Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 91 laida

QUOTE(zose61 @ 2015 03 12, 14:37)
Man idomu, ar skaitote apie autoriu/e pries pradedant skaityti knyga, ar po, o gal neskaitote is vis? Ne is knygos virselio, jei ten kas yra, bet sakykim interviu, autoriaus internetine svetaine ir pan.

priklausomai nuo to, kiek knyga patinka ar užknisa biggrin.gif

QUOTE(Gemma @ 2015 03 12, 14:41)
pastaruoju metu buvau įnikus į apsakymus. taigi, perskaičiau J.Melniko "Anoreksija" ir A.Munro "Brangus gyvenime". pastaroji patiko žymiai labiau. istorijos gilesnės, išbaigtesnės, moteriškesnės apie gyvenimą ir mažus sukrėtimus jausmų, minčių. o Melnikas užsižaidžia su "sėkla", iš pradžių lyg ir nieko, bet kai pradeda per dažnai kartotis, rėžia akį. aišku, buvo ir įdomių pamąstymų, bet akiarėžiai užgožė gerą įspūdį...

O manęs neužkabino Munro. Net pamačiau panašumo su "Dykuma", ir net herojėms užvožt norėjosi biggrin.gif

tai sakai užsižaidė Melnikas? cool.gif
Atsakyti
QUOTE(zose61 @ 2015 03 12, 15:37)
Man idomu, ar skaitote apie autoriu/e pries pradedant skaityti knyga, ar po, o gal neskaitote is vis? Ne is knygos virselio, jei ten kas yra, bet sakykim interviu, autoriaus internetine svetaine ir pan.

Mane labiausiai veikia skaitytojų recenzijos. Todėl ir varo iš proto livelibas. Kai kurios recenzijos taaaaip užkabina... biggrin.gif Apie pačius autorius nelabai ką ir skaitau. Bijau susigadint požiūrį į knygas dėl autorių gyvenimo būdo. lotuliukas.gif Nors keli autoriai domina. Planuoju perskaityt Selindžerio biografiją, Londono, Bret-Harto.
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2015 03 09, 16:06)
Tik gaila, seriją apie Harį Hūlę jau baigė. O visa kita kažin ar prilygs.  g.gif
  Aš visą šeštadienį su raganium Geraltu praleidau, sekmadienį jau leidau jam pailsėt nuo savęs.  biggrin.gif

Na aš tikiuos jog "Policija" nebus paskutinė H.Hules serijos knyga!per knygų mugę sakė,jog išleis pirmąsias šios serijos knygas bei paskutiniąją dar šiais metais smile.gif
Atsakyti
Taip tingiu dirbti,tai pagalvojau, apie paskutines knygas šiek tiek parašysiu.
Stepnovos ,,Lazario moterys", be abejonės,bus metų favoritė. Turbūt geriausią apibūdinimą išgirdau iš bendradarbės: ,,Nepasakyčiau, kad labai patinka, bet negaliu padėti nė minutei" mirksiukas.gif Seniai bebuvau taip skaniai ką nors skaičiusi. Turbūt labiausiai patiko 1 skyrius apie laimės geną turinčią Marusią. Džiaugiuosi, kad šią knygą įsigijau, nes jos prireiks dėl kai kurių pozityvumu alsuojančių epizodų.
A. Marininos ,,Nutrauktos gijos" galiu pavadinti visišku nesusipratimu. Neįsivaizduoju, kas ją gali skaityti, nors pati perskaičiau pirmą knygą ir įpusėjau antrą blush2.gif . Gal ją rašė kokia namų tvarkytoja, pačiai autorei nebespėjant kepti naujų romanų. Reikia talento kurti tokius negyvus moterų paveikslus (nenužudytų..., jos turėtų būti gyvos). Juokingiausia, kad medžiagos surinkta begalė, o romano nėra... Atia, Marinina..., jaučiu, ilgam nusivyliau.
J. Grisham ,,Jovarų takas" sugrąžino seniai pamėgtą, o vėliau kiek nusibodusį autorių (gal, sakau, su Marinina paskubėjau...?) Tai tarsi ,,Metas žudyti" tęsinys. Prarijau per savaitgalį ir nesigailiu jokių planuotų ir nenuveiktų darbų. Tas pats advokatas Džeikas, tas pats miestelis, tie patys žmonės, jokių šaudymų gaudymų - tiesiog ramus teisinis trileris. Jeigu neturite ypatingų reikalavimų ir mėgstat skaityti dėl skaitymo, nuoširdžiai rekomenduoju.
A. Gesthuysen ,,Seserys" - autobiografinė knyga apie 3 garbaus amžiaus sulaukusias seseris ir jų istorijas. Turbūt labiausiai kabino tai, kad viena iš tų seserų švenčia 100-ąjį gimtadienį, o ir kitos neką jaunesnės, bet liežuviai kaip jauniklių. Skaityti galima. Ar verta g.gif Kodėl ne?
S. Rushdie ,,Gėda" buvo pasirinkta, kad nepradėčiau ko nors įdomesnio, kas išderintų gyvenimo tvarką. Einu į pabaigą. Kadangi tai satyra-pasaka apie šeimą ir Pakistaną/nepakistaną, tai tikrai nealpstu iš noro sužinoti, kas bus toliau. Bet skaitau smagiai. Markesas, Aljende - pamėgti magiško realizmo rašytojai, bet tarp jų visai natūraliai atsistojo ir Rushdie, turintis savo prieskonį. Nelabai nusimanau apie prieskonius, tad negalėčiau pasakyti, kurio toks aitrokas skonis. Aišku, Rushdie provokatorius, bet rašo gerai.
Viskas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aimma: 12 kovo 2015 - 19:59
QUOTE(Juritute @ 2015 03 12, 17:07)
per knygų mugę sakė,jog išleis pirmąsias šios serijos knygas bei paskutiniąją dar šiais metais smile.gif

