Nu kadangi literatura yra kulturines patirties israiska, tai ji labai gerai atspindi skirtumus, skausmus, pasiekimus praeiti, dabarti, tendencijas..galima utopija...ne visai pievos
Man vidurines lentynos patinka
QUOTE(Alchemie @ 2015 02 12, 17:28)
literatura yra kulturines patirties israiska
Taip. Ir mes ją priimam arba ne. "Pievos" tuomet, kai piktinamės ir stengiamės pakeisti kultūrą. Tada ta kultūra priešinasi ir sako: "nešk mėsas!"
Jei ateitų pas mane kas nors ir sakytų "esi vyro priedėlis" ar "duok vaiką genofondo gerinimui", sakyčiau: "nešk mėsas!"
Tačiau, kai "ateina" pas mane gera knyga, aš stengiuosi mąstyt, gilintis ir įsisąmonint, jog esam skirtingi. Tuo pačiu suvokiu, jog kitoje kultūroje, fiziškai nepasirengusi ir emociškai nesusitaikiusi, aš priešinčiausi ir neišgyvenčiau. Laikui bėgant net iš SM pašalintų už neveiksnumą.
užlėkiau į biblioteką ir grįžau su trim knygom. Visom lietuviškom Seniai taip nebuvo..
Važiavau dėl Gamtmeldžio sodo O prie jo dar pasiėmiau Žagrakalytės Eigulio dukterį ir Viliūnės Karūną be karaliaus (suviliojo apačioj esantis prierašas Senojo Vilniaus trileris). Gulėsiu visą ilgą savaitgalį ir skaitysiu..
Važiavau dėl Gamtmeldžio sodo O prie jo dar pasiėmiau Žagrakalytės Eigulio dukterį ir Viliūnės Karūną be karaliaus (suviliojo apačioj esantis prierašas Senojo Vilniaus trileris). Gulėsiu visą ilgą savaitgalį ir skaitysiu..
QUOTE(Akmenskeltė @ 2015 02 12, 18:16)
Tai daugiau nei kultūrų skirtumai ir kas kita nei kultūra ir įstatymų laikymasis. Įdomu, kuo vadovaujasi norvegijos vaikų psihologai ir psichiatrai.
T.y. suprasčiau, jei emigrantai būtų Norvegijos piliečiai, bet čia Lietuvos piliečiai, tad taikyti savo įstatymus man atrodo banditizmas. Draugai 5 metus gyvena Suomijoje, sakė ten ir panašiai, tik mažesniu mastu, tai Suomijos piliečiai, kažkada buvę atimti, užaugę jungiasi į bendruomenes ir kalba, kiek žalos jų asmenybėms padarė ta "kultūra" ir "įstatymai".
Man pirmosios lentynos
Aš toliau Čechovą skaitinėju.
QUOTE(klopedija @ 2015 02 12, 15:48)
Tskant, kultūrų skirtumai. Jei jau nusitrenkei į kitos kultūros kraštus, laikykis įstatymų ir priimk papročius besąlygiškai arba "nešk mėsas" lauk.
QUOTE(klopedija @ 2015 02 12, 17:10)
Taip. Ir mes ją priimam arba ne.
"Pievos" tuomet, kai piktinamės ir stengiamės pakeisti kultūrą. Tada ta kultūra priešinasi ir sako: "nešk mėsas!"
"Pievos" tuomet, kai piktinamės ir stengiamės pakeisti kultūrą. Tada ta kultūra priešinasi ir sako: "nešk mėsas!"
Va butent, atvaziuoju pas tave i svecius ir pradedu knygas delioti pagal savo tvarka Nes vat man nepatinka, nelogiska, as taip neipratus ir nenoriu, ir siaip, atejau i svecius, ka noriu ta darau!!! Nepasakok tu man, atspalvius desiu prie Erlicko Tai vat ir sveciuose noris, bet ir pasitvarkyti pagal save
QUOTE(Akmenskeltė @ 2015 02 12, 19:01)
T.y. suprasčiau, jei emigrantai būtų Norvegijos piliečiai, bet čia Lietuvos piliečiai, tad taikyti savo įstatymus man atrodo banditizmas.
Nu laba diena, o tai kur jie gyvena? Nepatinka banditizmas, susipakuoji savo daiktelius ir grizti uz minimuma i Lietuvele dirbti
Nuvaziuok i Saudo arabija, eik sau su sortais ir palaidais plaukais. Nes gi banditizmas, tu gi Lietuvos piliete.
Kaip sakoma, kas moka tas ir muzika uzsako... Nepriimtina, vaziuoji kitur. Niekas gi kaip i Sibira neistreme
Daugiau sia tema nediskutuosiu, nes matau, kad mudvi tikrai nesusikalbesim, isizeisi paskui.
