Genet as bandziau jusu gundoma, bet kol kas niekaip
O "Zemes stulpai" man labai patiko. Tesinys kiek maziau, bet irgi neblogas. Planuoju kazkada paskaityti ir jo "Fall of giants". Beje, tokios "plytos" padeda pamegti skaitykles
Toliau skaitau fantastika paremta Antikos mitais ir dar pradejau Akunino rasyta Rusijos iostorija klausytis. Zodziu, esu ilgam iskritusi is realybes. O dar butinai uzsimaniau toks Klopedijos isgirtos knygos apie Jezu Skaitymo planu netruksta, kaip ir daugumai cia
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 03 24, 10:42)
Tutele tai tikrai Tik kad nedažnai apsilanko.
QUOTE(langana @ 2015 03 24, 12:32)
galėtų jis būti įskaitytas tik ne prancūziškai
dar dėl prancūzų - gal kas žinot, skaitėt Emile Julliard ką nors? XIX a. vid. keliautojas, rašytojas - nieko nerandu nei išversto, nei biografijos. (tiksliau - atsiremiu į prancūzų kalbą ) ir nebegaliu toliau ieškoti.
Sveikos, mielosios skaitytojos,
norėjau paklausti, ką daryti tokioje situacijoje. Nuėjau užsiregistruoti vienoje Vilniaus bibliotekoje ir ten paprašė manęs skaitytojo pažymėjimo, kurį gal prieš 10 metų turėjau, kai dar mokiausi mokykloje, gimtajame savo mieste, tačiau jo nebeturiu (man jį pavogė kažkada kartu su pinigine) ir taip paaiškinau bibliotekos darbuotojai. Ji man labai nemandagiu tonu pasakė, kad duoda man knygas, kurias buvau paėmusi, ir kitą kartą lauks manęs su skaitytojo pažymėjimu. Mandagiai jai paaiškinau, jog jo neturiu, tačiau ji pakartojo tai, ką prieš tai sakiusi. Sakykite, ar įmanoma skaitytojo pažymėjimą, sumokėjus kažkokią tai baudą, įsigyti tuo pačiu numeriuku, kuriuo turėjau prieš tuos minėtus 10 metų?
Būčiau dėkinga už informaciją. Jei tuo pačiu numeriuku negaučiau pažymėjimo, tuomet teks knygas nešti atgal ir daugiau ten nesirodyti, nes, kaip supratau, man gražiuoju to skaitytojo pažymėjimo neišduos ta biblioteka.
norėjau paklausti, ką daryti tokioje situacijoje. Nuėjau užsiregistruoti vienoje Vilniaus bibliotekoje ir ten paprašė manęs skaitytojo pažymėjimo, kurį gal prieš 10 metų turėjau, kai dar mokiausi mokykloje, gimtajame savo mieste, tačiau jo nebeturiu (man jį pavogė kažkada kartu su pinigine) ir taip paaiškinau bibliotekos darbuotojai. Ji man labai nemandagiu tonu pasakė, kad duoda man knygas, kurias buvau paėmusi, ir kitą kartą lauks manęs su skaitytojo pažymėjimu. Mandagiai jai paaiškinau, jog jo neturiu, tačiau ji pakartojo tai, ką prieš tai sakiusi. Sakykite, ar įmanoma skaitytojo pažymėjimą, sumokėjus kažkokią tai baudą, įsigyti tuo pačiu numeriuku, kuriuo turėjau prieš tuos minėtus 10 metų?
Būčiau dėkinga už informaciją. Jei tuo pačiu numeriuku negaučiau pažymėjimo, tuomet teks knygas nešti atgal ir daugiau ten nesirodyti, nes, kaip supratau, man gražiuoju to skaitytojo pažymėjimo neišduos ta biblioteka.
