Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 91 laida

QUOTE(Alchemie @ 2015 02 12, 14:18)
man labai aktualu varske  ir malkos, ypac kai tas man dabar siejasi su Barnevernet unsure.gif  biggrin.gif

o kuo tai susiję? unsure.gif

Aš vis dar su Golsvorčio 'Skyriaus pabaiga' smile.gif Na, ten trys knygos, tai persiritau į antrąją pusę. Daug apmąstymų, aprašymų, analizės. Tai ne detektyviuką su vėjeliu perskaityt smile.gif Bet man patinka wub.gif Tiek, kad skaitau e-variantą ir jis man visad skaitosi gerokai lėčiau nei popierinis.
O iš Forsaitų tik Flerė beliko unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 12 vasario 2015 - 15:07
QUOTE(saintlina @ 2015 02 12, 16:02)
o kuo tai susiję?  unsure.gif

Na tokio gyvenimo salygom seima neisgyvema, t.y. svarbu bendruomene ir jos ziemos atsargos, delto isprievartauta boba ne beda, o vat be malku ir varskes zus visa gentis, kuria gina kas...jaunuoliai ir moterys, t.y. tie, kurie neisplauke su vikingais plesti kitu krastu..isvada, kad bendruomeninis isipariegojimas yra svarbiau, nei emocinis seimos rysis..vaikai priklauso valstybei, svarbu, kad jie turetu varskes ir malku, nesvarbu, kur,t.y. emocinio seimos rysio nera kurta kulturiskai, yra auginami bendruomenes nariai, kurie ja gina ir dalinasi varske, malkomis ir ginasi nuo uzpuoliku 4u.gif

O vat as is samdomo darbo neriau i "darba ant saves", bet ne ukinis, o kulturinis greiciau unsure.gif na ukis mano tik vasara moliugai, patisonai, dezese (nes zemes mazai, o ir ji tokia, kad kastuvo neikisi doh.gif ) avietes, obuoliai, zemuoges palesimui ir greiciau vaikams svieciamojo pobudzio (sunus kukuruzus augina, moliugus, dukra saulegrazas, o as linus doh.gif kad vaikai matytu, kaip jie zydi biggrin.gif tiesa uzaugo viena sauja, drobes neisausiu)
Atsakyti
labai gilus išmąstymas, Alchemie unsure.gif Aš, musėt, be fantazijos - man vistiek BV su malkom ir varške nesisieja biggrin.gif
Atsakyti
Varske buvo baltymu saltinis, be kurio nesigyveni ziema, malkos, siluma, be kuriu irgi zuni, vienas ar seima neapsiginsi, reiskia bendruomene gina bendra interesa, vaikai irgi bendras interesas, kad jie uzaugtu, juos reikia ginti, kad jiems butu mokykla, maistas, med. pagalba. Jei tu esi tas , kuris sakysim nusprendzia, kad turesi savo varske, ir kurensi, gal ne malkom, o anglim doh.gif , reiskia, tu nepalaikai bendruomenes intereso, ir vaikas galbut yra nesaugus, nes jis irgi tada iskrenta is bendruomenes kulturinio konteksto ir tada tau ji atima...tiesiog emocinio siemos, vaiko ir motinos vertinimo, saugojimo, suvokimo nera...yra isgyvenimas pagal taisykles
Cia bendrai skandinaviskos kulturios ir supratimo principai...as tik dabar supratau, kodel DK man taip bloga buvo...emocinio santykio nekuria, viskas pakankamai materalu...o as kaip emociju kamuolys ten tiesiog dusau is bado verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alchemie: 12 vasario 2015 - 15:57
QUOTE(Alchemie @ 2015 02 12, 15:12)
Na tokio gyvenimo salygom

Tu čia giliai. Bet ten apie Islandiją rašomą, o vaikų teisės užaštrintos Norvegijoje.
Atsakyti
Svedijoj (drauges kelios ten gyvena..pvz. Svedijoje turi informuoti kaimynus, kad atvaziuoja mociute is Lt ir visi pasivaiksciojimai su vaikais yra sankcionuoti doh.gif ), Norvegijoj ir Danijoj...tik skandalu garsiu ner..o gyvenimo budas buvo panasus is islandu ir kitu skandinavu, bendras kulturinis fonas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alchemie: 12 vasario 2015 - 16:12
QUOTE(Alchemie @ 2015 02 12, 17:11)
Svedijoj (drauges kelios ten gyvena..pvz. Svedijoje turi informuoti kaimynus, kad atvaziuoja mociute is Lt ir visi pasivaiksciojimai su vaikais yra sankcionuoti doh.gif ), Norvegijoj ir Danijoj...tik skandalu garsiu ner..o gyvenimo budas buvo panasus is islandu ir kitu skandinavu, bendras kulturinis fonas

Fu, kaip svetima, išsigimusių materialistų kraštai.....nenoriu ten.
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2015 02 12, 15:12)
isvada, kad bendruomeninis isipariegojimas yra svarbiau, nei emocinis seimos rysis..vaikai priklauso valstybei, svarbu, kad jie turetu varskes ir malku, nesvarbu, kur,t.y. emocinio seimos rysio nera kurta kulturiskai, yra auginami bendruomenes nariai, kurie ja gina ir dalinasi varske, malkomis ir ginasi nuo uzpuoliku 4u.gif
Kaip tik šiomis dienomis darbe diskutavome, kad tai yra per n amžių susiformavusi kultūra. Mes jos nesuprantam, mums ji svetima, bet jiems - gyvenimo/išgyvenimo filosofija. Panašiai ir su islamo šalimis.
Tskant, kultūrų skirtumai. Jei jau nusitrenkei į kitos kultūros kraštus, laikykis įstatymų ir priimk papročius besąlygiškai arba "nešk mėsas" lauk. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2015 02 12, 17:48)
Tskant, kultūrų skirtumai. Jei jau nusitrenkei į kitos kultūros kraštus, laikykis įstatymų ir priimk papročius besąlygiškai arba "nešk mėsas" lauk.  cool.gif

Jei apie Norvegiją, tai ir patiems norvegams nebelabai patinka ta tvarka. Bando kelt revoliuciją. Viena jauna pažįstama šeima ten susilaukė vaiko, ir kai pradėjo tą vaiką visi girt, koks gražus, utiu tiu, tai ir "nešė mėsas" lauk. biggrin.gif
Atsakyti
biggrin.gif pastaruoju metu braidome labai isplestame malku, mesos ir varskes semantiniam lauke biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2015 02 12, 17:48)
Kaip tik šiomis dienomis darbe diskutavome, kad tai yra per n amžių susiformavusi kultūra. Mes jos nesuprantam, mums ji svetima, bet jiems - gyvenimo/išgyvenimo filosofija. Panašiai ir su islamo šalimis.
Tskant, kultūrų skirtumai. Jei jau nusitrenkei į kitos kultūros kraštus, laikykis įstatymų ir priimk papročius besąlygiškai arba "nešk mėsas" lauk.  cool.gif

Tai daugiau nei kultūrų skirtumai ir kas kita nei kultūra ir įstatymų laikymasis. Įdomu, kuo vadovaujasi norvegijos vaikų psihologai ir psichiatrai.
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2015 02 12, 17:03)
biggrin.gif pastaruoju metu  braidome labai isplestame malku, mesos ir varskes semantiniam lauke biggrin.gif
Na, taip... biggrin.gif Tema apie literatūrą, o ne apie "pievas". Tai gal jau sugrįžkime prie lentynų?
Kokios patinka labiau? Tokios, tokios ar tokios?.. hihihi.gif
Atsakyti