Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepytų vaikų priėmimas į darželius

QUOTE(Alchemie @ 2015 04 07, 21:22)
Tai kodel tada JAV po skiepijimo nuo vejaraupiu sitiek serganciu juostine pusleline?
Beje, jusu pateiktame straipsnyje-aprasyme, irgi minima, kad serga vyresnio amziaus zmones virs 50 metu, tai kodel JAV serga paskiepyti nuo veraraupiu vaikai, kas siai ligai visai nebudinga.
Laimei, mano vaikai ir as esame sirge sia liga ir turime naturalu imuniteta, kiekvienas susitikimas su serganciu aktyvina jau igyta imuniteta ir tokiu budu neleidzia pasireiksti ir juostinei puslelinei.
...
Vejaraupiu yra gyva vakcina, kas jau savaime yra pavojingiau, negana to, ja linke jungti su MMR, kas is viso yra doh.gif
Kam skiepyti nuo vejaraupiu, jei vaikas pats gali jais persirgti ir nesibadyti, nesileisti dar kazkokiu aliuminio junginiu kelissyk per gyvenima, kurie kenkia smegenims ir vystymuisi? Nekalbant, kad vakcina visam gyvenimiu nesuteikia imunizacijos ir tada zmogus jau labai turi sekti, kada revakcinuotis
....
Daugiavalenetes delto, kad dalis vakcinu yra visai neveiksmingos ir ju kitaip neiskistu, jei nejungtu su kitomis, tipo5:1 jums pasiseke. 
.......
Taip, jei ikastu pasiutes suo as paiskiepyciau, na susizeidus galimai anaerobiskai ir su galimybe susirgti stablige irgi pasiskiepyciau, bet juk delto, kad gal suslauzysit koja kazkada (o gal ne) profilaktiskai, kad priprastumet prie jausmo kojos nesigipsuojat

JAV statistika šiuo klausimu nesidomiu, negaliu atsakyti. Patikslinkite, ką reiškia tiek daug. Kiek kartų padidėjęs sergamumas lyginant 20 metų bėgyje? Dažniausiai serga vyresnio amžiaus, bet ne vien vyresnio. Persirgus virusas niekur nedingsta, latentinėje būsenoje gali ištupėti daug metų. Jo išlindimas yra įtakojamas tik imuninės sistemos būsenos, o ne susitikimų kiekiu su sergančiaisiais. Labai įdomus teiginys. Kur jūs einate, kad susitiktumėte su sergančiaisiais vėjauraupiais?
...
Kas jus verčia jas jungti su MMR? Na, žmonės ir skiepyjasi tam, kad nesirgtų, juk logiška. Nesuteikia amžino, reikia revakcinuotis. Bet reikia periodiškai eiti ir pas ginekologą, dantistą, spaudimą pasimatuoti. Savimi reikia rūpintis. Kodėl revakcinaciją sukelia kažkokį išimtinį rūpestį?
.........
Parašėte bele ką.
....
Vakcina nuo pasiutligės nėra įtraukta į kalendorių. Nėra jokio reikalo, aišku su išimtimis, ja vakcinuotis iki tol, kol neištiko bėda. Niekas jos ir nekiša per prievartą. Nors pagal jūsų logiką, farmacininkams tai juk biznis būtų. Ir revakcinuotis kasmet reiktų. Ir vienvalentė ji, bet nekiša jos, biznio nesuka, nei farmacininkai nei valstybė.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2015 04 07, 17:46)
Mano "mini statistika": prieš maždaug metus vienoje šeimoje nuo vėjaraupių buvo paskiepyti 3 vaikai, pradinukas ir du darželinukai. Neilgai trukus jie visi trys vėjaraupiais susirgo ir sirgo žiauriai. Taigi, "mini statistika" rodo, jog 100% vaikų po skiepų nuo vėjaraupių sirgo vėjaraupiais.  lotuliukas.gif
***
Kas verčia? Higienos normos pataisos su ministru priešakyje. Netiesiogiai, bet šantažo būdu: nori darželio - privalai skiepytis.
***

Taip pat neatsakot į klausimą, ar ta Higienos normos pataisa nepažeidžia piliečių ir mokesčių mokėtojų teisių.

drinks_cheers.gif

1. Gal kartais tą istoriją žinote kiek detaliau ty ar ne per pirmąsias tris savaites po vakcinavimo vaikai susirgo vėjaraupiais g.gif
2.Labai panašiai mane(spėju, kad ir jus mirksiukas.gif ) SAM ministro įsakymas verčia kasmet lįsti po rentgeno aparatu per kasmetinį sveikatos patikrinimą. Šantažo būdu- nori dirbti- privalai pristatyti pažymą. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2015 04 07, 21:37)
nu nepasidare aiskiau is kur tokia statistika traukiat...
kaip neskiepyti vartoja daugiau antibiotiku negu skiepyti? g.gif Tipo, vakcinos nuo 2 sukeleju  isgelbeja nuo visu bronchitu, plauciu uzdegimu, epiglotitu?

