Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepytų vaikų priėmimas į darželius

QUOTE(mementoo @ 2015 02 20, 23:47)
aš tik cituoju. Autorė remiasi "nemažai tai teigiančių šaltinių" duomenimis.
g.gif , jūs apie PSDF?

O tai ka, mes neprisidedam prie darzeliu islaikymo. Tai jei jau vaikuciai ten eiti negali, gal galetu sumazeti mokesciai valstybei, sia suma pridetume prie islaidu auklei g.gif

Ir siaip pas mus mokesciu puokste, bet kiek efektyviai jie paskirstomi, tai ilga ir gili diskusija, i veltis net nezadu.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2015 02 20, 23:30)
Kita vertus gana abejotinas teiginys. Dazni zmonijos laimejimai veda link pralaimejimu. Tyrimai paneigiami. Daromi pagal uzsakymus. Ir kuriam laikui prabegus isvercia skura. Del to niekas negali versti skiepyti ar kazka kita prievarta daryti. (Tik labai isimtinais atvejais) Tam vakaru visapusiskas tolerancijos ir laisves bei demokratijos supratimas gyventi taip, kaip noriu, buti laisvas savo paziuromis yra tik pliusas...

Daugybė atradimų ir teiginių būna paneigti ateinančių kartų. Jei jūs manote, kad išmanote geriau, nei dabartinis kaip ir aukščiausias protas šioje srityje, darykite taip, kaip norite. Man logiškiau atrodo pasitikėjimas profesionalo rekomendacija, o ne neišmanančio prigalvota teorija, be jokio pagrindo.

QUOTE(Alchemie @ 2015 02 20, 23:30)
*O jums neiskilo klausimas, kodel kudikius nuo stabliges skiepyja, kai imunitetas siai ligai nesusidaro ir kudikiai, bent jau gyvenantys mieste neturi galimes ta liga uzsikresti?

**kodel tada Prancuzijoje mirus daugybei kudikiu ir isejus tevams i gatves sitas skiepas staiga nuimtas kudikaims?...

***Beje, mokslinis pasiekimas su GMO, ar su gliutamatu irgi va pasiekimai dideli, apetitai kaip pagerejo, nutukimai:oh turim teise naudotis, turim teise zinoti, kaip augo, ka valgom ir rinktis, ne privalomai naudoti mokslinius pasiekimus doh.gif

* pagrįskite mediciniškai šį teiginį, nes jis skamba labai neprofesionaliai. Kaip susidaro ir kaip nesusidaro imunitetas?
** šaltinis?

***nutunkama kai persivalgoma. GMO sukurtas ne nutukimui skatinti , o tam kad būtų galima pamaitinti badaujančią pasaulio dalį, nes natūraliai neišeina užauginti tiek, kad visiems užtektų. Pasaulyje ne visi taip gerai gyvena kaip mes, yra daugybė vietų kur kūdikiai neturi galimybės užaugti dėl maisto trūkumo. Gliutamatai surašyti ant pakuotės. Jei yra paklausa, yra ir pasiūla. Turite teisę rinktis. Beje, tai absoliučiai nesusiję su skiepais. Tai yra sąmokslo teorijos plėtojimas.
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2015 02 20, 23:55)
Daugybė atradimų ir teiginių būna paneigti ateinančių kartų. Jei jūs manote, kad išmanote geriau, nei dabartinis kaip ir aukščiausias protas šioje srityje, darykite taip, kaip norite. Man logiškiau atrodo pasitikėjimas profesionalo rekomendacija, o ne neišmanančio prigalvota teorija, be jokio pagrindo.
* pagrįskite mediciniškai šį teiginį, nes jis skamba labai neprofesionaliai. Kaip susidaro ir kaip nesusidaro imunitetas?
** šaltinis?

***nutunkama kai persivalgoma. GMO sukurtas ne nutukimui skatinti , o tam kad būtų galima pamaitinti badaujančią pasaulio dalį, nes natūraliai neišeina užauginti tiek, kad visiems užtektų. Pasaulyje ne visi taip gerai gyvena kaip mes, yra daugybė vietų kur kūdikiai neturi galimybės užaugti dėl maisto trūkumo. Gliutamatai surašyti ant pakuotės. Jei yra paklausa, yra ir pasiūla. Turite teisę rinktis. Beje, tai absoliučiai nesusiję su skiepais. Tai yra sąmokslo teorijos plėtojimas.

