Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 91 laida

QUOTE(Akmenskeltė @ 2015 02 12, 20:01)
T.y. suprasčiau, jei emigrantai būtų Norvegijos piliečiai, bet čia Lietuvos piliečiai, tad taikyti savo įstatymus man atrodo banditizmas.

šiuo klausimu visiškai pritariu Forget. Be to, tūlas lietuvis su vaikais elgiasi taip, kad ir man kartais kyla mintys, kad reik atimt iš tokių. O jei taip pat daro ir ten, tai net nesistebiu rezultatais. Ir šiaip mane biesina dar vienas dalykas - turiu pažįstamų, kurie iš Norgės parvažiuoja atostogų ir į akis rėžia: kaip mane čia viskas užknisa, nėr su kuo net pasišnekėti, visi su kažkokiom problemom, visi durni, biedni ir aplamai laukiu nesulaukiu, kada grįšiu į tikrą gyvenimą, namo (t.y. į Norgę atgal). O jeigu tik kas - iškart prisimena, kad yra Lietuvos piliečiai ir rėkia, kaip jais nieks nesirūpina.
Psio, išsiliejau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 12 vasario 2015 - 22:49
Jo suzvaigzdejimas, kad pabego is Tevynes del pinigu...ne visi..bet
Va..pasidziaugsiu. Kadangi pirmadieni nereik i darba, klausiau vaiku (amzius apie 2-3 metus) tai kokia svente bus, kad mes visi svesime i darzeli, i darba neisime? Lietuvos gimtadienis biggrin.gif o ka dainuojame per gimtadieni? Gimtadienio daina. Ir giedojau vaikams Tautine giesme..niekada nemaniau, kad toki ilga kurini (na ne du gaideliai gi) vaikai klausys sustinge ir issizioje wub.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 02 12, 22:34)
Be to, tūlas lietuvis su vaikais elgiasi taip, kad ir man kartais kyla mintys, kad reik atimt iš tokių.
Psio, išsiliejau  biggrin.gif

Tada ir aš pasakysiu biggrin.gif
Jau, kad pas mus reikia tokios kaip Barnevernet,tai faktas.
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2015 02 12, 21:15)

Nuvaziuok i Saudo arabija, eik sau su sortais ir palaidais plaukais. Nes gi banditizmas, tu gi Lietuvos piliete.
Kaip sakoma, kas moka tas ir muzika uzsako... Nepriimtina, vaziuoji kitur. Niekas gi kaip i Sibira neistreme

Daugiau sia tema nediskutuosiu, nes matau, kad mudvi tikrai nesusikalbesim, isizeisi paskui.
Lentynu noriu, skaitau kazkokia nesamone trilerine. Tik perku perku perku biggrin.gif  Ir laukiu pensijos

Neįsižeisiu, tik man atrdodo, kad vaikas - ne daiktas,ne šortukai ir palaidi plaukai, jis LT pilietis, aš čai atvažiavau laikinau ir apskritai šeimos išdraskymas (ne tik iš lietuvių, bet ir iš norvegų, kitų šalių vaikų) yra nesuprantamas dalykas, aš įsivaizduoju, kad tik kraštutiniu atveju taip turėtų būti daroma. Todėl aišku, patys kalti, kurie Norgėj su vaikais būna ir rizikuoja,o jei jaučiasi saugiai ir sutinka su ta sistema, vualio, negaila.
QUOTE(adija5 @ 2015 02 12, 23:59)
Tada ir aš pasakysiu  biggrin.gif
Jau, kad pas mus reikia tokios kaip Barnevernet,tai faktas.

