Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepytų vaikų priėmimas į darželius

Palaukit, as kazkaip "keistai" suprantu Jusu komentara.
As nestumo metu buvau labai padori, o vat kitos tai aktyviai su visais pramogauja lytiskai ir dar badosi neaiskios kilmes adatomis? g.gif
Svedijoje tikrinamos visos mamos ir tik rizikos grupes vaikai yra skiepijami, tai, kad as zinojau sita fakta, mano vaikas isvenge hepatito vakcinos. Pas mus patikrinti mamas tikrai butu pigiau, nei skiepyti visus kudikius, pradedant, kad vakcinos turi galiojimo laika, jas reikia uzpirkti nepanaudotas, nebegaliojancias nurasyti (kas irgi sudaro daug darbo ir popieriu). O apie kokias intervencijas medicinins kalbate? Taip, jei vaikas gimsta su bedom ir nusimato operacijos, tikrai abejoju (aisku nuo atvejo priklauso, bet..tai papildomas kruvis organizmui ), ar vaika skiepija nuo hepatito B (zinoma, pas mus buna ir uzkresto kraujo perpylimui, gydytojai siaip jau dazniau serga ne hepatituB) tai tikrai nera priezastis skiepyti vaika, net neistyrus ir nezinant, ar jis negime kartais alergiskas kiausinio baltymui.
Tiesiog reikia paziureti i kitu saliu patirti, Prancuzija, Svedija, Olandija ir t.t.

O tai jusu manymu, neskiepijamas kudikis lieka sterilioje aplinkoje, jam buti skiepai, kad "sterilumas" butu sugriautas? Juk puikiai suprantat, kad ne, kad nuo dalies ligu vaikas turi is motinos gaunamus antikunius, ypac jei matinamas MP.

Pasakykit, kodel Lietuvoje tuberkulioze vesi, nors skiepyta tikrai dideliais procentais? O Olandijoje nebeskiepija jau seniai, bet ten susirgimas tuberkulioze yra zemiausias Europoje?

Protingos valstybes stebi vakcinos veiksminguma, sergamuma, vakcinos pasaliniu poveikiu kieki ir ligos pasalinius poviekiu kieki. Yra ne vienas atvejis, kai vaklstybes nusprende nebepirkti vakcinu nes jos sukele daugiau mirciu, nei liga ir sergamumas. Apie tai buvo kalbeta

Taip, tik keli mikroorganizmai..pirmiausia yra gyvos vakcinos, pvz. MMR, galiausiai vakcinos gaminamos kitu gyvunu genetiniu pagrindu, t.y. iterpiamas kitas DNR (kas aisku labai aktyvuoja imniteta kovoti pries), dar paziurekite, paskaiciuokite, kiek adjuvantu/konservantu yra suleidziama su vienvalente ir kiek su penkiavalente ir daugiau vakcina?
Konservantai, nieku nedingsta, jie lieka organizme, t.y., kad per metus vaikui suleidus vakcinas nuo 10 ligu ir ne viena karta jis gauna tu kenksmingu medziagu gerokai daugiau, nei yra saugus kiekis vaikui iki metu (paskaiciuokit, kokio svorio vaikas gimsta, vienas 4kg, kitas 2500g, o vakcinos kieks tas pats, neskaiciuojama, kaip vaistai kiekis kg)

Vakcinu neveiksmingumas irgi matomas, tik jo stengiamasi neafisuoti, kai sirgo 2/3 kokliusu skiepyti jaunuoliai...ir toliau sekmingai skiepijama ir sergama (as pati vaiksyteje buvau skiepytos sesers susirgimo "auka" ir persirgau kokliusu ir tymais) taigi daugiavalente kartais pridengia, neveiksmingas vakcinas.

