Įkraunama...
Įkraunama...

Paskutinis kepinys, gaminys

QUOTE(irmulia @ 2011 11 20, 23:55)
Dar nesurašytas  mirksiukas.gif  manau per kelias artimiausias dienas bus patalpintas ir blog'e, ir čia SM  mirksiukas.gif

Nekantriai lauksiu! bigsmile.gif
Nes kita savaite laukiu sveciu is uzsienio, tai zinau, kad kepsiu torciuka, bet dar papildomai masciau koki kita deserta sumeistraut. Pamacius jusu nuotraukas, abejoniu neliko wub.gif Tik klausimas, ar man pavyks taaaip graziai kaip jums? g.gif
Atsakyti
Sestadieni buvau pasigaminusi obuoliu pyraga biggrin.gif labai skanus gavosi,ypac uzgeriant su sokoladiniu pienu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2011 11 21, 23:05)
Nekantriai lauksiu!  bigsmile.gif
Nes kita savaite laukiu sveciu is uzsienio, tai zinau, kad kepsiu torciuka, bet dar papildomai masciau koki kita deserta sumeistraut. Pamacius jusu nuotraukas, abejoniu neliko  wub.gif Tik klausimas, ar man pavyks taaaip graziai kaip jums? g.gif

jau patalpinau receptą mirksiukas.gif

šiaip ten tikrai nėra nieko sudėtingo mirksiukas.gif Svarbu gerai suspausti obuolius ( čia reikės atitaikyti obuolių ir kepimo skardos dydį ) bei gerai išmaišyti pačią masę, bei neperkepti mirksiukas.gif gausis dar geriau nei man ( pati savo kekso išvaizda nesu labai patenkinta unsure.gif , todėl kepsiu dar kartą kad idealiai gautųsi hihihi.gif )
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 11 22, 14:47)
jau patalpinau receptą   mirksiukas.gif

šiaip ten tikrai nėra nieko sudėtingo  mirksiukas.gif  Svarbu gerai suspausti obuolius ( čia reikės atitaikyti obuolių ir kepimo skardos dydį ) bei gerai išmaišyti pačią masę, bei neperkepti  mirksiukas.gif  gausis dar geriau nei man ( pati savo kekso išvaizda nesu labai patenkinta  unsure.gif  , todėl kepsiu dar kartą kad idealiai gautųsi  hihihi.gif )

Aciu uz recepta ir patarimus! 4u.gif
Jau issaugotas. mirksiukas.gif
Atsakyti
Kepiau labai skanu vyniotini su plikytu kremu ir bananais. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2011 11 25, 00:07)
Kepiau labai skanu vyniotini su plikytu kremu ir bananais.  wub.gif

kur rasti recepta bigsmile.gif
Atsakyti
Paskutinis kepinys varskes apkepas, na bet toks nevykes doh.gif va ka reiskia kelios naktys be miego(vaikas serga), tai virtuvej tada amzinai nesamoniu pridarau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2011 11 25, 07:49)
kur rasti recepta  bigsmile.gif

Recepta kazkada radau interneto platybese, net nepamenu kur schmoll.gif Tad nukopinu is savo uzrasu. Patikekit, jis tikrai labai skanus (kas megsta bananus ir plikyta krema), labai greitai ir lengvai padaromas ir galima valgyti jau po keliu geru valndu (nors aisku bet koks pyragas, tortas ar vyniotinis, buna skanesnis, kai pabrandinamas).
Originalus receptas:

Bananinis vyniotinis

Kremas
½ cukraus (1 st. = 250 ml)
1 st. pieno
¼ st. miltu
vanile
25 gr sviesto (margarino)

Tesla
3 kiausiniai
ziupsnis citrinos rugsties arba druskos
1/2 st. cukraus
1 v.s medaus
1 st. miltu
½ a.s. sodos

Glajus
6 a.s. kakavos
3 v.s pieno
1 st. cukraus
vanile
50 gr sviesto (margarino)

2 bananai

Verdam krema.
Sumaisom cukru su miltais ir vanile. Ipilam piena, ismaisom, kad neliktu gumuliuku ir maisant verdam kol prades tirsteti ir kunkuliuoti. Atausinam.
Sviesta gerai isplakam iki pabals. Nesustajant plakti, po sauksteli pridedam plikyta krema. Gatava krema dedam i saldytuva.