O negalima parasyti pareiskima, apie dingusi pazymejima nr. toks (knygos gi registruojamos ir numeris pazymejimo turi but ) ir paprasyti isduoti vietoj jo nauja pazymejima, kad ir kitu numeriu, juk zmogus tas pats ir knygos tos pazcios, kurios ir yra svarbiusia dalis, galiausiai zmogaus duomenys manau svarbesni uz pazymejimo nr, reiktu gal su kokia vedeja pasikalbeti, ar kad ir ta pacia bibliotekininke
QUOTE(perfect_lie @ 2015 03 24, 19:19)
Nesupratau, kodėl ten daroma tokia tragedija. Tokiu pačiu numeriu gauti pažymėjimą šansų kaip ir nėra. Bet gauti kitą bilietą, už 3 ar 2 lt (neatsimenu kiek ten eurais) labai paprasta. Bent jau pas mus. Pinigai iš ryto, ir bilietas iš ryto, net ne vakare. Tarp kitko, bilietą galima gauti bet kurioje bibliotekoje, o ten galės jį tik priregistruoti iš naujo pas save. Man labai keistas toks griežtumas.
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 03 24, 10:42)
jei ne super sudėtingo, tai aš moku, jei ne, į tutele kreipkis
QUOTE(giluze @ 2015 03 24, 20:37)
Nesupratau, kodėl ten daroma tokia tragedija. Tokiu pačiu numeriu gauti pažymėjimą šansų kaip ir nėra. Bet gauti kitą bilietą, už 3 ar 2 lt (neatsimenu kiek ten eurais) labai paprasta. Bent jau pas mus. Pinigai iš ryto, ir bilietas iš ryto, net ne vakare. Tarp kitko, bilietą galima gauti bet kurioje bibliotekoje, o ten galės jį tik priregistruoti iš naujo pas save. Man labai keistas toks griežtumas.
Labai ačiū pasisakiusioms. Iš tikrųjų prisijungiau prie ibiblioteka.lt per savo el. bankininkystę ir ten rodo mano senąjį pažymėjimo nr. Užsisakiau, kad pakeistų, nes, kaip supratau, toje bibliotekoje būtent ši blogai nusiteikusi bibliotekininkė, man jo tikrai neišduos. Su nauju pažymėjimu nuėjus, teks, nujaučiu, dar išklausyti nemalonų moralą.
perfect lie, pasakykit jai, kad jus atejote su tvarkingu dokumentu, knygas atneset, t.y. neapsivoget ir, kad jums butu malonu su ja bendrauti graziuoju be moralu beje gal bus kita ta diena
QUOTE(perfect_lie @ 2015 03 25, 07:45)
Labai ačiū pasisakiusioms. Iš tikrųjų prisijungiau prie ibiblioteka.lt per savo el. bankininkystę ir ten rodo mano senąjį pažymėjimo nr. Užsisakiau, kad pakeistų, nes, kaip supratau, toje bibliotekoje būtent ši blogai nusiteikusi bibliotekininkė, man jo tikrai neišduos. Su nauju pažymėjimu nuėjus, teks, nujaučiu, dar išklausyti nemalonų moralą.
Taip ir atmuša norą lankytis bibliotekoje Man irgi teko su nelabai maloniai nusiteikusia bibliotekininke pabendrauti kai kaimyninio miestelio bibliotekoje pirmą kartą dešimt knygų ėmiau - sako, gi jūs visų iškart neskaitysit, kam jums tiek. Knygas juk dviem mėnesiams duoda, tai per tiek ir buvau nusiteikusi perskaityti. Nemaloniai pasijutau, bet ilgiau ten lankantis ji lyg ir atlyžo, nebuvo tokia jau nemaloni. Tai linkiu, kad ir jūsiškė malonesnė taptų
Į knygų temą:
"Gėlių Dievo motina" man vis dėlto neįveikiama atrodo, nė 10 psl. neperskaičiau, nešiu vėl į biblioteką Čia jau kietas Klopedijos riešutėlis
Iš paskutinių perskaitytų patiko Александр Солженицын "Один день Ивана Денисовича". Pabaiga tokia jau viltinga tarp viso to siaubo pasirodė, kad beveik ji labiausiai ir suglumino - ir gali gi žmogus, tokiomis sąlygomis gyvendamas, tokiomis smulkmenomis džiaugtis, net jaustis laimingas.
