Įkraunama...
Įkraunama...

Paskutinis kepinys, gaminys

Grikių ir kvietinių miltų keksiukai su bananais ir Karvutės saldainiais ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2014 12 08, 02:29)
Gal karamele pati gaminote? 4u.gif



Kad ne blush2.gif O Jus gal zinote recepta gaminamos namie? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(norvegija @ 2014 12 10, 09:25)
Kad ne  blush2.gif  O Jus gal zinote recepta gaminamos namie?  ax.gif

Jei kazko nepainioju, tai konspektuose turiu. Grizus namo paieskosiu. 4u.gif
Atsakyti
Tai ka radau pas save, kaip pagaminti karamele:

Karameliniam padažui
1 puodelis (200 g) cukraus
6 v. š. vandens
4 v. š. (60 g) sviesto
¼ puodelio (60 ml) riebios grietinėlės
1/4 a. š. druskos (nebūtinai)

Į puodą storu dugnu suberti cukrų, supilti vandenį ir kaitinti ant silpnos ugnies maišant, kol cukrus visiškai ištirps. Drėgnu šepetėliu vis nubraukti nuo puodo sienelių susidariusius cukraus kristalus. Kai cukrus visiškai ištirps, padidinti kaitrą iki maksimalios. Dabar maišyti sirupo nebegalima. Tik retkarčiais galima pajudinti puodą, kad masė pasimaišytų. Po kelių minučių cukraus sirupas turi užvirti. Po 3 – 4 minučių sirupas ims keisti spalvą. Kai jis bus norimos gintaro spalvos, puodą nukelti nuo viryklės, sudėti sviestą ir supilti grietinėlę. Masė labai stipriai suputos! Išmaišyti šluotele ir palikti, kad karamelė atauštų.

Karamelei reikės
1 stiklinės pienos
0,5 stiklinės cukraus
1/3 a.š. sodos

Į puodą, storu dugnu, supilti pieną, cukrų ir sodą. Puodą pastatyti ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps, jam ištirpus ugnį sumažinti ir virti, kol viskas pradės ruduoti, karamelizuotis, tirštėti. Visas procesas užtruko apie valandą laiko. Kai viskas pradeda vangiai burbuliuoti, nukelti puodą nuo ugnies, karamelę perdėti į atskirą indą ir atvėsinti. Su atvėsusia karamele galima pertepti sausainiukus.


Cia taip pat kaip pagaminti skysta karamele
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renata123: 10 gruodžio 2014 - 17:00
QUOTE(Renata123 @ 2014 12 10, 17:58)
Tai ka radau pas save, kaip pagaminti karamele:

Karameliniam padažui
1 puodelis (200 g) cukraus
6 v. š. vandens
4 v. š. (60 g) sviesto
¼ puodelio (60 ml) riebios grietinėlės
1/4 a. š. druskos (nebūtinai)

Į puodą storu dugnu suberti cukrų, supilti vandenį ir kaitinti ant silpnos ugnies maišant, kol cukrus visiškai ištirps. Drėgnu šepetėliu vis nubraukti nuo puodo sienelių susidariusius cukraus kristalus. Kai cukrus visiškai ištirps, padidinti kaitrą iki maksimalios. Dabar maišyti sirupo nebegalima. Tik retkarčiais galima pajudinti puodą, kad masė pasimaišytų. Po kelių minučių cukraus sirupas turi užvirti. Po 3 – 4 minučių sirupas ims keisti spalvą. Kai jis bus norimos gintaro spalvos, puodą nukelti nuo viryklės, sudėti sviestą ir supilti grietinėlę. Masė labai stipriai suputos! Išmaišyti šluotele ir palikti, kad karamelė atauštų.

Karamelei reikės
1 stiklinės pienos
0,5 stiklinės cukraus
1/3 a.š. sodos

Į puodą, storu dugnu, supilti pieną, cukrų ir sodą. Puodą pastatyti ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps, jam ištirpus ugnį sumažinti ir virti, kol viskas pradės ruduoti, karamelizuotis, tirštėti. Visas procesas užtruko apie valandą laiko. Kai viskas pradeda vangiai burbuliuoti, nukelti puodą nuo ugnies, karamelę perdėti į atskirą indą ir atvėsinti. Su atvėsusia karamele galima pertepti sausainiukus.
Cia taip pat kaip pagaminti skysta karamele


Oi kaip aciu 4u.gif Reikes butinai isbandyti! Dar klausimas kilo, juk nereikia rudojo cukraus, cia su baltu taip? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(norvegija @ 2014 12 10, 18:52)
Oi kaip aciu  4u.gif  Reikes butinai isbandyti! Dar klausimas kilo, juk nereikia rudojo cukraus, cia su baltu taip?  ax.gif

Pati irgi kol kas nebandziau nei vieno recepto. Manau, jei neraso prie cukraus, kad rudasis - reiskia naudotas paprastas baltas cukrus.
Atsakyti
Sveicariskas riesutu pyragas.
Atsakyti
Varskes stolenai.
Atsakyti
Naminiai zefyriukai smile.gif

user posted image
Atsakyti
vakar : skanučiai avinžirnių sausainiai (be miltų, cukraus, sviesto)

šiandien: dalinai sveikuoliški kalėdiniai sausainėliai (iš kukurūzų/avižų/kviečių miltų) bigsmile.gif
Atsakyti
Kuciukai. Desertas taurese (sokoladinis biskvitas, karamelinis kremas, sokoladas).
Atsakyti
Bandeles su cinamonu, bandeles su aguonu idaru.
Atsakyti