QUOTE(klopedija @ 2015 02 01, 22:48)
nu viršūnė
kaži kokia galėtų tave sugėdinti????
o aš, o aš
"ant bangos" pasikartojau apie Trojos karą - iš Gustavo Švabo, beje. Namie Iliados nelaikau, pas tėvus ji, o man reikėjo tik informaciją pasitikrinti tiesiog. bet nepajutau, kaip per naują perskaičiau - kai ką balsu ir žvengdama (kovines scenas ypač ir šeimyninius santykius)
Taigis pasirodo Troja buvo pasmerkta ne dėl Elenos, o todėl, kad kaži kada Trojos karalius nesumokėjo Apolonui ir Poseidonui už darbus. O ką? Negalima atlyginimų nusukinėti
Bet Poseidonas vis dėlto neturėjo akies ant graikų - tiksliau ant Odisėjo. Kma jis jo vaikeliuką mylimiausią apakino? a?aaa?
Ir visai normalu, atplaukus "teisėtai" kariauti, tuo pačiu nusiaubti aplinkinius miestus - o ką? reikės gi ką nors valgyti tuos nelaimingus dešimt metų.
Ir jokiais būdais negali atimti garbės dovanos - moteries, ir dar gražios. O tai sėdės piktas Achilas, rūstaus ir nesikiš į mūšį. Tik draugą mylimiausią (kaži kokia meile?) su savo šarvais į vienintelį išleis. O tada, jam žuvus, galės pyktį už moterį atleisti ir su "teisėtu" pykčiu trojėnus žudyti - kam jie, jo draugą mylimiausią, nudaigojo?
Be to - labai svarbu kovos įkarštyje nuplėšt nukautojo šarvus. Ir greitai - kol pats nesi nukautas.
Ir visai nieko nukautą priešą prisirišti prie vežimo ir tąsyti. O ką? kodėl jis savo miestą gynė ir graikus žudė. ir nieko tokio priimti išpirką už kūną.
kas dar?
Jau "suvalgiau" Micahelio Robotgam "Įtariamasis" - puikus savaitgalio kriminalas. Ko gero antrasis, kai tiriantysis pats yra ligonis ir dar psichologiškai nestabilus. Ir dar dirba psichologu
knyga apie tai, kaip pavojinga perspausti su įtarinėjimais (ypač mūsų violetinių įvykių fone), kaip pavojinga nepasakyti, slėpti informaciją nuo artimųjų. Kaip svarbu sakyti šeimos nariams, kad myli, kad jautiesi blogai, kad bijai - neatsiriboti....
bet vis vien manau, kad Bobis - ne visai auka. Jis nieko napadarė, kad išteisintų tėvą, nieko nepadarė motinai, o tik sugadino gyvenimus tiems, kurie tikrai norėjo jam padėti
vat senovės graikas Orestas šią problemą būtų išsprendęs daug paprasčiau