Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 91 laida

aš savaitgalį praleidau su A.Davidson "The Gargoyle" (chimera), buvau užsisakius bibliotekoj, bet nebesulaukiau, tad parsisiunčiau angliškai. labai patiko. visų pirma, tai knyga apie meilę, nepavaldžią laikui, negandoms, lytinei orientacijai, net mirčiai. tai istorija su keletu istorijų joje, ir visos jos - apie meilę. tie, kurie bijo atvirų sekso scenų, nebijokite - jų čia nerasite.
o interpretuoti šią istoriją galime kiekvienas pagal save: realistiškai (Mariana - beprotė, besigydžiusi psichiatriniame skyriuje) ar patikėti lašeliu mistikos (kad visgi ji sako tiesą - ji gimė Viduramžiais Vokietijoje ir joje gyvena daugybė širdžių, kurias reikia išlaisvinti, t.y. atiduoti iš akmens kalamoms chimeroms).
knygoje yra ir mitologijos, sąsajų su religija, daug aliuzijų į Dantės "Pragarą" - pagrindinis veikėjas ir pats pereina pragarą, pats jį pasirenka. taigi tai ir išprusimo romanas (erudition novel).
iki šedevro gal ir netraukia, bet kol kas geriausia iš to, ką skaičiau šiais metais. tik be reikalo šis romanas lyginamas su U.Eco "Rožės vardu". netraukia iki "Rožės", oj kaip netraukia

QUOTE(klopedija @ 2015 01 29, 21:46)
Lieka "Morgano kelias" arba "Angelėlis".  biggrin.gif

geriau jau skaityt "Morgano kelią", nes "Angelėlis" man tokia "jokia" pasirodė, neįtikino. Kaip beje ir "Timas". taip pat neįtikino.

QUOTE(mamux02 @ 2015 02 03, 14:38)
Šiuos metus pradėjau su Gendručio Morkūno ,,Švęsti kosmose ir tvarte" ir ,,Puodukas kefyro ant palangės". Man jo eseistika šiuolaikinės lietuvių lit. kontekste - numeris 1. Pirmąją knygą prasitęsiau bibliotekoje, nors buvau perskaičius - iki tol, kol įsigysiu savo. Kitos, perskaitytos per sausį - L. Harper ,,Nežudyk strazdo giesmininko", T. Guenard ,,Stipriau už neapykantą", R. Granauskas ,,Trys vienatvės", J. Harris ,,Šokoladas", H. Haddon ,,Tas keistas nutikimas šuniui naktį", T. Shah ,,Tūkstančio ir vienos nakties šalyje", J. Melnikas ,,Maša, arba postfašizmas", taip pat Metų knygos rinkimuose vaikų ir paauglių  kategorijoje dalyvaujančios knygos.

Gal ir be reikalo čia vardiju, bet kaip kitaip čia  pažinsi žmogų, jei ne iš jo skaitomų knygų smile.gif

sveika prisijungus 4u.gif

o jei dar bent po trumpą atsiliepimą parašytum apie išvardintas knygas, būtų išvis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mamux02 @ 2015 02 03, 15:38)
Sveikos,

Sveika prisijungusi. Malonu skaityti (?) naują žmogų. Matau, mūsų skoniai panašūs.
Dėl Šiaulių - aš dabar blaškausi tarp Kauno ir (beveik) šiaulių, tai ir šia tema gal kokių bendrumų atrastume.
Aš maloniai suskaičiau D. Rubinos "Petruškos sindromą". Kažkuo priminė Lazarį. Gal personažų keistumu, jų kraštutinumais. Supratau, kad norėčiau skaityti ir kitas knygas, bet kol kas nerandu.
Dabar gilinuosi į simfoninio orkestro užkulisius. Tekstas smagus pats savaime, kai kada ir įžvalgos visai pralinksminančios. Pavyzdžiui, tai, kad muzikantai savo vaikus neišvengiamai irgi moko muzikos, nes nenutuokia, ko dar gaėtų mokyti. Pagalvojau, kad būtų nekas, jei visi tėvai taip savo naštas užkrautų vaikams.
Perskaičiau tris J. Flanagano "Žvalgo mokinio" dalis. Man nelabai, nes labai jau skaityti motyvai. Toks vieno pusvakario skaitinukas atsipalaidavimui po kokios nors geros knygos. Skaitau tik dėl to, kad galva atsipučia.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

