Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 91 laida

As tik zinau, kad kai ji kalbejos su Baricco, kodel jis dave kitam vertejui versti Silka, jis jai pasake, kad ji geriau tinka, kitoms jo knygoms versti.
Is tikro man Silkas skirtinga knyga nuo Juros vandenyno ir City
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2015 02 11, 19:55)
pabusiu modra pasiputusi zuvedra unsure.gif Baricco knyga verte mano kaimyne angel_not.gif nu mano nuopelno aisku cia ner biggrin.gif

o, ačiū tavo kaimynei už Baricco vertimus - ir "Aistrų pilis" (laaabai patiko), ir "Jūrą vandenyną", ir "City" 4u.gif

QUOTE(Alchemie @ 2015 02 11, 20:27)
As tik zinau, kad kai ji kalbejos su Baricco, kodel jis dave kitam vertejui versti Silka, jis jai pasake, kad ji geriau tinka, kitoms jo knygoms versti.
Is tikro man Silkas skirtinga knyga nuo Juros vandenyno ir City

dar mačiau, kad ir "Novečentą", kuris man irgi padarė didelį įspūdį, vertė ne ji.
Kaip ir vieną naujausių Baricco knygų "Misteris Gvynas", kurią gavau iš knygių kalėdų ir kuri laukia manęs lentynoje.
O tavo kaimynė dabar jau Baricco neverčia? Visose naujesnėse kiti vertėjai g.gif

Alchemie, jei tavo kaimynės goodreads puslapis nemeluoja, tai ji ir "Rožės vardą" vertė, ir "Fuko švytuoklę" bigsmile.gif Pagarba notworthy.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Helianta: 11 vasario 2015 - 22:19
Taip, Rozes varda ji verte, zinau, kad dar ir pataisytas leidimas yra, Fuko irgi ji. Siaip ji tokia motera uch..baigusi geodezija biggrin.gif bet filologe superine yra, tiesa ji studijavo man atrodo ar tin ne Piteryje ar Maskvoje uzsienio kalbas..prancuziskai, iataliskai, ispaniskai..zodziu romanu kalbos ramiai jai vaziuoja.
Jei pamatysiu (ziemoja ji ne Lt, nezinau kaip siemet, nes seima turejo persikraustyti i kita buta), uzklausiu del kitu vertimu Baricco knygu.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 02 11, 19:23)
J.Melnikas su jo Maša ... tik uogytės prieš šitą man asmeniškai .Nuo vakar pietų nieko,išskyrus arbatą,negaliu į burną įsidėt.
Supratau,apie ką Gilužė rašė  unsure.gif Žiaukčioju iki šiol...
Bet knyga gera  thumbup.gif

Skaičiau TĄ sceną "Kamanių meduje", su batono (apteptu uogiene) rieke rankoje biggrin.gif Nei bloga buvo, nei pašiurpino. Visus žmones skirtingai veikia..

Ir Melniko knygoje mane labiausiai sukrėtė ne skerdimo faktas, ar mėsa (būtų keista, jei visa tai kasdien mačius gyvai, taip veiktų. Plius, juk esu savo rankom operavus nekart ir galiu matyt visokią bjaurastį (nedetalizuosiu) ir oi, kiek pro akis, rankas visko perėjo..).
Labiausiai mane sukrėtė ta riba, tas iškeltas klausimas kada 'dar gyvulys' ir 'nebe gyvulys'. Ir kas lemia tą sprendimą, kokius pateisinimus randame sau, kai nenorime pažvelgt kitaip, kai kažkas griauna nusistovėjusią tvarką, ko bijome ir pan. Skaičiau apie storus, bet mintyse vis lindo mirties kultūra - abortai, eutanazija..galų gale, žmonių "rūšiavimas" į įgalius ir ne. Lindo viskas kas visuomenėje nepatogu, kam ieškoma supratimo ir pateisinimo, kas žmones daro tobulesniais, aukštesniais už kitus ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 02 09, 09:34)
Kaip tai neturi verslo? O ūkis? O nuolatinė atsakomybė už išgyvenimą iš ūkio?

