Grikių ir kvietinių miltų keksiukai su bananais ir Karvutės saldainiais
QUOTE(Renata123 @ 2014 12 08, 02:29)
Gal karamele pati gaminote?
Kad ne O Jus gal zinote recepta gaminamos namie?
QUOTE(norvegija @ 2014 12 10, 09:25)
Kad ne O Jus gal zinote recepta gaminamos namie?
Jei kazko nepainioju, tai konspektuose turiu. Grizus namo paieskosiu.
Tai ka radau pas save, kaip pagaminti karamele:
Karameliniam padažui
1 puodelis (200 g) cukraus
6 v. š. vandens
4 v. š. (60 g) sviesto
¼ puodelio (60 ml) riebios grietinėlės
1/4 a. š. druskos (nebūtinai)
Į puodą storu dugnu suberti cukrų, supilti vandenį ir kaitinti ant silpnos ugnies maišant, kol cukrus visiškai ištirps. Drėgnu šepetėliu vis nubraukti nuo puodo sienelių susidariusius cukraus kristalus. Kai cukrus visiškai ištirps, padidinti kaitrą iki maksimalios. Dabar maišyti sirupo nebegalima. Tik retkarčiais galima pajudinti puodą, kad masė pasimaišytų. Po kelių minučių cukraus sirupas turi užvirti. Po 3 4 minučių sirupas ims keisti spalvą. Kai jis bus norimos gintaro spalvos, puodą nukelti nuo viryklės, sudėti sviestą ir supilti grietinėlę. Masė labai stipriai suputos! Išmaišyti šluotele ir palikti, kad karamelė atauštų.
Karamelei reikės
1 stiklinės pienos
0,5 stiklinės cukraus
1/3 a.š. sodos
Į puodą, storu dugnu, supilti pieną, cukrų ir sodą. Puodą pastatyti ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps, jam ištirpus ugnį sumažinti ir virti, kol viskas pradės ruduoti, karamelizuotis, tirštėti. Visas procesas užtruko apie valandą laiko. Kai viskas pradeda vangiai burbuliuoti, nukelti puodą nuo ugnies, karamelę perdėti į atskirą indą ir atvėsinti. Su atvėsusia karamele galima pertepti sausainiukus.
Cia taip pat kaip pagaminti skysta karamele
Karameliniam padažui
1 puodelis (200 g) cukraus
6 v. š. vandens
4 v. š. (60 g) sviesto
¼ puodelio (60 ml) riebios grietinėlės
1/4 a. š. druskos (nebūtinai)
Į puodą storu dugnu suberti cukrų, supilti vandenį ir kaitinti ant silpnos ugnies maišant, kol cukrus visiškai ištirps. Drėgnu šepetėliu vis nubraukti nuo puodo sienelių susidariusius cukraus kristalus. Kai cukrus visiškai ištirps, padidinti kaitrą iki maksimalios. Dabar maišyti sirupo nebegalima. Tik retkarčiais galima pajudinti puodą, kad masė pasimaišytų. Po kelių minučių cukraus sirupas turi užvirti. Po 3 4 minučių sirupas ims keisti spalvą. Kai jis bus norimos gintaro spalvos, puodą nukelti nuo viryklės, sudėti sviestą ir supilti grietinėlę. Masė labai stipriai suputos! Išmaišyti šluotele ir palikti, kad karamelė atauštų.
Karamelei reikės
1 stiklinės pienos
0,5 stiklinės cukraus
1/3 a.š. sodos
Į puodą, storu dugnu, supilti pieną, cukrų ir sodą. Puodą pastatyti ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps, jam ištirpus ugnį sumažinti ir virti, kol viskas pradės ruduoti, karamelizuotis, tirštėti. Visas procesas užtruko apie valandą laiko. Kai viskas pradeda vangiai burbuliuoti, nukelti puodą nuo ugnies, karamelę perdėti į atskirą indą ir atvėsinti. Su atvėsusia karamele galima pertepti sausainiukus.
