Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 91 laida

QUOTE(langana @ 2015 02 07, 15:19)
Tai, ziuriu, likau viena pasipiktinusi moters nuolankumu, kai vyras ja savinasi bigsmile.gif  Gal todel, kad jau gyvenu kaime ir neturiu verslo?  g.gif

Jei apie "Mašą", ta nepapiktino. J. Melniko knygos man l.patinka ir jo požiūris į moteris netrikdo. Klopedija turbūt teisi biggrin.gif

QUOTE(klopedija @ 2015 02 07, 15:32)
Tuo, kad anksčiau minėdavai, jog negali skaityti klopedijos knygų.  biggrin.gif

Tos knygos neskaičiau, tai negaliu piktintis. Tik pagalvojau, jog ir dabar atsiranda ne viena, kuri tetrokšta būti namų šeimininkė iki tol, kol nusivilia "priedo" prie kažko vaidmeniu.  biggrin.gif

Norėčiau būti "priedas" šalia Vyro (iš didžiosios raidės). Man moteris turi kvepėt bulkutėm 4u.gif Įgriso visos emancipacijos, karjeros ir kt.Bet čia turbūt dėl to, jog dabar ypač daug kiaušbobių ir nori/nenori gyvenimas verčia tokia būti.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2015 02 07, 17:59)
dabar ypač daug kiaušbobių ir nori/nenori gyvenimas verčia tokia būti.
Ne tik dabar, tokių būta visais laikais. hihihi.gif

Kaip sakiau, taip ir padariau - perskaičiau Леопольд фон Захер-Мазох, Демонические женщины. Apsakymai trumpi, bet įspūdingi. Autorius negvildena psichologinių moters demoniškumo priežasčių, siužetas atskleidžia vienokių ar kitokių poelgių pagrindą.
Leopold fon Zacher-Mazoch moterys, nepriklausomai nuo to, aristokratės, tarnaitės ar valstietės, - žavios, aistringos, valdingos, klastingos, nuožmios amazonės. (Žodžiu, kiaušbobės.) Prieš jų žvilgsnius ir valią vyrai - nuolankūs, bejėgiai žaisliukai, o nenuolankieji palaužiami, užvaldomi ir pavergiami.
Man tai patinka. hihihi.gif

Patiko ir siužetų fonai, audrinantys vaizduotę, norisi ten būti. biggrin.gif
Pvz.:
У ног его пестрели пламенными гроздьями роскошные виноградники, а за ними простиралась, синим, затканным золотом ковром чуть колеблющаяся водная гладь. За цветущими зелеными берегами начиналась холмистая местность, всюду блестели крыши домов, виллы, мраморные дворцы, сверкая ослепительной белизной сквозь темную чащу кипарисовых рощ и каштановых лесов, тутовых и лавровых деревьев, — а над всей дивной картиной высился чистый, синий купол неба и, словно расплавленное золото, лились оттуда потоки горячего солнечного света.
Citata iš http://royallib.com/...a_sirena.html#0
Atsakyti
Sveikos,

ką tik baigiau Khaled Hosseini ,,Ir aidėjo kalnai". Kažkaip norom nenorom mintyse lyginau ją su pirmąja, labiausiai patikusia jo knyga ,,Bėgantis paskui aitvarą" ir, aišku, trečiosios nenaudai. Tokio poveikio, emocinės įkrovos toli gražu nebuvo. Ir nesakau, kad tikėjaus. Retai kada rašytojui pavyksta pranokti patį save smile.gif Tikrai nesigailiu, kad skaičiau, man patinka rašytojo braižas ir žmonių jausenoms, išgyvenimams atidus jo žvilgsnis, bet kažkaip tarpais pasimesdavau tarp kūrinio veikėjų, siužetinių linijų. Iki pusės kūrinį ,,suskaičiau" su malonumu (ypač patiko pati pradžia, pasakos, pasakotojo motyvas grąžino į prieš tai skaitytą ,,Tūkstančio ir vienos nakties šalyje" ), o antroji dalis pasirodė užtęsta, neįtikino. O ir kūrinio siužetas buvo lengvai nuspėjamas...

