Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 91 laida

QUOTE(Alchemie @ 2015 02 09, 12:25)
fuiiiiiiiiiii, net nukrate...tikrai neskaitysiu unsure.gif

na..... o pusė kiaulės galvos ant prekystalio nejaudina? o kojos? o šonkauliukai? o krūtinėlė? cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 02 09, 14:54)
na..... o pusė kiaulės galvos ant prekystalio nejaudina? o kojos? o šonkauliukai? o krūtinėlė? cool.gif

Oi kaip jaudina. Taip užsimaniau mėsos... biggrin.gif Labai skaniai čia išvardinai, Brūkšniuk. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2015 02 09, 14:30)
Oi kaip jaudina. Taip užsimaniau mėsos...  biggrin.gif Labai skaniai čia išvardinai, Brūkšniuk.  thumbup.gif

iškrypimas swoon.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 02 09, 11:27)
Tai tu beveik viską jo skaitei bigsmile.gif man "kelyje į rojų" tai toks patinizmas doh.gif labiausiai kai jis su paukšte susimylėjo (va tada ir pagalvojau, kad su galva negerai) biggrin.gif

Tai mėsą valgai?  biggrin.gif

O aš tai matyt priėmiau ne kaip pačio rašytojo patinizmą, o tiesiog išmonę, kliedesį ar pan. ax.gif Pvz. H. Murakami knygose irgi psichodelikos rasdavau, bet nepriskyriau to kaip žmogui.

Man ši J.Melniko knyga buvo ypač įtaigi ir "aktuali". Aš dirbau skerdykloje. Kiekvienas labai ankstyvas rytas, kai dauguma dar saldžiai miega, prasidėdavo skerdynėmis. Gyvulio baime, kraujo upėmis, kaitra..Kiekviena diena prasidėdavo žiaurumu, vadinamu "gyvenimas ir maistas". Žmonės skerdykloje dirbo "pagerinti", taip kaip tam knygos Reicho laikraštyje ir rašo. Jie turėjo savo filosofiją ir jokių pašalinių minčių nei žudymas, neįsileisdavo. Jų tikslas buvo kilnus - pamaitinti liaudį, įmonėj n tonų produkcijos pagaminti, o gyvulys - tik gyvulys.

Aš "persisotinau" mėsa jau tada. Nemėgstu ir nevalgau.
Bet žinoma, knyga, tai labai sustiprino tą jausmą.
Aš tą knygą į privalomą mokyklinę literatūrą įtraukčiau cool.gif
Nes mes gyvename kokone. Lavonai mums pateikiami gražiose vakuumo pakuotėse, o aš esu už tai, kad žmogus gali valgyti mėsą tada, kai pats, savo rankomis, gali paskersti gyvulį.
Aš to padaryti negaliu. Negaliu ir valgyti. Paprasta.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2015 02 09, 16:51)
O aš tai matyt priėmiau ne kaip pačio rašytojo patinizmą, o tiesiog išmonę, kliedesį ar pan. ax.gif Pvz. H. Murakami knygose irgi psichodelikos rasdavau, bet nepriskyriau to kaip žmogui.

Man ši J.Melniko knyga buvo ypač įtaigi ir "aktuali". Aš dirbau skerdykloje. Kiekvienas labai ankstyvas rytas, kai dauguma dar saldžiai miega, prasidėdavo skerdynėmis. Gyvulio baime, kraujo upėmis, kaitra..Kiekviena diena prasidėdavo žiaurumu, vadinamu "gyvenimas ir maistas". Žmonės skerdykloje dirbo "pagerinti", taip kaip tam knygos Reicho laikraštyje ir rašo. Jie turėjo savo filosofiją ir jokių pašalinių minčių nei žudymas, neįsileisdavo. Jų tikslas buvo kilnus - pamaitinti liaudį, įmonėj n tonų produkcijos pagaminti, o gyvulys - tik gyvulys.