QUOTE(zis @ 2015 02 01, 17:26)
Pasimėgavau ir lauksiu trečios (tikiuosi paskutinės) dalies.
Sofija, kaip dėl vilniečių meeto??? Tu pas mus geriausia organizatorė biggrin.gif  4u.gif

Organizuoju biggrin.gif Kada renkamės ? Gal kitą savaitę ? Ar šį ketvirtadienį?
QUOTE(mamux02 @ 2015 02 03, 16:38)
Sveikos,

Jei priimsit, mielai padiskutuočiau su Jumis ir pasidalyčiau savo literatūriniais atradimais.

Sveika prisijungusi 4u.gif Ką skaitai jau išvardijai, o kokios knygos patinka? Mylimiausi autoriai ? biggrin.gif
Vienas geriausių praeitų metų atsiminimų man yra bronchitas... ir 4 О. Громыко knygos wub.gif
QUOTE(gintarelia @ 2015 02 03, 19:18)
Perskaičiau tris J. Flanagano "Žvalgo mokinio" dalis. Man nelabai, nes labai jau skaityti motyvai. Toks vieno pusvakario skaitinukas atsipalaidavimui po kokios nors geros knygos. Skaitau tik dėl to, kad galva atsipučia.

Taigi čia jaunesniam mokykliniam amžiui. Flanaganas. Man su zis ir Santlinos sūneliui kaip tik 4u.gif O tu jau matyt, per didelė tongue.gif

O man neskaitadieniai verysad.gif Nepraeina. Atsirado alergija rusų kalbai, o lietuviškos knygos nekabina, o angliškai ir visom kitom kalbom neskaitau ir aš... vis dar neturiu ką skaityti verysad.gif Vartau žurnalus biggrin.gif

VILNIETĖS, greitai greitai rašote, kada norite meeto 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SOFIJA5: 03 vasario 2015 - 17:43
QUOTE(gintarelia @ 2015 02 03, 17:18)
Pavyzdžiui, tai, kad muzikantai savo vaikus neišvengiamai irgi moko muzikos, nes nenutuokia, ko dar gaėtų mokyti. Pagalvojau, kad būtų nekas, jei visi tėvai taip savo naštas užkrautų vaikams.

Gerai, jau tik nereikia... cool.gif
Matome kasdieną įvairiausių variantų, bet va vienas iš šviežiausių: vienuoliktokė prieš savaitę antrą kartą išėjo į Jablonskį (gal trečią kartą sugrįš pas mus g.gif ), nes tėvai farmacininkai niekaip nesupranta, kad dukra tikra menininkė ir gyvenimą nori sieti būtent su muzika. Belieka paklausti: spėkit, kur stos? Jei bus tėvų valia...
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2015 02 03, 16:20)
geriau jau skaityt "Morgano kelią", nes "Angelėlis" man tokia "jokia" pasirodė, neįtikino.
Neskaitysiu, jau pasisotinau. biggrin.gif Yra melejonai geresnių knygų. biggrin.gif
Atsakyti
Man si savaite meetui schmoll.gif laisvas tik penktadienis, bet jo metu ruosiuosi mamos jubiliejaus organizavimui sestadieni, kuris bus mano namuose, taigi doh.gif
Pirmadieni butu gerai 4u.gif kiti vakarai man darbas verysad.gif