vienas iš šaltinių.
http://ec.europa.eu/...e/index_en.html

Ne nuo visų, tik nuo dažniausiai sukeliančių padermių.
Skiepas nuo rotavirusinės infekcijos irgi suteikia netiesioginę apsaugą nuo galimo antibiotikų vartojimo. Po persirgtos pirmą kartą rotavirusinės infekcijos paliekamas žarnynas kuriam laikui be jokios apsaugos, "plikas", ir praktiškai visi vaikai dėl to po 1-2 sav. suserga lengvesne ar sunkesne forma bronchito ir pan.
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2015 04 07, 20:56)
siaip, kitose salyse vakcinu atsisakymas taip pat turi pasekmes. Daznai tai netgi draudimas lankyti mokykla. Arba vaiko pinigu nemokejimas.

Bet ne visose,be to,yra galimas namų mokymas.O LT jokių pinigų ir taip negauni lotuliukas.gif
QUOTE(mementoo @ 2015 04 07, 22:19)
Antibiotikų vartojimo paplitimas Lietuvoje, jei pakonkretinti, vaikų amžiuje gydant kvėpavimo takų ligas. Iš ten traukiu. Gyventi natūraliau nekomentuosiu, jei turite omenyje sveikos gyvensenos principus tai aš tik už tai.  Deja, kol formuojasi mažo vaiko imuninė sistema, jam tenka labai dažnai persirgti bronchitais, plaučių uždegimais,  ausų uždegimais, anginomis  ir t.t. Dažniausiai tai gydoma antibiotikais, apsidraudžiant nuo sunkių komplikacijų. Aš nekalbu apie jūsų konkrečius vaikus, kai galite parašyti bele ką, aš kalbu apie statistinius duomenis. Pneumo skiepas suteikia didelį šansą neįsisirgti ir pasveikti greit, gaunant vien pakankamą skysčių kiekį, neprireikia rimto gydymo. Haemophilus influenzae B  sukeltas epigliotitas gydomas išskirtinai tik antibiotikais, dar patiriant didelį pavojų, jog nepatyręs gydytojas nepakankamai greitai atskirs nuo laringito ir tada jau turėsime didelę bėdą.

rašot visiškus briedus,mano vaikai taip pat nėra sirgę nei viena iš jūsų paminėtų ligų ir dėl to gavę antibiotikų.Iš vis ,kaip pasižiūriu kiek kiti vaikšto pas gydytojus tai doh.gif ,mes einam kartą metuose pažymos pasiimt tfu tfu tfu ir kartais pasiskambinu dėl pateisinimo kai sergam sloga.
Sirgom ir rotais(labai lengvai),ir vėjaraupiais ir dėl to tikrai nenusilpo ir nesusirgo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 08 balandžio 2015 - 06:19
QUOTE(mementoo @ 2015 04 07, 21:01)
vienas iš šaltinių.
http://ec.europa.eu/...e/index_en.html

Ne nuo visų, tik nuo dažniausiai sukeliančių padermių.
Skiepas nuo rotavirusinės infekcijos irgi suteikia netiesioginę apsaugą nuo galimo antibiotikų vartojimo. Po persirgtos pirmą kartą rotavirusinės infekcijos paliekamas žarnynas kuriam laikui be jokios apsaugos, "plikas", ir praktiškai visi  vaikai dėl  to po 1-2 sav. suserga lengvesne ar sunkesne forma  bronchito ir pan.


cia apie tai nera nei vieno sakinio....
Tik apie siekiamybe sukurti vakcinas pries antibiotikams atsparius mikroorganizmus.

o kur jau tokius faktus apie rotavirusines infekcijas radot? blink.gif
Atsakyti
Rota virusu nesame sirge niekas semoje, t.y. nei mano siema is 4 amsenu, nei mano sesers is 6 asmenu, zodziu placiai, skaiciuojant pusbrolius ir pusseseres ir niekad nesame nuo jo skiepijasi, kam reiktu saugotis, nezinau, plauni rankas, higienos laikaisi, geriau, nei vakcina, kuria kudikiams siulo nuo kleiu menesiu doh.gif
Kam vakcinuotis kad ir vienvalente, jei mes visi sirge vejaraupiais.
Jei jau taip destote statistka, apie vakcinuotu ir nevakcinuotu antibiotiku naudojima, ar vejaraupiu ir juostines pavojus tai apsidomekit, imeciau gi apie JAV straipsni,sttisitka irgi galima rasti, nes ten jau rimta beda, o kai serga 5 metu vaikai po skiepu.

