Ką reiktų žinoti apie apgamus?
Pasitikrinti apgamus reiktų, jeigu:
○ Pakito apgamo spalva, ribos arba dydis
○ Apgamas šlapiuoja, kraujuoja, jį niežti
○ Apgamas pleiskanoja
○ Oda aplink apgamą paraudus
○ Apgamas yra dažnai dirginamose kūno vietose, dažnai užkabinamas
○ Apgamas didesnis nei 6mm
Apgamus patikrinti gali dermatologas (dermatovenerologas) arba onkologas.
○ Norint pasitikrinti apgamus reiktų kreiptis pas vidaus gydytoją siuntimui pas dermatologą.
○ Norint pašalinti apgamus reiktų kreiptis pas vidaus gydytoją siuntimui apgamų pašalinimui.
Apgamus šalinti galima chirurginiu arba lazeriniu būdu.
Šalinimas chirurginiu būdu atliekamas onkologinėse ligoninėse/skyriuose ir yra nemokamas (apsidraudus PSD), o lazeriniu būdu - privačiuose kabinetuose ir dažniausiai yra mokamas.
○ Norint šalinti privačiuose kabinetuose paranku pasidomėti ar reiks papildomų tyrimų prieš procedūrą ir tyrimus atlikti savo poliklinikoje (tyrimai kainuos pigiau). Atliktus tyrimus atsinešti einant šalinti apgamus.
○ Norint pašalinti apgamus chirurginiu būdu su siuntimu reiktų registruotis į onkologinę ligoninę/skyrių. Onkologas apžiūrės apgamus ir paskirs laiką operacijai. Operacijos dažniausiai reikia palaukti apie 2 mėnesius. Po pašalinimo apgamo dariniai ištiriami ar nėra piktybinių pakitimų.
Svarbu:
○ Onkologiniuose skyriuose galima šalinti 1-2 apgamus vienu metu, privačiuose skyriuose - daugiau.
○ Šalinant tiek vienu, tiek kitu būdu išlieka rando galimybė. Randų susidarymas priklauso nuo individualių organizmo savybių.
○ Labai svarbu reguliariai tikrintis apgamus tiems, kurių artimiausi giminaičiai yra sirgę odos vėžiu.
Priežiūra po šalinimo:
Pirmą dieną draudžiama žaizdą drėkinti, kitą dieną jau galima praustis po tekančiu vandeniu. Lankytis pirtyje, baseine, saunoje, gulėti vonioje negalima 7-10 dienų. Visą tą laiką nereikėtų smarkiai sportuoti, vykti į kelionę, kur bus stipriai prakaituojama.
Susidariusio šašiuko negalima krapštyti, jis turi nukristi pats.
Ir svarbiausia bent mėnesį tos vietos neatidengti saulei, nesilankyti soliariume. Kitaip apgamo vietoje atsiras pigmentinė dėmė.
Todėl nereiktų apgamų šalinti vasarą, geriau kitais metų laikais.
Pirma tema
Antra tema
Trečia tema
Ketvirta tema
Galvoju apie iškilų apgamų ant krūtinės šalinimą. Seniai noriu, tik patys daktarai nukalbina dėl negražių randų tikimybės tokioje vietoje
gal yra tekę? Apgamai nemaži, bet gal randas geriau? Šiaip sudomino klinikos Biorevital reklamėlė, apie šalinimą radiochirurginiu būdu nepaliekant randų.. Surgitron kažkokį aparatą turi. Neaišku kiek tuo tikėt, bet gal vistiek geriau nei lazeriu? Taipogi kiek žinau Derma klinika irgi radiochirurginiu būdu šalina, kiek geresni atsiliepimai internete apie šią įstaigą

Apocalyptica, nieko apie šalinimą radiochirurginiu būdu negaliu pasakyti - gali būti, kad mažesnė randų tikimybė. Bet randų susidarymas visada yra labai individualus dalykas ir nei vienas šalinimo būdas negarantuoja, kad randų nebus.
O jūsų apgamai tikrai apgamai? O gal papilomos? Papiloma būna tokia karputė, kuri laikui bėgant didėja ir auga į išorę.
Va čia papiloma - http://aum.wen.ru/t/papiloma6.jpg Jos šalinamos labai paprastai - su skalpeliu nupjaunamos palei odą ir nelieka nei rando, nei žymės, nes jos neturi šaknies giliau odoje.
Man pačiai taip viena pašalino - neliko žymelės. O va kitą nepatyręs chirurgas sugalvojo išpjauti kaip apgamą - randas liko didelis