Manau, kad tevai moko muzikos yra gerai, tai dar viena kalba, rastas, kuriuo zmogus ismoksta bendrauti, bent suprasti, svarbu, akd tevai duotu vaikui pasirinkima buti, kuo jis nori, o ne butinai, kad sektu ju pedomis. 4u.gif pvz. as mokiausi su dirigento Domarko sunumi, jis grojo smuiku, bet sekmingai nera smuikininkas biggrin.gif jo AtA mama buvo baleto destytoja, balerunu jis netapo biggrin.gif nors manau, kad ir nemoke
Mano mama turejo but muzikante, bet..tapo istorike, mane nuo mazu dienu prie muzikos, muzikante netapau, bet tai, kad muzika mane lydejo visa gyvenima taip isejo, kad as dirbu dabar megstama darba su muzika bigsmile.gif
Baisiau gal, kai va vaikas turi polinki i mena, o ji doh.gif vercia buti teisininku
Cia siaip komenataras blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 02 03, 15:02)

Nedažnai sutiksi žmogų, kuris plyšusią Achilo sausgyslę pavadintų didžiuliu džiaugsmu, nes skaitymui daug laiko atsirado  biggrin.gif

Čia iš tos operos, kad kiekvienas gyvenimo įvykis kažką atima, o kartu ir duoda. Tai vat davė. Laiko sau.

QUOTE(Lina1985 @ 2015 02 03, 15:28)
Sitoj grupej geriausios knygu recenzijos smile.gif

thumbup.gif

QUOTE(Gemma @ 2015 02 03, 16:20)
sveika prisijungus  4u.gif

o jei dar bent po trumpą atsiliepimą parašytum apie išvardintas knygas, būtų išvis  thumbup.gif

G. Morkūnas ,,Švęsti kosmose ir tvarte". Kaip jau minėjau, turbūt geriausia, ką pastaruoju metu skaičiau. Kiekvienas tekstas - tarsi dovana, liudijanti besąlygišką meilę vaikams (tik jo tekstuose jie kvepia vėju ir mišku), taikliai ironizuojanti mūsų pačių požiūrį, nuostatas ir įsitikinimus, kurie dažnai tokie apgailėtini... Skaitai - ir juoktis, ir verkt noris. Labiausiai dėl to, kaip giliai žmogus suvokia žmogaus būties esmę ir kaip virtuoziškai valdo žodį tai esmei perteikt.

L. Harper ,,Nežudyk starzdo giemininko". Ją skaitydama mintimis grįžau prie ,,Dėdės Tomo trobelės", kurią skaičiau labai labai seniai, vaikystėje. Patiko viskas - kūrinio tema, pasakojimo būdas, o ypač vyrų paveikslai kūrinyje. Tokie tvirti, tikri, teisingi, sąžiningi pirmiausia prieš pačius save. ,,Norėdamas gyventi santaikoje su kitais, aš pirmiausia turiu gyventi santaikoje pats su savimi. Vienintelis dalykas, kuris nepriklauso nuo daugumos, yra žmogaus sąžinė", - sako Atikus, pagrindinis kūrinio veikėjas.

T. Guenard ,,Stipriau už neapykantą". Sukrečianti (nes tikra), bet graži (nes laimingai baigiasi) istorija apie tai, kokią reikšmę žmogui turi susiklosčiusios aplinkybės, sutikti žmonės. Užkabino pasakojimas, bet autoriaus braižas nepasirodė išskirtinis.

J. Harris ,,Šokoladas". Skaitant taip pat neapleido jausmas, kad kažką panašaus esu skaičius. Galų gale radau sąsajų su ,,Penktadienio vakaro mezgimo klubu", kurį prieš n metų buvau skaičius, nors siužeto panašumų ne tiek ir daug, o gal tik viena - parduotuvėle. Kas tikrai po šios knygos liko - tai šokolado kvapas ir visų tų saldumynų vaizdas parduotuvės vitrinoje smile.gif . Iš pirmo žvilgsnio lengva tokia, nesudėtingo siužeto, bet kartu pakankamai gili nagrinėjamomis temomis: tarnystės, pasišventimo, pritapimo svetimoje kultūroje, praeities svarba žmogaus dabarčiai ir ateičiai, galų gale - žmogiškumo plačiąja prasme.

