QUOTE(KibirVibir @ 2011 11 25, 07:49)
kur rasti recepta
Recepta kazkada radau interneto platybese, net nepamenu kur
Tad nukopinu is savo uzrasu. Patikekit, jis tikrai labai skanus (kas megsta bananus ir plikyta krema), labai greitai ir lengvai padaromas ir galima valgyti jau po keliu geru valndu (nors aisku bet koks pyragas, tortas ar vyniotinis, buna skanesnis, kai pabrandinamas).
Originalus receptas:
Bananinis vyniotinis
Kremas
½ cukraus (1 st. = 250 ml)
1 st. pieno
¼ st. miltu
vanile
25 gr sviesto (margarino)
Tesla
3 kiausiniai
ziupsnis citrinos rugsties arba druskos
1/2 st. cukraus
1 v.s medaus
1 st. miltu
½ a.s. sodos
Glajus
6 a.s. kakavos
3 v.s pieno
1 st. cukraus
vanile
50 gr sviesto (margarino)
2 bananai
Verdam krema.
Sumaisom cukru su miltais ir vanile. Ipilam piena, ismaisom, kad neliktu gumuliuku ir maisant verdam kol prades tirsteti ir kunkuliuoti. Atausinam.
Sviesta gerai isplakam iki pabals. Nesustajant plakti, po sauksteli pridedam plikyta krema. Gatava krema dedam i saldytuva.
Biskvitas.
Iki standziu putu isplakti 3 kiausiniu baltymus su citrinos rugstim. Po truputi pilti cukru ir medu. Po to po viena prideti 3 trynius ir is karto isjungti plaktuva.
Miltus ir soda persijoti. Per 2 3 kartus, labai atsargiai, is apacios i virsu, sluotele miltus sujungti su isplakta mase.
Kepimo skarda istiesti kep. popieriumi ir lygiu sluoskniu isdeti tesla.
Kepti ikaitintoje orkaiteje, 180C, 10 min, kol lengvai paauksuos. Neperkepti! Nes bus sunku suvynioti biskvita.
Iskepta bisvita greitai apverciam, ant stalo patiesto kep. poperiaus (ar ranksluostuko), nuimam kep. popieriu ant kurio kepe. Vel apverciam, duodam isgaruoti 30 sekundziu ir is karto aptepame saltu kremu. Ant krasciuko dedam 2 nuvalytus bananus ir susukam vyniotini. Siule turi buti apacioje.
Verdam glaju.
Kakava, cukru, vanile ir piena uzverdam, leidziam istirpti cukrui. Kai prededa kilti stambus burbulai idedam sviesta, leidziam truputuka pavirti ir isjungiam kaitlente. Vos praaus, apipilam vyniotini.
Autores pastebejimai.
Labai skanu, kada pastoves ir susigers nebent 1 val. Naudojau margarina. Biskvitas kepa labai greitai, man iskepe per 5 min.
Glajaus gaunasi daug. Kas nemegsta gali sumazinti kieki. As, asmeniskai, naudojau sokolada su smulkintais riesutais. Islydziau mikrobangu krosneleje su nedideliu kiekiu pieno ir apliejau vyniotini.
Skarda: 34 34 cm.
Mano pastebejimai:
Visur mazinau cukraus kieki, glazura dariau is 0,5 porcijos, nes is pilnos normos tikrai jos gaunasi nemazai. I krema galima ideti smulkintu riesutu ir bananus taip pat galima pasmulkint ir deti ju daugiau. Sviesto atskirai neplakiau, ji tiesiog sudejau i dar silta krema ir labai gerai ismaisiau. Dariau ji n-kartu ir pastebejau, kad kremo galima deti 1,5 normos, jis bus dar skenesnis, sultingesnis ir slapesnis.
Kai dariau ji paskutinius du kartus, tai bananus supjausciau griezineliais ir ismeciau ant viso biskvito ir krema dabar darau is 1,5 normos (tik cukraus tikrai nedauginu, nes ir taip saldu). Man patinka, kai to plikyto kremo buna daugiau, jis nebuna sausas.