Lentynu noriu, skaitau kazkokia nesamone trilerine. Tik perku perku perku Ir laukiu pensijos
QUOTE(saintlina @ 2015 02 12, 09:29)
kad ir patinka man T. Lindgren, bet po tokios anotacijos kaži kaip čia reiks ryžtis Kamanių medų skaityt Vien paskaičius tokius vaizdingus įspūdžius žiaukčiot norisi
Adija, o tu jau skaitei apie vikingus ir varškę?
Adija, o tu jau skaitei apie vikingus ir varškę?
Skaityk,gera knyga,labai įdomūs personažai A tau gal visai nebus britku,kaip Rasmai pvz..Man tai kąašžinau.Gerai,kad buvau dar vakarienės nevalgius...
Dar ne,laukia eilėj.Leisk tu man pavalgyt normaliai,a tai per daug sukūsiu Nors po šito kamanių maisto,tai primyž... varškė,kaip desertas atrodo
QUOTE(saintlina @ 2015 02 12, 18:16)
O prie jo dar pasiėmiau Žagrakalytės Eigulio dukterį
Lauksiu atsiliepimo.Aš nesugraužiau.Klampojau klampojau ir parkritau...
QUOTE(Akmenskeltė @ 2015 02 12, 20:01)
Man pirmosios lentynos
Man irgi
Čechovas
QUOTE(adija5 @ 2015 02 12, 21:19)
taip sakant temoje kazkas primy..i varske ir pajudino sirsiu (ne kamaniu) lizda
QUOTE(Alchemie @ 2015 02 12, 19:24)
Dar apie gejus pasnekam
QUOTE(saintlina @ 2015 02 12, 19:16)
Gulėsiu visą ilgą savaitgalį ir skaitysiu..
Taip sunku jo laukti . O dar kai pasižiūriu, kiek gerų knygų aplink esu prisikrovus, nors persiplėšk. Ir ką reiks išsirinkti skaityti...
Praėjusį savaitgalį niekaip negalėjau iš rankų paleist J. Adler-Olsen "Fazanų žudikų". Taip ir prarijau per dieną. Man ji buvo geresnė už "Moterį narve", ten reikėjo perverst kai kuriuos skyrius, nemėgstu kankinimų scenų. Tai vat, norėčiau pakartot tą gerumą, išsirinkti gerą knygą.
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 02 12, 14:55)
Dabar aišku o tai nesupratau pradžioje. Nesunku? Netoli? Nesinori mes ramaus, pastovaus darbo ir nerti į rizikingą darbą "ant savęs"?
Vaziuoju i darba apie valanda. Nera labai gerai, bet as ka tik pabaigiau mokslus ir pradedu isitvirtinti visiskai naujoje man srityje. Tai kol kas nesijauciu labai nusipelnisu idealiu darbo salygu su didziuliu atlyginimu O dirbti "ant saves" nenoriu. Niekada nenorejau. Esu tingine, todel nenoriu galvos skausmo 24 valandoms per para.
Visai mes cia nuo temos nukrypom Uzbanins mus dar
I tema siuo metu negaliu nieko pasakyti, nes nieko neskaitau. Pradejau bent kelias knygas, bet vis nera kada rimtai prisesti ne prie vienos
QUOTE(Alchemie @ 2015 02 11, 22:48)
Taip, Rozes varda ji verte, zinau, kad dar ir pataisytas leidimas yra, Fuko irgi ji. Siaip ji tokia motera uch..baigusi geodezija bet filologe superine yra, tiesa ji studijavo man atrodo ar tin ne Piteryje ar Maskvoje uzsienio kalbas..prancuziskai, iataliskai, ispaniskai..zodziu romanu kalbos ramiai jai vaziuoja.
pagarba tavo kaimynei man jos vardas asocijuojasi su kokybe.
QUOTE(Forget @ 2015 02 12, 20:15)
Nu laba diena, o tai kur jie gyvena? Nepatinka banditizmas, susipakuoji savo daiktelius ir grizti uz minimuma i Lietuvele dirbti
Nuvaziuok i Saudo arabija, eik sau su sortais ir palaidais plaukais. Nes gi banditizmas, tu gi Lietuvos piliete.
Kaip sakoma, kas moka tas ir muzika uzsako... Nepriimtina, vaziuoji kitur. Niekas gi kaip i Sibira neistreme
mane užpjauna tokie, kur išvažiuoja gyvent kitur ir niekaip nesusivokia, kad jei visi aplink keistai elgiasi ir jų nemėgsta, tai problema ko gero ne aplinkiniuose ir dar per visus lietuviškus portalus skundžiasi, kaip jų nemėgsta, nebendrauja, nori iškeldint.
o šiaip tai atėjau pasidalint gera žinia bent jau man
Numatoma išleisti nauja J.Saramago knyga
QUOTE(Gemma @ 2015 02 12, 22:14)
Ui,man irgi Nereiks rusiškos elektroninės.
Ir šitos noriu
http://kitosknygos.l.../Neregys-Gazoje