Kalbeti apie laika, kad daugiau jo sugaistama, klausimas, ar tikrai visos tos vakcinos reikalingos tokiam amziuje, tada ir laikas kitaip skaiciuojamas butu ir skiepu kalendorius. (Kiek as dabar laiko sugaistu su vaiku su spec. poreikiais, niekas neskaiciuoja, tik as pati, kai tenka vaikscioti per gydytojus pazymu del spec. poreikiu pagalbu)
Darzeliu tema kalbant, vaikai butu paskiepyti, gal didesniu procentu, jei poliomielito buvo likusi vienvalente, kuri buvo isimta tik pries NH pateikima, taigi zmones priversti skiepyti heksa vakcina doh.gif kur stablige aisku pati pavojingiausia darzelyje uzsikresti nuo neskiepyto vaiko doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alchemie: 06 balandžio 2015 - 21:02
QUOTE(Alchemie @ 2015 04 06, 20:56)
O tai jusu manymu, neskiepijamas kudikis lieka sterilioje aplinkoje, jam buti skiepai, kad "sterilumas" butu sugriautas? Juk puikiai suprantat, kad ne, kad nuo dalies ligu vaikas turi is motinos gaunamus antikunius, ypac jei matinamas MP.

**Pasakykit, kodel Lietuvoje tuberkulioze vesi, nors skiepyta tikrai dideliais procentais? O Olandijoje nebeskiepija jau seniai, bet ten susirgimas tuberkulioze yra zemiausias Europoje?


***paskaiciuokit, kokio svorio vaikas gimsta, vienas 4kg, kitas 2500g, o vakcinos kieks tas pats, neskaiciuojama, kaip vaistai kiekis kg)

****Vakcinu neveiksmingumas irgi matomas, tik jo stengiamasi neafisuoti, kai sirgo 2/3 kokliusu skiepyti jaunuoliai...ir toliau sekmingai skiepijama ir sergama (as pati vaiksyteje buvau skiepytos sesers susirgimo "auka" ir persirgau kokliusu ir tymais) taigi daugiavalente kartais pridengia, neveiksmingas vakcinas.

*kur stablige aisku pati pavojingiausia darzelyje uzsikresti nuo neskiepyto vaiko doh.gif

Labai dau temų palietėte, aš tiek nesiplėtosiu.
Neskiepytas nelieka sterilioje aplinkoje. Tai atsakymas buvo į tai, kad ojoj, kiek mikroorganizmų vienu metu suleidžiama. Iš aplinkos gaunama vienu metu žymiai daugiau. Gauna iš MP antikūnius, ir nuo tų ligų, nuo kurių gauna antikūnius niekas ir neskiepyja.Todėl tarkim vėjaraupių skiepo niekas nesiūlo naujagimiui.

** Nepainiokite priežasties ir pasekmės. Olandijoje, kadangi TBC neveši, tai ir skiepo nėra. O pas mus, kadangi TBC veši, ir nuo to vešėjimo visapusės apsaugos nėra, o tik dalinė, tik jauno amžiaus ir tik nuo diseminuotos formos, kad mažam vaikui yra didžiausias pavojus, tai ir yra skiepas. Laimė, kad nors toks yra, nes TBC atsparumas vaistams nuolat didėja, tuoj nebus kuom gydyti. Antivakcininkai labai prisideda prie didėjančio bakterijų atsparumo antimikrobiniams preparatams, nes dažniau serga ligomis, kurių gydymui paskiriami antibiotikai. Atsirandantis atsparumas antibiotikams, tai didžiausias laukiantis iššūkis.

*** vakcina nors yra vaistinis preparatas, jo dozavimas ne toks pats kaip kitų, įprastų vaistų. Dozės yra paskaičiuotos. Čia analogiją galima pravesti su užkratu, nesvarbu ar sveri 100 kg ar 10 kg, kad užsikrėsti užtenka tokio pat kiekio sukėlėjo.

**** ką reiškia neafišuoti. Yra nacionalinė statistika, pasaulinė statistika. Ar turite omenyje, kad visas, o visas pasaulis, klastoja duomenis? Vakcinos yra labai jautrūs preparatai, sovietiniais laikais iš nežinojimo, apsileidimo, technologijų nebuvimo, būdavo paskiepyjama nebeveiksminga vakcina. Dabar žmonės išprusę, medicina pažengusi, kontrolė žymiai geresnė, todėl vakcinavimas žymiai efektyvesnis.

