Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, X tema (jubiliejinė!)

QUOTE(Vobla @ 2015 04 09, 08:37)
Kokie salavijai? Pas mane  keliu rusiu gojiniai, tai tikrai sejasi. Bet pas mane dirva lengva- smelis. Teko girdet, kad sunkesnese dregnesnese dirvose jie visai nesiseja...
---------------
Su dziaugsmu siandien konstatavau fakta, kad perziemojo knipofijos wub.gif
pirktine sodinta- na tokia nelabai gyva, bet matosi, kad gyvens, o vat pacios seti pernyksciai sejinukai-  kai kurie net labai gerai atrodo. vat kaip smagu, o jau nieko gero is ju nesitikejau.

Pas mane gojinis šalavijas Ostfriesland, sodintas į molį rolleyes.gif Teko iškasti didelį dalį gėlyno, tai nebegaliu atskirti, ar tai nuo lavandos, ar nuo šalavijo, ar kas kitas pasėjo... Nors prie kitų lavandų nieko nėra, tai ir pamaniau, kad šalavijas pasistengė g.gif

Pas mane jau antrą žiemą eremūrai peržiemojo thumbup.gif Nors sodas mirksta (pelkės aplinkui), bet pasodinau aukščiau, ant žvyro pagalvės, ir į žemę daug smėlio primaišiau. Lauksiu dabar žiedų wub.gif
Atsakyti
QUOTE(sssmmm2002 @ 2015 04 09, 09:54)
Pas mane gojinis šalavijas Ostfriesland, sodintas į molį  rolleyes.gif  Teko iškasti didelį dalį gėlyno, tai nebegaliu atskirti, ar tai nuo lavandos, ar nuo šalavijo, ar kas kitas pasėjo... Nors prie kitų lavandų nieko nėra, tai ir pamaniau, kad šalavijas pasistengė  g.gif

Pas mane jau antrą žiemą eremūrai peržiemojo  thumbup.gif Nors sodas mirksta (pelkės aplinkui), bet pasodinau  aukščiau, ant žvyro pagalvės, ir į žemę daug smėlio primaišiau. Lauksiu dabar žiedų  wub.gif

tai greiciausiai bus lavandos g.gif pas man jos irgi sejasi ir kur kas smarkiau nei salavijai.
o del eremuru - smagu! net dvi ziemos ir tos tokios ciudnavotos buvo doh.gif
siemet dovanu gavau viena, bet bijau, kad busiu paskubejus pasodint- paskui dar salnos uzslinko- gal neisgyveno g.gif
Atsakyti
QUOTE(vija zemaite @ 2015 04 09, 00:23)
įsiterpsiu apie heucheras. Jos kas dveji metai reikalauja dalijimo ir persodinimo (mano patirtis). Turiu tris, elgiasi panašiai: bordo nepersodinau, po dviejų žiemų žuvo (pernai, o gal ir peršalo...), kitos šiemet graudžiai atrodo, prašosi apkaupiamos (o gal padalijamos...). Puiki tik ta, kurią pernai pavasarį buvau atskyrusi.

QUOTE(*MONAMI* @ 2015 04 09, 09:01)
šiemet dengiau eglišakiais tai gražiai atrodo,o ta kur buvo nedengta nušutus ,nori jos dengimo,kad pavasarį būtų gražios

Su tuom persodinimu geresnėn vieton, tai kaip ir gavosi persodinimas kas 2 metai. Persodinant padalinau augaliukus į 2 savaime atsiskiriančias dalis, t.y. nenuožmiai. Kas dėl dengimo, tai kažkada buvo griežtai pasakyta, profių beje, žiemai nedengti. Tai ir nedengiu. Bet galimas daiktas, jog nebuvo įvertintas faktorius, kad augaliukai neturės natūralaus apdangalo – sniego. Gi besnieges žiemas turime jau 2 metus paeiliui. Matyt, tame ir bus šuva pakastas... Nors pasižiūrėjus į kaimietę-heucherą, kuri nepersodinta ir nepridengta puikiai jaučiasi jau 4 sezonus, pradedi galvoti apie mandrybės kainą. Po mandrybe turiu omenyje nemūsiškus augaliukus. Tik nelabai suprantu kame yra mandrybė heucheros ‘Marmalade’? Kai paskaitai jos aprašymą, tai jis tartum nuo patvorių gyventojos CV nusirašytas...