H. Haddon ,,Tas keistas nutikimas šuniui naktį". Įdomi tuo, kad leidžia perprasti autisto mąstymą. Trikdė mane tie skaičiai ir diagramos, tiesiog iš vėžių išmušinėjo smile.gif

T. Shah ,,Tūkstančio ir vienos nakties šalyje". Labai graži man šios knygos idėja - atrasti širdyje glūdinčią pasaką, bet kažkaip tuo metu, kai skaičiau, šiokių tokių trukdžių vis turėjau, tai jaučiau, kad taip iki galo ir nepanirau į tą pasakos ieškojimo istoriją. Bet tikrai čia ne knygoje bėda. Labai puikiai perteikta Maroko dvasia, kultūra, senųjų žmonių pasaulėžiūra, kuri pagrįsta mokymusi iš to, ką pasakoja, kalba kiti. Greičiausiai ir kitas jo knygas paskaitysiu.

J. Melnikas ,,Maša, arba postfašizmas". Nieko šito autoriaus nebuvau skaičius ir jei nežinočiau, niekad nepasakyčiau, kad tai lietuvių autoriaus kūrinys. Man vis atrodo, kad lietuvių rašytojai tokios fantazijos neturi (čia turbūt todėl, kad mažai šiuolaikinės lietuvių literatūros skaitau). Patiko man labai visom prasmėm - ir dėl humanizmo idėjos , ir dėl savitos kompozicijos. Toks labai verčiantis pamąstyt tekstas... Tikrai už ją balsuosiu rinkimuose. Nors ne, dar kelių iš to sąrašo neperskaičiau, laukiu eilės bibliotekoj, tikiuos, nebus per vėlu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamux02: 03 vasario 2015 - 20:50
QUOTE(SOFIJA5 @ 2015 02 03, 17:41)

VILNIETĖS, greitai greitai rašote, kada norite meeto  4u.gif

gal kitą savaitę?...
Atsakyti
Martux, čia ne aš muzikantams taikiau, čia knygos autorius (aš tik puslapį pasižymėjau...). Aišku, kad toks požiūris - ne muzikantų bėda, o bendra tendencija. O tos mergaitės nuoširdžiai gaila.
Man knyga apskritai įdomi artimu santykiu su muzika, nes aš pati gerokai meškų numindžiotom ausim, todėl muzika man - stebuklas.
Atsakyti
QUOTE(mamux02 @ 2015 02 03, 20:31)

oi, kaip puiku, turim dar vieną narę, rašančią atsiliepimus thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos naujos ir senos knygės tongue.gif
Garsiai ir drąsiai konstatuoju, kad darbas kenkia mano pomėgiams. Laikau save už pakarpos ir neleidžiu eiti į biblioteką paieškoti kokio užvedančio detektyvo, o prie lovos budinti Rushdie ,,Gėda", kad ir labai smagi, bet ne iš tų, kurių tikrai pasiilgau. Pasidžiaugiu tekstu, o turinys ne iš tų, kurių negalėtum padėti nebaigęs.
Taip pasninkaudama antrą kartą perskaičiau Ambjorseno,,Kraujo brolius" ir gabalus iš kitų 2 serijos knygų. Prisimenat, kaip kažkada džiaugėmės Elingo serija? Ir pagalvojau, o kaip su ketvirta knyga g.gif Ar kas skaitėte? Ar iš viso ji pasirodė?
Atsakyti
Va kokia žinia smile.gif
http://www.15min.lt/...sini-286-482707
Atsakyti