* stabligės vakcina yra kartu su difterijos ir kokliušo. O tai ligos, kuriomis galima apsikrėsti nuo kito asmens.
Atsakyti
Mementoo, o kada išsakysit nuomonę mano pateiktais klausimais į temą "Neskiepytų vaikų priėmimas į darželius"? g.gif
Atsakyti
O tai kodel tada nuo stabliges skiepija? Juk ja neapsikreti nuo kitu vaiku
Vaistai dozuojami pagal kg, vakcinos irgi tik jos skirtos vaikams ir ne vaikams. Kadangi Vakcinoje yra kenksmingu medziagu, ju kiekis pagal vidurki paskaicuojama, bet deja vakcinuojama neziurint ar vaikas tinka vidurkiui ar ne.
Vakas gmes nepradeda kvepuoti gysidabriu, ar formaldehidu (na zinai, gal baldai ir su sia medziaga neapdairiu tevu), bet su suleidziama liga vaikas gauna ir nuodus, nebent jus sakytumet, kad tai nekenksminga, bet su siu medziagu nekenksmingumu nesutiksiu.
Vejaraupiu vakcina siuloma 9 men kudikiams

Jei sakome, kad 96 proc. paskiepijimas psaugo nuo ligu plitimo, kodel salyje, kurioje nebeskiepijami vaikai nera sios ligos? ir seniai nebera, ir seniai nebeskieija, nes rysys ligos yra ne su vakcina ir jos galimbe pazaboti (tik komplikacijas, bet ne uzsikretima liga, ka man pasake infektologe, dirbanti ligoninineje), o liga susijusi su pragyvenimo lygiu, taip, kad neveiksmingas skiepas nepades su musu atskirtimi ir pragyvenimo lygiu, kaip tik, ligos atsparumas delto ir dideja, cia panasiai kaip su be reikalo naudojamais antibiotikais ir nebaigtais ju gerti kursais. ka jau kalbeit apie vaikus, kurie gydosi nuo limfodenito bjauriais vaistais, kurie juos luosina, del blogai suleistos ir neveiksmingos vakcinos
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2015 04 07, 13:56)
O tai kodel tada nuo stabliges skiepija? Juk ja neapsikreti nuo kitu vaiku

Vakas gmes nepradeda kvepuoti gysidabriu, ar formaldehidu (na zinai, gal baldai ir su sia medziaga neapdairiu tevu), bet su suleidziama liga vaikas gauna ir nuodus, nebent jus sakytumet, kad tai nekenksminga, bet su siu medziagu nekenksmingumu nesutiksiu.

Vejaraupiu vakcina siuloma 9 men kudikiams

Jei sakome, kad 96 proc. paskiepijimas psaugo nuo ligu plitimo, kodel salyje, kurioje nebeskiepijami  vaikai nera sios ligos? ir seniai nebera, ir seniai nebeskieija, nes rysys ligos yra ne su vakcina ir jos galimbe pazaboti (tik komplikacijas, bet ne uzsikretima liga, ka man pasake infektologe, dirbanti ligoninineje), o liga susijusi su pragyvenimo lygiu, taip, kad neveiksmingas skiepas nepades su musu atskirtimi ir pragyvenimo lygiu, kaip tik, ligos atsparumas delto ir dideja, cia panasiai kaip su be reikalo naudojamais antibiotikais ir nebaigtais ju gerti kursais. ka jau kalbeit apie vaikus, kurie gydosi nuo limfodenito bjauriais vaistais, kurie juos luosina, del blogai suleistos ir neveiksmingos vakcinos

jei skiepyja nuo difterijos ir kokliušo, kas yra užkrečiama nuo vieno kitam, tai gauna ir stabligės komponentą. Kur radote pareiškimą, kad konkrečiai nuo stabligės nepaskiepyto nepriims? Nėra stabligės vienvalenčio Lietuvoje.

