Visų išbandytas ir nenuvylęs "Tinginių napoleonas"
https://www.facebook...5...e=3
Spurgikės
https://www.facebook...7...e=3
Pirmas bandymas gaminti naminius saldainius. Forma tai Ale skonis man ir kitiems patiko
https://www.facebook...7...e=3
Graikiškų riešutų pyragas
Tešlai
160 gr sviesto
160 gr cukraus
1 kiaušinis
truputi druskos
300 gr miltų
įdarui:
20 gr sviesto
200 gr cukraus
200 ml grietinėlės
100 gr graikiškų riešutų
šaukstas medaus
Tešlai sumaišome 160 gr sviesto, 160 gr cukraus, 1 kiaušinį, truputi druskos, 300 gr miltų ir padedame į šaldytuvą valandai laiko.Tuo tarpu ruošiame idarą: ištirpinam 20 gr sviesto, supilam 200 gr cukraus, 200 ml grietinėlės, užvirti ir maišyti tol, kol masė bus gan tiršta ir pradės kibti prie dugno, bet ne ilgiau nei 15-20 min. . Tada suberiame 100 gr graikiškų riešutų ir įdedame šaukštą medaus.Apvalios skardos dugną ir krastus išklojame atšaldyta tešla, ant viršaus pilame įdarą ir kepame apie 35-40 min/200°C, kol pyrago paviršius gražiai paruduos.
Išsikepkite ir nenusivilsite!
Tešlai
160 gr sviesto
160 gr cukraus
1 kiaušinis
truputi druskos
300 gr miltų
įdarui:
20 gr sviesto
200 gr cukraus
200 ml grietinėlės
100 gr graikiškų riešutų
šaukstas medaus
Tešlai sumaišome 160 gr sviesto, 160 gr cukraus, 1 kiaušinį, truputi druskos, 300 gr miltų ir padedame į šaldytuvą valandai laiko.Tuo tarpu ruošiame idarą: ištirpinam 20 gr sviesto, supilam 200 gr cukraus, 200 ml grietinėlės, užvirti ir maišyti tol, kol masė bus gan tiršta ir pradės kibti prie dugno, bet ne ilgiau nei 15-20 min. . Tada suberiame 100 gr graikiškų riešutų ir įdedame šaukštą medaus.Apvalios skardos dugną ir krastus išklojame atšaldyta tešla, ant viršaus pilame įdarą ir kepame apie 35-40 min/200°C, kol pyrago paviršius gražiai paruduos.
Išsikepkite ir nenusivilsite!
Kondensuoto pieno keksas ♥
Gal kokį penktą kartą gaminu - ar per skysta gaunasi masė, ar per tiršta, visada gaunasi tobulas
Gal kokį penktą kartą gaminu - ar per skysta gaunasi masė, ar per tiršta, visada gaunasi tobulas
Biskvitiniai sausainėliai...
Prisipažinsiu, tai papraščiausi mano daryti sausainiai.
Prisipažinsiu, tai papraščiausi mano daryti sausainiai.
QUOTE(Mėlynė** @ 2014 03 16, 10:38)
tai kad kiti gaminiai irgi superpaprasti
o aš dariau obuolių sambuką pagal glacee.
Pries kelias dienas keptas Morku pyragas.
2kiausiniai,2v.s. aliejaus,1a.s. sodos,2v.s. grietines,vienos citrinos sulciu,1st tarkuotu morku,0,5 st.cukraus,saukstas ruginiu selenu,1 st. pilno grudo kvietiniu miltu,truputis druskos.Viska sumaisiau(soda pries tai su citrinos sultimis ismaisiau grietineje,kad nusigesintu),dadejau meduoliu prieskoniu.Jei nera galima nedeti.Kepiau apie 45 min 190 laipsniu orkaiteje.Toks gavosi duonos skonio pyragas su morku skonio akcentu.Galejau deti ir 2 st morku.Pyragas skanus po 2 dienu.Pyragas nelabai saldus.
2kiausiniai,2v.s. aliejaus,1a.s. sodos,2v.s. grietines,vienos citrinos sulciu,1st tarkuotu morku,0,5 st.cukraus,saukstas ruginiu selenu,1 st. pilno grudo kvietiniu miltu,truputis druskos.Viska sumaisiau(soda pries tai su citrinos sultimis ismaisiau grietineje,kad nusigesintu),dadejau meduoliu prieskoniu.Jei nera galima nedeti.Kepiau apie 45 min 190 laipsniu orkaiteje.Toks gavosi duonos skonio pyragas su morku skonio akcentu.Galejau deti ir 2 st morku.Pyragas skanus po 2 dienu.Pyragas nelabai saldus.
QUOTE(agniukee @ 2014 03 09, 10:23)
Nu kaip gražu, man niekad nepavyksta taip braškių išdėliot.
Napoleonas
Bandziau kepti torta,Rafaelo svajone.Mano biskvitas toks:3 kiausiniai,0,5 st. cukraus,vanilinas,1 a.s aliejaus,1 st. miltu.Gavosi geras biskvitas,neriebus ir netrupantis.Visa kita dariau kaip kituose receptuose.Kremas nelabai patiko,neprimena rafaelinio skonio,nelabai jauciasi kokosas,bet labai isryskeja grietineles kvapas,kuris ziauriai nepatinka ir kondensuoto pieno skonis.SIAIP GAMINYS GAVOSI MINKSTAS IR SLAPIAS.
Rikotos pyragas. Dariau be citrinos, vistiek gavosi skaniai.