QUOTE(sssmmm2002 @ 2015 04 09, 10:08)
Pas mane viksvos (jei neklystu Variegata) irgi su šienu pavasarį buvo, bet tik dvi iš penkių. Keistos jos, žiemą žaliuoją, o pavasarį, kai viskas žaliuoti pradeda, jos lapus meta wacko.gif Pernai iškarpiau šieną, tai gražiai ataugo, o jau išsigandau, kad nusibaigti susiruošė.

Ačiū už nuraminimą. smile.gif O kada maždaug jos pradeda lįsti iš žemės? Baisaus tikslumo nereikia, užteks parašymo anksti, vidutiniškai ar vėlai.

Atsakyti
Mano heucheros pernai išdalintos, šiemet dalijimas negresia, kaip bus kitąmet - pasimatys, lapai kiekvienais metais pavasarį būna padžiūvę, iškarpau ir jos labai greit atželia. Marmeladinė nelabai skubiai auga pas mane, žiūrėsiu kaip šiemet jausis, bet tikriausiai iš gėlyno išeis į vazonus, tokių ryškiaspalvių savo gėlyne nelabai noriu, visgi labai aktyvi spalvinė dėmė gaunasi.

Šalavijai sėjasi ir molyje, bet negalėčiau pasakyt, kad įkyriai, tik sėjinukai gali skirtis nuo motininio augalo. Levanda sėjosi kur kas aktyviau, be to levandos sėjinukai kvepia, galima patikrint išrovus, ir bus aišku, šalavijas ar levanda, o ir vizualiai jie skirtingi, levandos pirmieji lapukai būna tokie kaip kastuvėlio formos( ar grybuko smile.gif ), ir mano šalavijai kai dygsta, tai būna tokie lyg į bordavumą, bet čia gal ir nuo veislės atspalvis priklauso.

Vobla, kaip jūsų eragrostis spectabile gyvuoja, peržiemojo? Ar jau pernai nebeturėjot, kažkaip nebepamenu blush2.gif

Mano kieme šiandien šventė, per vakar ir šiandien pasodinom skroblų gyvatvorę, dabar jau kibsiu perdarinėt didžiojo gėlyno smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 04 09, 17:47)
<...>
Mano kieme šiandien šventė, per vakar ir šiandien pasodinom skroblų gyvatvorę, dabar jau kibsiu perdarinėt didžiojo gėlyno smile.gif

Gyvatvorės padarymas yra didis reikalas. Ir darbo, ir augalyno kūrybos prasme. Sveikinu! Dėl tų jūsų skroblų jau antrą sykį lendu internetan, kad susikurti bent įsivaizdavimą, kaip jie atrodo. Bet ir toliau neįsivaizduoju, nes nesurišu paveiksliukų su gyvu vaizdu, kurio, matyt, savyje nebūsiu buvus apturėjus dar.
Rašot, kad dabar imsitės didžiojo augalyno. Įtariu, kad iš jo dar nepasišalino dauguma čiabuvių, gi imigrantai jau nekantriai dėbčioja jūsų akimis į jų jaukias vieteles... Jei taip, tai ne pats maloniausias etapas dabar laukia. Smagiausia bus, kai priešais skroblų tvorą tysos čystos išpurentos žemės paklotas. O gal jūs darbuositės fragmentais?
Šiandien vykstu į sodybą. Tręšiu, graibstysiu, purensiu, durpensiu, bet persodinimais dar neužsiimsiu. Nebent suvargusias nuo rūgštoko dirvožemio senoles Matronas pamaloninsiu nauju gruntu ir atjauninimo procedūromis. Galų gale nustojau drebėti dėl tų persodinimų belenkada. Pernai nusipirkau 1 Matroną, kokių 7 l vazonike (ta prasme, bais didelę), kartu su skruzdėlynu ir sraigulynu. Teko visas žemes iškratyti von, šaknis užmerkti ir gerai numazgoti. Po to, tokią vos pastovinčią ant kojų įbedžiau į žemę, apramsčiau, kad negriūtų ir palikau daryti ką nori. Tai ji nusprendė gyventi toliau. Tas pat gavosi ir su 3-mete šluotsmilge, kurioje užsiveisė įspūdingo dydžio skruzdėlynas. Tai jau reikėtų vadinti ne persodinimu, o chirurgija. smile.gif

Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 04 09, 16:47)

Vobla, kaip jūsų eragrostis spectabile gyvuoja, peržiemojo? Ar jau pernai nebeturėjot, kažkaip nebepamenu  blush2.gif