Apie psaiutlige as rasiau, kad pasiskiepyciau, t.y. neneigiu, kad yra reikalingu skiepu, bet jie neturi buti prievartiniai tose vietose, kur jie neveikia (hepatitasB, stablge, kokliuso deja neveiksmingas, TBC net stebima didesnis sirgimas ten kur skiepijama 90 proc.) ir jauname amziuje neeikalingi.
Ejimas pas dantista ir ginkloga, man nesuleidzia aliuminio drusku, formaldehido ir kt. kenksmingu emdziagu, o revakcinacija deja reikalauja ir pinigu ir fizines bukles tinkmaos tam.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2015 04 07, 21:45)

2.Labai panašiai mane(spėju, kad ir jus  mirksiukas.gif ) SAM ministro įsakymas verčia kasmet lįsti po rentgeno aparatu per kasmetinį sveikatos patikrinimą. Šantažo būdu- nori dirbti- privalai pristatyti pažymą. bigsmile.gif

o kas jus stebina? Yra darbų, kur to reikia.
Atsakyti
Kazkodel pirmiausia del lobizmo valstybe zada pirkti prastesne vakcina, kuri suteikia maziau proc. atsparumo nuo pneumokoko, tai pirmas dalykas ir skandalas visiems zinomas, nes gerb. Usonis nori GSK padaryt paslauga.
Antra..is mano alinkos, aisku tai laba mazas kiekis, bet kazkodel is 8 vaiku skiepytu nuo pneumo infekcijos, visi susirgo pneumokokine infekcija...
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2015 04 07, 21:45)

Kas jus verčia jas jungti su MMR? Na, žmonės ir skiepyjasi tam, kad nesirgtų, juk logiška. Nesuteikia amžino, reikia revakcinuotis. Bet reikia periodiškai eiti ir pas ginekologą, dantistą, spaudimą pasimatuoti. Savimi reikia rūpintis. Kodėl revakcinaciją sukelia kažkokį išimtinį rūpestį?



Dantis tikrinamės ir tik esant reikalui juos taisomės,traukiame,neiname šiaip taisytis,išsigręžti galvojant o gal toje vietoje kada nors bus kariesas..Bent jau aš nesiskusdama nelakstau pas gydytojus(nesu iš tų kur sveika ieško ligų).Kam tą spaudimą matuotis jei niekuo nesiskundi.
O skiepų su pavojingomis medžiagomis visai nėra noro prisikišti,neaišku kam,kokiu tikslu.Nei vaistas,nei vitaminas.Nežinai kaip sureaguos,ar tau tinka ar nepakenks.Tad ir nelinkusi su savimi daryti eksperimentų nesant reikalui.
Skiepytis,kad nesirgtum,o ar taip yra?Vaikai serga masiškai.Bijai susirgti kokliušu kankinkis su alergija visą gyvenimą ir pan.Skiepai turi dvi puses tikrai ne vieną.
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2015 04 07, 23:01)



mementoo bet jus visada islendat netinkamu metu, netinkamoi vietoj, pateikiat faktus netinkamu formatu ir neatitinkancius tikroves, is kitu prasote oficialiu saltiniu argumentams pagristi, pati pateikiat kazkokius rasinelius "ne i tema". Esu su jumis diskutavusi kazkada..daugiau nematau reikalo... Tiesiog idomus Jusu tiksliai sioje temoje, nes kolkas matau tik viena - kirsinti ir klaidinti.
Idomu kodel?
Atsakyti
Taip ir nesupratau kodel tie neskiepyti daugiau antibiotiku vartoja.. Tipo serga dazniau nes nepasiskiepijo nuo pneumokoku? Tai gal turite statistika, kas dazniau serga skiepyti ar ne? Nes tie jusu ale faktai kad daug vaiku naudoja antibiotikus nuo tam tikru ligu, nera irodymas kad tie vaikai neskiepyti. Atsipeikekite. Deja bet dazniausiai tie tevai kurie aklai tiki gydytojais ir sventai vykdo viska ka jie liepia, tie ir antibiotikus istisai geria net nuo slogos, be jokiu tyrimu, nes gydytojas kaip Dievas, liepe ir duoda.
O tie kurie neskiepija dazniausiai gydytojais taip sventai nebetiki ir be tyrimu dazniausiai antibiotiku neduoda. Bent as neduodu. Mano sunus yra gaves antibiotikus tik viena karta, ir tai juos paskyre ligonineje, o ne seimos gyd. O knyguteje antibiotiku turim prirasytu dar kokus 4 tai tikrai, nes gydytojams susisviecia kad reikia, be jokiu tyrimu, siaip.... visada einu ir pasidarau mokamus tyrimus ir antibiotiku ne karto nedaviau be reikalo.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2015 04 07, 22:45)
1. Gal kartais tą istoriją žinote kiek detaliau ty ar ne per pirmąsias tris savaites po vakcinavimo vaikai susirgo vėjaraupiais  g.gif
2.Labai panašiai mane(spėju, kad ir jus  mirksiukas.gif ) SAM ministro įsakymas verčia kasmet lįsti po rentgeno aparatu per kasmetinį sveikatos patikrinimą. Šantažo būdu- nori dirbti- privalai pristatyti pažymą. bigsmile.gif
1. Na, detaliai jau nepamenu, nekaupiu tokios informacijos, bet buvo panašiai.
2. Irgi panašiai. doh.gif
Atsakyti