Laukia Granausko ,,Trys vienatvės", Skablauskaitės ,,Žiežulė, Murakamio trilogija ir vėl dvi rezervacijos bibliotekoje (kažkaip eilė labai greit pradėjo suktis smile.gif ) - R. Šepetys ,,Nelengvu keliu" ir Žagrakalytės ,,Eigulio duktė". O laiko tik mėnuo doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamux02: 08 vasario 2015 - 19:50
QUOTE(mamux02 @ 2015 02 08, 19:40)
ką tik baigiau Khaled Hosseini ,,Ir aidėjo kalnai". Kažkaip norom nenorom mintyse lyginau ją su pirmąja, labiausiai patikusia jo knyga ,,Bėgantis paskui aitvarą" ir, aišku, trečiosios nenaudai.
Retai kada rašytojui pavyksta pranokti patį save  smile.gif
drinks_cheers.gif
Po "kalnų" nusprendžiau daugiau šio autoriaus neskaityti.
Aš įsivaizduoju, kad rašytojas tobulėja laikui bėgant, todėl iš vėlesniųjų kūrinių tikiuosi grynesnio stiliaus, gilesnės brandos ir bla bla bla... Šiuo atveju tenka nuleist nosį.
Papildyta:
P.s.
Kyla įspūdis, jog spekuliuojama skaudžiomis politinėmis/socialinėmis temomis. K.H. spekuliantas nekoks. schmoll.gif
Atsakyti
Sveikos,
QUOTE(Darbinga @ 2015 02 06, 15:44)
  bei Brūkšniuko malda  smile.gif

Iš knygų kurias pristatėt susidomėjau ir  būtinai skaitysiu J. Genet "Gėlių Dievo Motina" ir N. Gaiman "Amerikos dievai". (įdomu, abiejuose pavadinimuose figūruoja dievai g.gif ).

Malda ne Brūkšniuko, bet šv. Pranciškaus Salezo. Turėjo galvą (ir humoro jausmą) vyras! Bet jo "Laiškai Filotėjai" man visai ne tokie stiprūs"....

Na, Amerikos Dievai.... kažkaip pagailo man amerikiečių, jeigu jų dievai yra Seksas, Narkotikai ir t.t. Jeigu gerai atsimenu, Jėzus ten nefiguruoja biggrin.gif

QUOTE(Vitalija @ 2015 02 06, 19:35)
Dėkui už paraginimą. Gal ir prisijungsiu kada rolleyes.gif Aš truputį sociofobė biggrin.gif

Visgi po visų patinų ir punktyrų atsvarai norėtųsi kažko grynai moteriško, bet gerąja prasme – kaip M. Tikkanen „Raudonkepuraitė“ ar M. Cunninghamo „Tos valandos“. Ką rekomenduosit? Vėliau vėl bus galima prašyti Klopedijos iškrypusių rekomendacijų tongue.gif

Sociofobė? bigsmile.gif man regis čia visai į mūsų kompaniją - iškrypusių ir dar nelabai cool.gif

QUOTE(Mamce @ 2015 02 07, 11:41)
Oho, kokia demotyvacija smile.gif Bet man, priesingai nei su "Atspalviais", "Maša..." norisi paskaityti iš smalsumo. Na, nepatiks, tai nutrenksiu vidury, ar pacioj pradzioj  biggrin.gif  Ši knyga tikrai neįtraukta į "must to read" sąrašą.

Melnikas skaitosi gerai, bet aš negaliu atsikratyti minties, kad jam su galva (abiem galvom) smarkiai negerai doh.gif Net tada, kai analizuoja mėsinius žmones - vis vien labiau dėmesys skiriamas patelėms - jų sudėjimui, jų melžimui, kergimuisi.... unsure.gif

QUOTE(langana @ 2015 02 07, 15:19)
Tai, ziuriu, likau viena pasipiktinusi moters nuolankumu, kai vyras ja savinasi bigsmile.gif  Gal todel, kad jau gyvenu kaime ir neturiu verslo?  g.gif

Kaip tai neturi verslo? O ūkis? O nuolatinė atsakomybė už išgyvenimą iš ūkio?

QUOTE(klopedija @ 2015 02 07, 15:32)
Tuo, kad anksčiau minėdavai, jog negali skaityti klopedijos knygų.  biggrin.gif

Žinai, Žanu Žene aš žavėjausi nuo "100 garsiausių homoseksualistų" - tada tiesiog rankiojau įmanomą homoseksualų literatūrą. O Ženė net iš nuotraukos jau atrodo saldainiukas biggrin.gif
Papildyta:
Beveik Kelėdų Senelis

Jau jaunystės iki senatvės
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brūkšniukas: 09 vasario 2015 - 09:36
QUOTE(klopedija @ 2015 02 08, 20:21)
P.s.
Kyla įspūdis, jog spekuliuojama skaudžiomis politinėmis/socialinėmis temomis. K.H. spekuliantas nekoks.  schmoll.gif

Man jau po jo "Tūkstantis saulių skaisčių" toks įspūdis susidarė ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nihilistė: 09 vasario 2015 - 10:06
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 02 09, 09:34)
Melnikas skaitosi gerai, bet aš negaliu atsikratyti minties, kad jam su galva (abiem galvom) smarkiai negerai doh.gif Net tada, kai analizuoja mėsinius žmones - vis vien labiau dėmesys skiriamas patelėms - jų sudėjimui, jų melžimui, kergimuisi....  unsure.gif