Nepykit, bet visas sis posta sukele sypsena. O pasidomejote kiek tonu maisto ismetama, kodel nepasirupinama sureguliuot vartojima? Kalbeti globaliom temom, remiantis abstarkcijom, visi sugebam. Realiai vienetai, kurie ryztasi isketi i viesuma rupimus klausimus, su tuo kovoti, juk vienos tiesos nera. Net ir ejimas uz skiepus- tai ne vienintele tiesa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Opensea: 21 vasario 2015 - 00:01
QUOTE(mementoo @ 2015 02 20, 20:03)
Bet kas, nors truputį vartęs medicinos vadovėlius tikrai išjuoks jūsų skleidžiamas nesąmones. Kažkokiu būdu leidžia nesusirgti  lotuliukas.gif , žemių valgymas prevencija nuo stabligės  lotuliukas.gif
O soda išgydo vėžį, ania?
Tai jau matome, kokiu tikslu jūsų bendruomenės ir kuriasi. Vakarai jums kliudo, o š.korėja ir rusija yra kelrodės žvaigždės. Dar parašykite apie reptiloidus, kurie valdo pasaulį, pilna rusiška žiniasklaida tokios info, ir apie chemtreilus nepamirškite.
Lietuvoje raudonukės vakcina pradėta skiepyti 1992 m. Net nežinote kada sovietmetis pasibaigė. Ieškote baubų, ateis kas nors suriš, be jūsų žinios jūsų vaiką paskiepys? Ką čia rašinėjate? Kokiu tiklsu tai darote?
Kur įrodymai, kad ten skiepyjama be tėvų žinios? Parašėte bele ką ir jau visi tiki ir dreba?

Gerbiamoji, siūlyčiau Jums dar karta perskaityti mano parasyta teksta. Ir si karta suprasti teisingai. Jusu ziniai puikiai skaitau ir suprantu anglu, rusu ir vokieciu kalbomis. Pati nesu medike, bet kilusi is mediku seimos su giliomis tradicijomis. Jei Jus vartote medicinos vadovėlius, tai tikrai žinote, kad vakcinuoti galima ir peroraliai, t.y. lasiukais i burna. Idomu, kaip tokiu atveju, susiformuoja imuninis atsakas, t.y. Įgyjamas laikinas imunitetas. Stabliges sukelejes yra bakterija, kuri yra randama dirbozemyje, gyvunu virskinamajame trakte. Kai sporos patenka i žaizda, tada gali įvykti uzsikretimas. Gali, bet nebūtinai įvyks. Gerai is karto praplovus žaizda dezinfekcinemis priemonemis, tikimybe susirgti sumažėja iki minimumo. Pabendraukite su vienu kitu ismananciu infektologu. Kartu su nesvariomis rankomis (aisku, ne miesto aplinkoje) i virskinamaji trakta patenka bakterijos sporos. Nieko neprimena? Beje, tu bakteriju irgi yra ne viena rūšies atmaina. Buvo atliekami tyrimai, buvo skelbiami rezultatai. Tenbrok, Bauer, Coleman įrodė, kad dažnas is musu (apie 30 proc) yra sios bakterijos nesiotojas. Tiksliau sios bakterijos sporos randamos zmoniu virskinamajame trakte. Ir yra duomenu, kad susizeidziantys ne viena karta per savo gyvenima valstiečiai nesuserga stablige. Jie net nedezinfikuoja zaizdu taip kaip mes įpratę ta daryti. Bet kažkodėl nesuserga. Manoma, todel, kad jie ir yra tie nesiotojai. Taip pat buvo įrodyta, kad dideles vit C dozes daznai padeda išgyti greitai ir ne pasekmiu. Nustebsite, bet mano senelis pasakojo, kad tymus jie gydė didelėmis vit A dozėmis. Ir gydė sekmingai. Sis gydymo metodas net buvo aprašytas senose medicinos knygose. Jis sake, kad jei nenori susirgti tymais, valgyk daug oranziniu darzoviu. Net LT yra mediku, kurie is to nezvengia. Nors dauguma, aisku, pasuka rodomuoju pirštu prie smilkinio. Na, jie gi daug protingu medicinos knygu yra pavarte.
Toliau.
Pasaulį valdo pinigai, pinigus valdo tam tikri turtingųjų klanai, kuriems priklauso farmacijos, maisto, karo, media ir kt. priemones. Na, jei Jus su šituo nesutinkate, tai net nebandysiu nurodineti oficialius saltinius, kur viska galima patikrinti. Ar Jus manote, kad visi tie pinigėliai sukrauti sąžiningu keliu? Kapitalizmas - santvarka, kuri grindžiama asmens nuosavybe ir pelno sekimu ( 7 klases Istorijos vadovelyje taip nurodyta). Ir kuo cia deti reptiloidai ir soda? Beje, patvirtinta, kad zmogaus organizmo terpes, išskyrus skrandi, yra sarmines. Dar oda turi silpnai rugstini ph. Ir aziotazas su soda kilo butent del to ir tokiu maisto papildu kaip Basica atsiradimas. Musu maistine soda savo chemine sudėtimi siek tiek skiriasi nuo tos tikrosios sodos, kuria vartoja Indijos jogai. Kaip ten is tikruju yra negaliu pasakyti, nes i si klausima labai nesigilinau. Bet teigiama, kad jogai neserga. Tai, kad joga padeda galiu ir is savo asmenines patirties patvirtinti. Interneto platybėse daug info apie vartojančius paprasta maistine soda. Bet as efektyvumu linkusi suabejoti vien del auksciau ivardyto sodos skirtumu.
Del vėžio. Dabartiniu vaistu, nekalbu apie sėkminga chirurgini pašalinima, nuo veziu efektyvumas matuojamas isgyveninamumu metais. Kodel? Gydo? Tik prailgina gyvenima. 5 metai jau tikras pasiekimas. Gal kažkam soda ir su tuo susijęs placebo efektas leidzia pasiekti neprastesnius rezultatus. Nezinau.

