Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 91 laida

QUOTE(giluze @ 2015 03 16, 10:58)
Tikrai, buvo tos 12.  doh.gif  Na ir kas iš to? Matyt, reikia koraną paskaityt, kad žinočiau, kuo jau taip Rushdie nukrypo nuo temos.  g.gif  Kažką lyg pro miglą prisimenu ( o gal pati sugalvojau), biggrin.gif  kad anksčiau islamas buvo laisvesnis, tik vėliau pradėta jį griežtinti ir kuo daugiau draudimų prigalvota. Ne, tikrai reiktų koraną paskaityti, ar bent jau tos religijos istoriją.  ax.gif

Taigi jį ne tie persekiojo kurie susipažinę su islamo ištakom ir įtakom, o tie kurie net nematę karikatūrų žino kad jos blogos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2015 03 16, 11:14)
Taigi jį ne tie persekiojo kurie susipažinę su islamo ištakom ir įtakom, o tie kurie net nematę karikatūrų žino kad jos blogos smile.gif

O karikatūra kada nors būna pagiriamoji g.gif ?Pašiepia,išjuokia...ir dar išpučia.Tai kaip ji gali būt gera?
O tai S.Rushdie piešė tas karikatūras ?Lyg ir ne dėl piešinių jį norėjo nupilt g.gif Ir viskas per moteris...Dėl 12 laisvo elgesio merginų šitoks kipišas buvo doh.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adija5: 16 kovo 2015 - 11:35
Na, beveik panaši situacija. Mano tėtis yra lietuviškai religingas - t.y. nueina į bažnyčią per Velykas. Ta va - išgirdo iš kažkur, kad kai kada nors galbūt pas mus bus vienos pavardės šiuolaikinio meno muziejus tai ten vestibiulyje kabos kažkoks Kristų labai įžeidžiantis paveikslas.

Ir labai įsižeidė cool.gif

Papildyta:
Kita situacija: vienas nesmarkiai pažįstamas vaikinas persiuntė peticija, kuri rinko parašus dėl filmo uždraudimo. Kažkoks režisierius filme Kristų su apaštalais pavaizdavo gėjais. cool.gif

Seniai čia buvo. nei filmo, nei režisieriaus taip ir neišgirdau. Matyt uždraudė cool.gif
Papildyta:
QUOTE(adija5 @ 2015 03 16, 11:23)
.Dėl 12 laisvo elgesio merginų šitoks kipišas buvo  doh.gif ?

Moterys visada dėl visko kaltos cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brūkšniukas: 16 kovo 2015 - 11:39
QUOTE(adija5 @ 2015 03 16, 12:23)
O tai S.Rushdie piešė tas karikatūras ?Lyg ir ne dėl piešinių jį norėjo nupilt

čia buvo referencas į Brūkšniuko pasisakymą aukščiau
Atsakyti
Smagiai gaunasi su tais isizeidimais, kai pradedi svarstyti. Liudna tik, kad tie nesvarstantys, neskaitantys ir t.t. ima sautuvus ir gina savo izeistus jausmus.
I tema: pradejau skaityti fantastika antikos mitu tema. Jau anksciau mano minetu ukrainieciu fantastu slapyvardziu Генри Лайон Олди knyga Герой должен быть один. Tai pirmoji ciklo knyga paremta mitais apie Herakli. Daugybe veikeju kartais painioja, bet siaip visai smagiai skaitosi. Kokie nors graikai irgi galetu laisvai isizeisti, kai Dzeusas apkaltinamas vyrisku nepajegumu tongue.gif
Atsakyti
Žiūriu visai smagu pasvarstyti kur kas turėtų įsižeisti. Tada tolerancija visai kitoje šviesoje pasimato biggrin.gif

Žanas Žene dažnai naudoja religinius palyginimus - pvz. su komunija. O aš kažkaip skaitau ir neįsižeidžiu. Matyt netikra katalikė biggrin.gif

Jau įžiūriu paantraštę sekančiai temai biggrin.gif ne tik į varškę pri..., bet ir įsižeidžiančios biggrin.gif
Atsakyti
Beje, vakar ziurejau filma "Zirgu berniukas" turiu ir knyga, ten mongolai ant jurtu stogu dziovina varske..is karto prisiminiau sita reikala biggrin.gif
Atsakyti
Į temą apie įsižeidimus - perskaičiau Parulskio "Mano tikėjimo iltys" - visi kažkiek skaitę žino jo stilių, kalbą. Ciniškai, vietomis vulgariai ir pan. kalba apie daug dalykų, apie tikėjimą, ypač katalikybę, taip pat. Bet talento neatimsi, jeigu taip galvoja, tai taip ir sako, riebiai, užaštrintai, pašaipiai, man patinka jo daugialypiškumas, mokėjimas pasakyti taip, kaip tik jis temoka, ciniškumas kartu su poetiškumu ir savitu jautrumu, kartais užsižaidžia, užknisa, bet šiaip tikrai labai įdomu ir dažniausiai smagiai nuteikia, nepaisant, kad mano požiūris kartais ir kitoks. Labai gyva kalba. Žodžiu, skaitysiu ir laukiu kitų jo tekstų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akmenskeltė: 16 kovo 2015 - 17:24
O aš jau savaitė tikriausiai kaip užstrigau su Tuštybės muge doh.gif . Pirmą dalį įveikiau, antros vidury trūko kantrybė. Nebegaliu kaip erzina rašymo stilius. Mala, mala kol pagaliau kažką sumala. Per ta savaitę, kol negaliu pabaigt skaityt Mugės, jau suskaičiau dvi pirmas Kieros Cass dalis ir dar du romaniukus meilės. Ir dabar čiupsiu jaučiu Herlyn knygas.
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 03 16, 14:59)
Žiūriu visai smagu pasvarstyti kur kas turėtų įsižeisti.
Jau įžiūriu paantraštę sekančiai temai biggrin.gif ne tik į varškę pri..., bet ir įsižeidžiančios biggrin.gif
Taip, ypač kalbant apie kultūrą, kurios absoliučiai neišmanome. hihihi.gif
Jau įžiūriu naują temų kūrėjo kandidatą. mirksiukas.gif

Šiuo metu skaitau tik švietimo strategiją, mokyklos strateginį planą ir nirštu ant "popierizmo mažinimo". Tskant, esu įsižeidusi, kad, atsakingai dirbdamas juodą darbą, esi niekam tikęs. Suprantu švietimo strategiją, bet esu įsižeidus. Išvada: jei patys neįsižeidžiam, tai niekas nepajėgus įžeisti. Tskant, patys kalti. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2015 03 16, 18:59)

Jau įžiūriu naują temų kūrėjo kandidatą.  mirksiukas.gif

aš tai ne cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 03 17, 09:48)
Kodėl nenori prisiimti atsakomybės? hihihi.gif
Atsakyti