Aš "persisotinau" mėsa jau tada. Nemėgstu ir nevalgau.
Bet žinoma, knyga, tai labai sustiprino tą jausmą.
Aš tą knygą į privalomą mokyklinę literatūrą įtraukčiau cool.gif
Nes mes gyvename kokone. Lavonai mums pateikiami gražiose vakuumo pakuotėse, o aš esu už tai, kad žmogus gali valgyti mėsą tada, kai pats, savo rankomis, gali paskersti gyvulį.

Kai mesa reikalinga isgyvenimui, tada ir zudydavo, indenai, kitos gentys, ir kaime taip pat...tibetieciai surenka nuo uolu nukritusius , t.y. zuvusius gyvunus, nezudo...as pagalvojau apie kara..kad galreiktu auginti vistas, sunus pasake, kad negalima vistu valgyti, vyras pasake, kad nekirs galvu, o as pasakiau, kad auginciau kiausiniams...na kiausinius da valgau blush2.gif
Atsakyti
Jooo, "nuskilo" tau. Aš tik beveik mačius (nes nusisukdavau) kaip baba vištoms galvas kapodavo. Nes jas ir augino mėsai. Ir atsimenu tragediją broliui, kai buvo nukirsdintas jo mylimas gaidys. Nes "taip reikia", nes "jis - mėsa". Iki dabar negaliu suprasti, kodėl tam gaidžiui nebuvo leista numirti iš senatvės.... netrūko gi mėsos, o ir gaidys buvo jau senas....

Bet tiesa yra ir tame, kad norint valgyti mėsą, kažkas turi tą mėsą paskersti... ir kito kelio nėra - jeigu norisi mėsytės.

Man smarkiai smegenis smarkiai sudrumstė viena fantastinė novelė (paieškosiu namie, turiu) apie ateivių požiūrį į mus kaip į mėsą - ten, esą, visoje planetoje tik mėsa. Na, mąstanti, mylinti, kariaujanti - bet mėsa. Visi. Tiek keturkojai, tiek dvikojai. Melnikas šią esminę tiesą tiesiog užaštrino, parodė kas būtų už ribos "o kodėl ne" unsure.gif

Sakai į privalomą? Na, na. Be visų mėsų ten dar ir seksas su "gyvuliu", ir patelių "melžimas" unsure.gif

O Murakamio psichodelika man neužkliuvo doh.gif matyt man šioje vietoje galvoje "bam" biggrin.gif
Atsakyti
Mano sunus 6 metu taip vegetaru tapo, kazkaip parduotuveje pamate salia akvariumo su zuvimis gulincias vistu dalis..atpazino ir pasake, visi gyvuliukai yra geri ir ju zudyti negalima, valgyti irgi. Nustojo valgyti mesa, kas buvo tragedija mociutems doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2015 02 09, 17:51)
Man ši J.Melniko knyga buvo ypač įtaigi ir "aktuali". Aš dirbau skerdykloje.

Užjaučiu. Patirtis skerdykloje - mano įsivaizduojamas košmaras, kurį vos pagalvojus skubu nuvyti.
Įsitikinimai liepia atsisakyti mėsos, o organizmas (gal tiesiog įprotis) nieku gyvu neleidžia... Melnikas pasmerktas nebūti mano perskaitytas.
Papildyta:
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 02 09, 15:54)

Bet juk ten ne Maša, ne Rudė...
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 02 09, 13:54)
Ne. tongue.gif
Jaudina ausys ir mentė - iškart užsimanau šaltienos. lotuliukas.gif

Atsipalaiduokit:
https://www.youtube....h?v=aCctdVUXe4Q
https://www.youtube....h?v=aL0-6xHfY_U
hihihi.gif
Atsakyti
EXTRA!!!
Kaunietės, gal renkamės rytoj "Drakone"? mirksiukas.gif
Papildyta:
P.s.
Kaip įprasta, po 16 val. mirksiukas.gif
Atsakyti
Renkamės smile.gif thumbup.gif
Atsakyti
drinks_cheers.gif Prisijungsiu apie 17 val.
Atsakyti