John Perkins "Ekonomikos smogiko išpažintis" Knyga apie tai kaip JAV specialiai samdomi žmonės trečiosioms šalims (Afrika, Lotynų Amerika), turinčioms gamtinių išteklių (konkrečiai naftos) suteikia dideles paskolas, kurias tos šalys moka tos pačios JAV statybų kompanijoms, statančioms modernius miestus. Vėliau tos šalys neišgali išmokėti paskolų ir jų gamtos ištekliais JAV naudojasi kaip ir nemokamai. Buvo įdomu, nors nemažai istorinio ir politinio minimų šalių konteksto reiktų žinoti skaitant, ko man, deja, pritrūko. Be to, aprašomi daugiausiai 70-80 dešimtmečiai.
Witold Gombrowicz "Apsėstieji" Mistinė istorija su paslaptinga pilimi, pamišusiu senu kunigaikščiu ir šiurpia šeimos paslaptimi. Na gerai, ne tokia jau šiurpia, bet knyga įtraukė, perskaičiau praktiškai per vieną vakarą. (Tiesa, nukrypsiu nuo knygos: dėl skaitymo greičio. Šią konkrečią knygą perskaičiau grubiai per 6-7 val., bet skaityti buvo labai lengva, skaičiau po 50-60 psl. per val. Bet yra knygų, kurių vos 20-30 psl. per valandą perskaitau. Tai maždaug tokiu greičiu ir skaitau - nuo 30 iki 60 psl. per val., priklausomai nuo knygos.)
Максим Чертанов "Марк Твен" Marko Tveno biografija. Labai nelygiai skaitėsi - tai nuobodoka buvo, tai labai įdomu. Bet galiausiai buvo įdomu, patiko. Tiesa, skaičiau ją kokią savaitę, nors nėra labai stora. Buvau nusistačiusi bent po 50 psl. per dieną skaityti, tai panašiai tiek ir gaudavosi.
Dabar skaitau (beveik baigiu) Stefan Zweig "Apie Zigmundą Froidą: portretas". Pradžioj sunkiai ėjosi, bet dabar įsiskaičiau, patinka.
O apskritai kažkaip man neskaitadieniai užeina paskutiniu metu - būna, kad dieną-dvi-tris nieko neskaitau, kol kas nors norą skaityti išjudina
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 03 24, 11:42)
aš
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 03 24, 14:28)
dar dėl prancūzų - gal kas žinot, skaitėt Emile Julliard ką nors? XIX a. vid. keliautojas, rašytojas - nieko nerandu nei išversto, nei biografijos. (tiksliau - atsiremiu į prancūzų kalbą ) ir nebegaliu toliau ieškoti.
skaityt neskaičiau, o kažkokios info reikia paieškoti? kažko konkretaus?
Prisiduodu:
Peklausytoje Jane Austin "Nortangerio abatijoje" ieškojau parodijos (Saintlinos patarta ) neužtikau - matyt, ne mano žanras. Na, bet užskaitau kaip kultūros spragų palopymą
A.Паасилинна Сын Бога Грома - sakyč, jei taip neskubriai ir stačiokiškai būtų buvęs statomas komunizmas, tai gal net ir būtų buvęs pastatytas Visai gerai nuteikianti (savi)ironija, man šiek tiek net Erlicką priminė bet antoj pusėj jau kažkaip patapo ilgu kokio tai rimtesnio pagrindimo, dar normalaus blogiečio jaukiančio planus, biškutuko vidinių prieštaravimų galų gale (na, čia gal ir be pagrindo - dievams tai neturėtų būti būdinga )...
Pagal "schemą" priminė man Doncovos "siemuškes", kur herojui viskas neįtikėtinai sklandžiai einasi, visi jam atvirauja, net kokių 5 kartų šeimos istoriją pasipasakoja ir šast - visos kraupios paslaptys atskleistos
Žodžiu, visai neblogai, bet nemanau, kad ilgam užsiliks .
Ausyse dabar Proust'o Svanas - nežinau, kas smagiau - ar po 20 metų visai kitaip matomas tekstas, ar gražus įgarsintojos balsas na, bet labai smagu
nihiliste, tai cia beveik 50-60km/h, tik tavo 50-60 psl/h