Rusija ir S.Koreja pateikti kaip pvz. Rasiau, kad vyksta globalus infokarai. Visos puses, ir vakaru irgi, aktyviai meluoja, skleidzia propaganda. Ar Jus naiviai tikite ka skelbia LT media? As skaitau ir domiuosi iv. saliu ziniasklaida. Surandu ir kitokiu nuomoniu bei faktu. Žinot, ka yra Geringas pasakes? Jis sake, kad valdyti tauta lengva. Tik parodyk jam "priesa" ir sutelk kovai su tuo "priešu", ir valdyk ta nuo baimes drebancia populiacija. Teroristai, Huseinas, Kadafis, cheminiai ginklai, Asadas, dabar rusai puola. Kur įrodymai? Išskyrus skleidžiama panika ir panieka, nieko nematau. Užtat dėmesį nuo tikru LT problemu tikrai atitraukia. Rusija ir Korėja ne kelrodis. Niekur to nerasiau. Kodel priskiriat mane prie diktaturu gerbeju? Bet kur dingo tikrosios demokratines vertybes? Ar nematot kaip tyliai pakeiciamos musu tautos tikrosios vertybes. Pirmai atakai visuomenėje kyla nepasitenkinimo banga ( pries gėjus, juju santuokas, genderribu issiliejimo, skiepus ir pan ). Tada eina stiprus tolerancijos kaip vertybes populiarinimas. Beje, vartete medicinos vadovėlius, todel turit zinoti. tolerancija tai grynai medicinos terminas, o ne kazkokia vertybe, kuria skleide Senoves filosofai. Tai yra organizmo reakcijos silpninimas i tam tikros medziagos suleidima i organizma. O imunine tolerancija tai organizmo busena, kai organizmas negali pasigaminti antikunius i tam tikra antigena. Ir kaip gėris "tolerancija" buvo pradėta pateikineti tik 20 am. 9 desimtmetyje. Tai taip pamažu ir silpnina musu tautinį,kolektyvinį atsaka. Greitai prievarta skiepyti, atimineti vaikus, perengineti berniukus mergaitemis ir atvirkščiai bus tiesiog toletantisko individo isugdymo pasekme. Tai vienas pavyzdžiu, kuris mane glumina kaip demokratine santvarkoje gyvenanti individa. As lyginau liberalios demokratijos ir diktatūros esmes. Pasidomėkite, isanaluzuokite, tada galėsim diskutuoti. Toli eiti nereikia. Pavyzdžiu mases. Tik reikia pasistengti juos pamatyti, surasti. Sakot, cia samokslo teorijos ir to negali buti. Tai jau vyksta. Atsimerkit. Skaitykit, ieškokite, domekites. Tai jau vyksta ir pas mus. Tik musu tolerancija kaip atsakas yra pakankamai stiprus.
Aciu, kad pataisete del raudoniukes. Nepamenu kada tiksliai skiepijo (praejo virš 20 metu, jokiu įrašu apie tai niekur nebuvo padaryta), bet tikrai tiksliai zinau kada baigesi sovietmetis Lt. Ir gal apsieikime šioje vietoje be sarkazmo.
Mus išvedė i koridoriu ir paskiepijo. Tėvai nieko nezinojo. Ir labai gaila, kad tai vyko jau nepriklausomos Lietuvos laikais. O as maniau, kad cia sovietmetis mane prievarta paskiepijo. Tiesiog graudu. Ir drebėti yra del ko. Nes priverstinai skiepijimai vyksta JAV, UK, Skandinavijoje. Taciau kol kas cia labiau epizodiski, nei masiniai reiškiniai. Taciau Vengrijoje jau vyksta siaubingi dalykai. Tokiu skiepijimu pasitaiko net Vokietijoje. Skaitykit spauda. Reguliariai aprašomi panasus skandalai. Tendencija akivaizdi. Dabar imkit ir meskit akmeni i mane, kad matau vakaru liberaliojoje demokratijoje ne tik geri, bet ir nemazai diktatūros apraisku.
Atleiskit, bet, jei bus panasiu nepagristu ir nieko su mano žodžiais neturinciu sarkastiniu pasisakymu, tiesiog i juos nereaguosiu. Domina tik diskusijos.
Atsakyti
QUOTE(Opensea @ 2015 02 20, 23:54)
Ir siaip pas mus mokesciu puokste, bet kiek efektyviai jie paskirstomi, tai ilga ir gili diskusija, i veltis net nezadu.

