QUOTE(Darbinga @ 2015 03 26, 17:55)
Aš irgi labai myliu Doloresos Kazragytės knygas. Perskaičiau visas nuo pirmosios iki.... be pabaigos.
Nieko, regis, ypatingo nerašo, o gelmė akivaizdi. Ir jos tikėjimas man patinka. Būtent, tikėjimas, o ne proginis religingumas. Ne bendruomeninis, o asmeninis. Keista, jos knygas skaičiau, įskaitytų knygų įrašų klausiau, tačiau kaip teatro aktorės jos nepažįstu. Todėl labai apsidžiaugiau, kad ji vaidins Kristiano Lupos "Didvyrių aikštėje" pagal Thomo Bernhardo pjesę Vilniaus akademiniame dramos teatre. Ta proga nusipirkau bilietus ir eisiu žiūrėt. Be to, ten vaidins tokie scenos grandai, kaip V. Masalskis, E. Gabrėnaitė. Jau laukiu.
Beje, buvo labai įdomu skaityti Jūsų diskusijas, gerbiamosios žuvėdros
Vadinasi, vienodai jaučiam. Mano mamos lentynoje gulėjo vaikystėje Doloresos knygos, atradau ją, mama pasakojo apie ją kaip apie aktorę (mama režisierė buvo), susižavėjau ri būdama dešiomtoje klasėje per lietuvių kalbos kalbėjimo įskaitą kalbėjau apie Doloreos knygą "Kasdienybės rožinis", teko ir gyvai su ja susidurti, padovanojau nūdama studente "Suokalbyje" po renginio jai geltoną rožę, atviruką, tokio šiltumo žmogaus reikia paieškoti, stebėjosi, kad mes, tuo metu jaunos mergaitės, žinome ją, sako - šiaip mane žino vyrensi žmonės, mums tuomet po 21 metus buvo...O kaip aktorės irgi jos nepažįstu, bet man tai nėra svarbu. Tik atsimenu, kad vaiksytėje Doloresa vaidino ir pan. mūsų mokykloje Tauragėje ir iki dabar atsimenu, kad mane labai sužavėjo, kaip ji vaidino raganą
Daugiau nieko neatsimenu, tik šitą faktą ir kad labai pakerėjo mane, na, ir ,žinoma, mačiau intarpų jos vaidinimų keliuose pristatymuose ir susitikimuose su ja Vilniuje. Apie spektaklį girdėjau ir skaičiau jos knygoje, planuoju irgi eiti, tik vėliau...Papasakosi įspūdžius, bus įdomu išgirsti.
Papildyta:
QUOTE(Helianta @ 2015 03 27, 00:24)
Beje,
Brūkšniuk, radau truputį daugiau informacijos apie tą Emile Julliard - atsiųsiu tau
Ši knyga manęs lentynoje laukia. Būtent taip ir planuoju skaityti - labai lėtai, niekur neskubant.
Knygyne perskaičiau vieną kūrinuką iš šios knygos - patiko.....dabar apskritai kažkodėl mane traukia eseistika, žmonių dalijimasis, mintys....Ką tik baigiau Dalios Staponkutės "Iš dviejų renkuose trečią", dabar pradėjau Gintarės Adomaitytės "Upeivę", o štai paimta "Vilko valanda" guli lentynoje - pradėjau skaityti ir padėjau, tiek veikėjų surašyta, tiek tų vardų, baisu ir pradėti, galva neveikia, migrena 4 dienas, paliksiu kitiems laikams