Cia taip pat kaip pagaminti skysta karamele
QUOTE(Renata123 @ 2014 12 10, 17:58)
Tai ka radau pas save, kaip pagaminti karamele:
Karameliniam padažui
1 puodelis (200 g) cukraus
6 v. š. vandens
4 v. š. (60 g) sviesto
¼ puodelio (60 ml) riebios grietinėlės
1/4 a. š. druskos (nebūtinai)
Į puodą storu dugnu suberti cukrų, supilti vandenį ir kaitinti ant silpnos ugnies maišant, kol cukrus visiškai ištirps. Drėgnu šepetėliu vis nubraukti nuo puodo sienelių susidariusius cukraus kristalus. Kai cukrus visiškai ištirps, padidinti kaitrą iki maksimalios. Dabar maišyti sirupo nebegalima. Tik retkarčiais galima pajudinti puodą, kad masė pasimaišytų. Po kelių minučių cukraus sirupas turi užvirti. Po 3 4 minučių sirupas ims keisti spalvą. Kai jis bus norimos gintaro spalvos, puodą nukelti nuo viryklės, sudėti sviestą ir supilti grietinėlę. Masė labai stipriai suputos! Išmaišyti šluotele ir palikti, kad karamelė atauštų.
Karamelei reikės
1 stiklinės pienos
0,5 stiklinės cukraus
1/3 a.š. sodos
Į puodą, storu dugnu, supilti pieną, cukrų ir sodą. Puodą pastatyti ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps, jam ištirpus ugnį sumažinti ir virti, kol viskas pradės ruduoti, karamelizuotis, tirštėti. Visas procesas užtruko apie valandą laiko. Kai viskas pradeda vangiai burbuliuoti, nukelti puodą nuo ugnies, karamelę perdėti į atskirą indą ir atvėsinti. Su atvėsusia karamele galima pertepti sausainiukus.
Cia taip pat kaip pagaminti skysta karamele
Karameliniam padažui
1 puodelis (200 g) cukraus
6 v. š. vandens
4 v. š. (60 g) sviesto
¼ puodelio (60 ml) riebios grietinėlės
1/4 a. š. druskos (nebūtinai)
Į puodą storu dugnu suberti cukrų, supilti vandenį ir kaitinti ant silpnos ugnies maišant, kol cukrus visiškai ištirps. Drėgnu šepetėliu vis nubraukti nuo puodo sienelių susidariusius cukraus kristalus. Kai cukrus visiškai ištirps, padidinti kaitrą iki maksimalios. Dabar maišyti sirupo nebegalima. Tik retkarčiais galima pajudinti puodą, kad masė pasimaišytų. Po kelių minučių cukraus sirupas turi užvirti. Po 3 4 minučių sirupas ims keisti spalvą. Kai jis bus norimos gintaro spalvos, puodą nukelti nuo viryklės, sudėti sviestą ir supilti grietinėlę. Masė labai stipriai suputos! Išmaišyti šluotele ir palikti, kad karamelė atauštų.
Karamelei reikės
1 stiklinės pienos
0,5 stiklinės cukraus
1/3 a.š. sodos
Į puodą, storu dugnu, supilti pieną, cukrų ir sodą. Puodą pastatyti ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps, jam ištirpus ugnį sumažinti ir virti, kol viskas pradės ruduoti, karamelizuotis, tirštėti. Visas procesas užtruko apie valandą laiko. Kai viskas pradeda vangiai burbuliuoti, nukelti puodą nuo ugnies, karamelę perdėti į atskirą indą ir atvėsinti. Su atvėsusia karamele galima pertepti sausainiukus.
Cia taip pat kaip pagaminti skysta karamele
Oi kaip aciu Reikes butinai isbandyti! Dar klausimas kilo, juk nereikia rudojo cukraus, cia su baltu taip?
QUOTE(norvegija @ 2014 12 10, 18:52)
Oi kaip aciu Reikes butinai isbandyti! Dar klausimas kilo, juk nereikia rudojo cukraus, cia su baltu taip?
Pati irgi kol kas nebandziau nei vieno recepto. Manau, jei neraso prie cukraus, kad rudasis - reiskia naudotas paprastas baltas cukrus.
Sveicariskas riesutu pyragas.
Varskes stolenai.
vakar : skanučiai avinžirnių sausainiai (be miltų, cukraus, sviesto)
šiandien: dalinai sveikuoliški kalėdiniai sausainėliai (iš kukurūzų/avižų/kviečių miltų)
šiandien: dalinai sveikuoliški kalėdiniai sausainėliai (iš kukurūzų/avižų/kviečių miltų)
Kuciukai. Desertas taurese (sokoladinis biskvitas, karamelinis kremas, sokoladas).
Bandeles su cinamonu, bandeles su aguonu idaru.