Ne papilomos, apgamai
Lauksiu daugiau atsiliepimų, gal kam bus tekę tose klinikose lankytis. Nors čia pasiskaitinėjusi sužinojau, kad su siuntimu ir nemokamai šalinimas atliekamas... Bet prisibijau neprivačiai

Sveikos merginos.
Norėčiau pasisakyt ne apie šalinimą, bet apie pačius apgamus. Jų turiu nuo vaikystės ir gana nemažai. Suskaičiuoti jau nesugebu, bet pastebiu, kad laikui bėgant atsiranda vis naujų.
Atsitiko taip, kad ne per seniausiai susidūriau su viena moteriške, kuri galima sakyti užsiima netradicine medicina. Žinau realių situacijų, kuomet ji labai padėto sveikatos atžvilgiu, todėl didelio pagrindo ja abejoti neturiu. Ir štai ką ji man pasakė, kad apgamai nebūtinai yra paveldimi. Jie gali atsirasti ir dėl ne pilnavertiškai funkcionuojančiu kepenų. Pačios kepenys kaip ir sveikos, tačiau įvairūs mitybos įpročiai, alkoholio vartojimas ir pan. kepenis "apdovanoja" įvairiais toksinais, o kai šios pačios nebegali jų išsivalyti, ant kūno paviršiaus meta ženklus t. y. apgamus.
Prisipažinsiu, pradžioje buvau nustebusi. Buvau giliai įsitikinusi, kad visus savo apgamus paveldėjau iš tėvo.
Papildyta:
Esmė tame, kad rekomendavo išsivalyti organizmą, 2 - 3 mėn. jokio kepto mesto, tik virtas arba troškintas. Jokių rūkytų gaminių. Vengti alkoholio ir gerti daug vandens. Kadangi nieko tame labai drastiško nematau, nusprendžiau pabandyti.
Priedo ir kūno apimtys prieš vasarą gal sumažės
Aišku, kad mano turimi apgamai išgaruos tikrai nežadėjo, bet užtikrino, kad jei bent retkarčiais porą mėnesių taip pagyvensiu, naujų tikrai neatsiras
Na tikiuosi, kažkam ši informacija taip pat pravers
Norėčiau pasisakyt ne apie šalinimą, bet apie pačius apgamus. Jų turiu nuo vaikystės ir gana nemažai. Suskaičiuoti jau nesugebu, bet pastebiu, kad laikui bėgant atsiranda vis naujų.
Atsitiko taip, kad ne per seniausiai susidūriau su viena moteriške, kuri galima sakyti užsiima netradicine medicina. Žinau realių situacijų, kuomet ji labai padėto sveikatos atžvilgiu, todėl didelio pagrindo ja abejoti neturiu. Ir štai ką ji man pasakė, kad apgamai nebūtinai yra paveldimi. Jie gali atsirasti ir dėl ne pilnavertiškai funkcionuojančiu kepenų. Pačios kepenys kaip ir sveikos, tačiau įvairūs mitybos įpročiai, alkoholio vartojimas ir pan. kepenis "apdovanoja" įvairiais toksinais, o kai šios pačios nebegali jų išsivalyti, ant kūno paviršiaus meta ženklus t. y. apgamus.
Prisipažinsiu, pradžioje buvau nustebusi. Buvau giliai įsitikinusi, kad visus savo apgamus paveldėjau iš tėvo.
Papildyta:
Esmė tame, kad rekomendavo išsivalyti organizmą, 2 - 3 mėn. jokio kepto mesto, tik virtas arba troškintas. Jokių rūkytų gaminių. Vengti alkoholio ir gerti daug vandens. Kadangi nieko tame labai drastiško nematau, nusprendžiau pabandyti.