Visas mano ukis tai kuru kiaulyte, keli katinai kieme ir pora loveliu su braskemis ant palangiu. Zodziu, rupescio nedaug,bet isgyventi (materialiaja prasme) irgi labai nepadeda lotuliukas.gif
Atsakyti
Rasma, nu kaip papratsai sakant zmogu daro "aukstesni" (bent jau fizine prasme doh.gif ) uz kitus, kad ir picos zenkliukas su 3 BMW raidem ant keturiu varomu masinos ratu
Man dabar panasios mintys sukasi, kai skiatau Lojalioji..ale kietuviskai ir popierine knyga tiesiog ryjasi, o angliskai ir skaitykleje, labai letai stumesi unsure.gif
Atsakyti
Aš vakar perskaičiau T.Lindgren Kamanių medus.Rekomenduoju visoms besiliekninančioms,besidietinančioms ir visaip kaip kitaip kovojančioms su antsvoriu

Kokia klastinga anotacija lotuliukas.gif

Na nieko neskaitau doh.gif tik prieš miegą paklausau Frajaus "Chimerų lizdų". Miego vos šešios valandos doh.gif

QUOTE(Rasma @ 2015 02 11, 23:34)

Ir Melniko knygoje <...>
Labiausiai mane sukrėtė ta riba, tas iškeltas klausimas kada 'dar gyvulys' ir 'nebe gyvulys'. Ir kas lemia tą sprendimą, kokius pateisinimus randame sau, kai nenorime pažvelgt kitaip, kai kažkas griauna nusistovėjusią tvarką, ko bijome ir pan. Skaičiau apie storus, bet mintyse vis lindo mirties kultūra - abortai, eutanazija..galų gale, žmonių "rūšiavimas" į įgalius ir ne. Lindo viskas kas visuomenėje nepatogu, kam ieškoma supratimo ir pateisinimo, kas žmones daro tobulesniais, aukštesniais už kitus ir t.t.

Taip, taip, taip! thumbup.gif parašiaia tiksliai taip, kaip ir aš galvojau skaitydama. Tik neišėjo taip tiksliai išsireikšti.

O tęsiant mirties kultūrą - galėtų pratęsti "Neleisk man išeiti" - Nyderlandų eutanazijos politikos tąsa - buvo iškelta mintis, kad apie eutanaziją turėtų ypač pagalvoti dimensijos ligomis sergantieji (ypač kol dar gali galvoti) - nes serga jų tik smegenys, o organai lieka sveiki. Tad jie turėtų pagalvoti, kad galėtų būti ne našta visuomenei, o organų indu (vėlgi - kuo ne "Neleisk man išeiti"?). O ir tie, kurie nori paaukoti organus ir sutinka su eutanazija, turėtų suprasti, kad jų mirtis bus ne namuose tarp artimųjų, o operacinės stalo. Ir iš vis - visi turėtų labiau galvoti, ką galėtų atiduoti kitiems biggrin.gif O kai šalia to grupė JAV mokslininkų piktai ir garsiai pasvarsto apie tai, kad jeigu abortas - nieko tokio, tada kodėl gi negalėtų būti ir pogimdinis abortas - apsižiūri, kad gimė neįgalus - čakšt ir viskas. Nėra naštos visuomenei. O pridėjus šalia Melniką ir pamąsčius dar praktiškiau, ko gero neliktų ir maisto problemų pasaulyje doh.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(langana @ 2015 02 12, 00:28)
Visas mano ukis tai kuru kiaulyte, keli katinai kieme ir pora loveliu su braskemis ant palangiu. Zodziu, rupescio nedaug,bet isgyventi (materialiaja prasme) irgi labai nepadeda lotuliukas.gif

blink.gif pala, pala - tai ką gi tu veiki? g.gif be to, kad įprasmini maištaujančio paauglio egzistenciją biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brūkšniukas: 12 vasario 2015 - 09:15

Sveikos gyvos, buvau išvykusi, po to apsinuodijau, dabar tik viską perskaičiau, ką prirašė mondros žuvėdros cool.gif