Praktiškai visų medžiagų, esančių mūsų aplinkoje, toksiškumą apsprendžia pagrindinis dalykas- jų kiekis ir koncentracija. Dantų pastoje esantis fluoras be galo toksiška medžiaga, bet dantis valotės su pasta? Nes neryjate tos pastos, o darote tai, ką su ja ir paskirta daryti. Vakcinose esančios pagalbinės medžiagos yra nuolatiniame tyrėjų akiratyje, vakcinos vis geriau valytos, vis kokybiškesnės, bet neįmanomo dalyko, t.y. be jokių pagalbinių komponentų, nereikia norėti dabar. Ateityje bus dar geresnės. Bet jei pasaulinio lygio ekspertai sako, kad jos saugios, nematau jokio reikalo abejoti tuom. Keistas toks vieno baubo atradimas ir nuolatinis gąsdinimasis juom. Žymiai blogesnė situacija konkrečiai Lietuvoje yra su 30 proc. populiacijos rūkymu. Kodėl savo jėgų nenukreipia antiskiepininkai į šią erdvę. Numesta nuorūka ant žemės į gruntinius vandenis paleidžia dioksinus ir kitas ypatingo pavojingumo medžiagas. Vaikai nuolat patiria prievartinį pasyvų rūkymą per tėvus ir globėjus, tai įrodyta, kaip daugybės ligų sukėlėjas. Bet visos strėlės vakcinoms. Tai kelia įtarimų, kaip mėginimas vieno poveikio daromą žalą nukreipti kitam, kuris saugo sveikatą.

Bet 9 mėn. kūdikis tai ne naujagimis. Motinos antikūniai prieš vėjaraupius labai aktyvūs iki 6 mėn., vėliau atsiranda labai stiprus krytis ir kūdikis tampa labai jautrus vėjaraupių sukėlėjui. Tai yra atsižvelgta skiepų kalendoriuje, ir kartojuosi, niekas nesiūlo ir niekur nesiūlo naujagimio skiepyti nuo vėjaraupių.

Jei šalyje ir aplink ją yra suvaldytas ligos protrūkis, tai labai suprantamas dalykas nutraukti vakcinaciją. Bet jei vakcinacijos veiksmingumas užtikrinamas tik nuolatiniams dideliam procentui esant paskiepytųjų, vadinasi vakcinacija turi būti tęsiama.
Atsakyti
Kiek PSO specialisčių smile.gif
Atsakyti
Difterijos ir kokliuso nereikalauja paskieputo, norint eiti i darzeli mirksiukas.gif poliomielitas tymai, raudonuke, taip, kad nereikai cia lialia, kodel vaika reikia skiepyti 5-6 ligom, norint sukurti apsauga nuo poliomielito, tai viena.
Antra, yra pastu be fluoro, steiu kokias perku, kiek yra ppm uzrasyta, kiek reikia vaikui pagal amziu, BET AS TURIU GALIMYBE nepirkti pastos ir ja nevalyti dantu.
Pati nebandziau rukyti ir seimoje niekas neruko, ka cia kalbeti, suprantu, kad jums skiepai sventa karve, skiepykites, prasau, juk nesakau, kad blogai, jei manot, kad jums ir kitiems tai pades, man nepadejo, vaika suluosino, kodel prievartiniu budu turiu bandyti luosinti antra vaika arba mokedama mokescius neleisti vaiko i darzeli?
Vejaraupiais sekimngai prasirgo ir turi dabar imuniteta, pasiziurekit, kas edasi JAV, kai nebera vaiku su naturaliu vejaraupiu imunitetu, i ka isvirto jau kelinta karta kankinasi daug baisnemis ligomis ir net mirsta nuo juostines puslelines.
mano manymu vejaraupiu vakcina tik suaguausiems reikalinga, nes jiems tai sunki ir sudetinga liga, bet jei vaikus pasmerkiam neigyti imuniteto nuo vejaraupiu, jie tures vis skiepytis, kad suage nesusirgtu
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2015 04 07, 15:19)
vakcinacija turi būti tęsiama.
Priverstinai? Be jokio pasirinkimo? Sąlygų-išlygų?.. g.gif
O kodėl mūsų vaikams atimama ikimokyklinio ugdymo galimybė, jei šalyje ir aplinkui liga išnaikinta/sustabdyta?