Biskvitas.
Iki standziu putu isplakti 3 kiausiniu baltymus su citrinos rugstim. Po truputi pilti cukru ir medu. Po to po viena prideti 3 trynius ir is karto isjungti plaktuva.
Miltus ir soda persijoti. Per 2 – 3 kartus, labai atsargiai, is apacios i virsu, sluotele miltus sujungti su isplakta mase.

Kepimo skarda istiesti kep. popieriumi ir lygiu sluoskniu isdeti tesla.
Kepti ikaitintoje orkaiteje, 180C, 10 min, kol lengvai paauksuos. Neperkepti! Nes bus sunku suvynioti biskvita.
Iskepta bisvita greitai apverciam, ant stalo patiesto kep. poperiaus (ar ranksluostuko), nuimam kep. popieriu ant kurio kepe. Vel apverciam, duodam isgaruoti 30 sekundziu ir is karto aptepame saltu kremu. Ant krasciuko dedam 2 nuvalytus bananus ir susukam vyniotini. Siule turi buti apacioje.

Verdam glaju.
Kakava, cukru, vanile ir piena uzverdam, leidziam istirpti cukrui. Kai prededa kilti stambus burbulai idedam sviesta, leidziam truputuka pavirti ir isjungiam kaitlente. Vos praaus, apipilam vyniotini.

Autores pastebejimai.
Labai skanu, kada pastoves ir susigers nebent 1 val. Naudojau margarina. Biskvitas kepa labai greitai, man iskepe per 5 min.
Glajaus gaunasi daug. Kas nemegsta – gali sumazinti kieki. As, asmeniskai, naudojau sokolada su smulkintais riesutais. Islydziau mikrobangu krosneleje su nedideliu kiekiu pieno ir apliejau vyniotini.
Skarda: 34 – 34 cm.

Mano pastebejimai:
Visur mazinau cukraus kieki, glazura dariau is 0,5 porcijos, nes is pilnos normos tikrai jos gaunasi nemazai. I krema galima ideti smulkintu riesutu ir bananus taip pat galima pasmulkint ir deti ju daugiau. Sviesto atskirai neplakiau, ji tiesiog sudejau i dar silta krema ir labai gerai ismaisiau. Dariau ji n-kartu ir pastebejau, kad kremo galima deti 1,5 normos, jis bus dar skenesnis, sultingesnis ir slapesnis.
Kai dariau ji paskutinius du kartus, tai bananus supjausciau griezineliais ir ismeciau ant viso biskvito ir krema dabar darau is 1,5 normos (tik cukraus tikrai nedauginu, nes ir taip saldu). Man patinka, kai to plikyto kremo buna daugiau, jis nebuna sausas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renata123: 28 lapkričio 2011 - 21:12
QUOTE(lilget @ 2011 11 18, 18:43)

vakar kepiau Kinder delice na pasaka, kaip tikras Delice, kepsiu ir nekarta, aciu uz recepta thumbup.gif
Atsakyti
Kartais ateina tokia akimirka kai norisi ko nors saldaus ir kartu gaivaus, toks ir buvo paskutinis mano kepinys- saldus biskvitas su gaivia zele

user posted image
Atsakyti
aš šiandien išbandžiau šį kalėdinį pyragą - tikrai super, būtinai kepsiu kalėdom smile.gifpyragas
Atsakyti
Turiu iš kaimo atsivežus nemažai obuoliukų, tai bandau vis kažką naujo išsikepti.
Pagaliau išbandžiau taip seniai svajotą obuolių štrudelį
user posted image
bet įtariu, reikėjo ploniau iškočioti..
user posted image
bet vis tiek labai skaniai gavosi smile.gif
Atsakyti