QUOTE(mamux02 @ 2015 02 03, 15:38)
Sveikos,

skaitau Jus jau kokius 5-erius metus (o gal ir daugiau, žinant, kaip bėga laikas). Iš čia ir mano knygų sąrašai atsiranda. Jei kažkada skaičiau bet kaip ir bet ką, tai pastaruosius kažkiek metų (gal tuos pačius 5  smile.gif ) skaitau tik tai, kas pasirodo tikrai verta dėmesio (daugiausia Jūsų dėka!). Labai noris tapti tokios - skaitančiųjų - bendruomenės dalimi, bet vis pritrūksta laiko, o gal ir noro, ypač, kai esi įsisukęs į darbus ir rutiną. O dar ir gyvenu Šiauliuose, kur veiksmas tąja - literatūrine - linkme nelabai vyksta (kiek žinau, šiauliečių čia nėra).
Taip atsitiko, kad nuo gruodžio vidurio sėdžiu namie su plyšusia Achilo sausgysle, tai drąsiai galiu sakyt, kad mano meilė knygoms išgyvena apogėjų - skaitau kiek noriu ir kada noriu. Didžiulis džiaugsmas! Šiuos metus pradėjau su Gendručio Morkūno ,,Švęsti kosmose ir tvarte" ir ,,Puodukas kefyro ant palangės". Man jo eseistika šiuolaikinės lietuvių lit. kontekste - numeris 1. Pirmąją knygą prasitęsiau bibliotekoje, nors buvau perskaičius - iki tol, kol įsigysiu savo. Kitos, perskaitytos per sausį - L. Harper ,,Nežudyk strazdo giesmininko", T. Guenard ,,Stipriau už neapykantą", R. Granauskas ,,Trys vienatvės", J. Harris ,,Šokoladas", H. Haddon ,,Tas keistas nutikimas šuniui naktį", T. Shah ,,Tūkstančio ir vienos nakties šalyje", J. Melnikas ,,Maša, arba postfašizmas", taip pat Metų knygos rinkimuose vaikų ir paauglių  kategorijoje dalyvaujančios knygos.

Gal ir be reikalo čia vardiju, bet kaip kitaip čia  pažinsi žmogų, jei ne iš jo skaitomų knygų smile.gif

Jei priimsit, mielai padiskutuočiau su Jumis ir pasidalyčiau savo literatūriniais atradimais.

Ir man Gendručio eseistika- wub.gif Ir vaikams labai gerai rašo. Išskirtinis autorius, gaila, kad nebėra tarp mūsų....

"Stipriau už neapykantą" skaičiau labai seniai, man labai stipri knyga, ne literatūrine, o kita prasme. Neįtikėtina, kiek daug gali žmogus, jei labai nori, pagarba tam žmogui.
QUOTE(PepaPig @ 2015 02 03, 23:42)

Dabar imsiuos šios  rolleyes.gif

Šita man įspūdžio nepadarė. Labai fragmentiška ir neužkabino, gal tau kitaip bus, Neįtikino manęs ir magijos aš ten nemačiau, tos vidinės.

QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 02 06, 09:56)
rimtai? blink.gif o kuo čia aš nustebinau?
aha - normalu ir žmogiška biggrin.gif
Papildyta:
Tiesa - čia man pajusti skylę išsilavinime ar ne? Nes Erškėčių paukščių neskaičiau... Čiauškutę tai tik permečiau. Nuo manęs tėvai slėpė Rablė ir Hašeką  biggrin.gif

Aš neskaičiau abiejų.