Ir kodėl Lietuvoje nėra vienvalenčių vakcinų?! Žmonės susimokėtų, kaip kurie net sukandę dantis. Tai turbūt todėl, kad farmacininkams neapsimoka?.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2015 04 07, 14:35)
Antra, yra pastu be fluoro, steiu kokias perku, kiek yra ppm uzrasyta, kiek reikia vaikui pagal amziu, BET AS TURIU GALIMYBE nepirkti pastos ir ja nevalyti dantu.


ka cia kalbeti, suprantu, kad jums skiepai sventa karve, skiepykites, prasau, juk nesakau, kad blogai, jei manot, kad jums ir kitiems tai pades, man nepadejo, vaika suluosino, kodel prievartiniu budu turiu bandyti luosinti antra vaika arba mokedama mokescius neleisti vaiko i darzeli?

Vejaraupiais sekimngai prasirgo ir turi dabar imuniteta, pasiziurekit, kas edasi JAV, kai nebera vaiku su naturaliu vejaraupiu imunitetu, i ka isvirto jau kelinta karta kankinasi daug baisnemis ligomis ir net mirsta nuo juostines puslelines.

pavyzdys duotas tam, kad parodyti, jog medžiaga gali pasitarnauti, kai šiaip apibūdinama kaip toksiška. Jūs turite galimybę neskiepyti, niekas su švirkštu neateis pas jus į namus.

Kam tos emocijos? Tai ėjimas į niekur.

Po natūraliai persirgtų vėjaraupių virusas visam laikui lieka nervų ganglijuose ir visą gyvenimą išlieka tikimybė jam išlįsti ir pasireikšti juostinės pūslelinės pavidalu. Net tada, kai persirgta labai lengva vėjaraupių forma. Po skiepo tokios tikimybės nėra. Na ir kas dedais JAV? Kas čia blogo, jei kad dirbtiniu būdu suformuotas atsparumas? Svarbu, kad atsparumas būtų. Natūralus atsparumas suformuojamas natūralios atrankos būdu, silpnesni neišgyvena. Skiepai leidžia išgyventi ir silpnesniai populiacijos daliai. Gal tai ir trukdo antivakcininiam judėjimui, noras išgryninti populiaciją, atsikratant siplnųjų?

QUOTE(klopedija @ 2015 04 07, 14:37)
Priverstinai? Be jokio pasirinkimo? Sąlygų-išlygų?..  g.gif
O kodėl mūsų vaikams atimama ikimokyklinio ugdymo galimybė, jei šalyje ir aplinkui liga išnaikinta/sustabdyta?

Ir kodėl Lietuvoje nėra vienvalenčių vakcinų?! Žmonės susimokėtų, kaip kurie net sukandę dantis.

Tai turbūt todėl, kad farmacininkams neapsimoka?..  g.gif

Kas jus verčia?
Valstybė finansuoja, valstybė teikia sąlygas. Norit savo tvarkos, darykit savaip.

Valstybė tvarkosi ribojama finansų, tai viena. Kita, skiepų kalendorius- nėra nejudinamas, jis nuolat kinta. Manote, kad geriau išmanote, pirmyn į patarėjus, jei leidžia išsilavinimas ir patirtis. Dėl vienvalenčių ir daugiavalenčių jau rašiau, nesikartosiu. Kam naudotis blogesniu, jei galima naudotis geresniu?
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2015 04 04, 15:33)
Paskaitykit pries tai buvusias temas, ten yra nuorodos i saltinius, diskusijos ir pagrindimai.
Taip hepatito yra daug atmainu, skiepija kudikius butent nuo hepatito B, Svedijoje tikrina mamas ar ne nesiotojos ir tik tada skiepija vaika, jei jam yra rizika uzsikresti nuo mamos. As pati pasitikrinau ir su pazyma vaziavau i ligonine.
Butent del pasalinio vakcinos poveikoi si vakcina buvo ukelta is kudikinio amziaus i velesni Prancuzijoje.
Prie ko cia nezabota skarlatina? Ji ir nera pazabota, nes vakcinos nera, ir kai ja serga vos kiek dazniau nei tymais, niekas nerekia per visus tinklapius vae nesiskiepyje serga skarlatina, nes tiesiog niekas ir nera skiepytas. Tymu atveju pas mus buvo atveztiniu ir sirgo daugiausia suauge, keli atvejai vaiku, tai gal tada skiepijam suaugusius primiausia (as sirgusi, man nereikia skiepytis, bet jei noreciau nuo raudonukes, man suleistu sekmingai ir tymu vakcina su kiaulyte doh.gif )

