QUOTE(Shiduh @ 2006 07 07, 14:01)
svaigsta galva pasiūloje, noriu kažką saldaus pasigaminti, bet nebezinau jau ka ir rinktis, koks jusu paskutinis kepinys, gaminys buvo? vakar (siandien) kepiau, dariau....
Vakar ragavom uzvakar mano padaryta (kepti jo net nereikia) torta su mascarponio suriu. Pasaka koks skonis
O aš vakar kepiau morenginį vyniotinį su avietėmis (aš dariau su braškėmis) pagal Sonatinos receptą. Gavosi skanus, tik laabai saldus
O aš kepiau Morkų tortą su migdolais a'le Sonatina Jėga. Man jis LAAAAAABAI patinka
O as kepiau paskenduolį pagal labai seną močiutės receptą Jeigu kas nors pageidaus, galėsiu įdėti receptuką
Paskenduolis
600 g sviesto
6 kiaušiniai
1 pakelis mielių
cukraus ir miltų
Sviestą išsukti su kiaušiniais, kad kaip mano močiutė sako "sukibtų gabalais"
Nes jinai į išplaktus kiaušinius sviestą po truputį dėdavo. Aš tai paprasčiau darau,
išsuku sviestą, o tada po vieną sudedu kiaušinius r man gaunasi daugmaž vienalytė masė. Į sviesto kiaušinių masę sudedam mieles ištrintas su 2 šaukštais cukraus. Beriam miltus ir suminkom tešlą, ji turi būti virtinukų tešlos kietumo. Suminkytą tešlą įmetam į gilų indą pripiltą kambario temperatūros vandens. Aš tam reikalui naudoju kibirą. Ir paliekm tešlą vandeny pakol ji iškils. Tada iškočiojam maždaug piršto storumo lakštą ir supjaustom juostelėm. Labai svarbu, tešlą kočioti ne ant miltais, bet cukrum pabarstyto paviršiaus. Kepti vidutinio karštumo orkaitėj.
Močiutė kepdavo senovinėje krosnyje tai skonis būdavo
600 g sviesto
6 kiaušiniai
1 pakelis mielių
cukraus ir miltų
Sviestą išsukti su kiaušiniais, kad kaip mano močiutė sako "sukibtų gabalais"
Nes jinai į išplaktus kiaušinius sviestą po truputį dėdavo. Aš tai paprasčiau darau,
išsuku sviestą, o tada po vieną sudedu kiaušinius r man gaunasi daugmaž vienalytė masė. Į sviesto kiaušinių masę sudedam mieles ištrintas su 2 šaukštais cukraus. Beriam miltus ir suminkom tešlą, ji turi būti virtinukų tešlos kietumo. Suminkytą tešlą įmetam į gilų indą pripiltą kambario temperatūros vandens. Aš tam reikalui naudoju kibirą. Ir paliekm tešlą vandeny pakol ji iškils. Tada iškočiojam maždaug piršto storumo lakštą ir supjaustom juostelėm. Labai svarbu, tešlą kočioti ne ant miltais, bet cukrum pabarstyto paviršiaus. Kepti vidutinio karštumo orkaitėj.
Močiutė kepdavo senovinėje krosnyje tai skonis būdavo
nesupratau, tai tesla imesti i vandeni????
Papildyta:
as tai vakar sita kepiau:
http://www.supermama...?...ost&p=27764
labai skanu, paprasta ir pigu.
Papildyta:
as tai vakar sita kepiau:
http://www.supermama...?...ost&p=27764
labai skanu, paprasta ir pigu.
Shiduh, taip tešlą reikia įmesti į vandenį. Kaip močiutė aiškino todėl ir paskenduoliu vadinamas. Ir tešla tam yra minkoma kuo kietesnė. Na jei labai sumikštėtų tai gali truputi miltais apibarstyti ir perminkyti. Aš tai vakar dariau obuolių sambuką iš Glace receptų. Labai greitai pasidarė, o svarbiausia, kad nekaloringa. Čia man dabar labai aktualu
Justicija, negaliu tau paskyti tiksliai Iš akies dedu ir minkau.
Justicija, negaliu tau paskyti tiksliai Iš akies dedu ir minkau.