QUOTE(Alchemie @ 2015 03 28, 22:32)
O tai Pelenes neatranda princas? Ner laimingos pabaigos? O ji juk patarnauja piktoms seserims ir pamotei, juk buvimas graziausia puotoje jau yra atlyginimas uz jos vidini grozi, kantruma ir tarnavima
aisku gal vidinio grozio tokioje knygeleje ir neabai perteiksi tk per paveikslelius..
va būtent, per paveikslėlius nepateiksi.
o tas patarnavimas irgi taip pateikiamas - visus darbus namie ji turėdavo nudirbti, vadinasi, buities darbai - kažkas neįdomaus ir kaip bausmė kokia. O mano trimečiui taip patinka savo kambarį išsiurbti (mums net neleidžia), ir skalbimo mašiną su džiaugsmu įjungia, visas programas žino
Tai visai nenoriu, kad pradėtų klausinėti, o kodėl Pelenei su šluota tvarkytis nepatiko?
QUOTE(Forget @ 2015 03 30, 13:57)
Man tai pelene tokia barakudine pasaka.
man taip pat
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 03 30, 09:09)
Aš vis dar galvoju ir galvosiu, kad iš tiesų pasakos yra skirtos suaugusiems - kad balsu skaitydami vaikui būtų kartu su vaiku, o kartu pasigydytų savo suaugusią, surambėjusią sielą...
gerai pasakyta
bet tuo pačiu ir vaikams mokyti apie gyvenimą. Ypač jei ne tik perskaitai/paseki pasaką, bet ir diskutuoji, atsakinėji į klausimus. Pvz., mano "kodėlčiukui" dabar labai patinka "Trys paršiukai". Paklausė, kodėl paršiukai vilko neįsileido - iškart proga pakalbėti, kada galima atidaryti duris, kad reikia pasižiūrėti, kas beldžiasi, ar pažįstam, ar kvietėm į svečius.
QUOTE(Alchemie @ 2015 03 30, 12:31)
1. kai rasiau magistrini ir tyrinejau Keltu, Skandinavu, Germanu, Ugrofinu (kiek maziau tik Kalelvala) Baltu mitologijas, staiga atsivere tokie klodai, kad nakti neuzmerktom akim atrodo matydavau to laikomagija, stebuklus, kodel tokie elgesio kodai buvo, kas ka reiske, viskas buvo simbolika, kuri daug kur liko neuzrasyta, nebeperduota is lupu i lupas, devalvuota, kazkur pritaikyta pagal siuolaikiska gyvenima
2. Zodziu as manau, kad reikia ziureti koki leidima perki, ar tekstas vertas iliustraciju
as jau daugelio pasaku knygu vaikams net neziuriu
1. baltas pavydas, labai įdomu turėtų būti
2. va būtent, dabar visokių "gražiausių pasakų" rinkinių prileista, kur net ir vertimas nekoks būna, bet kaaaaip gražiai išleista
Pati neperku, bet esu gavusi porą dovanų vaikams tokių - nors ir stengiuosi giminaičius "išmuštruoti", kad prieš pirkdami knygas vaikams su manim paderintų, nes nenorių prastų leidimų skaityti
Papildyta:
QUOTE(nihilistė @ 2015 03 30, 22:40)
Aš tai planuoju kelis perskaityt
Pvz., Kingo "Tamsuji boksta", bandysiu Forsaito saga skaityt, Zolia gal dar. Dar gal kokia fantastika
Tik kad tie serialai ne visada moka islaikyt demesi iki galo. Arba čia man koks demesio sutrikimas
visus Zola "Rugonus-Makarus" planuoji įveikti? oho, pagarba