kol jie išleis, jau būsim viską perskaitę kitom kalbom smile.gif Mačiau, Policija rusiškai jau yra.
Atsakyti
Siandien, deja, mire Terry Pratchett http://www.bbc.com/n...t-arts-31858156

Del Nesbo: pradejau nuo Siksnosparnio ir niekaip nesupratau, kuo jus zavites. Dabar supratau kame saknys, skaitysiu kazkada kitas serijos knygas.

Siuo metu baigineju klausytis Захар Прилепин "Обитель" apie СЛОН - Соловецкий лагерь особого назначения. Gana sunki knyga, kartais istesta, bet buvo idomu. Mane kai sudomino Solzenycinas savo В круге первом, tai iki siol negaliu kartas nuo karto siai tematikai atsispirti
Atsakyti
Sedziu ir verkiu...kaip gaila, kad neber Pratcheto verysad.gif
Atsakyti
zose61, autoriais specialiai nesidomiu, nebent atsitiktinai. Net ir apie kai kuriuos savo itin mėgstamus autorius nelabai ką žinau ir, tiesą sakant, ypatingai nesmalsauju - pvz., koks Alessandro Baricco.

Terry Pratchett iškeliavo... unsure.gif
Bet su jo sukurtu Disko pasauliu dar daug metų draugausiu - tik keturias kol kas perskaičiau, o jų virš 40 yra thumbup.gif
Atsakyti
As apie autoriu dazniausiai pasiskaitau. Kartais skaitau knyga, nes zmogus man imponuoja. Labai megstu biografijas, tai viskas automatiskai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forget: 13 kovo 2015 - 11:18
man įdomu skaityt tik apie tuos žmones (nebūtinai rašytojus), kurie man imponuoja kaip asmenybės. pvz, seku Tapino ir Jagelavičiūtės pasisakymus, man patinka jų mintys, ironiškas ir aštrus požiūris į daugelį dalykų. nemėgstu pernelyg nuglostytų, politiškai korektiškų nuomonių.

o kiekvienos knygos autoriumi tikrai nesidomiu. dažniau būna, kad užsikabinu už kokios paminėtos vietos ar istorinio įvykio, ar reiškinio ir išgooglinu viską, ką randu.

knyga turi palikti itin didelį įspūdį, kad pasiieškočiau info apie autorių. nebijau nusivilti, nes nemanau, kad menininkai gyvena aukštesnėse (ar tiksliau kilnesnėse) materijose nei eiliniai nemenininkai. man tiesiog nepakankamai smalsu. kaip ir karališkosios šeimos ar vietinių "žvaigždučių gyvenimai"
Atsakyti
Dar apie asmenybes. Visada sakau, kad man patinka jau mirę autoriai. Nes jie jau viską pridirbo ką galėjo, ir labiau biografijos nesusigadins. nes aštresni pasisakymai manęs nebesujaudina - pasistengiu nurašyt epochai biggrin.gif

bet gyvi autoriai, su jų politinėmis, socialinėmis, seksualinėmis ir kitokiomis pažiūromis man kartais smarkiai nunervina.

Laimė, tai pataisoma cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 03 13, 15:19)
Laimė, tai pataisoma cool.gif
Bum su šakalėliu, bum per galvą... lotuliukas.gif https://www.youtube....h?v=I3s9gjudHJc

Biografijomis nesidomiu, nes faktai neišlieka galvoje. Neskaitau, nes netyčia galiu suvokti, jog mano "alzheimeris" jau gerokai pažengęs. lotuliukas.gif Domiuosi rašytojų biografijų fragmentais, t.y., koks išsilavinimas, ką nuveikę gyvenime, kokie pomėgiai, gyvenimo būdas. Pagal tai sprendžiu, kas galėtų atsispindėti jų knygose. Pvz., pasigooglini apie Umberto Eco, Jose Saramago, Melvin Burgess, Jean Genet ir gali numanyti, apie ką jie rašo. Jau tikrai ne apie meiles-seiles. Kitas klausimas - ar bus priimtinas stilius, forma...

Dabar "užkabino" "Maištininkas", nes intriguoja, ką apie Jėzų Nazarietį rašo musulmonas.
Atsakyti