kas pas mus gerai žiemotų. Ačiū.
user posted image

user posted image
Atsakyti
[quote=BevardeX,2015 04 14, 15:49]Merginos, gal pagelbėsit 4u.gif

Pirmas gal lendrunas is tu aukstu dvimetriniu bigsmile.gif , antroje foto miskantas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varlins: 14 balandžio 2015 - 16:16
QUOTE(jot.ka @ 2015 04 14, 14:21)
Lietuvoje natūraliai auga dvi rūšis, o pasauly yra ir daugiau, bet manau kad parduotuvėj bus cespitosa, tik gal rūšinė? Pernai sėjau rūšinę šluotsmilgę, tai šiemet pamatysiu žiedus, galėsiu palyginti su veisline "Schotland'. Pas mane šluotsmilgė tas augalas kuris riša mano kiemą su aplinka už ribų, šluotsmilgės puikiausiai auga niekieno neprižiūrimos smile.gif. Nors paprastai šluotsmilgė mėgsta šlapesnę dirvą, pas jus tikriausiai puikiai augtų kita gentainė deschampsia flexuosa, jos auga smėlėtuose pušynuose, atrodo labai panašiai, tik gal kiek smulkesnė.

veeelnias... ir kaip dabar zinot kas ten kol nezydi g.gif . ''kerukas'' toks vos i sprindzio plocio vazona per subine telpantis- taip seile varva blush2.gif
QUOTE(amba41 @ 2015 04 14, 14:33)
Kur, kaip , kokioj Lietuvėlės vietoj ta maxė? Maximoj , tai augalų paviljone, a ne? Pievai man bais tiktų. Pirkčiau, kad ir neaiški rūšis. Ne karvę maximoj kainuos.

vasarinis augalu paviljonas Vilniuje Liepkalnio maxej, bet itariu, kad visur bus uzvezta. Visu neispirkit, man viena pabandymui palikit, a ax.gif
Atsakyti
Įkišiu ir aš snapą - kur sodinate daugiametes, kurios aukštesnės būna tik kol žydi, na pvz., sinavadai, lysvaitės priekyje ar kaip???
Ir dar - vis mąstau, kažin ar gražu būtų pamiksuoti patvory miskantų su krūmais - avyvomis, putinu ir pan.?
Atsakyti
[quote=varlins,2015 04 14, 17:15]
[quote=BevardeX,2015 04 14, 15:49]Merginos, gal pagelbėsit 4u.gif
Pirmas gal lendrunas is tu aukstu dvimetriniu bigsmile.gif , antroje foto miskantas.
[/quote]
Siaip tai abejose foto tas pats augalas:) Issiaiskinau, kad kazkoks kininis miskantas.

Atsakyti
Ar auginot katra bazilikini putokli? kazkada turejau- labai nuostabiai zydejo, bet po zydejimo kazkur nunyko. maniau jis dvimetis koks ar kas. takart nesigilinau,bet galvon pats augalas istrigo. siandien uzkliuvo akis uz seklu- bandysiu vel set. raso, kad daugiametis. mastau ar jis siemet jau zydes? ir ka daryt, kad nenunyktu?
Atsakyti
QUOTE(BevardeX @ 2015 04 14, 15:49)
Kas per augalai tie "šieno" kupetos?
Parekomenduokit kažką panašaus, kas pas mus gerai žiemotų. Ačiū.

jei jau išsiaiškinot, kad kažkokie ir dar kininiai, tai greičiau jau ir sužinojot - žiemoja normaliai jie pas mus. Tik ar 'skanu' bus žiūrėt į šieno kupetas iki gegužės vidurio? mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 14 balandžio 2015 - 20:32
QUOTE(Vobla @ 2015 04 14, 16:20)
veeelnias... ir kaip dabar zinot kas ten kol nezydi g.gif .

tai nesukit sau galvos, ne karvę kainuoja, pabandysit - pamatysit smile.gif

QUOTE(kuzdaite @ 2015 04 14, 16:32)
Įkišiu ir aš snapą - kur sodinate daugiametes, kurios aukštesnės būna tik kol žydi, na pvz., sinavadai, lysvaitės priekyje ar kaip???

