Dėl autorių. Yra auto/biografijų, kad autorius nenusileidžia savo herojams. Pvz., Nesbo. Anksčiau temoje buvo nuoroda, kurią išsiuntinėjau visiems pažįstamiems. Kai kurie net pradėjo skaityti... Gary ,,Aušros pažadas" juk faktiškai autobiografija. Nepasakyčiau, kad trukdo, sakyčiau, net atvirkščiai. Nors specialiai neieškau. Nežinau, ką autorius turi prisidirbti, kad negalėčiau jo skaityti. Žinokit, su metais tolerancijos ribos plečiasi...
QUOTE(Aimma @ 2015 03 13, 18:02)
Dėl autorių. (...) ką autorius turi prisidirbti
Žinokit, su metais tolerancijos ribos plečiasi...
Dažnai pasidomiu, ko autorius "prisidirbo", kad suvokčiau, kodėl jis taip rašo. ***
Žinokit, su metais tolerancijos ribos plečiasi...
Tai jau taip!
QUOTE(klopedija @ 2015 03 13, 17:21)
*Bum su šakalėliu, bum per galvą...
**Dabar "užkabino" "Maištininkas", nes intriguoja, ką apie Jėzų Nazarietį rašo musulmonas.
**Dabar "užkabino" "Maištininkas", nes intriguoja, ką apie Jėzų Nazarietį rašo musulmonas.
*aha
** čia tai įdomu. Kaži, o mes, dorieji krikščionys neturėtume įsižeisti?
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 03 15, 18:33)
Kaži, o mes, dorieji krikščionys neturėtume įsižeisti?
O kodėl turėtume? Knygos taigi dar neskaitėme. Jei mes, krikščionys, mąstome, kalbame apie Budą ir budizmą, tai kodėl musulmonas neturėtų rašyti apie Kristų?
jo butent neskaicius jau galima isizeisti
QUOTE(Aimma @ 2015 03 15, 22:34)
Rushdie ,,Šėtoniškas eiles" kažin, ar keli šimtai perskaitė, o įsižeidė pusė pasaulio.
Taip ir nesupratau, kas ten buvo įžeidžiančio. Gal kas žinot, kuri vieta ir dėl ko taip sukiršino tą pusę? Man niekas neužkliuvo.
Ar nesakiau giluze, tu įeini į tuos kelis šimtus skaičiusiųjų. Aš neskaičiau, todėl net įtartinos vietos negaliu nurodyti. Bet būtent po tos knygos musulmoniškas pasaulis Rushdie paskelbė mirties nuosprendį. Vis pagalvoju, sunkus tas Rushdie skaityti, o, prašau, jo knygos ten neleidžiamos, jeigu ir gausi kur iš po skverno, dantys atšips, kol perskaityts, bet visi žinojo, kad ten blogis, ir degino, ir persekiojo, ir piktinosi...
QUOTE(giluze @ 2015 03 15, 22:06)
Taip ir nesupratau, kas ten buvo įžeidžiančio. Gal kas žinot, kuri vieta ir dėl ko taip sukiršino tą pusę? Man niekas neužkliuvo.
Man irgi nieks neužkliuvo.Ir aš nežinau.Kažkada skaičiau dėl ko, bet pamiršau Tai gal reikia užpykt, nes jau rašo kas nori apie ką nori Aplamai įsižeist, kad iš viso rašo
QUOTE(giluze @ 2015 03 15, 23:06)
Tikrai? O pranašo 12 žmonių prostitučių? Seniai skaičiau, kitų momentų nebeatsimenu, bet buvo ir daugiau "subalansuotų musulmonams" vietų.
QUOTE(klopedija @ 2015 03 15, 19:43)
o karikatūras visi matė?
tikras "doras" tikintysis iš anksto žino, kas blogai ir įsižeidžia
ką skaitom protingieji kurmiai?
atidariau dviračių sezoną
QUOTE(caralaite @ 2015 03 16, 10:21)
Tikrai? O pranašo 12 žmonių prostitučių? Seniai skaičiau, kitų momentų nebeatsimenu, bet buvo ir daugiau "subalansuotų musulmonams" vietų.
Tikrai, buvo tos 12. Na ir kas iš to? Matyt, reikia koraną paskaityt, kad žinočiau, kuo jau taip Rushdie nukrypo nuo temos. Kažką lyg pro miglą prisimenu ( o gal pati sugalvojau), kad anksčiau islamas buvo laisvesnis, tik vėliau pradėta jį griežtinti ir kuo daugiau draudimų prigalvota. Ne, tikrai reiktų koraną paskaityti, ar bent jau tos religijos istoriją.