Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 91 laida

QUOTE(saintlina @ 2015 02 06, 13:34)
aš tai ir dabar atsisakyčiau verslo ir išvažiuočiau į kaimą gyvent..    Auginčiau sau persikus, pomidorus ir arbūzus ir knygas skaityčiau  wub.gif

Nebūtų laiko, reiktų ūkį prižiūrėt. biggrin.gif

Sveikos, pagaliau prisėdau ir perskaičiau ką prirašėt per pusantro mėnesio. Sužavėjo Heliantos apžvalga su grafiku ir apdovanojimais bei Brūkšniuko malda smile.gif

Iš knygų kurias pristatėt susidomėjau ir būtinai skaitysiu J. Genet "Gėlių Dievo Motina" ir N. Gaiman "Amerikos dievai". (įdomu, abiejuose pavadinimuose figūruoja dievai g.gif ).

Deja, šiais metais negaliu paskelbti jokio mėgstamiausių knygų sąrašo, nes paprasčiausiai tokio neturiu - perskaičiau vos kelias grožines knygas. O iš tų kelių perskaitytų, mano galva, pati geriausia - gamtininko ir žurnalisto Henriko Gudavičiaus knyga "Gamtmeldžio sodas". Skaičiau lėtai ir su dideliu malonumu, o perskaičiusi, kaip ir Saintlina, pajutau nenumaldomą norą viską mesti ir išvažiuoti gyventi į gamtą, į vienkiemį, kur galėčiau stebėti metų laikų kaitą ir užauginti retų augalų sodą. smile.gif

Tiesa, pradėjau skaityti "Debesų atlasą", bet kaip ir Akmenskeltė, pusiaukelėje jį numečiau. Jaučiu, grįšiu kada nors.

Šiuo metu klausau L. Tolstojaus "Karą ir taiką" rusų kalba. Kažkada jaunystėje skaitydama pro akis praleisdavau batalines scenas, o dabar galvoju, kad sunku būtų surasti rašytoją, kuris taip puikiai aprašytų karą - ir karo, ir taikos metu. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Darbinga: 06 vasario 2015 - 15:45
QUOTE(Darbinga @ 2015 02 06, 15:44)
Iš knygų kurias pristatėt susidomėjau ir  būtinai skaitysiu J. Genet "Gėlių Dievo Motina" ir N. Gaiman "Amerikos dievai". (įdomu, abiejuose pavadinimuose figūruoja dievai g.gif ).
mano galva, pati geriausia -  gamtininko ir žurnalisto Henriko Gudavičiaus knyga "Gamtmeldžio sodas".
Pirmuoju atveju Gėlių Dievas - aliuzija į hipių kultūrą. Atruoju - į Amerikos daugiatautiškumą ir religijų (taip pat ir animistinių) interakciją. (Oho, kaip aš čia žuvėdriškai pasakiau... blink.gif )
Jau ir man reikia paskaityti. biggrin.gif

Aptikau dar vieną skaitytiną knygą http://www.knyguklub...6090116845.html
Gal kas nors turite minčių-atsiliepimų? g.gif

Darbinga, Tau taip pat papeikimas, kad retai čia lankaisi. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(nihilistė @ 2015 02 06, 09:44)
Tiesa, perskaičiau "Alamutą".
Asmeninė? Gal paskolintum? g.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2015 02 06, 16:15)
Asmeninė? Gal paskolintum?  g.gif

Taip. Žinoma mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2015 02 05, 17:42)
Beje, Vitalija, papeikimas už tai, kad nedalyvauji kauniečių meet`uose. Susimąstyk. Mielai pabendraučiau su Tavimi gyvai, kaip senais, gerais laikais.  mirksiukas.gif

Dėkui už paraginimą. Gal ir prisijungsiu kada rolleyes.gif Aš truputį sociofobė biggrin.gif

Ko jau ko, bet vaizduotės trūkumo J. Genet'ui tikrai neprikiši rolleyes.gif Vis dar negaliu patikėti, kad knyga 1942-aisiais parašyta. Po „Gėlių Dievo Motinos“ R. Rothmanno „Ugnis nedega“ dabar beveik drungnoka atrodo (kalbant apie išraišką).
Visgi po visų patinų ir punktyrų atsvarai norėtųsi kažko grynai moteriško, bet gerąja prasme – kaip M. Tikkanen „Raudonkepuraitė“ ar M. Cunninghamo „Tos valandos“. Ką rekomenduosit? Vėliau vėl bus galima prašyti Klopedijos iškrypusių rekomendacijų tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitalija: 06 vasario 2015 - 19:36
QUOTE(Vitalija @ 2015 02 06, 19:35)
atsvarai norėtųsi kažko grynai moteriško, bet gerąja prasme – kaip M. Tikkanen „Raudonkepuraitė“ ar M. Cunninghamo „Tos valandos“. Ką rekomenduosit? Vėliau vėl bus galima prašyti Klopedijos iškrypusių rekomendacijų tongue.gif
"Raudonkepuraitė". mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Darbinga @ 2015 02 06, 15:44)
O iš tų kelių perskaitytų, mano galva, pati geriausia -  gamtininko ir žurnalisto Henriko Gudavičiaus knyga "Gamtmeldžio sodas". Skaičiau lėtai ir su dideliu malonumu...

ir man šitos prireikė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2015 02 05, 11:26)
kažkodėl manau, kad neliksi sužavėta  g.gif

QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 02 05, 11:52)
smarkiai nerekomenduoju.... knyga stipri, bet erzinanti. Man vis dar neskanu mėsa doh.gif

Oho, kokia demotyvacija smile.gif Bet man, priesingai nei su "Atspalviais", "Maša..." norisi paskaityti iš smalsumo. Na, nepatiks, tai nutrenksiu vidury, ar pacioj pradzioj biggrin.gif Ši knyga tikrai neįtraukta į "must to read" sąrašą.