Jei nori prievartinio skiepijimo, tai prasau tada sudaryti galimybes skiepytis vienvalentemis vakcinomis (pvz. poliomielito, kazkodel pateikus darzeliu nauja NH si vienvalente buvo sustabdyta), taip pat prasom sudaryti galimybes nemokamai pasitikrinti ar susidare imunitetas po penkiavalenciu vakcinu pasiskiepijimo, nes kiekvienas organizmas skirtingai reaguoja. Ir trecia, tegu buna fondas, kuris padengtu nepageidaujamas pasekmes po skiepijimosi, kai vaikai lieka luosi, suzaloti, su sveikatos problemomis (JAV ir ANglijoje ismoketi didziuliai pinigai uz pasekmes, pas mus duoda lapeli apsirasyti, kad tevai yra atsakingi uz pasekmes ir sutinka paskiepyti vaika. As vakcinos negaminau ir atsakomybes uz tai, kad sutkau suleisti vaikui ne tik ligos komponentu, bet ir adjuvantu formaldehido, gyvsidabrio junginiu, kurie ardomai veikia vaiko organizma , as nenoriu ir negaliu)
Ir nereikia man dar komentuoti, kad vakcinos nekenksmingos, nes tai vaistinis preparatas ir jie deja jau pakenke mano vienam vaikui, butent delto nenoriu skiepyti antro.
Jei ateinate cia tiesiog irodineti kad reikia skiepytis, gerai, eikite, skeipykites pati, apsaugokite savo seima tokiu budu kokiu jus manote galite, asnekvestionuoju teisingas jis ar ne, as turiu savo nuomone, esu nukentejusi ir antra vaika saugau kitaip, prievartos leisti vakui vaisitnius preparatus neturi buti, ypac kai nesudaromos salygos ir nesurasomos isimtys.

De tono atsiprasau, kartais rastu skamba kitaip, nei noretum, kad butu. Neturejau intencijos izeisti..kiek sarkastiskai norejau parasyti..nuovargis daro savo, uzauga spygliai


man skiepai nėr šventa karvė doh.gif (mano tikėjime karvė tik duoda pieną smile.gif ), nebijau neskiepytų vaikų, jei jie ir eina į darželį su manaisiais, tikrai tokių vaikiukų yra. Tikrai nedarau iš to baubo - vai vai, kas daba bus, neskiepytas atėjo, tik man nelabai pradeda patikti, kad sklando labai ir labai jau daug nepatikimų ir new-age tipo šaltinių.

Aš dar nepasisakiau apie vakcinų nekenksmingumą biggrin.gif ir nepasisakysiu.. Aš ne tik manau, aš net žinau, kad penkiavalentė vakcina kūdikio organizmui nėra gerai - ką ten negerai, tai siaubinga.. Pati bandžiau LT gauti vienvalentes vakcinas, man nepavyko.. Bandžiau siųstis iš JAV, bet šeimos gydytoja pasakė, kad LT jos neaprobuotos ar pan., tad atsakomybė visa mano.. Aišku, ji ir taip mano, ta atsakomybė, bet vis tik maža ką. Skiepijom, tik daug vyresnius.

Imuniteto treniravimu skiepais netikiu. Gal ir treniruoja, bet man sveikas protas sako, kad galgi nereikia.

Apie nežabotą skarlatiną jūs pati užsiminėt, aš tik atliepiau mirksiukas.gif

Kitas dalykas - aš labai norėčiau, kad būtų kompensuojami ne tik skiepai, bet ir revakcinacija + tyrimai dėl susidariusio imuniteto.. Tada žmonės turėtų daugiau informacijos, apie skiepų naudą/nenaudą Matytųsi geresnis vaizdas - naudingas skiepijimasis ar ne..

