Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 91 laida

Nu kadangi literatura yra kulturines patirties israiska, tai ji labai gerai atspindi skirtumus, skausmus, pasiekimus praeiti, dabarti, tendencijas..galima utopija...ne visai pievos cool.gif
Man vidurines lentynos patinka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2015 02 12, 17:28)
literatura yra kulturines patirties israiska
Taip. Ir mes ją priimam arba ne.
"Pievos" tuomet, kai piktinamės ir stengiamės pakeisti kultūrą. Tada ta kultūra priešinasi ir sako: "nešk mėsas!"
Jei ateitų pas mane kas nors ir sakytų "esi vyro priedėlis" ar "duok vaiką genofondo gerinimui", sakyčiau: "nešk mėsas!" biggrin.gif
Tačiau, kai "ateina" pas mane gera knyga, aš stengiuosi mąstyt, gilintis ir įsisąmonint, jog esam skirtingi. Tuo pačiu suvokiu, jog kitoje kultūroje, fiziškai nepasirengusi ir emociškai nesusitaikiusi, aš priešinčiausi ir neišgyvenčiau. Laikui bėgant net iš SM pašalintų už neveiksnumą. lotuliukas.gif
Atsakyti
užlėkiau į biblioteką ir grįžau su trim knygom. Visom lietuviškom biggrin.gif Seniai taip nebuvo..
Važiavau dėl Gamtmeldžio sodo wub.gif O prie jo dar pasiėmiau Žagrakalytės Eigulio dukterį ir Viliūnės Karūną be karaliaus (suviliojo apačioj esantis prierašas Senojo Vilniaus trileris). Gulėsiu visą ilgą savaitgalį ir skaitysiu.. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Akmenskeltė @ 2015 02 12, 18:16)
Tai daugiau nei kultūrų skirtumai ir kas kita nei kultūra ir įstatymų laikymasis. Įdomu, kuo vadovaujasi norvegijos vaikų psihologai ir psichiatrai.

T.y. suprasčiau, jei emigrantai būtų Norvegijos piliečiai, bet čia Lietuvos piliečiai, tad taikyti savo įstatymus man atrodo banditizmas. Draugai 5 metus gyvena Suomijoje, sakė ten ir panašiai, tik mažesniu mastu, tai Suomijos piliečiai, kažkada buvę atimti, užaugę jungiasi į bendruomenes ir kalba, kiek žalos jų asmenybėms padarė ta "kultūra" ir "įstatymai".

Man pirmosios lentynos smile.gif

Aš toliau Čechovą skaitinėju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akmenskeltė: 12 vasario 2015 - 20:05
QUOTE(klopedija @ 2015 02 12, 15:48)
Tskant, kultūrų skirtumai. Jei jau nusitrenkei į kitos kultūros kraštus, laikykis įstatymų ir priimk papročius besąlygiškai arba "nešk mėsas" lauk.  cool.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(klopedija @ 2015 02 12, 17:10)
Taip. Ir mes ją priimam arba ne.
"Pievos" tuomet, kai piktinamės ir stengiamės pakeisti kultūrą. Tada ta kultūra priešinasi ir sako: "nešk mėsas!"

Va butent, atvaziuoju pas tave i svecius ir pradedu knygas delioti pagal savo tvarka bigsmile.gif Nes vat man nepatinka, nelogiska, as taip neipratus ir nenoriu, ir siaip, atejau i svecius, ka noriu ta darau!!! Nepasakok tu man, atspalvius desiu prie Erlicko cool.gif Tai vat ir sveciuose noris, bet ir pasitvarkyti pagal save bigsmile.gif

QUOTE(Akmenskeltė @ 2015 02 12, 19:01)
T.y. suprasčiau, jei emigrantai būtų Norvegijos piliečiai, bet čia Lietuvos piliečiai, tad taikyti savo įstatymus man atrodo banditizmas.

blink.gif blink.gif Nu laba diena, o tai kur jie gyvena? Nepatinka banditizmas, susipakuoji savo daiktelius ir grizti uz minimuma i Lietuvele dirbti bigsmile.gif

Nuvaziuok i Saudo arabija, eik sau su sortais ir palaidais plaukais. Nes gi banditizmas, tu gi Lietuvos piliete.
Kaip sakoma, kas moka tas ir muzika uzsako... Nepriimtina, vaziuoji kitur. Niekas gi kaip i Sibira neistreme

Daugiau sia tema nediskutuosiu, nes matau, kad mudvi tikrai nesusikalbesim, isizeisi paskui.

Lentynu noriu, skaitau kazkokia nesamone trilerine. Tik perku perku perku biggrin.gif Ir laukiu pensijos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forget: 12 vasario 2015 - 20:16
QUOTE(saintlina @ 2015 02 12, 09:29)
kad ir patinka man T. Lindgren, bet po tokios anotacijos kaži kaip čia reiks ryžtis Kamanių medų skaityt  unsure.gif  Vien paskaičius tokius vaizdingus įspūdžius žiaukčiot norisi  biggrin.gif
Adija, o tu jau skaitei apie vikingus ir varškę?  rolleyes.gif

Skaityk,gera knyga,labai įdomūs personažai thumbup.gif A tau gal visai nebus britku,kaip Rasmai pvz..Man tai kąašžinau.Gerai,kad buvau dar vakarienės nevalgius...