Pritariu, Norvegijoj kraštutinumai, pas mus - irgi, visiškai nerūpima, kaip vaikai gyvena, nepadedama, nesidomima.
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2015 02 12, 23:34)
šiuo klausimu visiškai pritariu Forget. Be to, tūlas lietuvis su vaikais elgiasi taip, kad ir man kartais kyla mintys, kad reik atimt iš tokių. O jei taip pat daro ir ten, tai net nesistebiu rezultatais. Ir šiaip mane biesina dar vienas dalykas - turiu pažįstamų, kurie iš Norgės parvažiuoja atostogų ir į akis rėžia: kaip mane čia viskas užknisa, nėr su kuo net pasišnekėti, visi su kažkokiom problemom, visi durni, biedni ir aplamai laukiu nesulaukiu, kada grįšiu į tikrą gyvenimą, namo (t.y. į Norgę atgal). O jeigu tik kas - iškart prisimena, kad yra Lietuvos piliečiai ir rėkia, kaip jais nieks nesirūpina.
Psio, išsiliejau  biggrin.gif

Tokie irgi nesusisipratėliai, geriau pripažintų, kad pinigą kala ir jaustų pagarbą savo tėvynei ir jos žmonėms, jei jau taip ta LT nepatinka, galima joje neatostogauti rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akmenskeltė: 13 vasario 2015 - 07:28
QUOTE(Alchemie @ 2015 02 12, 23:50)
Jo suzvaigzdejimas, kad pabego is Tevynes del pinigu...ne visi..bet
Va..pasidziaugsiu. Kadangi pirmadieni nereik i darba, klausiau vaiku (amzius apie 2-3 metus) tai kokia svente bus, kad mes visi svesime i darzeli, i darba neisime? Lietuvos gimtadienis biggrin.gif o ka dainuojame per gimtadieni? Gimtadienio daina. Ir giedojau vaikams Tautine giesme..niekada nemaniau, kad toki ilga kurini (na ne du gaideliai gi) vaikai klausys sustinge ir issizioje wub.gif

Oho wub.gif Mes sūnų dabar repetuoti vežame, labai laukia koncerto filharmonijoj, vasario 16 bus, "Ąžuoliukas" dainuos, tikiuos ir tautinės giesmės sulaukti... smile.gif

Laukiu knygų mugės, pernai nebuvau, sirgau, tai jau pasiilgau...
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2015 02 12, 17:03)
biggrin.gif pastaruoju metu  braidome labai isplestame malku, mesos ir varskes semantiniam lauke biggrin.gif

oho.... semantiniame.... biggrin.gif

QUOTE(Forget @ 2015 02 12, 20:15)

žinai - pasiilgau 4u.gif
ilgokai tylėjai, vis dėlto cool.gif

QUOTE(Alchemie @ 2015 02 12, 20:24)

taip sakant temoje  kazkas primy..i varske ir pajudino sirsiu (ne kamaniu) lizda biggrin.gif

į varškę - tikrai ne aš cool.gif

QUOTE(langana @ 2015 02 12, 21:08)

Visai mes cia nuo temos nukrypom mirksiukas.gif Uzbanins mus dar tongue.gif

vakar net keletą puslapių Debesų atlaso gavau bigsmile.gif

QUOTE(Gemma @ 2015 02 12, 22:14)

Numatoma išleisti nauja J.Saramago knyga

Jėga wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2015 02 12, 20:15)
Va butent, atvaziuoju pas tave i svecius ir pradedu knygas delioti pagal savo tvarka  bigsmile.gif  Nes vat man nepatinka, nelogiska, as taip neipratus ir nenoriu, ir siaip, atejau i svecius, ka noriu ta darau!!! Nepasakok tu man, atspalvius desiu prie Erlicko  cool.gif  Tai vat ir sveciuose noris, bet ir pasitvarkyti pagal save  bigsmile.gif
Oi, atvažiuok! bigsmile.gif Tik pranešk iš anksto, susinumeruosiu knygas. lotuliukas.gif

QUOTE(Gemma @ 2015 02 12, 22:14)
o šiaip tai atėjau pasidalint gera žinia  bigsmile.gif  bent jau man  blush2.gif

Numatoma išleisti nauja J.Saramago knyga
thumbup.gif
QUOTE(adija5 @ 2015 02 12, 22:27)
thumbup.gif