tai kam pradedate. Apie mokesčius skiepų temoje?

QUOTE(Opensea @ 2015 02 21, 00:01)
Nepykit, bet visas sis posta sukele sypsena. O pasidomejote kiek tonu maisto ismetama, kodel nepasirupinama sureguliuot vartojima? Kalbeti globaliom temom, remiantis abstarkcijom, visi sugebam. Realiai vienetai, kurie ryztasi isketi i viesuma rupimus klausimus, su tuo kovoti, juk vienos tiesos nera. Net ir ejimas uz skiepus- tai ne vienintele tiesa.

Tiesiog atsakiau į kitą visiškai su tema nesusijusį postringavimą tam, kad nemanipuliuotų , jog visi visur bando kažką blogo padaryti.
O jūsų žodžiai ką konkrečiai reiškia? GMO paskirtis yra labai aiški, užauginti tokį produktą, koks natūraliom sąlygom neužaugs, o jo labai reikia. Ką jūs čia siūlote. Uždrausti žmonėms pirkti? Tai moko ir per TV ir per radiją mažinti vartojimą ir dalį sutaupytų pinigų paaukoti. Ar darote tai? Ar jūsų iškėlimas į viešumą tai yra SM pasisakyti?
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2015 02 21, 00:06)
*tai kam pradedate. Apie mokesčius skiepų temoje?
Tiesiog atsakiau į kitą visiškai su tema nesusijusį postringavimą tam, kad nemanipuliuotų , jog visi visur bando kažką blogo padaryti.
**O jūsų žodžiai ką konkrečiai reiškia? GMO paskirtis yra labai aiški, užauginti tokį produktą, koks natūraliom sąlygom neužaugs, o jo labai reikia. Ką jūs čia siūlote. Uždrausti žmonėms pirkti? Tai moko ir per TV ir per radiją mažinti vartojimą ir dalį sutaupytų pinigų paaukoti. Ar darote tai? Ar jūsų iškėlimas į viešumą tai yra SM pasisakyti?

