Mano sausio mėn. skaitiniai nėra tokie gausūs (tad labai pavydžiu, kas gali skaityti daug ir iki soties, dešimtim knygų per mėnesį
, bet bandysiu ir aš kažkaip pasisakyt ką skaitau.
Nemoku gražiai aprašyt, tad jau kas gausis, tas
Viršelio foto šaltinis ir knygos aprašymasBrendon Burchard "Auksinis gyvenimo bilietas" - knyga, kurią paėmiau pirmomis sausio dienomis ir tuo labai džiaugiuosi. Visai puikus ir pozityvus skaitinys metų pradžiai. Labai kritiškoms skaitytojoms, kaip čia pas mus "
mandrioms žuvėdroms" ar snobėms, tai turbūt tikrai neįtiktų
, bet nepretenzingai skaitovei kaip aš - pats tas
Jeigu krato nuo
vienuolių, pardavinėjančių ferrari'us (neskaičiau, bet įtariu panašumą
) ar bet kokios kitos populiariosios gyvenimo būdo literatūros, P.Coelho, L.Byrne ar pan. autorių - gal ir neimkite skaityti. O man tai buvo patraukli, įtraukianti knyga. Tokia graži pasaka su savo moralu
Viršelio foto šaltinis ir aprašymasAgnė Žagrakalytė "Eigulio duktė: byla F 117" - mėgstu laikas nuo laiko paimti 5 rankas lietuvių autoriaus knygą, tad ir dabar su malonumu bibliotekoje griebiau knygą, kuri nominuota kaip "Metų knyga". Skaičiau ilgai, pradžioje kažkaip net sunkiai stūmiausi per tekstą, kažkoks jis man klampus
Turinys nėra sudėtingas, kažkokių ypatingų veiksmo vingių irgi nėra, bet kad labai įtrauktų ir sužavėtų - nepasakyčiau
Aš turiu savo terminą, kalbant apie tokias knygas -
nepagavo manęs
Aš nerinkčiau kaip Metų knygos. Man kažko joje pritrūko..aiškumo, nuoseklumo, kažkokio suprantamesnio siužeto ir galų gale paties autorės tikslo, kodėl ta knyga buvo parašyta
Viršelio foto šaltinis ir aprašymasHong Ying "K: meilės menas" - perskaičiau, bet net neturiu kaip įvertinti. Nei patiko, nei įdomu, nei įtraukė. Ir to žadamo erotizmo nė užuominos. Nes man erotizmas kažkaip atsietas nuo sekso, net ir
daosistiškojo. Bet net ir tos dao meilės šioje knygoje nėra. Jeigu galima sugadinti istoriją, tai ji tikrai sugadinta
Kodėl ir už ką ji buvo uždrausta, sunku suprasti. Nebent kelių bandymų "šokiruoti" oraliniu seksu?
Viršelio foto šaltinis ir aprašymasJohn Green "Dėl mūsų likimo ir žvaigždės kaltos" - sunkios temos knyga, bet labai patiko. Skirčiau 10 vien už dažnai knygoje sutinkamą frazę "Gyvenimas nėra Norų Tenkinimo Fabrikas". Stebėtina kaip galima parašyti apie paauglius, sergančius sunkiai pagydoma liga, tokią ne seilėtą, gyvenimišką ir savotiškai šiltą, jautrią knygą. Labai puiki. Visiems drąsiai rekomenduočiau.
Turiu filmo nuorodą, bet kol neskaičiau knygos, tai nenorėjau žiūrėt..o perskaičiusi, tai jau būtinai pažiūrėjusi, labai smalsu
Dabar skaitau H. Miller "Vėžio atogrąžą" (prisiminiau FB testuką, kuri knyga jus charakterizuoja ir pan., tad būtinai dabar man reik perskaityti, jei jau gavau tokį rezultatą) ir Kim Young- Ha "Kas gi nutiko lifte įstrigusiam vyriškiui?".
Eilės laukia dažnai temoje minėtas Eric Morgenstern "Naktinis cirkas", Vytauto Ažušilio "Auksinis sakalas" (I dalis) ir Vaivos Grainytės "Pekino dienoraščiai".