Dar ne,laukia eilėj.Leisk tu man pavalgyt normaliai,a tai per daug sukūsiu unsure.gif Nors po šito kamanių maisto,tai primyž... varškė,kaip desertas atrodo biggrin.gif
QUOTE(saintlina @ 2015 02 12, 18:16)
  O prie jo dar pasiėmiau Žagrakalytės Eigulio dukterį

Lauksiu atsiliepimo.Aš nesugraužiau.Klampojau klampojau ir parkritau... biggrin.gif
QUOTE(Akmenskeltė @ 2015 02 12, 20:01)
Man pirmosios lentynos smile.gif

Aš toliau Čechovą skaitinėju.

Man irgi drinks_cheers.gif

Čechovas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 02 12, 21:19)
  Nors po šito kamanių maisto,tai primyž... varškė,kaip desertas atrodo  biggrin.gif

lotuliukas.gif
taip sakant temoje kazkas primy..i varske ir pajudino sirsiu (ne kamaniu) lizda biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2015 02 12, 19:24)
lotuliukas.gif
taip sakant temoje  kazkas primy..i varske ir pajudino sirsiu (ne kamaniu) lizda biggrin.gif

Dar apie gejus pasnekam lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 02 12, 19:16)
Gulėsiu visą ilgą savaitgalį ir skaitysiu..  wub.gif

Taip sunku jo laukti . O dar kai pasižiūriu, kiek gerų knygų aplink esu prisikrovus, nors persiplėšk. biggrin.gif Ir ką reiks išsirinkti skaityti...
Praėjusį savaitgalį niekaip negalėjau iš rankų paleist J. Adler-Olsen "Fazanų žudikų". Taip ir prarijau per dieną. Man ji buvo geresnė už "Moterį narve", ten reikėjo perverst kai kuriuos skyrius, nemėgstu kankinimų scenų. ax.gif Tai vat, norėčiau pakartot tą gerumą, išsirinkti gerą knygą. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 02 12, 14:55)
Dabar aišku biggrin.gif o tai nesupratau pradžioje. Nesunku? Netoli? Nesinori mes ramaus, pastovaus darbo ir nerti į rizikingą darbą "ant savęs"? cool.gif

Vaziuoju i darba apie valanda. Nera labai gerai, bet as ka tik pabaigiau mokslus ir pradedu isitvirtinti visiskai naujoje man srityje. Tai kol kas nesijauciu labai nusipelnisu idealiu darbo salygu su didziuliu atlyginimu cool.gif O dirbti "ant saves" nenoriu. Niekada nenorejau. Esu tingine, todel nenoriu galvos skausmo 24 valandoms per para.
Visai mes cia nuo temos nukrypom mirksiukas.gif Uzbanins mus dar tongue.gif
I tema siuo metu negaliu nieko pasakyti, nes nieko neskaitau. Pradejau bent kelias knygas, bet vis nera kada rimtai prisesti ne prie vienos
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2015 02 11, 22:48)
Taip, Rozes varda ji verte, zinau, kad dar ir pataisytas leidimas yra, Fuko irgi ji. Siaip ji tokia motera uch..baigusi geodezija biggrin.gif bet filologe superine yra, tiesa ji studijavo man atrodo ar tin ne Piteryje ar Maskvoje uzsienio kalbas..prancuziskai, iataliskai, ispaniskai..zodziu romanu kalbos ramiai jai vaziuoja.

pagarba tavo kaimynei 4u.gif man jos vardas asocijuojasi su kokybe.

QUOTE(Forget @ 2015 02 12, 20:15)
blink.gif  blink.gif  Nu laba diena, o tai kur jie gyvena? Nepatinka banditizmas, susipakuoji savo daiktelius ir grizti uz minimuma i Lietuvele dirbti  bigsmile.gif

Nuvaziuok i Saudo arabija, eik sau su sortais ir palaidais plaukais. Nes gi banditizmas, tu gi Lietuvos piliete.
Kaip sakoma, kas moka tas ir muzika uzsako... Nepriimtina, vaziuoji kitur. Niekas gi kaip i Sibira neistreme

drinks_cheers.gif mane užpjauna tokie, kur išvažiuoja gyvent kitur ir niekaip nesusivokia, kad jei visi aplink keistai elgiasi ir jų nemėgsta, tai problema ko gero ne aplinkiniuose doh.gif smile.gif ir dar per visus lietuviškus portalus skundžiasi, kaip jų nemėgsta, nebendrauja, nori iškeldint.

o šiaip tai atėjau pasidalint gera žinia bigsmile.gif bent jau man blush2.gif

Numatoma išleisti nauja J.Saramago knyga
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2015 02 12, 22:14)
o šiaip tai atėjau pasidalint gera žinia  bigsmile.gif  bent jau man  blush2.gif

Numatoma išleisti nauja J.Saramago knyga

Ui,man irgi wub.gif Nereiks rusiškos elektroninės.

Ir šitos noriu
http://kitosknygos.l.../Neregys-Gazoje
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adija5: 12 vasario 2015 - 22:30