*O kodel nepagrindete atsakymo susijusio su mokesciais darzelio islaikymui? Nes butent jis yra aktualu. As pazymejau, jog nesiplesiu visu mokesciu puokstes analize. Bet jus uzkibote butent uz tai. Ka tai galetu reiksti, gal nora pasigincyti tiesiog for fun.

**Parupo irodinet ka reiskia ir kaip veikai GMO g.gif Tikrai jusu nesuprantu. Kalba ejo apie musu tiesa susijusia su skiepais. Mes ja turime, todel ir musu argumentai jums neitinka, nes jusu gi kita tiesa. Pasilikite ja sau ir eikite i kita tema diskutuoti.
Atsakyti
QUOTE(Opensea @ 2015 02 21, 00:13)
*O kodel nepagrindete atsakymo susijusio su mokesciais darzelio islaikymui? Nes butent jis yra aktualu. As pazymejau, jog nesiplesiu visu mokesciu puokstes analize. Bet jus uzkibote butent uz tai. Ka tai galetu reiksti, gal nora pasigincyti tiesiog for fun.

**Parupo irodinet ka reiskia ir kaip veikai GMO g.gif Tikrai jusu nesuprantu. Kalba ejo apie musu tiesa susijusia su skiepais. Mes ja turime, todel ir musu argumentai jums neitinka, nes jusu gi kita tiesa. Pasilikite ja sau ir eikite i kita tema diskutuoti.

Man pasirodė svarbesnis antras teiginys. Tai jį ir pacitavau. Užkalbinote pirmoji mane, aš jums atsakiau. prie ko čia ginčas, tai yra diskusija. Ar tai turi būti monologas?

Dėl GMo rašiau ne jums, vėlgi jūs mane užklausėte. Nesuprantu jūsų kabinėjimosi. O paskutinis sakinys tai pagrindinis jūsų argumentas? Galite nesivarginti atsakinėdama. Nes jūs net įsivardinate "mes" .
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2015 02 21, 00:17)
Man pasirodė svarbesnis antras teiginys. Tai jį ir pacitavau. Užkalbinote pirmoji mane, aš jums atsakiau. prie ko čia ginčas, tai yra diskusija. Ar tai turi būti monologas?

Dėl GMo rašiau ne jums, vėlgi jūs mane užklausėte. Nesuprantu jūsų kabinėjimosi. O paskutinis sakinys tai pagrindinis jūsų argumentas?  Galite nesivarginti atsakinėdama. Nes jūs net įsivardinate "mes" .

Ir kuom jis jums svarbus, butent sis teiginys, kad atejus i sia tema (neskiepytu vaiku) kilo noras ignoruoti klausima susijusi su skiepais ir darzeliais?