QUOTE(mamux02 @ 2015 02 08, 20:40)
Sveikos,

ką tik baigiau Khaled Hosseini ,,Ir aidėjo kalnai". Kažkaip norom nenorom mintyse lyginau ją su pirmąja, labiausiai patikusia jo knyga ,,Bėgantis paskui aitvarą" ir, aišku, trečiosios nenaudai. Tokio poveikio, emocinės įkrovos toli gražu nebuvo. Ir nesakau, kad tikėjaus. Retai kada rašytojui pavyksta pranokti patį save  smile.gif Tikrai nesigailiu, kad skaičiau, man patinka rašytojo braižas ir žmonių jausenoms, išgyvenimams atidus jo žvilgsnis, bet kažkaip tarpais pasimesdavau tarp kūrinio veikėjų, siužetinių linijų. Iki pusės kūrinį ,,suskaičiau" su malonumu (ypač patiko pati pradžia, pasakos, pasakotojo motyvas grąžino į prieš tai skaitytą ,,Tūkstančio ir vienos nakties šalyje" ), o antroji dalis pasirodė užtęsta, neįtikino. O ir kūrinio siužetas buvo lengvai nuspėjamas...

Laukia Granausko ,,Trys vienatvės", Skablauskaitės ,,Žiežulė, Murakamio trilogija ir vėl dvi rezervacijos bibliotekoje (kažkaip eilė labai greit pradėjo suktis  smile.gif ) - R. Šepetys ,,Nelengvu keliu" ir Žagrakalytės ,,Eigulio duktė". O laiko tik mėnuo  doh.gif

Hosseini tik "Ir aidėjo kalnai" pusę perskaičiau, numečiau, painiava prasidėjo, nebesugaudžiau galų. Kitų jo neskaičiau, reikės kada pabandyt "Bėgantį paskui aitvarą".

Seniai, studijų metais, skaičiau Skablauskaitės novelių keletą ir jos romanų keletą, labai patiko. "Liūnsargių moteris", pamenu. Išskirtinis braižas man lietuvių literatūroje,kaip ir Sauliaus Tomo Kondroto. Neseniai mačiau filmą lietuvių režisierės apie Skablauskaitę, buvo įdomu "susipažinti" ne per knygas. "Žiežules" paėmiau, perskaičiau puslapį ir nunešiau atgal į biblioteką, gal per daug man ten tiršta šiam mometui. Reikia apsišluoti savo erdvę nuo knygų, pajausti vėl malonumą skaityti vieną, kelias knygas, o ne dešimtis vienu metu, dėl to ir blaškausi.
Atsakyti
Aš vakar perskaičiau T.Lindgren Kamanių medus.Rekomenduoju visoms besiliekninančioms,besidietinančioms ir visaip kaip kitaip kovojančioms su antsvoriu user posted image .

kad ir patinka man T. Lindgren, bet po tokios anotacijos kaži kaip čia reiks ryžtis Kamanių medų skaityt unsure.gif Vien paskaičius tokius vaizdingus įspūdžius žiaukčiot norisi biggrin.gif
Adija, o tu jau skaitei apie vikingus ir varškę? rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 12 vasario 2015 - 09:31
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 02 12, 09:14)

blink.gif pala, pala - tai ką gi tu veiki? g.gif be to, kad įprasmini maištaujančio paauglio egzistenciją biggrin.gif

Sedziu vyrui ant sprando, zinoma lotuliukas.gif Jei rimtai, esu samdomas darbuotojas, kaip ir dauguma, t.y., neturiu verslo, ka ir rasiau pirmoje zinuteje. Mano poziuriu, visiskai normalu gyventi kaime ir vazineti i darba, o ne gyventi is ukio.
Atsakyti
O man gal Susa paskolins, kai as pribaigsiu savo pazadus sau perskaityti, ka turiu unsure.gif man labai aktualu varske ir malkos, ypac kai tas man dabar siejasi su Barnevernet unsure.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(langana @ 2015 02 12, 14:16)
Sedziu vyrui ant sprando, zinoma lotuliukas.gif Jei rimtai, esu samdomas darbuotojas, kaip ir dauguma, t.y., neturiu verslo, ka ir rasiau pirmoje zinuteje. Mano poziuriu, visiskai normalu gyventi kaime ir vazineti i darba, o ne gyventi is ukio.

Dabar aišku biggrin.gif o tai nesupratau pradžioje. Nesunku? Netoli? Nesinori mes ramaus, pastovaus darbo ir nerti į rizikingą darbą "ant savęs"? cool.gif
Atsakyti