Aišku, kad mano turimi apgamai išgaruos tikrai nežadėjo, bet užtikrino, kad jei bent retkarčiais porą mėnesių taip pagyvensiu, naujų tikrai neatsiras

QUOTE(Robertyyyte @ 2015 03 18, 14:49)
Papildyta:

Mano vaikų apgamai tose pačiose vietose, kur ir mano. Mano jauniausias sūnus 2 pirmus gyvenimo metus nevalgė ne tik kad kepto, bet ir jokio virto maisto, žindžiau ir mes abu žaliavalgiavom.
Apgamų jis turi daugiau už kitus du vyresnius vaikus, kurie valgė ir virtą ir keptą maistą.
QUOTE(Loba2013 @ 2015 03 20, 16:51)
Mano vaikų apgamai tose pačiose vietose, kur ir mano. Mano jauniausias sūnus 2 pirmus gyvenimo metus nevalgė ne tik kad kepto, bet ir jokio virto maisto, žindžiau ir mes abu žaliavalgiavom.
Apgamų jis turi daugiau už kitus du vyresnius vaikus, kurie valgė ir virtą ir keptą maistą.
Matomai gali būti ir daugiau priežasčių. Nesakau, kad pas visus 100 proc. gali būti ta pati situacija.
Sveikos,
Gal žinote ar šalina tokius apgamus, ir koks čia tipas jų būtų, spalva tokia pat kaip oda, tik iškilęs i viršų ir plaukai auga ant jo?
Gal žinote ar šalina tokius apgamus, ir koks čia tipas jų būtų, spalva tokia pat kaip oda, tik iškilęs i viršų ir plaukai auga ant jo?
Esu išbandžiusi apgamų šalinimą ir lazeriu, ir radiologiniu būdu. Lazeris įkaista iki 1000 laipsnių, todėl audiniai aplink apgamą pažeidžiami stipriau, oda atrodo kaip išsilydžiusi. Radio bangomis šalinant, temperatūra pakyla iki 80 laipsnių, todėl mažesnis poveikis aplink esantiems audiniams. Pirmą kartą radiologiniu būdu šalinau apgamą dekolte srityje, kuri linkusi labai randėti dėl plono poodinio raumenų sluoksnio. Rezultatas mane maloniai nustebino, liko tik balta dėmelė. Šiuo būdu apgamus šalinu (jau nemažai kartų) Centro poliklinikoje (Pylimo) pas gyd. Karalevičių (jis yra plastikas) Terapijos ir chirurgijos dienos skyriuje. Operacija nekainuoja, jei yra šeimos gyd. siuntimas, bendras kraujo, krešumo, gliukozės (?) tyrimai ir kardiograma. Gyd. atvažiuoja porą kartų per mėn., reikia užsirašyti iš anksto.
QUOTE(+Burbulė+ @ 2015 04 16, 11:46)
Esu išbandžiusi apgamų šalinimą ir lazeriu, ir radiologiniu būdu.
<...>
Gyd. atvažiuoja porą kartų per mėn., reikia užsirašyti iš anksto.
<...>
Gyd. atvažiuoja porą kartų per mėn., reikia užsirašyti iš anksto.
Labai naudinga informacija

Su apgamais mano "patirtis" tikrai nemaloni, kol kas niekas neaisku bet paksutiniu metu laikas nuo laiko del ju jaudinuosi, istorija tokia kad pasalimo apgama(salino alytuje dienos chirurgijos centre) jis ataugo, nuvaziavau i GK klinika ji vel pasalino lazeriu, po keliu menesiu jis vel "sekmingai" ataugo, vel grizau i gk klinika vel pasalino nuramino bet atsimenu kaip jis man pasake:" nebutina kas karta cia vaziuoti kai atauga" beje antra karta nieko nemokejau
ir ka po keliu menesiu jis vel ataugo
vel nerimas nuejau pas odos gydytoja kur man salino pirma karta ir papasakojus kad buvo salintas dar du kartus lazeriu, ji labai nustebo kad jo niekas neistyre, sutarem kad man ji paims odos tepineli ir istirs, kai ji vel salins chirurginiu budu, ir pasalino ir istyre nieko pikto, bet jis vel ataugo
ir atsirado niezulys, dar drauge papasakojo kad vienas pazystamas mire nuo odos vezio
baisios mintys lenda i galva, eisiu vel pas seimos gydytoja siuntimo pas dermatogola ir onkologa, bijau bet reikia nes kitaip neramiu ramybes.

Sveiki, noriu papasakoti apie savo problemėlę, gal kas buvot susidūrę. Esmė tame, kad ant pilvo, aplink du apgamus susidarė ovalios/apvalios šviesesnės (bet nepasakyčiau, kad baltos), saulėje neįdegančios, nekeičiančios spalvos dėmelės. Ir vienas iš apgamų jau beveik dingo, o kitas tikrai pastebiu, kad nyksta, mažėja.
Ar tai nepavojinga, ar yra susidūrusių su kažkuo panašaus?