Kodel jums uzkliuvo mes? Si tema turi konkretu pavadinima, ir tai aktualu mums, tai jungia mus- neskiepytus vaikus ir darzelius. O jus kas kas jungia su sia tema? Papriestarauti?
Atsakyti
Apetita padidino glutamatas, ne GMO, bet manau, kad nenugincysite, jog tai moksliniai pasiekimai? Ar ne? Turime teise jais naudotis, dabar kovojame del teises, zinodami ju pasalini poveiki, zinoti ka valgome ir rinktis, su skiepais, kuriu pasalinis poveikis net info lapeliuose aprasytas, nes be to joks vaistas negali buti isleistas i rinka ir registruotas, kazkodel mes negalime rinktis, ir turime sau susileisti, nors tai gali buti jau 99proc. aisku, kad bus letaline iseitis (anafilaksinio soko pavyzdziu) gali aisku ir nebuti, o pasalinis poveikis, kurie atsiranda ne is karto, o po savaites, dvieju, po menesio, nes konservantu poveikio beje neparaso, pasidomejes gali suzinoti kaip galima apsinuodyti formaldehidu suleistu tau i kuna doh.gif
mementoo as suprantu, kad jus zavites zmogaus pasiekimais, pazanga as irgi dziaugiuosi pvz. kad yra insulinas ir daugybe zmoniu isvengia mirties, kad yra galimybe persondinti kaulu ciulpus ir zmones pagyja, bet net sergantis veziu zmogus renkasi, ar jis ims chemoterapija ar ne, t.y. jis gal nenugincyja mokslo pasiekimo, bet atsisako jo.
As zinodama abi skiepu puses irgi renkuosi, kad pvz. nenoriu pasirasyti, jog visa atsakomybe uz paskiepyta vaika ir SKIEPO PASALINIUS POVEIKIUS, net galima letaline iseiga, yra mano, nes as leidau paskieopyti vaika, o ja turetu prisiimti skiepo kurejas, o ne tas, kuris leido suleisti preparata
Atsakyti
Mementoo, is ko Jus idomu sprendziate apie mano išsilavinimo ir ziniu lygi? Is to, kad Jums juokingi mano pasisakymai? Juokinga kol gyvenat šilta ir patogu gyvenima. Kai sudidursit su sistema, kuri negailestingai Jus sudoros, gal nebus taip juokinga. Vien sveikatos apsaugos sistema ne viena jau sudorojo.
O gal Jus esate politikos mokslu ekspertė, kad žinote kas yra liberaloji demokratija ir diktatura? Kokie sistemu pagrindiniai principai? Net VU mokina tuos principus. Nustebsit sužinojusi, kad labai panasus ir neretai net yra veidrodiniai atspindziai.
O gal medike, kad taip puikiai išmanote skiepu tematika? Net medikai to neišmano. LT yra tik keli tikri profai, kurie kazka tikrai moka ir zino. Ir tai ne Usonis. Kiti yra arba biznieriai, arba abejingi.
Ir niekaip nesuprantu, kodel vis dazniau sutinkami zmones nesuprantys ka skaito, negirdintys kas yra sakoma. Akivaizdi švietimo sistemos su supaprastintomis programomis spraga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Deimantuke*: 21 vasario 2015 - 01:08
QUOTE(Alchemie @ 2015 02 21, 00:36)
Apetita padidino glutamatas, ne GMO, bet manau, kad nenugincysite, jog tai moksliniai pasiekimai? Ar ne? Turime teise jais naudotis, dabar kovojame del teises, zinodami ju pasalini poveiki, zinoti ka valgome ir rinktis, su skiepais, kuriu pasalinis poveikis net info lapeliuose aprasytas, nes be to joks vaistas negali buti isleistas i rinka ir registruotas, kazkodel mes negalime rinktis, ir turime sau susileisti, nors tai gali buti jau 99proc. aisku, kad bus letaline iseitis (anafilaksinio soko pavyzdziu) gali aisku ir nebuti, o pasalinis poveikis, kurie atsiranda ne is karto, o po savaites, dvieju, po menesio, nes konservantu poveikio beje neparaso, pasidomejes gali suzinoti kaip galima apsinuodyti formaldehidu suleistu tau i kuna doh.gif
mementoo as suprantu, kad jus zavites zmogaus pasiekimais, pazanga as irgi dziaugiuosi pvz. kad yra insulinas ir daugybe zmoniu isvengia mirties, kad yra galimybe persondinti kaulu ciulpus ir zmones pagyja, bet net sergantis veziu zmogus renkasi, ar jis ims chemoterapija ar ne, t.y. jis gal nenugincyja mokslo pasiekimo, bet atsisako jo.
As zinodama abi skiepu puses irgi renkuosi, kad pvz. nenoriu pasirasyti, jog visa atsakomybe uz paskiepyta vaika ir SKIEPO PASALINIUS POVEIKIUS, net galima letaline iseiga, yra mano, nes as leidau paskieopyti vaika, o ja turetu prisiimti skiepo kurejas, o ne tas, kuris leido suleisti preparata

thumbup.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif
Tik truputi papildysiu. Insulinas tikrai gali išgelbėti nuo mirties kritiniu atveju, bet jis negydo, kaip ir vaistai nuo spaudimo. Gaila, bet jie lėtai zudo. Tiesa, tokiu vaistu daug
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Deimantuke*: 21 vasario 2015 - 01:31
Nebutinai kritiniu, tiesiog tai budas gyventi su liga..pamenu maciau filma, kaip sukure insulina ir kaip zmones iki tols tiesiog "sudegdavo" nuo ligos..baisu, o kai pagalvoji apie vaiku diabeta, pas mus buvo darzelyje vaikas su pompa, juk taip pagalvojus, tiesiog vaiko neliktu, ka jau ten apie ejima i darzeli
Atsakyti