nesu su sinavadais gerais susipažinusi, bet ar po žydėjimo jų lapai išlieka gražūs ? Jei augalas dekoratyvumą praranda - priekyje neauginčiau. Įkurdinčiau kur šalia augalų, kurie paskui juos pridengtų. Man labai patinka, kai tokie augaliukai natųraliai išsimėto gėlyne, užsisėja, paminėjot sinavadą, ir galvoju, kodėl jo pas mane nėra...juk gražus http://www.gapphotos...?...&:pageno:4:
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2015 04 14, 20:10)
Ar auginot katra bazilikini putokli?  kazkada turejau- labai nuostabiai zydejo, bet po zydejimo kazkur nunyko. maniau jis dvimetis koks ar kas. takart nesigilinau,bet galvon pats augalas istrigo. siandien uzkliuvo akis uz seklu- bandysiu vel set.  raso, kad daugiametis. mastau ar jis siemet jau zydes? ir ka daryt, kad nenunyktu?

Viskas gerai su putokliu. Jis daugiametis. Žydi netrumpai. Aš laikau ne daugiau kaip 2 metus. Senesni išplerę pasidaro. Net ir žydi jau ne visas kupstas. Nenukarpius žiedynų , puikiai pasisėja. Vis viena viską keitinėju , tai vis mažiuliukų rudenį pasodinu. Kitais metais jau žydi.
Beje jie turi biaurias mano požiūriu šaknis. Storos, paviršinės ir toli siekiančios. Reiškia stekena greta augančias. Jau neišrausi, jei kastuvu sau nepadėsi.
Vobla dėkui už info dėl šluotsmilgės. Rytoj kaip tik į Vilniaus miestėlį suplanavusi. O pirksiu tai 1, na gal 2. Taigi liks.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 04 14, 21:30)
tai nesukit sau galvos, ne karvę kainuoja, pabandysit -  pamatysit smile.gif
nesu su sinavadais gerais susipažinusi, bet ar po žydėjimo jų lapai išlieka gražūs ? Jei augalas dekoratyvumą praranda - priekyje neauginčiau. Įkurdinčiau kur šalia augalų, kurie paskui juos pridengtų. Man labai patinka, kai tokie augaliukai natųraliai išsimėto gėlyne, užsisėja, paminėjot sinavadą, ir galvoju, kodėl jo pas mane nėra...juk gražus http://www.gapphotos...?...&:pageno:4:

ai taip, ne karve, bet va vietos surasti jai reik g.gif kazkaip kai pernai neispleciau ir neisurvinau jokio naujo zemes ploto- su vieta pasidare labai striuka smile.gif
----------------
sinavadu pas mane primetyta bilekur. siuo metu jie labai grazus- jau zaliuoja dailiai garbanotas kupstukais, lapai uzlaiko dideli rasos lasa, kas zavi vaikus: ''deimantas! bigsmile.gif '' man tie lapai grazus ir po zydejimo, o ir zydi jie gan ilgai...dedelisu tai drasiai kelciau patvorint tarp krumynu, bet ju yra ir visai mazuciu veisliu- tas kur nors i prieki. visumoj augalas grazus ir dekingas. nelabai kas ji eda, nelabai kuo serga....

QUOTE(amba41 @ 2015 04 14, 22:04)
Viskas gerai su putokliu. Jis daugiametis. Žydi netrumpai. Aš laikau ne daugiau kaip 2 metus. Senesni  išplerę pasidaro. Net ir žydi jau ne visas kupstas. Nenukarpius žiedynų , puikiai pasisėja. Vis viena viską keitinėju , tai vis mažiuliukų rudenį pasodinu. Kitais metais jau žydi.
Beje jie turi biaurias mano požiūriu šaknis. Storos, paviršinės ir toli siekiančios. Reiškia  stekena greta augančias. Jau neišrausi, jei kastuvu sau nepadėsi.

aciu! maciau kad sejosi, bet sejosi i pieva, tai tan kazkaip neisliko, nors jau buvo sudyge
bet vadinasi jei dabar pasesiu- ziedai bus tik kitamet?
Atsakyti
sinavadas gražus visada 4u.gif Jei biški lapai ir pasigadina, apkarpius tuoj atželia dailus apvalus krūmiukas
Atsakyti