Kad galeciau atsakyt i klausima- teko nueit paziuret. Pameciau as juos is galvos suvisam. Uzmetus aki atrodo- sienas, bet paciupinejau- matosi gylyn yra zalumos. Manau perziemojo. Ale kas ir to- pernai perziemojo, paskui rudeniop buvo jau visai nemenki krumai, o nei vienos sluoteles- nezydejo visai. Abejoju ar siemet ziedu sulauksiu- itariu teks mest is to gelyno repertuaro ju dainuskes...
Atsakyti
o tai jau suzaliavo jusu salavijai, kad net klausiat ar nesiseja g.gif negi pas mane neperziemojo- nes kolkas ostfriestland neatzelineja verysad.gif taip pat ir dropmore purple raudokle gyvybes kolkas nerodo- tikejaus kad dar anksti jiems- bet jeigu pas visas jau zaliuoja, matyt amen maniskiams... dirva sunki, matyt neistvere.kiti augaliukai jau rodo gyvybe. katzoles, saulaines, zvaigzdunes, delfinai, eziuoles, monardos ir visos zoles issikyrus miskantus jau zelia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vasare02: 10 balandžio 2015 - 12:29
QUOTE(vi_ @ 2015 04 10, 10:57)
<...> Bet ir toliau neįsivaizduoju, nes nesurišu paveiksliukų su gyvu vaizdu, kurio, matyt, savyje nebūsiu buvus apturėjus dar.

Rašot, kad dabar imsitės didžiojo augalyno. Įtariu, kad iš jo dar nepasišalino dauguma čiabuvių, gi imigrantai jau nekantriai dėbčioja jūsų akimis į jų jaukias vieteles... Jei taip, tai ne pats maloniausias etapas dabar laukia. Smagiausia bus, kai priešais skroblų tvorą tysos čystos išpurentos žemės paklotas. O gal jūs darbuositės fragmentais?

Taip, gyvatvorė buvo šių metų tikslas, pliusiuką jau užsidėjau. O šiap, tai gyvetvorė kaip gyvatvorė, tik žiemą bus ne plika, o su rudais lapų kailiniais. https://www.google.l...ved=0CAYQ_AUoAQ , tik kol tokį vaizdą turėsiu, teks keletą metų palūkėt, kol kas tik vytelių eilė, bet teritorijos ribos jau aiškios. Kol kas didesnių planų šiai sklypo zonai nėra, bet per keletą metų šis plotas bus įsavintas, planuoju čia pavėsinių augalų karalystę, nes nuo namo krenta šešėlis. Na bet čia ateities planai, o dabar laukia pats sunkiausias etapas, viską iškast, išdalint, sukišt į vazonus, labai tikiuosi šįkart pasidaryt planą, kad nereiktų kaskart perdarinėt ar apie tai svajot, šiandien buvau augalų mugėje, bet vedama minties, kad reikia mažint gėlyne įvairovę nieko neįsigijau. Darausi atspari biggrin.gif .

beje, šiandien mugėje užmačiau jūsų rodytą mėlitą, turiu pasakyt, kad jis man patiko, tikrai įsivaizdavau smulkesnę žolelę, ir žiedai nuotraukose žavesio nekėlę, natūroje man visai patiko.

QUOTE(Vobla @ 2015 04 10, 12:07)
Kad galeciau atsakyt i klausima- teko nueit paziuret. Pameciau as juos is galvos suvisam. Uzmetus aki atrodo- sienas, bet paciupinejau- matosi gylyn yra zalumos. Manau perziemojo. Ale kas ir to- pernai perziemojo, paskui rudeniop buvo jau visai nemenki krumai, o nei vienos sluoteles- nezydejo visai. Abejoju ar siemet ziedu sulauksiu- itariu teks mest is to gelyno repertuaro ju dainuskes...

Na bus labai įdomu, kaip jiems seksis šiemet, tikiuosi nepamiršit jų ir parodysit gyvai kaip atrodo, linkiu šiemet žiedų, turėtų atrodyt įspūdingai. Nebent jis vėlai žydi, o šalnos pas jus ankstyvos, tokiu atveju tikrai ne tas augalas, kuris galėtų vietą užimt..
Papildyta:
QUOTE(vasare02 @ 2015 04 10, 12:21)
o tai jau suzaliavo jusu salavijai, kad net klausiat ar nesiseja g.gif  negi pas mane neperziemojo- nes kolkas ostfriestland neatzelineja verysad.gif  taip pat ir dropmore purple raudokle gyvybes kolkas nerodo- tikejaus kad dar anksti jiems- bet jeigu pas visas jau zaliuoja, matyt amen maniskiams... dirva sunki, matyt neistvere.kiti augaliukai jau rodo gyvybe. katzoles, saulaines, zvaigzdunes, delfinai, eziuoles, monardos ir visos zoles issikyrus miskantus jau zelia.

