Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 91 laida

QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 02 10, 14:21)
Fantastinė novelė, kuri, kaip sakiau, sukrėtė mano suvokimą apie kūną - Terr Bisson "Jie iš mėsos", publikuotas žurnale "Imperija", Nr. 3, 2000 m. Org. "They're made out of meat", 1991, Omni magazine.
Kokia proga? Hrrr.... kalanetika man. unsure.gif

Neskaičiau, bet mačiau trumpametražį filmą, man tai jis toks visai smagus pasirodė, nesukrečiantis visai rolleyes.gif YouTube yra (angliškai, žinoma): "They're Made Out of Meat"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Helianta: 11 vasario 2015 - 14:36
QUOTE(Gemma @ 2015 02 11, 09:03)
jei dar neskaitei, pabandyk J.Otsuka "Buda palėpėje", man ji tokia prie moteriškų knygų priskirtina. šiandien ryte pradėjau skaityti, tai beveik į darbą vėlavau, nes buvo sunku atsitraukti. knygos veiksmas vyksta tarpukariu, jaunos japonės plaukia į ameriką pas vyrus, kurie jau ten įsitvirtinę, ir kuriuos pagal nuotraukas išsirenka dar prieš kelionę. ir nors nemėgstu knygų, kur pasakojimas ne trečiuoju vienaskaitos asmeniu, o šioje pasakojama "mūsų istorija", kaip "mes plaukėme laivu", kaip "mes dirbome", "mes gimdėme", istorija įtraukia. daugybė paskojimų iš skirtingų merginų lūpų susilieja į vieną, kolektyvinį pasakojimą. jas visas sieja tas pats likimas - siekis/noras/troškimas ištekėti, sukurti savo gyvenimą toli nuo tėvynės, nes kitaip neišeina: vienos negali ištekėti, nes turi nesantuokinių vaikų, kitos - nes nebeliko tinkamo amžiaus vyrų, dar kitos - kad galėtų padėti vargstančioms šeimoms. tas "mes" nuasmenina ir kartu sukuria masės efektą, nes tai - visos kartos moterų pasakojimas. graudi ir įtaigi, labai poetiška ir moteriška istorija.
rekomenduoju.

Ačiū, sudomino. Įtraukiau į būsimų skaitinių sąrašą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2015 02 11, 14:30)
Neskaičiau, bet mačiau trumpametražį filmą, man tai jis toks visai smagus pasirodė, nesukrečiantis visai rolleyes.gif YouTube yra (angliškai, žinoma): "They're Made Out of Meat"

aha, visai smagus. Mane labiau tekstas sukrėtė - "mąstanti mėsa", "besimylinti mėsa" doh.gif
Atsakyti
Oho, kokie literatūrinių pamąstymų zigzagai! Helianta, verta bus paminėti metų apžvalgoje. mirksiukas.gif

Aš - mėsėdė visomis prasmėmis. Net knygos patinka tos, kurias galėčiau pavadinti "mėsa". hihihi.gif Žalių salotų ar prėsko vandenėlio pritvinkusi knyga ne man. Na, nebent to vandens būtų visa jūra-vandenynas. biggrin.gif
Einu ieškoti Jūros ir vandenyno hihihi.gif
Atsakyti
Aš vakar perskaičiau T.Lindgren Kamanių medus.Rekomenduoju visoms besiliekninančioms,besidietinančioms ir visaip kaip kitaip kovojančioms su antsvoriu user posted image .
J.Melnikas su jo Maša ... tik uogytės prieš šitą man asmeniškai .Nuo vakar pietų nieko,išskyrus arbatą,negaliu į burną įsidėt.
Supratau,apie ką Gilužė rašė unsure.gif Žiaukčioju iki šiol...
Bet knyga gera thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 02 11, 19:23)
T.Lindgren (...) J.Melnikas
T.Lindgren J.Melniką nugalėjo? hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2015 02 11, 19:26)
T.Lindgren J.Melniką nugalėjo? hihihi.gif

Nenuginčijamai TAIP doh.gif
Atsakyti
Na štai! Konkurentė T. Lindgren įsimylėjimo fronte! lotuliukas.gif
Šiaip T. Lindgren "Kamanių medus" - išskirtinė knyga, kitos ganėtinai nuosaikios. Bet pakankamai "mėsingos". mirksiukas.gif
Atsakyti
pabusiu modra pasiputusi zuvedra unsure.gif Baricco knyga verte mano kaimyne angel_not.gif nu mano nuopelno aisku cia ner biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2015 02 11, 19:37)
Na štai!  Konkurentė T. Lindgren įsimylėjimo fronte!  lotuliukas.gif

Kad labai jau jis gerai rašo wub.gif
QUOTE(Alchemie @ 2015 02 11, 19:55)
Baricco knyga verte mano kaimyne angel_not.gif nu mano nuopelno aisku cia ner biggrin.gif

Kaip tai nėr blink.gif Jei tu jos kaimynė,tai galima sakyt,kad pati ir išvertei biggrin.gif
Atsakyti
Aha, as jos soda pageniu, kad triusiui butu ka grauzti biggrin.gif
Atsakyti
Alessandro Baricco - man mįslė. Visą laiką galvoju, kad labai gerai rašo, bet niekaip nesusidraugauju. O"City" bac - ir į 110 thumbup.gif
Atsakyti