O nemanot, kad jūs skaitydamos tą akcentuojat, o ne Melnikas apie tai rašydamas biggrin.gif Nes storai patinai knygoje irgi nepamiršti (su visom 'smulkmenom' ir galvom) ir kažkodėl man labiau įstrigo būtent jie. Panašu, kad man irgi su galva smarkiai negerai. Iš patelių tik vieną Mašą ir tepamenu, bet natūralu, ji - knygos ašis.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2015 02 06, 16:15)
Aptikau dar vieną skaitytiną knygą http://www.knyguklub...6090116845.html
Gal kas nors turite minčių-atsiliepimų?  g.gif

ir aš šią nusižiūrėjus drinks_cheers.gif mėgstu giminės istorijas, ypač šiaurietiškas

bet luktelsiu, kol bibliotekoj atsiras smile.gif

o jei į temą, tai gavau dovanų "Spintologija", tad po truputį skaitinėju. nūūū, ką aš žinau... po šitokio marketingo, tikėjausi kažko tooookio, o gavau lengvą "cosmopolitan" lygio skaitalą. net smegenams pravėdint ne itin tinkamą. pasakysiu paprastai, jei beskaitant knygą, kyla mintis, kad "ai, geriau aisiu indų plaut", tai ko gero daug pasako apie knygą. šiais laikais, kai internetas lūžta nuo informacijos apie madą, stilių, kai yra milijonas žurnalų, kuriuose eskaluojamos tos pačios temos apie figūros tipą, drabužių, spalvų, faktūrų derinimą, kas tinka/patinka/netinka, tokia knyga iš esmės skirta tinginiams, kurie net pirštelio pajudint nenori.
taigi, ši knyga atsirado tiesiog per vėlai. jei tokią knygą būčiau gavus, prieš gerus 15 ar pan. metelių, ši knyga, be abejo, būtų tapus mano stiliaus biblija.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2015 02 09, 10:11)
O nemanot, kad jūs skaitydamos tą akcentuojat, o ne Melnikas apie tai rašydamas biggrin.gif

o ką dar skaitei Melniko? Nes man ir kitose jo knygose persūdyta ši tema. Arba aš per didelė feministė biggrin.gif

beje, iš Mašos - o Ryžę atsimeni? Kai paskerdus vaikeliukui ausytes iškart kepė, o ant spintelės stovėjo Ryžės negyva galva, nupjautom ausim ir užkritusiais ryžais plaukais?
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 02 09, 10:34)
o ką dar skaitei Melniko? Nes man ir kitose jo knygose persūdyta ši tema. Arba aš per didelė feministė biggrin.gif

beje, iš Mašos - o Ryžę atsimeni? Kai paskerdus vaikeliukui ausytes iškart kepė, o ant spintelės stovėjo Ryžės negyva galva, nupjautom ausim ir užkritusiais ryžais plaukais?

J.Melniko skaičiau (neskaičiau tik "Labai keisto namo", apie Prancūziją knygos ir naujosios "Anoreksija" - neužtinku bibliotekoje):
Rojalio kambarys: apsakymai ir apysakos. Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla. 2004
Pasaulio pabaiga: apsakymai ir apysakos. Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla. 2006
Tolima erdvė: romanas. Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla. 2008
Kelias į rojų: siurrealistinis romanas, apysakos ir apsakymai. Baltos lankos, 2010.
Maša, arba Postfašizmas: romanas. Alma littera, 2013

Bet rimtai žinokit, nebūčiau pagalvojusi, apie jo išskirtinį požiūrį į moterį. Absoliučiai niekad neužkliuvo.

Aha, kai parašei, tai atsimenu. Bet labiausiai atsimenu tą seną storą, kur nudelbęs akis aptvaro kampe stovėdavo ax.gif Dar labai ryškiai pamenu storą sėklintoją biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2015 02 09, 11:19)
Bet labiausiai atsimenu tą seną storą, kur nudelbęs akis aptvaro kampe stovėdavo ax.gif Dar labai ryškiai pamenu storą sėklintoją biggrin.gif

Tai tu beveik viską jo skaitei bigsmile.gif man "kelyje į rojų" tai toks patinizmas doh.gif labiausiai kai jis su paukšte susimylėjo (va tada ir pagalvojau, kad su galva negerai) biggrin.gif

Tai mėsą valgai? biggrin.gif

Šiaip man Melnikas ir skaitosi gerai, ir filosofijos įdomios (postfašizmo - o kas gali pasakyti, kad taip nebūtų atsitikę? juk odą tai jau naudojo), tik seksualizmo man pas jį per daug, smarkiai per daug unsure.gif

o pas Žene - visai ne per daug cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 02 09, 11:34)

fuiiiiiiiiiii, net nukrate...tikrai neskaitysiu unsure.gif
Atsakyti