Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 91 laida

QUOTE(SOFIJA5 @ 2015 02 25, 14:38)
Na, gal čia jau kaip kam duota  doh.gif Aš juk neskaitau, kad greičiau perskaityčiau, tiesiog taip išeina. Pasineriu į knygą visa galva, nieko nematau ir negirdžiu. Na, be abejo ir tai, kaip knyga parašyta, yra svarbu  biggrin.gif O aš mėgstu lengvesnes knygas. Ai, ką aš čia aiškinu, kiekvienam savo  4u.gif Man "knyga per dieną" yra visai normalu. Knyga per vakarą jau nemažai  tongue.gif

per vasaros atostogas ir man 1 diena = 1 knyga drinks_cheers.gif bet darbiniu laikotarpiu, tai nebent labai plonytė knygutė, tuomet galima suskaityt per dieną
Atsakyti
QUOTE(SOFIJA5 @ 2015 02 25, 14:38)
Negi tikrai nėra buvę, kad ryte pradėtum knygą skaityti ir vakare baigtum ?  biggrin.gif Kad ir lengvutį paprastutį meilės romaną arba detektyviuką  biggrin.gif

Nea, nebent kokią plonutę. biggrin.gif Man ne tai, kad nesuprantu, aš tiesiog taip nemoku. Nors gal kartais būtų pravartu mokėti.
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 02 17, 09:11)
Man paskutinis jo pasisakymas apie Žaliąjį tiltą taip nepatiko, kad nebežinau

O aliuzijų į Žaliojo tilto skulptūras net pačioje "Maro dienos" pradžioje yra, ot tongue.gif

QUOTE(Shusha @ 2015 02 18, 12:21)
Atsiliepimas bus? Labai smalsu  ax.gif

ar apie Tapino knygos pristatymą Kaune atsiliepimo nori?
ar apie pačią knygą? (ją dar skaitau - vyras pirmiausia pasigriebė, aš kantriai eilėje laukiau biggrin.gif )

Pabūsiu populiari ir prisijungiu prie skaitančių/perskaičiusių/tuoj skaitysiančių Tapino "Maro dieną".
Man pirmoji pusė - gerai susuktas trileris-detektyvas, toks a la Dan Brown "Da Vinči kodas" ar pan biggrin.gif Ir patiko, kad knygos geografija praplėsta - Paryžius, Konstantinopolis, Londonas...
Dabar antrąją pusę pradėjau, Kaunas, tai toks įspūdis, kad žanras dabar bus - zombių-veiksmo biggrin.gif
"skaitosi" labai gerai ir lengvai, tik kad va mano dabartinė viršininkė (9 mėn) visai skaitymui laiko nepalieka.

Kas nebuvo Knygų mugėje ar nematė tiesioginės transliacijos (aš prie jų):
Tapino "Maro dienos" pristatymas (su Puklevičium ir Katkevičium)
Aišku, mediatekoje ir kitų įrašų iš Knygų mugės yra.
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2015 02 26, 00:40)
O aliuzijų į Žaliojo tilto skulptūras net pačioje "Maro dienos" pradžioje yra, ot tongue.gif

na, na g.gif Aš apie Tapiną išgyvenau net kelias fazes: pradžioje "och, och", tada "nu kaip jis taip" ir tada - "kiekvienas, net rašytojas, turi teisę turėti savo politinę nuomonę" biggrin.gif

jaučiuosi senstanti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2015 02 26, 00:40)
*Man pirmoji pusė - gerai susuktas trileris-detektyvas, toks a la Dan Brown "Da Vinči kodas" ar pan biggrin.gif Ir patiko, kad knygos geografija praplėsta - Paryžius, Konstantinopolis, Londonas...
Dabar antrąją pusę pradėjau, Kaunas, tai toks įspūdis, kad žanras dabar bus - zombių-veiksmo biggrin.gif

**Aišku, mediatekoje ir kitų įrašų iš Knygų mugės yra.

* toks ir buvo autoriaus tikslas - parašyti romaną, kuriame būtų vien veiksmas, veiksmas, veiksmas mirksiukas.gif

** labai rekomenduoju pasižiūrėti interviu su K.Sabaliauskaite thumbup.gif

QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 02 26, 09:12)
na, na g.gif Aš apie Tapiną išgyvenau net kelias fazes: pradžioje "och, och", tada "nu kaip jis taip" ir tada - "kiekvienas, net rašytojas, turi teisę turėti savo politinę nuomonę" biggrin.gif

ar kalta politinė nuomonė, ar gal tau tiesiog ne itin patiko "Vilko valanda"? g.gif

man patiko šis A.Tapino pasisakymas:

"Galvoju, kad tie, kurie…

1. tvirtina, esą Žaliojo tilto pabaisėkai yra meno kūrinys ir paveldas
2. mano, kad prie ruso viskas buvo geriau
3. klykia, jog Lietuvoje varžoma žodžio laisvė, bet pamiršta pasižiūrėti į veidrodį
4. parduotuvėse piktybiškai atsisako kalbėti valstybine kalba, nors puikiai ją moka
5. „Tarybines dešreles“ vadina brendu ir sako, jog tai tik verslas
6. aiškina, kad jeigu su šituo kaimynu gerai elgsies, tai ir jis tau bus geras.
7. kasdien prieš miegą persiskaičiuoja trisdešimt sidabrinių
8. kartoja mantrą, kad Lietuva pražus be gerojo kaimyno iš Rytų
9. provokuoja protelio neturinčius Lietuvos “menininkus”
10. išplėtę akis tikina, jog kalbos apie rusišką propagandą yra tik Lietuvos paranoja
11. paskiria po keturias valandas kasdien juodindami savo šalį – internete, pokalbiuose ar telefonu

……turi visišką teisę tai daryti ir reikšti savo nuomonę. Lietuva yra demokratiška valstybė. Sveikinu, kad pasirinkote joje gyventi."

A.Tapinas, tiesa jis nebe šviežias.
Atsakyti

iš čia
"Andrius Tapinas
Vasario 10 d., 16:34 ·
Džiaugiuosi principingu paveldo tarybos sprendimu dėl Žaliojo tilto skulptūrų. Gaila, kad tokių žmonių pritrūko 1990 kovo 11, gal nebūtų tų nesąmonių su išstojimu iš sąjungos, kai dabar viskas išvogta ir visi išvažiavę."

Galvoju, kad čia humoras. Bet labai jau juodas unsure.gif
Atsakyti
Patiko perziuret pristatyma. Liuks, dabar dar labiau noriu Maro dienos. Jau krepselin imesta, laukia kol daugiau knygu prikaupsiu ir gales keliaut pas mama. O as laukiu kada vasara grysiu i Lietuva ir galesiu visa sukaupta lobi pas mama rast smile.gif Ziuredama pristatyma nuo dusios juokiausi. Toks lengvas pokalbis ju buvo, traukiant viens kita per danti. tiesiog uzvedantis pirkt knyga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 02 26, 09:58)

cinizmas čia, pašiepiantis. smile.gif
Atsakyti
Aš šiandien padariau tai, ką darau labai retai - nusipirkau knygą smile.gif Užėjau knygynan, pamačiau, nepatikėjau, patikėjau, staigmena labai miela buvo, nežinojau, kad išėjo knyga, ir be jokios dvejonės iškart net nepavarčius kason wub.gif

Tai Doloresos naujausia knyga. Tik jos knygas visad perku. Kad turėčiau, kad būtų namuose ir tyliai kvėpuotų. Artima siela tiesiog....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akmenskeltė: 26 vasario 2015 - 18:26
iš čia
"Andrius Tapinas
Džiaugiuosi principingu paveldo tarybos sprendimu dėl Žaliojo tilto skulptūrų. Gaila, kad tokių žmonių pritrūko 1990 kovo 11, gal nebūtų tų nesąmonių su išstojimu iš sąjungos, kai dabar viskas išvogta ir visi išvažiavę."

O tu ką, tiesiogiai supratai? blink.gif
Taigi Tapinas dažnai sarkastiškai ką nors parašo. O dėl pilietiškumo - jis gi net į Šaulių Sąjungą ką tik įstojo.
Sekdama FB įvairius žymesnius žmones ir - ypač - skaitydama kitų komentarus po jų pasisakymais supratau, kad labai daug žmonių (net nesitikėjau, kad tiek daug) "nepagauna" ironijos ir sarkazmo, nors lyg ir labai aišku būna, kad rašantysis specialiai taip parašė. O jau kai būna juodas humoras, tai išvis tiesiogiai jį priimančių ir besipiktinančių gausu doh.gif
Vien dėl to negalėčiau būti nei politike, nei kokiu viešu žmogumi - labai mėgstu rimtu veidu kokią nesąmonę pasakyti. O juk po to būtų nemažai tokių, kurie ne tik patikėtų, bet ir kitiems aiškintų - "bet aš girdėjau, ji pati taip sakė!" doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2015 02 26, 23:56)
- "bet aš girdėjau, ji pati taip sakė!" doh.gif

Čia pvz. na ne humoras, bet kaip su "šunaujos" fenomenu. biggrin.gif Pavadino "tikslinę" mėšlą pylusią grupę, o toji kaip verta savo vardo pasistengė sukeldama isteriją, kad "vaaaa, žiūrėkit, gi TAUTĄ taip pavadino". Ir kiek lig šiol šventai įsitikinusių, kad taip taip "čia mus visus tokiu epitetu apdalijo".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi (:: 27 vasario 2015 - 01:28
iš čia
"Andrius Tapinas

skaičiau šį pasisakymą, bet man jis taip giliai neužstrigo. aš, pvz., supratau šį pasakymą, kaip nusivylimo išraišką, su gilia ironija, ar net sarkazmu.

dėlto man ir gaila, kad parašytas žodis - be intonacijos, be mimikos ir išraiškos būna. kartais dėlto kyla daug nesusipratimų, nes kiekvienas tokį pasisakymą perleidžiam per save ir pridedam savo įsivaizduojamą intonaciją, nuotaiką.
Atsakyti