"Lazario moterys" patinka. Skaitai, skaitai, ir iššoksta koks nors perliukas, toks taiklus pastebėjimas apie gyvenimą, kad net užsirašyti norisi.
Dar labai juokinga ir linksma, kad kažkas, skaitęs prieš mane (knyga bibliotekos), pabraukęs tušinuku (!) visus necenzūrinius ar nešvankius žodžius biggrin.gif Kaži, koks būtų psichologinis tokio poelgio paaiškinimas? Nesugalvoju.
Atsakyti
Леопольд фон Захер-Мазох, Губительница душ. Ne viskas sugulė į "lentynėles", bet visumoj egzotiškas įspūdis. Knygos pradžia romantiška, vėliau siužetas virto kriminaliniu. Vietomis trūko logikos, bet kokia gali būti logika, kai žmones užvaldo beprotiškos aistros? Atviros erotikos ieškodamas nerasi, galima tik numanyti. Kankinimo epizodai, lyginant su šiuolaikinių autorių smurtinėmis scenomis, nuosaikūs, nešokiruoja, bet įsijautus nupurto.
Manau, gretinti Zacher-Mazoch su šiuolaikiniais autoriais būtų tas pats, kaip Bram Stoker "Drakulą" su "Saulėlydžiu".
Klasika yra klasika. good.gif Būtinai dar ką nors paskaitysiu. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Mamce @ 2015 02 07, 11:41)
Kaži, koks būtų psichologinis tokio poelgio paaiškinimas? Nesugalvoju.
Debylizmas.
Kažin, negalima bibliotekoje išsiaiškinti, kas buvo ėmęs knygą? Paskui FB susirasti ir užklausti?.. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2015 02 07, 11:41)
Bet man, priesingai nei su "Atspalviais", "Maša..." norisi paskaityti iš smalsumo. Na, nepatiks, tai nutrenksiu vidury, ar pacioj pradzioj  biggrin.gif

kažkas, skaitęs prieš mane (knyga bibliotekos), pabraukęs tušinuku (!) visus necenzūrinius ar nešvankius žodžius  biggrin.gif

Oho, stipru "Atspalvius" su "Maša" lyginti, pirmąsyk taip išgirdau...čia kaip elementorių su enciklopedija..viena primityvi iki lūpos kandžiojimo, kita (bent man) įtaigiai šokiruojanti pačia storų tema. Ir populiarumu turbūt irgi sunku lygint, "Maša" nėr tiek žinoma g.gif Aš per tą knygą tik dar labiau negaliu vagyt mėsos smile.gif O dar prisiminus darbą skerdykloje ir skaitydama kai kuriuos intarpus, tik pritariamai linkčiojau galvą, nes Melnikas pasirodo gerai išmano maisto pramonės "filosofiją". Skerdikų kalbos buvo "tip-top" knygoje aprašomoms..

Pas mus bibliotekoj irgi "tušinukinis" įsisukęs. Bet kiek tų žymėjimų matau, absoliučiai neatseku sis-mos ką žymi. Pabraukti pavieniai žodžiai, jokios prasmės nematau..kam tas knygas gadint? g.gif
Atsakyti
Tai, ziuriu, likau viena pasipiktinusi moters nuolankumu, kai vyras ja savinasi bigsmile.gif Gal todel, kad jau gyvenu kaime ir neturiu verslo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 02 06, 08:56)
rimtai? blink.gif o kuo čia aš nustebinau?
Tuo, kad anksčiau minėdavai, jog negali skaityti klopedijos knygų. biggrin.gif

QUOTE(langana @ 2015 02 07, 15:19)
Tai, ziuriu, likau viena pasipiktinusi moters nuolankumu, kai vyras ja savinasi bigsmile.gif 
Tos knygos neskaičiau, tai negaliu piktintis. Tik pagalvojau, jog ir dabar atsiranda ne viena, kuri tetrokšta būti namų šeimininkė iki tol, kol nusivilia "priedo" prie kažko vaidmeniu. biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,
nusprendziau atsigaivinimui suskaityt koki detektyviuka. Karaliene - A. Christie, tai ir ciupau jos knyga pries tai net nepasidomejus ar tikrai ten detektyvas smile.gif skaitau laukiu kada gi kas nors mirs, kaip nemirsta taip nemirsta. Iki pat galo laukiau kraujo, nuodu ar kad ir infarkto. Nieko... Skaiciau ir galvojau gal Agathos Christie yra dvi tik as nezinau?
Pasakojimo stilius kaip ir tas pats, bet kur detektyvas?!!!
Kaip visada as apie knyga kitu nuomones ir atsiliepimus perskaitau tik jau po savo paskaitymo. Taip ir si kart, kai jau suskaiciau knyga tada suzinojau kad ji ir neturejo but detektyvas. Tokie vat mano nuotykiai detektyvu pasaulyje blush2.gif su nedetektyviska knyga "Dukte yra dukte". biggrin.gif

Atsakyti