Šiandien kepiau mielinės tešlos bandeles su bananų įdaru
o aš šiandien kepiau obuolius su pudingo užpilu - firminis mūsų šeimos receptas
siandien tingini su virtu kondensuotu pienu su nevirtu niekad nedarau nes toks yra isties tikrai neskanus nors jei nesi ragaves su virtu tai ir tas labai skanus atrodo
visa gyvenima darau su virtu ir ne kitaip
skonis nepalyginamas
visa gyvenima darau su virtu ir ne kitaip
skonis nepalyginamas
šiandien pirmąkart dariau štrudelį su obuoliais. Skanu
O ka reiskia virtas kondensuotas pienas? T.y. reikia ji pries vartojant uzvirint? Kuo skiriasi skonis?
QUOTE(Egle 22 @ 2007 09 15, 20:42)
O ka reiskia virtas kondensuotas pienas? T.y. reikia ji pries vartojant uzvirint? Kuo skiriasi skonis?
skonis skiriasi kaip diena ir naktis
tai yra is pradziu(pries gaminant tingini) reikia kond.piena su visa skardine
pavirti 1val.
tik ziureti kad skardine visa laika butu apsemta
Kepiau šiandie tokį pyragą:
250g. miltų
250g. cukraus pudros
250g. margarino
5 kiaušiniai
1 šaukštelis kepimo miltelių
250g. džiovintų vaisių
Margariną ištrinti su cukraus pudra ir kiaušinių tryniais. Į ištrintą masę sudėti miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Tada įmaišyti išplaktus baltymus ir sudėti džiovintus vaisius. Kepti 50min 150-170 laipsnių orkaitėje.
Taigi: kol kepė, buvo gražiai iškilęs, ištraukiau - sukrito. Mano džiovinti vaisiai buvo razinos, tai jos visos nusileido į pyrago apačią, todėl ten gavosi beveik vien tik razinos. Išvaizda gal ir nekokia, bet skonis visai normalus. p.s. kepiau formoje kur su skyle per vidurį.
Manyčiau pas tikras kepėjas turėtų gautis labai super pyragas. Nes tešla nepasirodė labai sunkiai pagaminama. O aš nesu super gera pyragų kepėja..
250g. miltų
250g. cukraus pudros
250g. margarino
5 kiaušiniai
1 šaukštelis kepimo miltelių
250g. džiovintų vaisių
Margariną ištrinti su cukraus pudra ir kiaušinių tryniais. Į ištrintą masę sudėti miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Tada įmaišyti išplaktus baltymus ir sudėti džiovintus vaisius. Kepti 50min 150-170 laipsnių orkaitėje.
Taigi: kol kepė, buvo gražiai iškilęs, ištraukiau - sukrito. Mano džiovinti vaisiai buvo razinos, tai jos visos nusileido į pyrago apačią, todėl ten gavosi beveik vien tik razinos. Išvaizda gal ir nekokia, bet skonis visai normalus. p.s. kepiau formoje kur su skyle per vidurį.
Manyčiau pas tikras kepėjas turėtų gautis labai super pyragas. Nes tešla nepasirodė labai sunkiai pagaminama. O aš nesu super gera pyragų kepėja..
QUOTE(Ugnužė @ 2007 09 15, 01:00)
šiandien pirmąkart dariau štrudelį su obuoliais. Skanu
Gal gali parašyti štrudelio receptą?
Papildyta:
QUOTE(SeSe @ 2007 09 16, 14:36)
Kepiau šiandie tokį pyragą:
250g. miltų
250g. cukraus pudros
250g. margarino
5 kiaušiniai
1 šaukštelis kepimo miltelių
250g. džiovintų vaisių
Margariną ištrinti su cukraus pudra ir kiaušinių tryniais. Į ištrintą masę sudėti miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Tada įmaišyti išplaktus baltymus ir sudėti džiovintus vaisius. Kepti 50min 150-170 laipsnių orkaitėje.