QUOTE(Alchemie @ 2015 02 12, 22:50)
Ir giedojau vaikams Tautine giesme..niekada nemaniau, kad toki ilga kurini (na ne du gaideliai gi) vaikai klausys sustinge ir issizioje wub.gif
Visą savaitę kartojome Tautišką giesmę kaip eilėraštį s garso įtvirtinimui. Šiandien beveik visi 5-6-mečiai (mano logopediniai) per šventę giedojo kartu. thumbup.gif
Kai leidau garso įrašą, kaip kas prašė pakartoti. thumbup.gif

Alice Munro, Brangus gyvenime. Apsakymai verti LLL. Paprasti, gyvenimiški siužetai - sudėtingos, dramatiškos pabaigos... unsure.gif Deja, gyvenimo pilnatvės ištroškusios, užguitos, sugniuždytos moters portretas prie "dūšios" nelipo.
Pacituosiu beveik savo mintį:
„Brangus gyvenime“ apsakymai – lyg maži fragmentai, ištraukti iš skirtingų žmonių gyvenimų. Tie fragmentai ypatingi tuo, kad visus juos sieja viena – pojūtis, kad čia ir dabar yra tikrasis gyvenimas, su visais paklydimais, atradimais, skauduliais, su visa palete jausmų, emocijų, prisiminimų. Tai svarbu priimti kaip savaime suprantamą, svarbu suprasti, kad visa tai žmogų daro Žmogumi, o gyvenimą – Brangiu.
http://www.g-taskas....angus-gyvenime/

Drąsiai rekomenduoju visoms, kas norėtų pailsėti nuo "belenkokių" tauškalų. mirksiukas.gif
Atsakyti
Va, Munro neskaiciau, bet klopedijos parasytu melynu zodziu paskutinis sakinys man labai tiksliai nusake nesenei baigta skaityt Grondahl'io knyga "Luka".
Tai svarbu priimti kaip savaime suprantamą, svarbu suprasti, kad visa tai žmogų daro Žmogumi, o gyvenimą – Brangiu.
Atsakyti
Su Dolitle buvom Tapino knygos pristatyme, smagus vakaras thumbup.gif
Na, bent jau artimiausias porą dienų nereikia sukti galvos "ką skaityti", nersiu į alternatyvų Kauną (ir ne tik).
Atsakyti
Ar ilgąjį savaitgalį visos intensyviai skaitote, kad temoje tylu?

Kaunietės, gal jau aplankėte ir mūsų mieste atidarytą "Knygų namelį"?
Atsakyti
As perklausiau A. Marininos "Ukradenyj son", pabaigoje prisiminiau, kad jau skaiciusi labai seniai ta knyga, bet minkant tesla, kepant pietus labai gerai suejo klausymasis.
Dabar baigineju Lojalioji, tai vis kyla mintys apie skiepus, zmogaus prigimti ir jos tobulinima doh.gif ypac kai mane spamina poliklinika, kad sunui reikalingas paskutinis skiepas nuo stabliges doh.gif
Atsakyti

Su šventėmis 4u.gif dabar iki kovo 11-os švęsime 4u.gif

QUOTE(klopedija @ 2015 02 13, 18:15)

Drąsiai rekomenduoju visoms, kas norėtų pailsėti nuo "belenkokių" tauškalų.  mirksiukas.gif

ką ponia tuo norėjo pasakyti? cool.gif

QUOTE(Helianta @ 2015 02 13, 22:16)
Su Dolitle buvom Tapino knygos pristatyme, smagus vakaras thumbup.gif
Na, bent jau artimiausias porą dienų nereikia sukti galvos "ką skaityti", nersiu į alternatyvų Kauną (ir ne tik).

NU? Maro valandos? Man paskutinis jo pasisakymas apie Žaliąjį tiltą taip nepatiko, kad nebežinau unsure.gif
Papildyta:
Pasiteisinimas dėl tylos:
šeštadienį - kapų tvarkymas,
sekmadienį - namų tvarkymas ir valgymas - nes vyro močiutės keturnėdėlis;
pirmadienis - koncertas Kėdainiuose vasario 16 proga.
Atsakyti