Manieji dar ne visi šalavijai pasirodė, pas mane irgi sunkesnė dirva, dar nenurašau, pastebėjau, kad pas mane jie nelabai skuba kišti nosies. Raudoklė irgi dar nesirodo, tik vienam vazonėlyje lyg lenda iš žemės.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 04 10, 12:40)
Papildyta:
Manieji dar ne visi šalavijai pasirodė, pas mane irgi sunkesnė dirva, dar nenurašau, pastebėjau, kad pas mane jie nelabai skuba kišti nosies. Raudoklė irgi dar nesirodo, tik vienam vazonėlyje lyg lenda iš žemės.

o tai ir as tada dar saviskiu nelaidosiu. nes kazkaip del salaviju tai dar gal ir gali netikt jiems tas slapias molingas dirvozemis, bet raudokle gi toks nelebus augalas, kaip tik megsta slapiau... o ir nera ten pas mus taip slapia- tiesiog sunkesne zeme. lauksiu iskisant nosis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2015 04 09, 15:35)
Ačiū už nuraminimą. smile.gif O kada maždaug jos pradeda lįsti iš žemės? Baisaus tikslumo nereikia, užteks parašymo anksti, vidutiniškai ar vėlai.

Taip tiksliai nepasakysiu, nes plikai nenukirpau, bet vėlai pradėjo atauginėti, gal po mėnesio nuo iškarpymo, gegužes gale g.gif

QUOTE(jot.ka @ 2015 04 09, 15:47)
Šalavijai sėjasi ir molyje, bet negalėčiau pasakyt, kad įkyriai, tik sėjinukai gali skirtis nuo motininio augalo. Levanda sėjosi kur kas aktyviau, be to levandos sėjinukai kvepia, galima patikrint išrovus, ir bus aišku, šalavijas ar levanda, o ir vizualiai jie skirtingi, levandos pirmieji lapukai būna tokie kaip kastuvėlio formos( ar grybuko smile.gif ), ir mano šalavijai kai dygsta, tai būna tokie lyg į bordavumą, bet čia gal ir nuo veislės atspalvis priklauso.

Bėgsiu po darbo uostyti lotuliukas.gif
Aš kiek mačiau, tai skroblų gyvatvorė tik vasarą nepermatoma, bet gal ir tikslas toks jūsų.
user posted image

QUOTE(jot.ka @ 2015 04 10, 11:40)
Manieji dar ne visi šalavijai pasirodė, pas mane irgi sunkesnė dirva, dar nenurašau, pastebėjau, kad pas mane jie nelabai skuba kišti nosies.

Pas mane vos vos šalavijas matosi. Visi lyg atsibudo išskyrus soruolę ir šluotelines hortenzijas.
Atsakyti
QUOTE(vasare02 @ 2015 04 10, 13:21)
o tai jau suzaliavo jusu salavijai, kad net klausiat ar nesiseja g.gif  negi pas mane neperziemojo- nes kolkas ostfriestland neatzelineja verysad.gif  taip pat ir dropmore purple raudokle gyvybes kolkas nerodo- tikejaus kad dar anksti jiems- bet jeigu pas visas jau zaliuoja, matyt amen maniskiams... dirva sunki, matyt neistvere.kiti augaliukai jau rodo gyvybe. katzoles, saulaines, zvaigzdunes, delfinai, eziuoles, monardos ir visos zoles issikyrus miskantus jau zelia.

šalavijų gyvybė pasirodė kažkur prieš mėnesį, o jau gera savaitė kaip gražiai kupsteliai žaliuoja.

Na, o miskankai tik apie gegužį prabunda. Visada taip.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2015 04 10, 14:16)
šalavijų gyvybė pasirodė kažkur prieš mėnesį, o jau gera savaitė kaip gražiai kupsteliai žaliuoja.

Na, o miskankai tik apie gegužį prabunda. Visada taip.

sad.gif vistiek dar palauksiu... gal pas jus lengvesnis dirvozemis? pas mane turbut aplamai pries menesi vos pirmieji augaliukai lyst pradejo- ne taip greit atsyla, kaip kitur.
Atsakyti