Taigi: kol kepė, buvo gražiai iškilęs, ištraukiau - sukrito. Mano džiovinti vaisiai buvo razinos, tai jos visos nusileido į pyrago apačią, todėl ten gavosi beveik vien tik razinos. Išvaizda gal ir nekokia, bet skonis visai normalus. p.s. kepiau formoje kur su skyle per vidurį.
Manyčiau pas tikras kepėjas turėtų gautis labai super pyragas. Nes tešla nepasirodė labai sunkiai pagaminama. O aš nesu super gera pyragų kepėja..
250g. miltų
250g. cukraus pudros
250g. margarino
5 kiaušiniai
1 šaukštelis kepimo miltelių
250g. džiovintų vaisių
Margariną ištrinti su cukraus pudra ir kiaušinių tryniais. Į ištrintą masę sudėti miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Tada įmaišyti išplaktus baltymus ir sudėti džiovintus vaisius. Kepti 50min 150-170 laipsnių orkaitėje.
Taigi: kol kepė, buvo gražiai iškilęs, ištraukiau - sukrito. Mano džiovinti vaisiai buvo razinos, tai jos visos nusileido į pyrago apačią, todėl ten gavosi beveik vien tik razinos. Išvaizda gal ir nekokia, bet skonis visai normalus. p.s. kepiau formoje kur su skyle per vidurį.
Manyčiau pas tikras kepėjas turėtų gautis labai super pyragas. Nes tešla nepasirodė labai sunkiai pagaminama. O aš nesu super gera pyragų kepėja..
Viską gerai padarei, bet reikėjo dėti didesnę pusę pakelio kepimo miltelių ir prieš dedant juos sumaišyti su šaukštu rūgščios grietinės ar išspausti ant kepimo miltelių citrinos sulčių- reikia, kad kepimo milteliai išputotų (,,užgesinama" soda).
Ir iškepus dar reikėtų šiek tiek palaikyti orkaitėje, užsukus kaitinimą, kad pyragas šiek tiek pastovėtų koias 5 minutes( jei nedega).
Vakar gaminau šokoladines bulvytes. Šiandien jau nei vienos neliko..
Taigi:
2pak x 180gr paprastų sausainių (pvz. Gaidelis)
150 g riešutų (aš dėjau lazdyno)
3 š cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
4 š kakavos
75 g sviesto
90 ml pieno
2 š romo
Sausainius ir riešutus susmulkinti iki trupinių (kokius 2 šaukštus trupinių pasilikti bulvyčių apvoliojimui). Kitame dubenėlyje sumaišyti kakavą, cukrų, vanilinį cukrų ir pieną. Viską užvirinti ir truputį pavirti. Dėti sviestą, ištirpinti. Atvėsinti. Įpilti romą, išmaišyti. Supilti ant trupinių ir išminkyti košę. Iš jos formuoti rutuliukus, juos pavolioti trupiniuose ir dėti į šaldiklį 30 min. Skanaus!
Buvo laaaaabai skanu
Taigi:
2pak x 180gr paprastų sausainių (pvz. Gaidelis)
150 g riešutų (aš dėjau lazdyno)
3 š cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
4 š kakavos
75 g sviesto
90 ml pieno
2 š romo
Sausainius ir riešutus susmulkinti iki trupinių (kokius 2 šaukštus trupinių pasilikti bulvyčių apvoliojimui). Kitame dubenėlyje sumaišyti kakavą, cukrų, vanilinį cukrų ir pieną. Viską užvirinti ir truputį pavirti. Dėti sviestą, ištirpinti. Atvėsinti. Įpilti romą, išmaišyti. Supilti ant trupinių ir išminkyti košę. Iš jos formuoti rutuliukus, juos pavolioti trupiniuose ir dėti į šaldiklį 30 min. Skanaus!
Buvo laaaaabai skanu
QUOTE(Ugnužė @ 2007 09 15, 00:00)
šiandien pirmąkart dariau štrudelį su obuoliais. Skanu
UGNUZE LABAS. GAL GALI IMESTI STRUDELIO RECEPTUKA. IESKAU UZSIMUSDAMA
1dienį kepiau šokoladinį pyragą su obuoliais. suuper
Obuolių pyragas tris kartus iš eilės