Nes dabar vieni už, kiti prieš - galim kalbėt ką norim, o valstybė gali išvis elgtis laisvai. Aš asmeniškai pasisakau už skiepus, bet tai tikrai nereiškia, kad neigiu galimą skiepų žalą. Skiepas - ne saldainis, visko gali būti. Bet kol kas geresnio būdo už skiepus nematau.

Atsakyti
rimtai kai pagalvoji išimtu neveiksimgas vaikcinas ir padarytu kad ir paaugliam, kurie nesirgę vėjaraupiais jiems vakcina kompensuoja, kad ir dalį sumos, nu dabar kaina labai kandžiojasi.

su vienvalentėm vakcinom nėra doh.gif

Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2015 04 07, 16:09)
Po natūraliai persirgtų vėjaraupių virusas visam laikui lieka nervų ganglijuose ir visą gyvenimą išlieka tikimybė jam išlįsti ir pasireikšti juostinės pūslelinės pavidalu. Net tada, kai persirgta labai lengva vėjaraupių forma. Po skiepo tokios tikimybės nėra.
***
Kas jus verčia?
***
Valstybė finansuoja, valstybė teikia sąlygas. Norit savo tvarkos, darykit savaip.
***
Valstybė tvarkosi ribojama finansų, tai viena. Kita, skiepų kalendorius- nėra nejudinamas, jis nuolat kinta.
***
Manote, kad geriau išmanote, pirmyn į patarėjus, jei leidžia išsilavinimas ir patirtis. Dėl vienvalenčių ir daugiavalenčių jau rašiau, nesikartosiu. Kam naudotis blogesniu, jei galima naudotis geresniu?
Mano "mini statistika": prieš maždaug metus vienoje šeimoje nuo vėjaraupių buvo paskiepyti 3 vaikai, pradinukas ir du darželinukai. Neilgai trukus jie visi trys vėjaraupiais susirgo ir sirgo žiauriai. Taigi, "mini statistika" rodo, jog 100% vaikų po skiepų nuo vėjaraupių sirgo vėjaraupiais. lotuliukas.gif
***
Kas verčia? Higienos normos pataisos su ministru priešakyje. Netiesiogiai, bet šantažo būdu: nori darželio - privalai skiepytis.
***
O Valstybė - tai piliečiai, kurie moka mokesčius Valstybei. Taigi, mes, mokesčių mokėtojai, patys iš savo mokesčių kompensuojamės viską, ką, atsieit, Valstybė mums kompensuoja. Ar neturėtų Valstybė sudaryti sąlygas rinktis, kiek ir už ką mes kompensuojamės? g.gif
***
Kaip minėjau, Valstybė disponuoja mūsų, mokesčių mokėtojų, pinigais.
Kita - privalomas mokslas nuo 7-rių metų pagal Konstituciją nekinta, nepriklausomai nuo jokių kitokių kalendorių. Jei vyriausybė patvirtins privalomą priešmokyklinį ugdymą, vaikai į mokyklas/darželius eis nuo 6-rių metų. Ir tai bus privaloma, nepaisant jokių skiepų kalendorių. tongue.gif
***
Tikėjausi, kad Jūs patarsit, nes mes čia visos tokios nekompetentingos jokiose srityse. lotuliukas.gif
Bet Jūs nepatariat, Jūs tik varot agitaciją už vakcinaciją.
Taip pat neatsakot į klausimą, ar ta Higienos normos pataisa nepažeidžia piliečių ir mokesčių mokėtojų teisių.

QUOTE(RitaRazi @ 2015 04 07, 16:36)
aš labai norėčiau, kad būtų kompensuojami ne tik skiepai, bet ir revakcinacija + tyrimai dėl susidariusio imuniteto.. Tada žmonės turėtų daugiau informacijos, apie skiepų naudą/nenaudą Matytųsi geresnis vaizdas - naudingas skiepijimasis ar ne..
drinks_cheers.gif
Atsakyti